X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Bydgoszcz 🌞💜💙💚
Odpowiedz

Gameta Bydgoszcz 🌞💜💙💚

Oceń ten wątek:
  • Chmurka88 Znajoma

Wysłany: 3 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    Część, ja jestem u dr Sochy i polecam,ja jak dzwoniłam na początku miesiąca to za 2tyg juz miałam wizytę. To by było twoje pierwsze podejście do in vitro?

A wybrałaś tego lekarza, czy został Ci taki przydzielony przez klinikę? Bo tak teraz przyszła mi taka myśl, że może zapisują do lekarza, który akurat ma miejsce? 🤔

A czy na pierwszej wizycie odbywają się już jakieś badania, czy to jest tylko rozmowa? Bo tak się zastanawiam, czy to ma znaczenie w jakim dniu cyklu się zapiszę, czy to obojętne 🤔

Tak, to jest mój pierwsze pobyt w klinice, wciąż mam jeszcze nadzieję na ciążę naturalną, ale powoli dopuszczam, że różnie może być i że może się nie udać naturalnie…

U Ciebie to też dopiero początek drogi z kliniką?

• Chmurka88 Znajoma

Wysłany: 3 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    Ale tu u nas cisza🤔 co tam u was dziewczyny?
    Ja juz zaczęłam stymulacje 💉 , w czwartek podgląd i zobaczymy ile będzie ✊️✊️

Doczytałam, że rozpoczęłaś już stymulację, to od jak dawna jesteś w klinice? Jesli mogę spytać . Trzymam kciuki ✊☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 11:06

• Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka88 wrote:
    A wybrałaś tego lekarza, czy został Ci taki przydzielony przez klinikę? Bo tak teraz przyszła mi taka myśl, że może zapisują do lekarza, który akurat ma miejsce? 🤔

A czy na pierwszej wizycie odbywają się już jakieś badania, czy to jest tylko rozmowa? Bo tak się zastanawiam, czy to ma znaczenie w jakim dniu cyklu się zapiszę, czy to obojętne 🤔

Tak, to jest mój pierwsze pobyt w klinice, wciąż mam jeszcze nadzieję na ciążę naturalną, ale powoli dopuszczam, że różnie może być i że może się nie udać naturalnie…

U Ciebie to też dopiero początek drogi z kliniką?

Sama wybrałam tego lekarza,jak dzwonisz to się pytają do kogo chcesz. Nie ma znaczenia w którym dniu cyklu się zapiszesz,jak masz jakieś badania zrobione to weź ze sobą np kariotyp,laparoskopię, amh itp

• Chmurka88 Znajoma

Wysłany: 3 marca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    Sama wybrałam tego lekarza,jak dzwonisz to się pytają do kogo chcesz. Nie ma znaczenia w którym dniu cyklu się zapiszesz,jak masz jakieś badania zrobione to weź ze sobą np kariotyp,laparoskopię, amh itp

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ☺️ Jeszcze tylko o jedną rzecz chciałabym dopytać. Mówisz, że dzień cyklu nie ma znaczenia przy pierwszej wizycie, czyli podczas pierwszej wizyty nie będzie badania ginekologicznego, ani krwi, to będzie tylko rozmowa? 🤔😉

• Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka88 wrote:
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ☺️ Jeszcze tylko o jedną rzecz chciałabym dopytać. Mówisz, że dzień cyklu nie ma znaczenia przy pierwszej wizycie, czyli podczas pierwszej wizyty nie będzie badania ginekologicznego, ani krwi, to będzie tylko rozmowa? 🤔😉

Będzie badanie ginekologiczne😁 krew tez miałam robioną, na pierwszą wizytę umow się jak będziesz po okresie,a jak będziesz miała zrobić krew np w 1,2,3dc to lekarz Ci powie 😊

• Chmurka88 Znajoma

Wysłany: 4 marca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    Będzie badanie ginekologiczne😁 krew tez miałam robioną, na pierwszą wizytę umow się jak będziesz po okresie,a jak będziesz miała zrobić krew np w 1,2,3dc to lekarz Ci powie 😊

Ok, dziękuję za odpowiedź ☺️

• Nelcia08 Koleżanka

Wysłany: 15 marca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Trzymam za Was mocno kciuki. Któraś z Was pytała gdzie zrobić drożność na NFZ. Ja polecam szpital w Chełmży. Cudowne położne i opieka. Zabieg wykonał dr Kozankiewicz.

