Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenonki wrote:Lena, ja mam 175 cm i chętnie oddam 5cm gdybyś była zainteresowana
Nina zasnęła po tym jak na kolanach wymknęłaś się z pokoju?
zawsze chciałam być mała kompaktowa ale nie wyszło a na szpilkach czuje się wielka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 14:18
LAURA -
elinkagd wrote:Lenonki a jak lekarz ma usg w gabinecie to on sam nie zrobi badania USG?
Hałasianka, dlatego ja nie chodzę w szpilkachTym bardziej, że mój konus jest tego samego wzrostu co ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 14:36
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Puchatek wrote:Lenonki, ja testuje jutro po IUI u dr Cz. z 30.01
I @ jeszcze się nie pojawiła? ObiecującoRobisz sikańca, czy betę? Masz jakieś oznaki, mierzysz temperaturę?
Środa: Ciasteczko wizyta u L., Puchatek testowanie
Czwartek: Aśka drugie połówkowe dr. Podsiadło 8:00, Lucky prenatalne dr. Podsiadło 10:40, Marzenka wizyta u L.
Piątek: Lena beta?, Lucky dermatolog
Sobota: Agm wizyta serduszkowa, Lena beta?PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Też się uśmiałam
mój teść miał niedawno usuwaną prostatę i też miał zdziwko, jak go zaprosili na USG, myślał że przez powłoki brzuszne
:-P
Oj dziewczyny jak ja bym wzięła tych kilka cmod jednej pięć i od drugiej też pięć!!
Lenonki usnęła!! Aż ja budziłam przed 9 bo już przesadzałaStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Hałasianka najlepiej notuj i nam tu zaprezentuj swoje ustalenia
P.S. Dopiero wczoraj odebrałam przesyłkę, jeszcze raz dzięki :*
I w związku z tym ogłoszonko, mam prenatal dha do oddania w spadku po Hałasiance, czy któraś z Was jest zainteresowana?
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Aśka ja chętnie odkupię, bo kończą mi się moje obecne
Bazylkove gratulacje ❤️
Zola jak tam??bazylkove lubi tę wiadomość
-
Hałasianka wrote:no ja mam dokladnie tak samo, bylam przekonana ze do konca ciazy. hmmmm
a acard tez łykasz jeszcze?
-
Ciasteczko777 wrote:Dzieki Lenonki - on ma wizytę w czw, zobaczymy co mu powie
tak się o niego martwię, o niczym innym nie myślę..
co do aspiratora - kupiłaś już Pingo? Też nie wiem który inhalator .. już tyle na ten temat czytam i dalej nie wiem.
A MEDEL FAMILY PLUS Inhalator pneumatyczno-tłokowy??
Czara - dużo zdrówka dla Synka- oby szybko przeszło.
Szczerze-dla mnie inhalator jak inhalor. Kupilam bo wowczas mial dobre opinie i byl wszedzie polecany. A z doświadczenia - swojego i koleżanek przynjamniej-wiem, ze prawie każde malutkie dziecko ryczy przy inhalacji i na początku nie chce tego stosowac. U nas sie udalo dopiero gdy mlody byl na tyle duzy, ze mozna mu bylo puscic bajkeCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:Nie ja acard mialam brac tylko na początku by pomogl sie zagnieżdzic zaradkowi. Tylko heparyne mi zostawili...do konca a nawet 6 tygodni po.LAURA
-
Aśka32 wrote:Hałasianka najlepiej notuj i nam tu zaprezentuj swoje ustalenia
P.S. Dopiero wczoraj odebrałam przesyłkę, jeszcze raz dzięki :*
I w związku z tym ogłoszonko, mam prenatal dha do oddania w spadku po Hałasiance, czy któraś z Was jest zainteresowana?dobrze nic się nie zmarnuj a dobro powraca haha
Co do położnej super, wszystko wytłumaczyła łącznie z psychologicznym podejściem patrząc jak ja płaczę na samą myśl o rozmowę o maluszku i karmieniu. Zobaczyła laktator to się śmiała że się boi dotknąć że coś rozwali bo to pewnie drogie ale medela najlepsza i maja te medele swing właśnie.
