Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenonki wrote:Dziewczyny, wpisujcie wizyty i planowane testowania (Lena
) na następny tydzień
Zola, jak u Ciebie? Kiedy wypada IUI?
Lenonki, mozesz mnie w koncu wpisac na listęwe wtorek idę na monitoring do S., bo Ś. na urlopie.
Już wariuję, martwię się czy owu będzie, jesli bedzie to czy nie będzie za późno, albo czy nie będzie za dużo pęcherzyków.
Trzymajcie proszę kciuki, żeby doszło do iui.
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Aśka zmobilizowałaś mnie
U nas wszystko ok. Żadne znaki nie wskazują na to, żeby Bruno szykował się na wcześniejsze opuszczenie lokaluWaży 2250g, czyli niby przez 11 dni przybrał 150g, ale pomiary były u różnych lekarz, więc nie przywiązuję się do tego. Dr L. obstawia, że waga urodzeniowa będzie oscylowała w granicach 3-3,3 kg, czyli tak jak my ważyliśmy. Kolejna wizyta u L. za dwa tygodnie.
Nie wiem, czy to hormony ciążowe, czy już włączył mi się syndrom typowej matki, ale na tych zdjęciach mój synuś wydaje mi się najpiękniejszy na świecie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78c25a75326e.jpgCiasteczko777, Zola89, AnnMari, Hałasianka, Aśka32, lena7, Lunitari, kinga27.30, Marzenka85, Justyna87, HanaMontana, agm, Marysia90, Izka37, Czara, StaraczkaNika, Puchatek lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Justyna, ja tak miałam. Mam wrażenie, że u mnie skracanie cykli było spowodowane stymulacją + sterydami. Pytałam o to dr S, pamiętak jak powiedział, że nie ma znaczenia kiedy dochodzi do owulacji, ważne, że pęcherzyki są duże, faza lutealna min 10 dni i dobry progesteron. Więc przestałam się tym martwić.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Jeeej Hałasianka, też dopiero doczytałam informację... a takie piękne rzeczy tam
Hałasianka lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Lenonki, ja mam betę robić w następny poniedziałek, ale możliwe że mnie pokusi w piątek lub sobotę. W każdym bądź razie, na pewno sikacze będą, mimo, że słabo u mnie wychodzą..no ale mam jeszcze dwa testy z przed dwóch lat
Lenonki lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyLenonki- ale fajne foty
jak wyraźnie
Bruno przystojniak
No to ja nie liczę na nic - pisałaś wcześniej że dr robił Ci długo i uparta jesteś - a mi 2 min i koniecchyba mu nie zależy, ja rozumiem ułożenie ale przecież można chwile próbować ? Nie mam ani jednego zdjęcia 3D od listopada .. fajnie co ?
-
Marysiu, przypomnij mi ile w poniedziałek ważył Twój synek?
Hałasianko, Laurka to chyba przerośnie obu naszych chłopakówMówiłam lekarzowi, że na koniec miesiąca wybieram się do psychiatry, więc zobaczymy na jakim porodzie się skończy. Powiedział, że jeśli zdecyduję się na cc, to 10.03 mam się zgłosić do szpitala i cięcie zostanie wykonane w poniedziałek 11.03, więc faktycznie istnieje szansa, że te nasze porody będą blisko siebie lub nawet tego samego dnia
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Anovi, może od tego napinania podczas rzygania pojawiło sie plamienie? Ehhh wieczny stres przez te plamienia
Halasianka, a Ty na nogach o 6 rano w niedziele? Zwariowałas?
Marysiu, jak sie czujesz? Bierzesz jakieś leki? Zdecydowaliście sie na któreś imię, czy czekacie, aż zobaczycie małego?
Piekna pogoda, chciałam iść na spacer ale jak wstaje to boli mnie brzuchna dole. Zajebiscie....
Teraz będę się 3 tyg zastanawiać czy doczekam...LAURA -
Lenonki wrote:Marysiu, przypomnij mi ile w poniedziałek ważył Twój synek?
