Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmmm a może oni maja teraz taki etap rozwojowy, że poza domem nie czuja sie bezpiecznie? Nie wiem, szukam wytłumaczenia dla tych naszych marud 😜 My jeśli sie spotykamy z rodzina czy znajomymi to głownie u nas i to tez nie za często. Wcześniej (przed porodem) regularnie umawiałam sie z koleżankami na wino lub kawę, a teraz zrezygnowałam z tego przez mojego aferowicza. Dlatego też chrzciny sa odłożone na nieokreślona przyszłość, może sierpień. Zreszta nie czuje sie komfortowo z tym tematem, bo nie dość, że ne chodzimy do kościoła, to żyjemy bez ślubu wiec to hipokryzja z naszej strony. Bruno tez czasem złapie zabawkę, ale od dwóch czy trzech tygodni na zakładce kids wyskakuje mi pytanie czy trzyma i porusza grzechotka i trochę sie zestresowałam 😅 Dlatego pytam o sytuacje u Was, bo młody urodził sie przed terminem i "powinni" byc na podobnym etapie. Z kładzeniem na brzuszku mam tak samo tzn. kładę za rzadko. Czasem raz, a czasem może z trzy razy dziennie. Az wstyd sie przyznawać 🙈 Ostatnio trochę mu sie poprawiło nastawienie do tego ćwiczenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 23:11
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
My tu gadu gadu a mój syn właśnie się w łóżku przekręca na boczek już któryś raz 😁 a ja matka wredna tak mówiłam że długa droga! Leży, wcina sobie piąstki i hop na lewą stronę, potem na plecki i znowu lewy boczek. Jest po 5 a ja zamiast przysnac to mu się przyglądam 😉
Lenonki, sialalaKoniczynaDwa, Anovi lubią tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marysia90 wrote:My tu gadu gadu a mój syn właśnie się w łóżku przekręca na boczek już któryś raz 😁 a ja matka wredna tak mówiłam że długa droga! Leży, wcina sobie piąstki i hop na lewą stronę, potem na plecki i znowu lewy boczek. Jest po 5 a ja zamiast przysnac to mu się przyglądam 😉
E tam nasze dzieci rozwijają się podobnie nie ma co się martwić. U nas z nowości jeszcze o od tygodnia hitem jest ten stojak drewniany na zabawki. Laura potrafi leżeć i gadać do zabawek uderza już świadomie. Ma takiego ziomalka na środku z którym cały czas rozmawia albo się śmieje albo krzyczy... Chyba ja czymś wkurza hahah.
Teraz aż już wiesza nowe zabawki na zmianę jej ulubione. polecam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96d1880d49b3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/966a837653ad.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd9d40f229e.jpgAśka32, HanaMontana, Zola89, agm, MALAMISS, Marzenka85, tupciu, Lenonki, Anys, sialalaKoniczynaDwa, Anovi, Lunitari, Pini, Marysia90, Justyna87, alicjaaa_d, taka_jedna lubią tę wiadomość
LAURA -
sialalaKoniczynaDwa wrote:No wlasnie nie...i muszę zrobic...jak to sie nazywa dokladnie??
sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość
LAURA -
Lenonki wrote:Halasianka, współczuje tej Łodzi. Az mi jest ciezko na myśl, że musicie tam jechać, bo ja nie chciałabym przez to przechodzić 😳
Marysiu, jak moj ma urlop to też mamy wszystko rozregulowane. Niby fajnie, że jest w domu, ale jest bardziej chaotycznie. Byłam dzisiaj z Brunem u koleżanki i aferowicz był straszny. Musimy cześciej wychodzić do ludzi, bo chyba sobie z tym nie radzi 😕 Duzo sie uśmiecha, ale wkurza tez wiecej niż przeciętny niemowlak. Ja juz sie przyzwyczaiłam, ale koleżanka przecierała oczy, bo jej córeczka w tym czasie grzecznie leżała. Śmiechu w głos nie powtórzył, ale będziemy nad tym pracować 😉 Spanie Wam pochwalilam i od razu sie zepsuło 😅 Dzisiaj pierwsza pobudka juz po 2:00 i nad ranem kolejna. Może najbliższa noc będzie lepsza 🙏
Czy Laura i Jasiu chwytają sie za rączki, łapią i trzymają zabawki, przekręcają sie wokół własnej osi, albo z brzuszka na plecki? Bruno jeszcze nie.
Odpycha się mocno nogami i przekreca w łóżeczku albo na przewijaku... Ucieka ) ale nic poza tym
Za to gada jak najeta, śmieje się na zawołanie i reaguje na miny jak się do niej robi. Ale to wasi chłopcy pewnie tezLAURA -
Hałasianka wrote:Test dna wpisze sobie, w neta albo pakiet poporonny. Masz 6 mutacji genów. A zakrzepica to trombofilia wrodzona - mutacja Vleiden. Ale najlepiej zrob to w pakiecie, 330 Zl i masz wszystko łącznie z MTHFR.
