Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, powodzenia na wizytach
Zola, &&&& za PIĘKNY przyrostZola89 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Dzieki Halasianko! To z makaronem nie wiem czy teraz, ale na pewno zrobię! Screena zrobiłam na pamiątkę
Lenonki kciuki za wizytę.
Zola, za przyrost też &&!
Poszłam też upuścić krewżeby jutro niepotrzebnie nie kwiatnac w Gamecie.
Ja byłam na echo u Długosza w Gamecie..polecano mi jego i tego Chojnickego właśnieHałasianka, Lenonki, Zola89 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
Zola, ja się nie mogłam skupić w pracy aż do 14 tc kiedy to poszłam na zwolnienie
Lena, czekamy na potwierdzenie pięknej bety! Po pączka dopiero się wybieram do piekarni. Od jakiś dwóch tygodni mam takie ciśnienie na słodkie, że chyba jeden pączek nie wystarczyAle na szczęście słodycze wchodzą w 5S i niby macica je lubi, więc postaram się objadać bez wyrzutów sumienia
Ciasteczko, nie stresuj się, bo szkoda małegoNiedawno byłaś na echo serca, a każde rutynowe usg wychodziło ok, wiec nie ma co się martwić! O której masz wizytę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 12:39
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyNa 15..
zajęłam się komodą i wyżywam się na niej.
Hałasianko - to pewnie stres, nie poradzę Ci No stress bo sama panikujetrzymam kciuki za ktg!
Mnie też kłuje brzuch i dostaje skurczy jak tylko się zdenerwuję, więc mamy bardzo wrażliwe macice.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 12:58
Hałasianka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Halasianka, postaram się na tą chwilę nie mieć czarnych myśli, tym bardziej że dr M tak bardzo nalegała by się nie stresować i sprawdzić to za 3 tyg. Niestety w Invicta brak terminów na marzec. Jedyne co to mogę dzwonić i dopytywać. Umówiłam się do niego na Garnizonie. Tam jest Mord Clinic. Termin tez ciut dłuższy niż 3 tygodnie ale nie mam wyboru. W Gdyni w Klif Medzie nie odbierają telefonu...
Lena, Długosza też mi polecała dr M. Tylko u niego też termin ponad 4 tyg i starałam się wcisnąć wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 13:14
-
Pini, mam nadzieję, że faktycznie zwolni się jakiś wcześniejszy termin, żebyś nie musiała się tak długo martwić. U mnie na usg II trym tez coś wyszło w serduszku, ale dr M zapewniała, że to nic takiego i na usg III trym już tego nie było, także wierzę, że u Ciebie również będzie ok.
A ja mam rozkminę z tym psychiatrą... Jakoś tak jednak nastawiam się na poród sn i zastanawiam się czy jest sens pchać się w korkach do Rumii, płacić za wizytę i stresować się kłamstwem. Ehhh... Poza tym przed chwilą byli u mnie monterzy z Ikei przyklejać panel ścienny i jeden przyjechał z dziewczyną (bez komentarza), która zaczęła mnie wypytywać o ciążę i od słowa do słowa wyszło na to, że super wspomina swój poród, dziecko było na świecie równo 6h po tym jak pojawiała się w szpitalu i nawet jej nie nacinali pomimo tego, że dziecko ważyło 3800. Akurat dzisiaj na nią trafiłam. Przypadek?PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Pini wrote:Dzięki Halasianka, postaram się na tą chwilę nie mieć czarnych myśli, tym bardziej że dr M tak bardzo nalegała by się nie stresować i sprawdzić to za 3 tyg. Niestety w Invicta brak terminów na marzec. Jedyne co to mogę dzwonić i dopytywać. Umówiłam się do niego na Garnizonie. Tam jest Mord Clinic. Termin tez ciut dłuższy niż 3 tygodnie ale nie mam wyboru. W Gdyni w Klif Medzie nie odbierają telefonu...