Hałasianko, Laurka to chyba przerośnie obu naszych chłopakówMówiłam lekarzowi, że na koniec miesiąca wybieram się do psychiatry, więc zobaczymy na jakim porodzie się skończy. Powiedział, że jeśli zdecyduję się na cc, to 10.03 mam się zgłosić do szpitala i cięcie zostanie wykonane w poniedziałek 11.03, więc faktycznie istnieje szansa, że te nasze porody będą blisko siebie lub nawet tego samego dnia
Ciekawe czy właśnie mi zrobią cc tego 08. 03 czy 11. Fajnie będzie... Albo parka albo trójkącik nasz bo nie wiadomo jak z Marysiaa ona cc czy SN bo nie pamiętam?
LAURA -
No powiem Ci ze wasz dr L ma niezła rękę żeby uchwycić malucha ale też ma super sprzęt i zdjęcia są przepiękne. Jakośc mega!!!!
Oczywiście że jest najpiękniejszy i tak ma być) ale będzie synus mamusi
haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 10:29
LAURA -
Lenonki masz absolutną rację, niezły przystojniaczek będzie
P.S. Hal 2 połówkowe zalicza w czwartek na 8.00 na nfz u dr PodsiadłoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 10:37
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
nick nieaktualnyJa jestem chyba nienormalna jednak, bo nakręciłam się na sn i poród naturalny, chcę się z tym zmierzyć i obym dała radę... po rozmowach z koleżanka położną, swoją położna i przeczytaniu książki Poród Naturalny z fascynacją oglądam zdjęcia z porodów i w dodatku M przygotowuję (on też to ogląda, książka i wiedza przekazana) coraz bardziej się nakręcam (fascynuje mnie to)... obawy są wiadomo, ale bardzo chciałabym tak urodzić... durna baba ze mnie
dla mnie to swoista mission...
Dlatego Lenonki - rozumiem Cię, że walczysz o cc, każda z nas powinna mieć prawo wybrać!
Ps. Przypomnijcie mi ten post jak będę po porodzie i bede przeklinać swój wybór, Ok ?Hałasianka, Lenonki, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Zola, ja cały czas pamiętam o Tobie i bardzo kibicuję! Teraz już musi dojść do IUI i będziemy trzymały kciuki, żeby zakończyła się sukcesem
Ciasteczko, ja zawsze chwalę L., że robi takie piękne zdjęcia i widzę, że to też jego mobilizuje. Także proponuję, żebyś zagadała miło, że ostatnio nie udaje się zrobić żadnych zdjęć, a Tobie tak zależy i masz nadzieję, że dzisiaj synek pozwoli na wykonanie ładnej pamiątki. Dam sobie rękę uciąć, że po takich słowach dostaniesz fajną fotkę
Hałasianko, leż dziewczyno i odpoczywaj ile wlezie. Kiedy masz najbliższą wizytę?
Z tego co pamiętam to Marysia nastawia się na sn, Ty cc, a ja na rozdrożuCiasteczko777 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki, dzieki
Bruno jest ślicznyLenonki lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
nick nieaktualnyHałasianka wrote:No powiem Ci ze wasz dr L ma niezła rękę żeby uchwycić malucha ale też ma super sprzęt i zdjęcia są przepiękne. Jakośc mega!!!!
Oczywiście że jest najpiękniejszy i tak ma być) ale będzie synus mamusi
haha
on chyba mnie nie lubi, zreszta faktycznie mało go interesuję...mi usg robi 2 min -a ost zdjęcie z wizyty to tylko wydruk pomiarów... chyba nie halo..
dlatego coraz bardziej nastawiam się na moja dr i uck... zresztą ta dr mnie kojarzy, nazywa „Swoją pacjentką”, mam do niej tel i mail na który mi zawsze odpowiada... a to są przecież wizyty na nfz (nie płacę!) ... szkoda, że nie ma sprzętumój biedny synek nie ma więc takich pamiątek ..
jak mam chwalić dr za zdjęcia jak ich ni mambłagam za każdym razem i co ... mowię że mnie nie lubi i tyle
/ sorry - emotka i ucięło mi / a wizyty są bardzo krótkie.. Ty chodzisz sama czy z mężem ?? Bo ja sama zawsze.
