Gameta Bydgoszcz 🌞💜💙💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktosiek wrote:Niestety tak jak podejrzewałam. 3 zarodki padły w trzeciej dobie. Jutro jedziemy do kliniki myśleć co dalej...
My już po wizycie. Doktor nie wie jaka była przyczyna tego że zarodki nie przeżyły do 5 dnia. Mówił że nasienie było okej, chociaż było zamrożone. Teraz zdecydowaliśmy się na kolejną próbę z KD ale z potwierdzoną płodnością i ze świeżymi plemnikami. Jedyne co, dobór może trwać dużo dłużej niż teraz. Wtedy się okaże czy to komórka była słaba czy jednak to nasienie.
Także, dalej czekamy.... -
Ktosiek wrote:My już po wizycie. Doktor nie wie jaka była przyczyna tego że zarodki nie przeżyły do 5 dnia. Mówił że nasienie było okej, chociaż było zamrożone. Teraz zdecydowaliśmy się na kolejną próbę z KD ale z potwierdzoną płodnością i ze świeżymi plemnikami. Jedyne co, dobór może trwać dużo dłużej niż teraz. Wtedy się okaże czy to komórka była słaba czy jednak to nasienie.
Także, dalej czekamy....
Nie wiem ile w tym prawdy,ale tak mi mówiła koleżanka ze jak zarodki nie przezywają do 5 doby to że z nasieniem coś jest nie tak....
A dobór na czym polega?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia, 22:31
-
Nowa88 wrote:Nie wiem ile w tym prawdy,ale tak mi mówiła koleżanka ze jak zarodki nie przezywają do 5 doby to że z nasieniem coś jest nie tak....
A dobór na czym polega?
Wyniki niby były dobre. Dawczyni była młoda, nie wiadomo jaki tryb życia prowadziła. Na razie się tego trzymam. Ale po drugiej procedurze się okaże, z czym jest problem.
Teraz będą szukać dawczyni która urodziła dziecko, żeby była większa szansa na zdrowsze i silniejsze zarodki.
Nowa88 lubi tę wiadomość
-
Hejka, widzę, że wątek odżył. My byliśmy pierwszy raz u dr P. Sochy. Zaproponował od razu monitoring, więc 18 grudnia mam kolejną wizytę i pewnie od nowego roku stymulacja. Mam nadzieję na dobre poprowadzenie
izabelka90, Nowa88, Ktosiek lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Hejka, widzę, że wątek odżył. My byliśmy pierwszy raz u dr P. Sochy. Zaproponował od razu monitoring, więc 18 grudnia mam kolejną wizytę i pewnie od nowego roku stymulacja. Mam nadzieję na dobre poprowadzenie
grazka0022, Nowa88 lubią tę wiadomość
👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
05/22 8+3 🎀
2022 elektrokonizacja szyjki macicy
2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
dwie procedury ivf/imsi
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Nowa88 wrote:Ja wizytę mam 17 grudnia ,jutro robie badania które dr chciał i zobaczymy co dalej😁
To trzymam kciuki, daj znac jak wyniki i jak wizyta. Ja mam dzien po TobieStart starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Słuchajcie dziewczyny, a jak u Was było u dr Sochy? Miałyście najpierw stymulacje? Ile takich cykli było? Ja wiem, że każdy przypadek jest inny, ale chciałabym może się rozeznać trochęStart starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
grazka0022 wrote:Słuchajcie dziewczyny, a jak u Was było u dr Sochy? Miałyście najpierw stymulacje? Ile takich cykli było? Ja wiem, że każdy przypadek jest inny, ale chciałabym może się rozeznać trochę
Widzę, że szybko trafiliście do kliniki - dlaczego?