Super. Dzieki😘
Moja kolezanka 5 razy poronila po 1 ciazy gdzie nie miala zadnych problemów wlasnie przez trombofilie i pomogly zastrzyki z heparyny i spokojnie uridzila jeszcze 2...
Zobaczcie jakie rzeczy wychodza po czasie ...moze nie ma tego złego....
Czuje sie chyba bez zmian procz mniejszej dusznosci. Kaszel leciutki i glowa pęka...
Dobrze ze jade 3.06 do S to moze do tej pory zrobie te badania...dlugo sie czeka na wynik?
Super te Wasze dzieciaczki. Zazdrooo😘😍😍
Laura jak malowana ksiezniczka😍
3mam kciuki za £Łódź..oby gladko i szybko poszlo.
W pracy afera...kierowniczka po 22 mi napisala zebym pamietala o szkoleniu na 9 dzis....
Nic ważnego...a i tak to moj dzien wolny i wiedziała co mi sie stało...gdyby mi nie zalezalo na kasie to bym wziela L4, ale do końca miesiaca tylko kilka dni i musze to przezyc...jeszcze 2 dni pracy w sumie.
Z moim tez afera...bo jak cos mi sie dzieje to on nie ogarnia nic...i nagle sie obudzil ze nie ma nic na sniadanie...bo sie nigdy nie interesuje co jest w lodówce itp...dostalo sie mlodemu ze nic nie powiedzial bo on przecież MUSIAŁ ze mną siedziec w szpitalu...rece mi juz opadaja na tego człowieka...wczoraj na mnie nawrzeszczal ze jak tak sie bede spinac i stresować to *uj z tego ivf będzie i po co brałam tabletki skoro źle sie po nich czułam...wiec od rana awantura na chacie i super klimat....mam ochote wyjsc i nie wrócić...😞 a co bedzie potem?😞😞😞
Hałasianka lubi tę wiadomość
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
agm wrote:Koniczynko trzymaj się dzielnie 😀 Dbaj o siebie. Musisz zastanowić się nad sytuacją jaka panuje w domu, na pewno trzeba to zmienić.
Dzięki.
Oj tak....i obawiam sie ze może sie to źle skończyć 😞
Zamówiłam ten pakiet z testdna, wole mieć pewność przed transferem....ciekawe co na to dr...czy weźmie pod uwagę to badanie..czy znów dziwnie skomentuje...kiedys pytalam o te mutacje gdy mialam podwyższona homocysteine, upierał sie ze to nic nie wniesie i on i tak nie wierzy w inny kwas foliowy niz Folic...teraz go biore i metyle w prenatalu uno.....
Jak sie okaze ze wydam kase na to i on mnie wysmieje to sie wku*wie ....
Ps.Czy na NFZ ciezko sie dostac do psychologa?2007 - syn.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
Aniołek 10tc
Koniczynko, Nie wiem jak z terminami ? Zadzwoń i się podpytaj, bo na prawdę Tobie to pomoże. Spróbuj poszukać też coś takiego jak centrum interwencji kryzysowej, może strasznie brzmi ale tam też możesz skorzystać z bezpłatnej pomocy psychologicznej 😀
A co do badań to robisz je dla siebie 😀 i albo dr się teraz przydadzą a jak nie to będziesz wiedziała na czym stoisz. -
sialalaKoniczynaDwa wrote:Super. Dzieki😘
Moja kolezanka 5 razy poronila po 1 ciazy gdzie nie miala zadnych problemów wlasnie przez trombofilie i pomogly zastrzyki z heparyny i spokojnie uridzila jeszcze 2...
Zobaczcie jakie rzeczy wychodza po czasie ...moze nie ma tego złego....
Czuje sie chyba bez zmian procz mniejszej dusznosci. Kaszel leciutki i glowa pęka...
Dobrze ze jade 3.06 do S to moze do tej pory zrobie te badania...dlugo sie czeka na wynik?
Super te Wasze dzieciaczki. Zazdrooo😘😍😍
Laura jak malowana ksiezniczka😍
3mam kciuki za £Łódź..oby gladko i szybko poszlo.
W pracy afera...kierowniczka po 22 mi napisala zebym pamietala o szkoleniu na 9 dzis....
Nic ważnego...a i tak to moj dzien wolny i wiedziała co mi sie stało...gdyby mi nie zalezalo na kasie to bym wziela L4, ale do końca miesiaca tylko kilka dni i musze to przezyc...jeszcze 2 dni pracy w sumie.