Staranie o ciążę od sierpnia 2016r
    11.02- pierwsza IUI - nieudana❌️
    11.03- druga IUI- nieudana❌️
    5.04- trzecia IUI- 🍀 testowanie w piątek 18.04 - trzecia nieudana ❌️
    Próby na cyklu naturalnym.
    22.07- czwarta IUI 🐝🍀 dwa pęcherzyki 19 i 12mm
    (Clostibegyt, Ovitrelle)
    12 dni po - II🍀
    13 dni po - Beta 86
    15 dni po - Beta 286🥹
    11.08- beta 3519,5 ❤️
    14.08- wizyta u lekarza
    👧 - ona: 30 lat
    🧔‍♂️ - on: 34 lata
    Niepłodność czynnik męski
  • Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przed transferem robią badania progesteronu?

• DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    Progesteron się bada dzień przed rozpoczęciem brania estrofemu. (1-2 DC). Musi być poniżej 1. Potem już nie badają ,bo dawki są tak duze, a duphaston i tak nie wychodzi w krwi.

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️ 533 g
    TP 5.10.2025 lub 10.10 🍀😁
  • Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarKa35 wrote:
    Progesteron się bada dzień przed rozpoczęciem brania estrofemu. (1-2 DC). Musi być poniżej 1. Potem już nie badają ,bo dawki są tak duze, a duphaston i tak nie wychodzi w krwi.

No tak mnie to dziwiło ze nie badają, chialam zbadać sama dla siebie ale skoro ten duphaston nie wychodzi we krwi to wynik i tak nie będzie wiarygodny
    Wiem ze przed transferem progesteron powinien być powyjez 20

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    Ja bym sprawdziła dla spokoju 😉

Nowa88 lubi tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja bym sprawdziła dla spokoju 😉

A Ty też w dzień transferu kupowałaś w klinice zastrzyk który podawali już sami na miejscu? I jak to z tym pęcherzem, bo ma być średnio wypełniony,ja to mam ciężko wytrzymać ,a jak ja wytrzymam tam leżeć I czekać aż mi wprowadzą zarodek🙈

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    A Ty też w dzień transferu kupowałaś w klinice zastrzyk który podawali już sami na miejscu? I jak to z tym pęcherzem, bo ma być średnio wypełniony,ja to mam ciężko wytrzymać ,a jak ja wytrzymam tam leżeć I czekać aż mi wprowadzą zarodek🙈
    Ja nie miałam żadnego zastrzyku przed. Co do tego pęcherza w razie co weź butelkę wody i dopijesz. Ja na jedynym transferze dopijalam bo się okazało, że pusty 🫣 a miałam wrażenie że jest pełen.
    Ogólnie ja mam około 50 km i zawsze przed wyjazdem szklanka wody i nie sikać już, chyba że trzeba było to szybko dopijalam 😁 po transferze szybko na kibelek,😁

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Nowa88 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja nie miałam żadnego zastrzyku przed. Co do tego pęcherza w razie co weź butelkę wody i dopijesz. Ja na jedynym transferze dopijalam bo się okazało, że pusty 🫣 a miałam wrażenie że jest pełen.
    Ogólnie ja mam około 50 km i zawsze przed wyjazdem szklanka wody i nie sikać już, chyba że trzeba było to szybko dopijalam 😁 po transferze szybko na kibelek,😁

Ok dziękuję tak zrobię, tez mam z 60km do kliniki

• Chmurka88 Znajoma

Wysłany: 18 marca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, jak często mniej więcej zdarzają się Wam wizyty w klinice? Na początku pewnie mniej, bo tylko konsultacja, a później stopniowo coraz częściej, po kilka razy w miesiącu? Rozumiem, że to są też kwestie indywidualne, ale chodzi mi o jakieś uśrednienie, bo zastanawiam się, jak np pogodzić wizyty w klinice z dojazdami z innego miasta i z pracą na etacie… Zastanawiam się, jak często będę nieobecna w pracy, ilość dni urlopowych ograniczona … Na co mniej więcej się nastawić…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 15:16

• DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa88 wrote:
    No tak mnie to dziwiło ze nie badają, chialam zbadać sama dla siebie ale skoro ten duphaston nie wychodzi we krwi to wynik i tak nie będzie wiarygodny
    Wiem ze przed transferem progesteron powinien być powyjez 20
    U mnie z wynikiem prog 13 ml, transfer udany

