X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Nie nie... Synus mamusi w takim sensie że będzie cudownym mężczyzna potem w życiu bo taki jaki jest facet zawdzięcza wychowaniu swojej wspaniałej matki która uczy go szacunki do życia i innych kobiet. To nieocenione :))
    Zgadzam się :) Chciałabym, żeby moje dzieci miały rozwiniętą inteligencję emocjonalną. Mój M jest ciepłym facetem, liczy się z uczuciami innych i naprawdę fajnie się żyje z takim człowiekiem. Ty masz tylko + 13 kg pomimo tego, że przez to leżenie na początku sporo przytyłaś, a ja niby się trzymałam, a jednak na liczniku już + 11 kg :)

Ciasteczko, namiary na psychiatrę mam od Takiej jednej, która dostała skierowanie, ale też sytuacja była inna, bo była jej pacjentką. Ja jednak wpadnę prosto z ulicy z wielkimi oczekiwaniami, więc daję 50% szans na powodzenie.
    Do L. na początku chodziliśmy zawsze razem, ale teraz idę zazwyczaj sama. Trzymaj się, idź na spacer, albo zjedź sobie coś dobrego i odgoń te wredne myśli :)

Marzenka, to się dzisiaj naczytasz skrajnych opinii o L. Ciekawa jestem jakie będą Twoje wrażenia po wizycie za kilka dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 11:41

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak właśnie czytam i się zastanawiam czy w ogóle iść do niego :) zależy mi aby robił usg za każdym razem no i zapytam wprost o stosunek cc do ciąży z ivf. Chyba już Was pytałam o to ale zapomniałam.. Czy Wy mowilyście mu, że prowadzicie ciążę jeszcze u innego lekarza?

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki - to mocno trzymam kciuki za to skierowanie!! Mi moja dr pewnie by wystawiła gdybym tylko ją poprosiła (jako pacjentce z taką historią choroby), ale nawet nie chciałam a dr ogólnie jest za sn :) spróbuj to mądrze uzasadnić i połóż nacisk na wydarzenia z przeszłości/ które powodują taki a nie inny lęk- przygotuj sobie wcześniej w domu na kartce argumenty- łatwiej wtedy zebrać myśli.. na niektóre osoby tacy lek działają, że tak powiem ogłupiająco ;) i wtedy trudno wydusić słowo.
    Oj muszę coś zrobić bo nastrój ewidentnie gorszy, a wczoraj miałam dobry dzień - w ogóle mam na zmianę -jeden dzień Ok drugi do bani..
    A co do dr L to w środę serio nie wyjdę bez zdjęcia 3D :) argument siłowy zastosuje - przykleje się do tej leżanki i „co mi pan zrobi”? :) ja chcę focieee !!!!

Marzenka - on widzi w karcie ciąży wpisy mojej dr P z uck ;) wie.
    Stosunek do cc chyba Lenonki pisała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 11:50

Lenonki lubi tę wiadomość

• Marysia90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaał Lenonki, cóż za piękny synuś! Pozował przecudnie! <3

Mój w poniedziałek ważył 2205 g, więc idzie całkiem podobnie ;-)

Ale byłoby śmiesznie, gdybyśmy się we trzy rozsypały w jednym tygodniu :D

Dobrze Lenonki pamiętasz, ja jestem nastawiona, że mój synuś wyjdzie tą drogą którą wszedł :P

Ale swoją drogą, stawiam, że skoro już pójdziesz do psychiatry to ja nie widzę raczej opcji, że Ci nie wystawi jakiegoś zaświadczenia, że masz rodzić przez cięcie. A idziesz prywatnie?

Hałasianka, Lenonki, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia - widzisz zależy od lek - moja dr -która mnie prowadzi od lat- jest anty cc i by takiego zaświadczenia „z ulicy” nie wystawiła :( zależy od człowieka..
    :D czyli Ty też chcesz sn - czytałaś może książkę poród naturalny aut. Oleś ? Rewelacja !!!