Szczerze to odechciewa mi się prosić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 10:48
-
Ciasteczko, odnośnie porodu to najważniejsze, żeby wiedzieć czego się chce. Tego Tobie zazdroszczę, bo ja wbrew pozorom jestem niezdecydowana. Postanowiłam, że idę do jednego psychiatry i jeśli nie da mi skierowania, to będzie znak, że mam rodzić naturalnie i tyle. Istnieją kobiety, które cudownie wspominają poród sn i mam nadzieję, że dołączysz do tej grupy
Hałasianko, ja mam uczulenie na rozpieszczonych i zniewieściałych facetów, wiec liczę na to, że nie zwariuję i wychowam fajnego, zdecydowanego chłopakaCiasteczko777 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Zola, ja cały czas pamiętam o Tobie i bardzo kibicuję! Teraz już musi dojść do IUI i będziemy trzymały kciuki, żeby zakończyła się sukcesem
Ciasteczko, ja zawsze chwalę L., że robi takie piękne zdjęcia i widzę, że to też jego mobilizuje. Także proponuję, żebyś zagadała miło, że ostatnio nie udaje się zrobić żadnych zdjęć, a Tobie tak zależy i masz nadzieję, że dzisiaj synek pozwoli na wykonanie ładnej pamiątki. Dam sobie rękę uciąć, że po takich słowach dostaniesz fajną fotkę
Hałasianko, leż dziewczyno i odpoczywaj ile wlezie. Kiedy masz najbliższą wizytę?
Z tego co pamiętam to Marysia nastawia się na sn, Ty cc, a ja na rozdrożu) tylko 13 kg do tej pory
No to zobaczymy jak to się rozwiąże z tymi naszymi porodami
Ja podziwiam te SN naprawdę dla mnie to jakieś mega kamikadzeszacun ogromny dla każdej
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
LAURA -
Lenonki wrote:Ciasteczko, odnośnie porodu to najważniejsze, żeby wiedzieć czego się chce. Tego Tobie zazdroszczę, bo ja wbrew pozorom jestem niezdecydowana. Postanowiłam, że idę do jednego psychiatry i jeśli nie da mi skierowania, to będzie znak, że mam rodzić naturalnie i tyle. Istnieją kobiety, które cudownie wspominają poród sn i mam nadzieję, że dołączysz do tej grupy
Hałasianko, ja mam uczulenie na rozpieszczonych i zniewieściałych facetów, wiec liczę na to, że nie zwariuję i wychowam fajnego, zdecydowanego chłopaka)
LAURA -
nick nieaktualnyLenonki wrote:Ciasteczko, odnośnie porodu to najważniejsze, żeby wiedzieć czego się chce. Tego Tobie zazdroszczę, bo ja wbrew pozorom jestem niezdecydowana. Postanowiłam, że idę do jednego psychiatry i jeśli nie da mi skierowania, to będzie znak, że mam rodzić naturalnie i tyle. Istnieją kobiety, które cudownie wspominają poród sn i mam nadzieję, że dołączysz do tej grupy
Hałasianko, ja mam uczulenie na rozpieszczonych i zniewieściałych facetów, wiec liczę na to, że nie zwariuję i wychowam fajnego, zdecydowanego chłopakaha ha ...a ten psych wiesz może jakie ma podejście ?
Sorry za dzisiejsze moje smęty - mam depresyjny dzień, od 6 nie śpię i tylko atakują mnie lęki i smutki... a to że nie mamy pokoju dla synka i co za warunki do życia mu dajemy, a to czy damy radę $, czy M przeżyje i jak z jego chorobą... tak się boje że zostaniemy sami i te wszystkie myśli ...
agaaa90 lubi tę wiadomość