Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem na uzupełnianiu koszyka w Gemini o też mam już 450zl....
Postawiłam na aspirator Hexa, pamiętam że któraś z Was chwaliła go i też dobre opinie ma Pingo.
Podkłady w takim razie wymienię na Canpol.
Ciasteczko u Ciebie chyba nie widzę wkładek laktacyjnych do stanika. Może Ci umknęło. Ja do tego mam jeszcze smoczek i butelkę antykolkowa, czopki i sól fizjologiczna.
Dziewczyny jak się teraz pielęgnuje pępek? Kiedyś to fioletowe dziadostwo a teraz?
Dobrze pamiętam że polecalyscie Tantum Rosa do podmywania po porodzie? Czy coś mieszam...Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPini wrote:Ja też jestem na uzupełnianiu koszyka w Gemini o też mam już 450zl....
Postawiłam na aspirator Hexa, pamiętam że któraś z Was chwaliła go i też dobre opinie ma Pingo.
Podkłady w takim razie wymienię na Canpol.
Ciasteczko u Ciebie chyba nie widzę wkładek laktacyjnych do stanika. Może Ci umknęło. Ja do tego mam jeszcze smoczek i butelkę antykolkowa, czopki i sól fizjologiczna.
Dziewczyny jak się teraz pielęgnuje pępek? Kiedyś to fioletowe dziadostwo a teraz?
Dobrze pamiętam że polecalyscie Tantum Rosa do podmywania po porodzie? Czy coś mieszam... -
nick nieaktualnyTez nie polecam belli. Nie znosiłam ich bo ciagle mi wypadały jak się zapomniałam przy sikaniu. Dla mnie najlepsze canpol i baby ono.
Podkłady na łóżko chyba najtaniej wychodzą wielolaki, pakowane po 50. Z tego co pamietam to te akuku były dla mnie najgorsze bo rolowały się, przecierały.
Pasta do zębów dla dzieci podobno lepsza elmex chociaż ja już kupiłam ziajke. Nie mam tej silikonowej szczoteczki a gryzak małpkę na która nakładam pastę. Dla mnie to najlepszy gryzak a przy tym i fajna pierwsza szczoteczka.
Do pępka octanicept.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 21:42
Pini lubi tę wiadomość
-
Ja do pępka nie używałam prawie niczego, bo bardzo szybko odpadł..ale pamiętaam jak położna w sr mówiła że najlepiej u jej dzieci sprawdził się nie octanisept, Tylko spirytus
no ale octa też zakupiłam w razie czego..
Taaak! Tantum rosa najlepsza!
Podkłady na łóżko też fajne i niedrogie są babydream z Rossmana. A o wielorakach o których Czara piszesz muszę poczytać..dużo tam szt?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ciasteczko777 wrote:Które to molimed/ szukam na gemini..? Są różne
https://allegro.pl/oferta/podklady-poporodowe-molimed-hartmann-midi-14-szt-7478912166?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_zdrowie_pozostałe&ev_adgr=Pozostałe&gclid=Cj0KCQiA5NPjBRDDARIsAM9X1GLQ7-fcHMzvJg1-a_PVo1fMr5RzighyvIw2jAqiLAsoqHa2t_hXZo4aAtT5EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Kupcie też pedicetamol na gorączkę i ból u maluszka - lepiej mieć w gotowości.
U nas poszedł w ruch też Delicol/Kolzym, bo mała dostała kolek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 05:18
-
Dziewczyny, dziś moje największe szczęście kończy rok! Aż nie wierzę..szok jak to zleciało!! Tzn rok kończy o 19.44
Ciasteczko777, Aśka32, Zola89, Lunitari, kinga27.30, HanaMontana, Lenonki, Malyprosiaczek, Czara, elinkagd, agm, Pini, 4me, Marzenka85, Justyna87 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
100 laaaaat i spełnienia marzeń Nineczko
Uściski od Hala i ciotki Aśki :*
lena7 lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Lucky1 wrote:Zola super wiadomość!!! Gratuluje;*;* !! Bazylku Anovi super zdjęcia;) ten czas leci...
Dziewczyny w ktorym tygodniu czulyscie ruchy malenstwa?
U mnie zaczęło się ok 17 tc
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
lena7 wrote:Dziewczyny, dziś moje największe szczęście kończy rok! Aż nie wierzę..szok jak to zleciało!! Tzn rok kończy o 19.44
Lena, dużo, dużo, dużo pomyślności dla Niny
Imprezka będzie?lena7 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualny
-
Dołączam się do życzeń dla Ninki! 100 lat :*
lena7 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Zola, 9.07 wysyłałam do dr betę 200 (ale u mnie były 2 pęcherzyki), a 25.07 pikało serduszko
Pini, kciuki za usg III trym. Ciekawe co dr M. powie o szyjce. Odnośnie pępka to u mnie w SR też mówili, że w dzisiejszych czasach stosuje się Octenisept, ale i tak najszybciej pępek odpada po spirytusieA jeśli chodzi o Tantum Rosa to dziewczyny polecały aplikować go z butelki z dziubkiem.