My mieliśmy 3 cykle stymulowane, później 3 inseminacje. Liczyliśmy, że tak się uda, bo wyniki mamy super i totalnie nie wiemy co jest przyczyną niepowodzeń. W tym miesiącu zaplanowany mamy pierwszy transferizabelka90 lubi tę wiadomość
29👱🏼♀️ 30🧔🏻
AMH 3,08 ng/ml
05.2022 początek starań 🫶🏼
02.2024 stymulacja Letrozolem ❌️
03.2024 stymulacja Letrozolem ❌️
04.2024 stymulacja Letrozolem ❌️
07.2024 IUI ❌️
08.2024 IUI ❌️
09.2024 IUI ❌️
10.2024 wizyta kwalifikacyjna do IVF
11.2024 punkcja - pobrane 6🥚zapłodnione 4 🤞🏼, 3 zarodki❄️❄️❄️ 2 x 5AA, 1x 6AB
12.2024 transfer 🤞🏼
8dpt beta 75,7
11dpt beta 355,4 -
tolalola wrote:Widzę, że szybko trafiliście do kliniki - dlaczego?
My mieliśmy 3 cykle stymulowane, później 3 inseminacje. Liczyliśmy, że tak się uda, bo wyniki mamy super i totalnie nie wiemy co jest przyczyną niepowodzeń. W tym miesiącu zaplanowany mamy pierwszy transfer
Zdecydowaliśmy się, bo jak byłam kilka razy u "zwykłego" ginekologa to mówili mi, że nie mam owulacji, nawet na cyklach symulowanych. Zrobilismy tez badania nasienia i wyszły dość kiepskie. Trzymam kciuki za transferStart starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Cześć dziewczyny. Sorki, że Wam wbijam na wątek, ale mam pytanie. Czy któraś z Was wie może czy w okolicach Bydgoszczy lub Torunia jest jakieś miejsce w którym zrobię wlew z Smoflipidu/Intralipidu? Najbliżej znalazłam w Gdańsku jednak dojeżdżanie do Gdańska - 120 km to trochę daleko, wiec jeśli udałoby mi się znaleźć coś bliżej to byłoby super. 🙂
A może któraś z Was ma na sprzedaż Smodilipd?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 08:42
On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞 -
grazka0022 wrote:Zdecydowaliśmy się, bo jak byłam kilka razy u "zwykłego" ginekologa to mówili mi, że nie mam owulacji, nawet na cyklach symulowanych. Zrobilismy tez badania nasienia i wyszły dość kiepskie. Trzymam kciuki za transfer
Okej, w takim razie rozumiem. Myślę, że jesteście w dobrych rękachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 15:28
Nowa88 lubi tę wiadomość
29👱🏼♀️ 30🧔🏻
AMH 3,08 ng/ml
07.2024 IUI ❌️
08.2024 IUI ❌️
09.2024 IUI ❌️
12.2024 transfer 🤞🏼
8dpt beta 75,7
11dpt beta 355,4 -
Cześć dzielne dziewczyny!
Postanowiłam dołączyć do grona na formu, aby podzielić się swoim procesem - być może ktoś znajdzie w nim odpowiedź na swoje wątpliwości.
Jesteśmy w klinice w Bydgoszczy od marca. Przenieśliśmy się z Invicty głównie ze względu na ograniczony kontakt z lekarzem prowadzącym i wygórowane ceny za badania.
Staramy się od 2 lat. Moje wszystkie dotychczasowe badania w normie. Partnera nieznacznie obniżone parametry nasienia - jednak lekarze wciąż podkreślają, że są one dobre. Także na ten moment nie wiadomo jaka jest przyczyna niepowodzeń.
W marcu myśleliśmy o podejściu do inseminacj jednak daliśmy sobie jeszcze czas na naturalne działanie ze względu na dobry wynik AMH. Nie udało się i w październiku wróciliśmy do kliniki do Dr L-W. Pani doktor bardzo na plus. Konkretna i godna zaufania. Szybka decyzja o in vitro. Zakwalifikowaliśmy się do programu. W listopadzie zaczęłam stymulację. Prawy jajnik mocno zareagował także na 4 dni przed punkcją dostałam informację, że transfer będzie odroczony ze względu na ryzyko hiperstymulacji.
Punkcja była 12.12 u dr PS. Od tego dnia przyjmuję duphaston 2x1 tabletka. Zaraz po punkcji otrzymaliśmy informację, że pobrano 7 komórek - wszystkie dojrzałe o dobrej budowie. Na drugi dzień dzwonił dr PS z zapytaniem jak się czuję. Generalnie nie miałam dużego dyskomfortu. Nie brałam leków przeciwbólowych. Główny objaw to wzdęty brzuch. Kolejnego dnia telefon od embriologa - 6 komórek zapłodnionych. Teraz czekamy do wtorku/środy z informacją ile przetrwało.
Jeśli wszystko pójdzie dobrze wizyta między 10-12 dniem po punkcji - u nas to 24.12. Następnie przygotowanie do transferu planowanego około 8-10 stycznia.
Muszę przyznać, że cała procedura dała mi poczucie takiego spokoju i myśl, że ktoś jeszcze ma wpływ na powodzenie procesu nie tylko my dwoje. W trakcie starań naturalnych miałam więcej stresu. Mam świadomość, że jeszcze długa droga przed nami i nie nakręcam się z sukcesem pierwszego transferu. Chociaż muszę przyznać, że nerwy pojawiły się przed telefonem od embriologa - był strach, że nie uda się zapłodnić komórek. Teraz przed kolejną informacją również jest napięcie czy udało się przetrwać komórkom i będzie możliwość zamrożenia i przygotowania do transferu czy będziemy musieli wrócić do punktu wyjścia.
Czas pokaże. Trzymam kciuki za wszystkie osoby, które walczą o spełnienie marzenia ❤️
grazka0022, Nowa88, tolalola, Monnie, Ktosiek lubią tę wiadomość
-
AlfaK, to wielkie kciuki za transfer My też na początku byliśmy w Invicie, mam podobne odczucia co Ty dlatego się przenieśliśmy.tolalola lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Alfak świetny wynik oby wszystkie przetrwały 😊
Ja dziś byłam na wizycie,zrobilam kolejne badania wymazy czekam na wynik jak wszystko będzie ok,to zaczynam długi protokół w styczniu.
Możesz napisać jakie miałaś dawki do stymulacji? I jakim protokołem szłaś? Lekarz się bardzo dziwił ze w poprzedniej klinice miałam baaardzo wysokie dawki ,ale tam każda miała takie...mam nadzieję że tu będą lepsze efekty
-
AlfaK wrote:Punkcja była 12.12 u dr PS. Od tego dnia przyjmuję duphaston 2x1 tabletka. Zaraz po punkcji otrzymaliśmy informację, że pobrano 7 komórek - wszystkie dojrzałe o dobrej budowie. Na drugi dzień dzwonił dr PS z zapytaniem jak się czuję. Generalnie nie miałam dużego dyskomfortu. Nie brałam leków przeciwbólowych. Główny objaw to wzdęty brzuch. Kolejnego dnia telefon od embriologa - 6 komórek zapłodnionych. Teraz czekamy do wtorku/środy z informacją ile przetrwało.
Wow, świetny wynik! Trzymam kciuki 🤞
U mnie udało się pobrać 6 komórek i to transferu mamy 3 zamrożone zarodki. Trochę się przestraszyłam, że to mało, a z drugiej strony czasami czytam, że u kogoś pobrano np. 17, z czego do 3 doby przetrwały tylko 3. Więc chyba lepsze 3 z 6 niż 3 z 17...
Ja byłam na Puregonie, 225 jednostek/dzień.Nowa88, Nowa88 lubią tę wiadomość
29👱🏼♀️ 30🧔🏻
AMH 3,08 ng/ml
07.2024 IUI ❌️
08.2024 IUI ❌️
09.2024 IUI ❌️
12.2024 transfer 🤞🏼
8dpt beta 75,7
11dpt beta 355,4 -
Dzięki dziewczyny za odzew. Dziś dzwonili z kliniki i przetrwały dwa zarodki. Mam mieszane uczucia bo z jednej strony cieszę się, że są dwa i to jeszcze najwyższej klasy a z drugiej miałam nadzieję na choć 3 żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo konieczności przechodzenia całej procedury ponownie..
Teraz trzeba wierzyć, że te dwa wystarczą❤️
Ja także byłam na Puregonie 225 a później dołączony został orgalutran 1 ampułka na dobę. Protokół zaczęłam od konca października, w listopadzie stymulacja i gdyby nie nadmierna aktywność jajników to mogłabym pierwsze podejście zrobić w jednym cyklu.
Tolalola jak samopoczucie przed transferem? Z jakiego powodu był odroczony?