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    Łaaał Lenonki, cóż za piękny synuś! Pozował przecudnie! <3

Mój w poniedziałek ważył 2205 g, więc idzie całkiem podobnie ;-)

Ale byłoby śmiesznie, gdybyśmy się we trzy rozsypały w jednym tygodniu :D

Dobrze Lenonki pamiętasz, ja jestem nastawiona, że mój synuś wyjdzie tą drogą którą wszedł :P

Ale swoją drogą, stawiam, że skoro już pójdziesz do psychiatry to ja nie widzę raczej opcji, że Ci nie wystawi jakiegoś zaświadczenia, że masz rodzić przez cięcie. A idziesz prywatnie?
    No to będzie nasz tydzień :)) tak ma być haha
    Ciekawe czy nasze dzieci się spotkają gdzieś w którejś szkole potem :)

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Zgadzam się :) Chciałabym, żeby moje dzieci miały rozwiniętą inteligencję emocjonalną. Mój M jest ciepłym facetem, liczy się z uczuciami innych i naprawdę fajnie się żyje z takim człowiekiem. Ty masz tylko + 13 kg pomimo tego, że przez to leżenie na początku sporo przytyłaś, a ja niby się trzymałam, a jednak na liczniku już + 11 kg :)

Ciasteczko, namiary na psychiatrę mam od Takiej jednej, która dostała skierowanie, ale też sytuacja była inna, bo była jej pacjentką. Ja jednak wpadnę prosto z ulicy z wielkimi oczekiwaniami, więc daję 50% szans na powodzenie.
    Do L. na początku chodziliśmy zawsze razem, ale teraz idę zazwyczaj sama. Trzymaj się, idź na spacer, albo zjedź sobie coś dobrego i odgoń te wredne myśli :)

Marzenka, to się dzisiaj naczytasz skrajnych opinii o L. Ciekawa jestem jakie będą Twoje wrażenia po wizycie za kilka dni :)
    No sama jestrm w szoku ze nie tylam nic przez ostatni miesiąc ale jak mam leżeć następne 3 tyg terwz to jeszcze nadgonie pewnie:)
    Co do cc to naprawdę loteria jal się trafi i na lekarza A potem na szputal jak nie ma zaświadczenia a te zmiany jeszcze z cc teraz na dniach masakra.
    Koi lekarze powtarzali ki teraz ze jak nie chce sn to m ie nikt nie zmusi przecież i tyle. Ale co człowiek to opinia jak widać.
    Ty chcesz rodzic w Gdyni czy W Gdańsku?

• Pini Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki super zdjęcia! Takie wyraźne że widać każdy szczegół :) pozazdrościć.

Też jestem nastawiona na SN. Wychodzę za założenia że natura tak nas stworzyła by to się udało. Chodzę też na SR gdzie położna bardzo fajnie wszystko tłumaczy. Jako, że jestem techniczna to bardzo podobają mi się takie konktetne zajęcia. Na pewno nie będzie łatwo i przyjemnie ale tyle kobiet daje rade, a ja mam nie dać?!
    Jedyne czego się boję to że Mały załatwi mi CC... Brzuch wciąż mały. Wód nie mam za wiele i siedzi sobie na tyłku i nie chce fiknac na glowke...
    Lenonki oby Ci się udało załatwić to zaświadczenie skoro jesteś za CC. Niestety wiem, że nie każdy szpital uznaje zaświadczenie od psychiatry... Np Wejherowo jak ognia unika CC.

Ciasteczko777, Lenonki lubią tę wiadomość

dqprqps6x517rzr2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie to - ja oglądam i się wzruszam ;):
    https://www.birthbecomesher.com

Uwaga - zawiera drastyczne zdjęcia.