Marysiu, ktg trwa ok. 30 min i wciskam przycisk jak mały się rusza, dlatego też położna widziała, że po fali ruchów nastąpił ten nibyskurcz. W ogóle go nie czułam, bo był delikatny. Podczas badania możesz czytać książkę lub korzystać z telefonu, ale trochę to niewygodne, bo leżysz na boku i masz wolną tylko jedną rękę. Ważne, żeby przed, pójść na spacer i zjeść coś słodkiego, bo dziecko nie może spać. A Ty nie miałaś mieć ktg w tym tygodniu? Daj znać jak ten TENS
Lena, wycałuj NinkęDobrze pamiętasz ten dzień sprzed roku, czy masz wrażenie, że to było sto lat temu? Jutro idziesz robić betę i pozostałe badania potrzebne na wizytę?
Lucky, ja ruchy poczułam dopiero w 19+
lena7 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyCałusy dla Niny!!! Wszystkiego najlepszego malutka!!
Lena, te podkłady są pakowane po 30 albo 50 sztuk. Są różne firmy, ja kupowałam w Gemini.
Prosiaczku, bardzo dużo Wiktor je, super!!! Franek od wczoraj tez już lepiej, ale u nas dochodzi jeszcze ciagle ulewanie.lena7 lubi tę wiadomość
-
Kinga, impra w sobotę!
Lenonki, zleciało bardzo szybko niestety... pamiętam, że jak się rodziła było bardzo zimno, a jak w następnej nocy przechadzałam się z nią szpitalnymi korytarzami, to bardzo mocno sypał śnieg i pomyślałam wtedy że jest pięknie na dworze, tak wręcz magicznie...niby szpital, ból kroczaale mile wspominam ten moment..
No właśnie nie wiem z tymi badaniami.. zawsze robię 2h przed wizytą, i zastanawiam się, czy nie zrobić dzień wcześniej, bo czytałam niedawno, że któraś chyba tak robiła? Musiałabym też napisać do dr. Czy mogę?
Z drugiej strony jak wyniki będą nie takie..to zejdę na zawał do piątku..
Ktoś tu miał też urodziny dziś czy dzień po Ninie.. Halasianka Twoja córka? I może mąż Anovi?? Coś mi świata, że jeszcze pisałam że będę pamiętać, no ale jak zwykle alzheimerkinga27.30 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
nick nieaktualny
-
lena7 wrote:Kinga, impra w sobotę!
Lenonki, zleciało bardzo szybko niestety... pamiętam, że jak się rodziła było bardzo zimno, a jak w następnej nocy przechadzałam się z nią szpitalnymi korytarzami, to bardzo mocno sypał śnieg i pomyślałam wtedy że jest pięknie na dworze, tak wręcz magicznie...niby szpital, ból kroczaale mile wspominam ten moment..
No właśnie nie wiem z tymi badaniami.. zawsze robię 2h przed wizytą, i zastanawiam się, czy nie zrobić dzień wcześniej, bo czytałam niedawno, że któraś chyba tak robiła? Musiałabym też napisać do dr. Czy mogę?
Z drugiej strony jak wyniki będą nie takie..to zejdę na zawał do piątku..
Ktoś tu miał też urodziny dziś czy dzień po Ninie.. Halasianka Twoja córka? I może mąż Anovi?? Coś mi świata, że jeszcze pisałam że będę pamiętać, no ale jak zwykle alzheimertakże dosłownie 2 dni różnicy.
A teraz ja pójdzie bez zmian to i moja Laura urodzi się w podobnym czasie za tydzień z kawałkiem czyli 08.03 więc dziewczynki będę miały praktycznie tak samo urodziny haha. 2 imprezy wtedy bo przecież żadna nie może być poszkodowana
A ja i moja najmłodsza siostra jeszcze mamy imieniny 22. 02) hha
LAURA -
Ostatnie pamiątkowe zdjęcie
w sobotę siostra robiła mi sesje ostatnia ciążowa, będą jeszcze takie z gołym brzuchem itd ale to ma być prezent więc dostanę pozniena póki co mam tylko jedno. Także.... Poniżej mój wielki brzuch
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e98177cbdf6e.jpgIzka37, Aśka32, Ciasteczko777, AnnMari, Anovi, Lenonki, HanaMontana, 4me, Lunitari, agm, elinkagd, Lucky1, kinga27.30, Justyna87, Malyprosiaczek, Marysia90 lubią tę wiadomość
LAURA