Nowa88 lubi tę wiadomość

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️ 533 g
    TP 5.10.2025 lub 10.10 🍀😁
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka88 wrote:
    A powiedzcie, jak często mniej więcej zdarzają się Wam wizyty w klinice? Na początku pewnie mniej, bo tylko konsultacja, a później stopniowo coraz częściej, po kilka razy w miesiącu? Rozumiem, że to są też kwestie indywidualne, ale chodzi mi o jakieś uśrednienie, bo zastanawiam się, jak np pogodzić wizyty w klinice z dojazdami z innego miasta i z pracą na etacie… Zastanawiam się, jak często będę nieobecna w pracy, ilość dni urlopowych ograniczona … Na co mniej więcej się nastawić…
    No to zależy na jakim etapie. Jak zaczniesz stymulację to masz dwa,trzy podglądy i punkcja. Później do transferu szykowanie to też z dwie,trzy wizyty, w przypadku transferu odroczonego. Wiadomo jak się uda od razu i jest ciąża to zegnasz się z klinika a jak trzeba kolejne transfery robić to znów szykowanie i podglądy.

W razie co zawsze możesz o L4 prosić, ja nigdy nie miałam z tym problemu jak było potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 20:11

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Chmurka88 Znajoma

Wysłany: 18 marca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    No to zależy na jakim etapie. Jak zaczniesz stymulację to masz dwa,trzy podglądy i punkcja. Później do transferu szykowanie to też z dwie,trzy wizyty, w przypadku transferu odroczonego. Wiadomo jak się uda od razu i jest ciąża to zegnasz się z klinika a jak trzeba kolejne transfery robić to znów szykowanie i podglądy.

W razie co zawsze możesz o L4 prosić, ja nigdy nie miałam z tym problemu jak było potrzebne.

Czyli na dany miesiąc może przypaść od powiedzmy 4 do 8 wizyt (lub więcej, jeśli jakieś jeszcze dodatkowe badania doliczyć?) zakładając, że transfer odbywa się w tym samym miesiącu, co punkcja? Przepraszam, może to trochę głupie pytanie, ale dopiero uczę się tej nomenklatury i zapoznaję z całym procesem, wszystko jest dla mnie nowe… 😁

• Chmurka88 Znajoma

Wysłany: 19 marca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:

Widziałam na forum, że byłaś pod opieką dr R, słyszałam, że on jest rzadziej w klinice, to czy w takiej sytuacji często bywało tak, że na miejscu obsługiwali Cię inni lekarze, bo jego akurat nie było? 🤔

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka88 wrote:
    Czyli na dany miesiąc może przypaść od powiedzmy 4 do 8 wizyt (lub więcej, jeśli jakieś jeszcze dodatkowe badania doliczyć?) zakładając, że transfer odbywa się w tym samym miesiącu, co punkcja? Przepraszam, może to trochę głupie pytanie, ale dopiero uczę się tej nomenklatury i zapoznaję z całym procesem, wszystko jest dla mnie nowe… 😁
    Nie nie,aż tyle to nie bo jak będzie osobno stymulacja i transfer odroczony to na miesiąc powiedzmy trzy wizyty. Później kolejny miesiąc transfer i też te przykładowe trzy wizyty no i jak się udało to wiadomo już wizyty ciążowe ❤️

Jeśli transfer jest w tym samym miesiącu co punkcja to po punkcji już tylko czekasz i przyjeżdżasz w dzień transferu i to jest 5 doba, punkcja to dzień zero, chyba,że będą chcieli podać trzydniowy zarodek to wiadomo 3 doba.

Tak ja byłam o doktora P.R. był wtedy w poniedziałek i piątek w klinice i jak wypadło mi że go nie ma to często do P.S. chodziłam. Druga stymulacja była podczas urlopu mojego to mi tylko rozpisał wszystko i monitoringu miałam u doktora S. Ostatni mój transfer zrobił już doktor S bo był czas , że R nie było w klinice w ogóle. Obu polecam ❤️

Ps. Jeśli trzeba badania zrobić to zawsze na spokojnie w dzień wizyty można załatwić. Ewentualnie w dogodnym czasie podjechać to nawet położne pobiorą wymazy ginekologiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 08:40

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