Pini- a ile mamy czasu na przekręcenie? Mojemu dobrze w poprzek ;)
    Ja też lubię wszystko wiedzieć, zrozumieć ten fizjologiczny proces, nie jestem techniczna ale lubię wnikać i wiedzieć ... Pini a gdzie chodzisz do SR? Ja mam ind położną, przychodzi do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 13:41

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka- ale ten czas leci.Pamietam jak w okolicach-maja-czerwca opowiadałysmy sobie o naszych przeżyciach z klinik(miałam wtedy inny nick). A Ty już na końcówce...wiesz że to za Twoją rada poszłam do Hajdusianka, nie zrezygnowałam z Invicty tak jak zamierzałam...właśnie to że Tobie sie udało jakoś mnie do tego zmotywowało:). No i "gonie cię" z lekkim opóźnieniem:). Trzymam za was kciuki bo waleczne laski jesteście!

Co do porodu to ja tak jak Ciasteczko, postaram się zmierzyć z SN.

Ciasteczko777, Hałasianka lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Hałasianka- ale ten czas leci.Pamietam jak w okolicach-maja-czerwca opowiadałysmy sobie o naszych przeżyciach z klinik(miałam wtedy inny nick). A Ty już na końcówce...wiesz że to za Twoją rada poszłam do Hajdusianka, nie zrezygnowałam z Invicty tak jak zamierzałam...właśnie to że Tobie sie udało jakoś mnie do tego zmotywowało:). No i "gonie cię" z lekkim opóźnieniem:). Trzymam za was kciuki bo waleczne laski jesteście!

Co do porodu to ja tak jak Ciasteczko, postaram się zmierzyć z SN.
    no faktycznie pamietam;)) widzisz jak to sie układa ;)) ciesze sie mega i widze że faktycznie mnie gonisz
    a masz chlopczyka czy dziewczynke?:) Kto tam cie kopie od srodka?:)
    Nasz super Hajdusianek tez ma rękę ;) oj ma ;)))
    liczy się efekt haha

Izka37 lubi tę wiadomość

• Marysia90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, nie czytałam tej książki co mówisz.

Hałasianko, z moim synkiem mogą się co najwyżej spotkać dopiero na studiach, bo ja jestem z daleka ;)

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    Ciasteczko, nie czytałam tej książki co mówisz.

Hałasianko, z moim synkiem mogą się co najwyżej spotkać dopiero na studiach, bo ja jestem z daleka ;)

ale szansa jest zawsze;) to by była historia haha

Marysia90 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    no faktycznie pamietam;)) widzisz jak to sie układa ;)) ciesze sie mega i widze że faktycznie mnie gonisz
    a masz chlopczyka czy dziewczynke?:) Kto tam cie kopie od srodka?:)
    Nasz super Hajdusianek tez ma rękę ;) oj ma ;)))
    liczy się efekt haha

:)dziewczynka o imieniu Wiktoria bo w końcu to mega sukces że sie udało po tych wszystkich historiach.
    No mam opóźnienie bo musiałam jeszcze niestety zrobić jedną stymulację, crio transfer niestety zakończył się jak sie zakończył. Postawiłam wszystko na jedną karte, zrobiłam transfer po pick upie(pierwszy raz)i mój najsłabszy ze wszyskich zarodków(choć jak widać najbardziej waleczny) został ze mną i kopie mnie tam intensywnie:).
    Żeby nie było łatwo ostatnio dowiedziałam się że jestem słodka mamą, więc po tych wszystkich kłuciach do stymulacji, kłuciach clexane doszło kłucie w palucha...na razie dieta bez insuliny i oby tak zostało.
    Twoje wpisy naprawdę są bardzo motywujące, jesteś bardzo pozytywna osobą dlatego zaciekle śledze wasze losy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 14:47

Hałasianka, HanaMontana lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mnie to podbrzusze naprawde boli caly czas z przerwami...takie skórcze na dole....myslicie ze mam wziac no spe? czy lepiej czuc czy mnie boli mniej czy wiecej i wtedy reagowac?