Co do nowości to kremy do pupki z cynkiem itd dopiero jak się coś dzieje ale na codzień myć wacikiem z wodą koniecznie i potem dobrze natłuszczac. Jest maść /krem zajebisty kiedyś niedostępny tylko na oddziałach a teraz e necie można kupić :
http://kremzaspa.pl/
Bardzo polecała więc muszę dokupić.
Kapiemy oczywiście codziennie, ew co 2 dzień max. Dziecko musi mieć swój rytm dnia a poza tym być czystechociaż na 2 min włożyć do wody i obmyc. Czyli... Tak jak mnie uczyli. Jak miałam że starsza corka
Generalnie przydało mi się to dziś taka 1,5 h pogadanka poza szkoleniem z laktatora.
Jak ściągamy to metoda 3-5-7
3 min stymulacja, 5 min odciaganie, 5 min przerwa, 7 min odciaganie.
Można ściągnąć jak zejdzie mało to za godzinę spróbować i dolać w sensie dociągnąć do tego co wcześniej i zmieszać i jest ok. Kilka h to może stać w temp pokojowej.
Aa i dla karmiących cycki em... Poleca ściągnąć nawet raz na dobę i dać ten pokarm z butelki żeby dziecko też umialo pić że smoczka wasz pokarm a wtedy wy możecie wyjść na godzinę do sklepu czy lekarza itp a tatusiowie karmią bo jak tylko cyc to czasami dziecko uzależnione od cycusia mamusi i dupa. Nikt inny nie nakarmi. Taki nie y oczywiste rzeczy ale pisze wam bo. Może nie każdy wie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 18:28
kinga27.30, Aśka32, Lenonki, Ciasteczko777, Marzenka85, HanaMontana, agm lubią tę wiadomość
LAURA -
Ja mam 170, a kurczę też zawsze chciałam być mała i filigranowa u co? Pffff!
Bazylku, gratuluję serduszka i karty ciążowejponoć trzeba ją cały czas wozić w torebce, moja jakoś leży przypięta magnesem do lodówki, gdyby byla potrzebna na gwałt (tfu, tfu!).
Lena, wyobraziłam sobie siebie wychodzącą do dziecka na kolanach i jakoś tak wesoło mi się zrobiło
Dzięki za opinie ws tego inhalatorka, zaraz siadam do kompa i chyba kliknę sobie, a co tam.bazylkove lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Aśka zaakcpetowałam i napisałam
Hałasianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Nie ja acard mialam brac tylko na początku by pomogl sie zagnieżdzic zaradkowi. Tylko heparyne mi zostawili...do konca a nawet 6 tygodni po.
-
Dziewczyny, ja juz po IUI
pecherzyk 25 mm, endo 10,5 mm.
Dziękuję za wszystkie kciuki. Jakas taka mala nadzieja sie we mnie obudzila, mimo ze nigdy specjalnie nie wierzylam w powodzenie inseminacji.
Bazylkove, gratuluję serduszkaMarzenka85, 4me, Anovi, Lenonki, HanaMontana, Ciasteczko777, kinga27.30, StaraczkaNika, Aśka32, Puchatek, lena7, AnnMari, bazylkove, Justyna87, Lunitari lubią tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Zola89 wrote:Dziewczyny, ja juz po IUI
pecherzyk 25 mm, endo 10,5 mm.
Dziękuję za wszystkie kciuki. Jakas taka mala nadzieja sie we mnie obudzila, mimo ze nigdy specjalnie nie wierzylam w powodzenie inseminacji.
Bazylkove, gratuluję serduszkaTeraz czekamy z mocno zaciśniętymi kciukami
-
Ciasteczko777 wrote:Ja łykam od pocz ciąży cały czas- a od 12 tyg aż 150 mg dziennie... trochę się bałam ale podobno są bad że bardzo pomaga i wręcz ratuje życie.. oby.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość