Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hałasianka wrote:Marysiu pisałam wcześniej tu o tym bo chyba laski pytały A propos fotelika. Jedyny na rynku który może być przewożony na leżąco podczas jazdy to kiddy evoluna i /size i taki mamy więc ona jedzie na lezaco5csla droge. Dlatego taki wybieralismy właśnie wiedząc że czekają nas takie długie trasy. Udało się wracając z Łodzi ale nie sądzę że teraz damy radę tyle bo ona się obudzi haha. No chyba że ja uspi auto
) zobaczymy
Jeśli mój mały marudka był grzeczny na trasie, to założę się, że Laurunia będzie tym bardziej!Hałasianka lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Hałasianka wrote:Haha nieźle
a gdzie chodziłas w takim razie? Pamiętasz może? :)jak nie to zostanie mi ten z Wrzeszcza którego poleciła mi w piątek Pediatra.
Poszlam tam, gdzie polecila mi pediatra- na usg prywatne do diagnoson na osowej. Tam zapisalam sie do specjalisty ortopedy od dziecięcych bioderek.
Nie wiem, czy dobry ale byłam pozniej jeszcze tam kilka razy sama ze soba i bylo pelno kobiet z dziecmi na bioderka.Hałasianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o usg bioderek to bardzo polecany jest dr Szmygiel. Przyjmuje m.in na Osowej i w Pruszczu.
Bardzo szybko i sprawnie zbadał dziecko, a potem pokazywał jak ćwiczyć i nosić małą, żeby poprawić biodra.
W Pruszczu 4 dyszki taniej #cebula
Anna, moje dziecko jest z 1 cyklu pod opieką dr S. Ale jeszcze bardziej niż za skuteczność w pomocy przy zachodzeniu cenię go za prowadzenie tej ciąży w 1 trymestrze - myślę, że gdyby nie jego skrupulatność, to bym i ją straciła.
Miłego dnia, dziewczyny i dziecinki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 08:08
-
mona87 wrote:Anovi - M. ma delecje chromosonu Y regionu AZF b i c. Konsultowaliśmy się z 3 genetykami i wszyscy byli zgodni, aby zdecydować się na dawcę. Dr Sz. z Białegostoku, który przeprowadził pierwsze udane in vitro w Polsce także mówił o dawcy. Na wyniku badania M. ma napisane, że in vitro jest nierekomendowane przy jednoczesnej delecji regionu b i c. A jeżeli znaleźliby jakikolwiek plemnik cudem, to chłopiec i tak będzie bezpłodny a dziewczynka może mieć także jakieś wady genetyczne ...
Ja już się pogodziłam z tą myślą, że nie mogę mieć biologicznego dziecka z moim M, ale on ma z tym problem od 5 lat.
W tych refundacjach to ja zupełnie się nie orientuję.
Mona, a badanie pgd nie jest w stanie wychwycic zdrowych zarodków? Nie znam się na mutacjach ale po to właśnie stworszono pgd(nie mylic z pgs).
Poczytaj ten blog. Tutaj i facet i babka sa nosicielami mutacji (co prawda związanej z chorobami serca) ale może coś tam wyczytasz. Specjalnie pod ich mutacje stworzyli badanie żeby wychwycić czy zarodek ma mutacje dodatkowo zrobili pgs(żeby sprawdzić czy sa inne wady). Mają synka zdrowego.
https://praktyczny-kapi.blogspot.com/ -
Eszkilu wrote:4me, tez polecam diagnoson na biodra, jakby byla potrzeba to i na usg mózgowia. Lub do siebie na to drugie zapraszam
jakby co to sie odezwe ale mam nadzieje, ze nie bedzie potrzeby
Moj starszak mial juz w szpitalu bo urodzil sie z zakazeniem wewnatrzmacicznym i w zielonych wodach wiec mila komplet badan z czego sie w sumie cieszylam. Pozniej chyba tez mozgowie po jakis kilku miesiach sprawdzalismy.
Wlasnie-a warto robic usg mozgowia jesli dziecko nie ma wskazan po porodowych?? ? Ja to robie wszystko wiec pewnie i na to pojdeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 09:31
-
4me , obowiązku nie ma jeśli wszystko jest ok
ale tak czy siak mój mąż pewnie wszystko przeglądnie naszemu kropkowi jak się urodzi
Więc rozumiem, że inni rodzice też chcą się upewniać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 09:57
4me lubi tę wiadomość
Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
4me wrote:Ja nie bylam u zadnego konkretnego super specjalisty...