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    :)dziewczynka o imieniu Wiktoria bo w końcu to mega sukces że sie udało po tych wszystkich historiach.
    No mam opóźnienie bo musiałam jeszcze niestety zrobić jedną stymulację, crio transfer niestety zakończył się jak sie zakończył. Postawiłam wszystko na jedną karte, zrobiłam transfer po pick upie(pierwszy raz)i mój najsłabszy ze wszyskich zarodków(choć jak widać najbardziej waleczny) został ze mną i kopie mnie tam intensywnie:).
    Żeby nie było łatwo ostatnio dowiedziałam się że jestem słodka mamą, więc po tych wszystkich kłuciach do stymulacji, kłuciach clexane doszło kłucie w palucha...na razie dieta bez insuliny i oby tak zostało.
    Twoje wpisy naprawdę są bardzo motywujące, jesteś bardzo pozytywna osobą dlatego zaciekle śledze wasze losy.
    ale cudownie ;) piekne imię z przesłaniem
    ja tez jestem slodka mama ale powiem ci ze mierze ten cukuer i to jakas sciema byla i nie mam podwyzszonego nawet wiec...
    a neoparin dostalam teraz na ostatni miesiac od ordynatowa z Łodzi mimo iz ani Hajdusianek ani Suchanek nie wiedzieli potrzeby brania tego. ale dobra...niech juz bedzie i biore sobie

słaby czy mocny zarodek.....to wszystko jest nam zapisane gdzies tam u góry i dzieje sie po cos ...ja wierzę w to ;))) tak mialo byc
    Fajnie ze tu jestes...zaglądaj do nas częściej bo....bo jestesmy fajne i lubimy wszystkich ;) haha ale patetycznie to zabrzmialo ale mysle ze dziewczyny potwierdzą:D

Izka37, Lenonki, HanaMontana lubią tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagladam, zaglądam:) i na bieżąco czytam..
    kibicuje wszystkim a zwłaszcza tym które kojarzę bo w sumie spędziłam po tej stronie ponad dwa lata....
    Dokładnie z tym cukrem tez nie ogarniam-tez myślałam że to może jakis błąd... no ale mierze,odżywiam sie zdrowo.
    Neoparin vel Clexane dostałam żeby trzymać poziom tych wszystkich czynników krzepliwości na dobrym poziomie. Pasnik kazał odstawić po 10 tygodniach ale po tym jak udałam sie do hematologa to jednak kazał kontynuować:)hehe więc już się dźgam a co mi tam.
    Jeszcze musiałam normowac tarczyce bo w 2 trymestrze zaczęła szaleć.

Masz racje z tym zapisaniem gdzieś u góry. Ja tez w to wierze...nawet w to że tą ciężką drogę musiałam przejść po coś....
    Ja uważam że te watki in vitro czy inseminacje, ogólnie te z intensywnymi staraniami sa bardziej "ludzkie" , masa w tych wypowiedziach empatii i zrozumienia...nikt nie konkuruje i nie ocenia. Także wiem że jesteście fajne:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka, ja bym L. nie zamieniła na żadnego innego lekarza z LM. Usg robi na każdej wizycie, tylko z relacji Ciasteczka wynika, ze nie zawsze daje fotki buzi dziecka. Aczkolwiek przypominam, że wielki Ś. fotografuje tylko małe fasolki, a potem juz też daje same wymiary i zdjęcie serca. Ja mam dwie karty ciąży wiec mysle, że juz nawet nie pamięta, że mówiłam mu na poczatku o wizytach w klinice. Może tez dlatego tak dokładnie sie mną zajmuje, bo myśli, że jest jedyny hehe :P

Ciasteczko, dzięki za radę odnośnie psych. To dobry pomysł, żeby przemówienie przygotować sobie wcześniej ;)

Marysiu, idę prywatnie, ale mysle, że nie będzie tak łatwo.

Halasianka, ja jestem z Przymorza i planuje rodzic na Zaspie, A Ty gdzie mieszkasz? Podejrzewam, że nasze dzieciaki faktycznie maja szanse spotkać sie dopiero na studiach. Chyba, że będą takie Zdolniachy, że pójdą do najlepszego liceum nr 3 w Gdyni :D

Pini, na szczęście mój lekarz powiedział, że zrobi ciecie na podstawie skierowania od psychiatry. A co do przykręcenia sie, to dzieciaki maja czas do 35-36 tc także teraz mogą sobie leżeć jak chcą, a co!

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Marzenka, ja bym L. nie zamieniła na żadnego innego lekarza z LM. Usg robi na każdej wizycie, tylko z relacji Ciasteczka wynika, ze nie zawsze daje fotki buzi dziecka. Aczkolwiek przypominam, że wielki Ś. fotografuje tylko małe fasolki, a potem juz też daje same wymiary i zdjęcie serca. Ja mam dwie karty ciąży wiec mysle, że juz nawet nie pamięta, że mówiłam mu na poczatku o wizytach w klinice. Może tez dlatego tak dokładnie sie mną zajmuje, bo myśli, że jest jedyny hehe :P

Ciasteczko, dzięki za radę odnośnie psych. To dobry pomysł, żeby przemówienie przygotować sobie wcześniej ;)

Marysiu, idę prywatnie, ale mysle, że nie będzie tak łatwo.

Halasianka, ja jestem z Przymorza i planuje rodzic na Zaspie, A Ty gdzie mieszkasz? Podejrzewam, że nasze dzieciaki faktycznie maja szanse spotkać sie dopiero na studiach. Chyba, że będą takie Zdolniachy, że pójdą do najlepszego liceum nr 3 w Gdyni :D

Pini, na szczęście mój lekarz powiedział, że zrobi ciecie na podstawie skierowania od psychiatry. A co do przykręcenia sie, to dzieciaki maja czas do 35-36 tc także teraz mogą sobie leżeć jak chcą, a co!
    ja mieszkam w Gdyni :0 no pewnie do 3 Gdynskiej albo do Topolowki w Gdańsku haha
    wszystko jest mozliwe ;))
    Moja siostra jest z Przymorza ..czesto tm jestem na Opolskiej:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 15:38

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    zagladam, zaglądam:) i na bieżąco czytam..
    kibicuje wszystkim a zwłaszcza tym które kojarzę bo w sumie spędziłam po tej stronie ponad dwa lata....
    Dokładnie z tym cukrem tez nie ogarniam-tez myślałam że to może jakis błąd... no ale mierze,odżywiam sie zdrowo.
    Neoparin vel Clexane dostałam żeby trzymać poziom tych wszystkich czynników krzepliwości na dobrym poziomie. Pasnik kazał odstawić po 10 tygodniach ale po tym jak udałam sie do hematologa to jednak kazał kontynuować:)hehe więc już się dźgam a co mi tam.
    Jeszcze musiałam normowac tarczyce bo w 2 trymestrze zaczęła szaleć.

Masz racje z tym zapisaniem gdzieś u góry. Ja tez w to wierze...nawet w to że tą ciężką drogę musiałam przejść po coś....
    Ja uważam że te watki in vitro czy inseminacje, ogólnie te z intensywnymi staraniami sa bardziej "ludzkie" , masa w tych wypowiedziach empatii i zrozumienia...nikt nie konkuruje i nie ocenia. Także wiem że jesteście fajne:).
    to prawda z tymi wątkami....ja probowalam chyba na 2 innych ale trwalo to krótko. Nie wiem co u nas jest i....nie zastanawiam sie juz ;) moze masz rację
    tu jest tak jak powinno byc i czlowiek czuje sie dobrze ..a o to chodzi ;)

Izka37 lubi tę wiadomość

‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