Lena, Długosza też mi polecała dr M. Tylko u niego też termin ponad 4 tyg i starałam się wcisnąć wcześniej.to najważniejsze
Z tymi terminami właśnie jeys masakrycznie w 3 miescie bo nie ma lekarzy i wszysLAURA -
Ciasteczko, dobrze jest podawać dziecku probiotyki, bo wtedy szybciej mu dojrzeje układ trawienny i będzie mniej bólu brzuszka, gazów, kolek itd. W szpitalu dawali każdemu 4 kropelki dicofloru dziennie i tak kazali kontynuować. Można też w ciąży i w czasie kp samej brać probiotyki i prebiotyki, czyli np łykać Estabiom pregna i zapijać kefirem bio z biedry. Cośtam z tego przejdzie do maluszka.
Lenonki, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Ciasteczko, dobrze jest podawać dziecku probiotyki, bo wtedy szybciej mu dojrzeje układ trawienny i będzie mniej bólu brzuszka, gazów, kolek itd. W szpitalu dawali każdemu 4 kropelki dicofloru dziennie i tak kazali kontynuować. Można też w ciąży i w czasie kp samej brać probiotyki i prebiotyki, czyli np łykać Estabiom pregna i zapijać kefirem bio z biedry. Cośtam z tego przejdzie do maluszka.
a w ciąży jem tony kefiru/ to jedyny produkt który mi wchodzi i jem „masowo”
-
Nika, dzięki za odpowiedź. To ja pytałam
Ciasteczko, Nika wcześniej napisała "Z probiotyków najlepiej dawać różne na zmianę, żeby zapewnić dziecku bakterie różnych szczepów (np raz biogaję z l. reuteri, raz dicoflor/bobotic z l. rhamnosus. Flostrum baby z kolei to kombo tych 2 szczepów."
Zola, Lena ile można czekać na te Wasze wyniki...
Hałasianka, i jak ktg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:36
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyLenonki wrote:Nika, dzięki za odpowiedź. To ja pytałam
Ciasteczko, Nika wcześniej napisała "Z probiotyków najlepiej dawać różne na zmianę, żeby zapewnić dziecku bakterie różnych szczepów (np raz biogaję z l. reuteri, raz dicoflor/bobotic z l. rhamnosus. Flostrum baby z kolei to kombo tych 2 szczepów."
Zola, Lena ile można czekać na te Wasze wyniki...ale to konsultować z lekarzem wpierw ??
Czy dawac w ciemno? I to od urodzenia ?? To wtedy mogę podawać Flostrum baby skoro to combo?
A ja dalej w poczekalni- może w końcu kiedyś wejdę ??? Lenonki - to jakaś klątwa - ja zawsze wszędzie czekam jak wafel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:38
-
Ciasteczko777 wrote:Aha
ale to konsultować z lekarzem wpierw ??
Czy dawac w ciemno? I to od urodzenia ?? To wtedy mogę podawać Flostrum baby skoro to combo?
A ja dalej w poczekalni- może w końcu kiedyś wejdę ??? Lenonki - to jakaś klątwa - ja zawsze wszędzie czekam jak wafel.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Lenonki wrote:Nika, dzięki za odpowiedź. To ja pytałam
Zola, Lena ile można czekać na te Wasze wyniki...
Hałasianka, i jak ktg?co chwilę przerywalo bo mała się przemieszczala a położna tylko na to... No cóż takie ruchliwe dziecko. Skórę na posiomoe 20 max ale raczej ok 8/9 więc nie ma. A wtedy było ponad 80
haha
Pobolewa m ie ten brzuch na dole jednak. Musz eogarnac ostatnie pakowanie wieczorem i jutro w drogęLenonki, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
LAURA -
Beta z wtorku: 43,30 mIU/ml, beta dzisiejsza 90,06 mIU/ml
Justyna87, bazylkove, AnnMari, Lunitari, Aśka32, Anovi, HanaMontana, Lenonki, Ciasteczko777, lena7, agm, StaraczkaNika, kinga27.30, elinkagd, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️