Poszlam tam, gdzie polecila mi pediatra- na usg prywatne do diagnoson na osowej. Tam zapisalam sie do specjalisty ortopedy od dziecięcych bioderek.
Nie wiem, czy dobry ale byłam pozniej jeszcze tam kilka razy sama ze soba i bylo pelno kobiet z dziecmi na bioderka.znam to miejsce
LAURA -
nick nieaktualny
-
Eszkilu wrote:4me, tez polecam diagnoson na biodra, jakby byla potrzeba to i na usg mózgowia. Lub do siebie na to drugie zapraszamLAURA
-
StaraczkaNika wrote:Jeśli chodzi o usg bioderek to bardzo polecany jest dr Szmygiel. Przyjmuje m.in na Osowej i w Pruszczu.
Bardzo szybko i sprawnie zbadał dziecko, a potem pokazywał jak ćwiczyć i nosić małą, żeby poprawić biodra.
W Pruszczu 4 dyszki taniej #cebula
Anna, moje dziecko jest z 1 cyklu pod opieką dr S. Ale jeszcze bardziej niż za skuteczność w pomocy przy zachodzeniu cenię go za prowadzenie tej ciąży w 1 trymestrze - myślę, że gdyby nie jego skrupulatność, to bym i ją straciła.
Miłego dnia, dziewczyny i dziecinki!) uff
LAURA -
Kinga , Agm - kciuki za dzisiejsze wizyty!
&&&&&
kinga27.30, agm lubią tę wiadomość
-
4 tygodnie jest ok. Pozniej kolejne badanie kolo 2 miesiace pozniej, chyba ze ortopeda zdecyduje, ze dopiero jak sie spionizuje.
4me, zawsze warto zrobic takie USG, chocby po to, zeby sie uspokoic, a szczegolnie jesli cos by sie dzialo okoloporodowo. Czasem u zupelnie zdrowych dzieci widac pewne anomalie, ktore nie maja znaczenia dla rozwoju, ale lepiej o nich wiedziec, wrazie ewentualnych pozniejszych kontroli. Jak planujesz rodzic w Redlowie to moze sie z Twoim dzieciem spotkamy na USG, choc mam szczera nadzieje, ze nie znajda mu wskazan
Ja mojej robilam 3 razy, jest wczesniej urodzona, co prawda tylko 3 tygodnie, ale zawsze. A teraz kontrolowalismy, bo byl dosc duzy przyrost obwodu glowy. Na szczescie wszystko jest na swoim miejscu i bez poszerzenia.4me lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Eszkilu wrote:4 tygodnie jest ok. Pozniej kolejne badanie kolo 2 miesiace pozniej, chyba ze ortopeda zdecyduje, ze dopiero jak sie spionizuje.
4me, zawsze warto zrobic takie USG, chocby po to, zeby sie uspokoic, a szczegolnie jesli cos by sie dzialo okoloporodowo. Czasem u zupelnie zdrowych dzieci widac pewne anomalie, ktore nie maja znaczenia dla rozwoju, ale lepiej o nich wiedziec, wrazie ewentualnych pozniejszych kontroli. Jak planujesz rodzic w Redlowie to moze sie z Twoim dzieciem spotkamy na USG, choc mam szczera nadzieje, ze nie znajda mu wskazan
Ja mojej robilam 3 razy, jest wczesniej urodzona, co prawda tylko 3 tygodnie, ale zawsze. A teraz kontrolowalismy, bo byl dosc duzy przyrost obwodu glowy. Na szczescie wszystko jest na swoim miejscu i bez poszerzenia.i mimo wszytsko mam nadzieje, ze nie bedzie wskazan
Dzieki za info!
-
Eszkilu wrote:4 tygodnie jest ok. Pozniej kolejne badanie kolo 2 miesiace pozniej, chyba ze ortopeda zdecyduje, ze dopiero jak sie spionizuje.
Ja mojej robilam 3 razy, jest wczesniej urodzona, co prawda tylko 3 tygodnie, ale zawsze. A teraz kontrolowalismy, bo byl dosc duzy przyrost obwodu glowy. Na szczescie wszystko jest na swoim miejscu i bez poszerzenia.
Ty tam ezyjmijesz w diagnosonie?LAURA