Z moim tez afera...bo jak cos mi sie dzieje to on nie ogarnia nic...i nagle sie obudzil ze nie ma nic na sniadanie...bo sie nigdy nie interesuje co jest w lodówce itp...dostalo sie mlodemu ze nic nie powiedzial bo on przecież MUSIAŁ ze mną siedziec w szpitalu...rece mi juz opadaja na tego człowieka...wczoraj na mnie nawrzeszczal ze jak tak sie bede spinac i stresować to *uj z tego ivf będzie i po co brałam tabletki skoro źle sie po nich czułam...wiec od rana awantura na chacie i super klimat....mam ochote wyjsc i nie wrócić...😞 a co bedzie potem?😞😞😞
Nie przejmuj się tylko badaj co się da. Ja gdyby nie to forum to pewnie bym w ciąży też nie była taka prawda...
Zdawan relacje na bieżąco a my tu ciocie dobra rada poparta doświadczeniem będziemy pomagać ) 😘 😘 😘sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość
LAURA -
agm wrote:Koniczynko, Nie wiem jak z terminami ? Zadzwoń i się podpytaj, bo na prawdę Tobie to pomoże. Spróbuj poszukać też coś takiego jak centrum interwencji kryzysowej, może strasznie brzmi ale tam też możesz skorzystać z bezpłatnej pomocy psychologicznej 😀
A co do badań to robisz je dla siebie 😀 i albo dr się teraz przydadzą a jak nie to będziesz wiedziała na czym stoisz.
Jesli mi wyjdzie cos nie tak, ze np.bede musiala brac heparyne i on nie wezmie tego pod uwage to po prostu zmienie lekarza...w sumie przed ivf każda powinna to badanie wykonać - tak mi sie wydaje...a nie dopiero po poronieniu....
Dzieki Wam za wszystko...jest mi lzej jak tu się "wygadam"
To tez dlatego ze trzymamy to w tajemnicy bo by Nas zjedli...jakbym mogła o tym otwarcie mówić to tez inaczej...2007 - syn.
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
Aniołek 10tc
sialalaKoniczynaDwa wrote:Dzięki.
Oj tak....i obawiam sie ze może sie to źle skończyć 😞
Zamówiłam ten pakiet z testdna, wole mieć pewność przed transferem....ciekawe co na to dr...czy weźmie pod uwagę to badanie..czy znów dziwnie skomentuje...kiedys pytalam o te mutacje gdy mialam podwyższona homocysteine, upierał sie ze to nic nie wniesie i on i tak nie wierzy w inny kwas foliowy niz Folic...teraz go biore i metyle w prenatalu uno.....
Jak sie okaze ze wydam kase na to i on mnie wysmieje to sie wku*wie ....
Ps.Czy na NFZ ciezko sie dostac do psychologa?
Wiem że Anovi tu też pokazywała inne rzeczy odnośnie mutacji i szczepień i ja sama nie wiem co teraz robić i co do ciąży też nie wiem co zadziałało... Ale wiem że po zmianie byłam w ciąży, IUI żadna się nie przyjęła a IVF wyszło ale byłam obstawiona wszystkim. Nie wiem co wpłynęło ale wolałam brać ze y się udało i pewnie nikt nie wie dlaczego się tym razem udało a wtedy nie....
Bardo mnie fascynuje i ciekawi ten temat mutacji i wpływu na róż e rzeczy i problem w tym że nikt nam teraz nie powie jak jest, bo może nie wie też do końca.
W Gamecie gwarantuje ci z doświadczenia że oni to oleja. Jak zbadasz mutacje to pokaż nam ty też
.. Pewnie tak zarobisz...
Ale kup sobie Acard i bierz 1 tab, ja tak zwobilam bo to mu laski poradzily a ja mam endometeioze, zrost na bliznie itd a wg dr Ś i CZ z gamety w ciąży powinno mi się to rozejsc i nie odnoszę ciąży także.... Bzdura!! Która obalil później mój lekarz prowadzący z redlowa i w Łodzi też się śmiali z tego....LAURA -
sialalaKoniczynaDwa wrote:Jesli mi wyjdzie cos nie tak, ze np.bede musiala brac heparyne i on nie wezmie tego pod uwage to po prostu zmienie lekarza...w sumie przed ivf każda powinna to badanie wykonać - tak mi sie wydaje...a nie dopiero po poronieniu....
Dzieki Wam za wszystko...jest mi lzej jak tu się "wygadam"
To tez dlatego ze trzymamy to w tajemnicy bo by Nas zjedli...jakbym mogła o tym otwarcie mówić to tez inaczej...LAURA -
Halasianka kurde...no właśnie...dlatego S.sie skrzywil gdy pytalam o MTHFR...
Ale jak wyjdzie mi trombofilia to powinien zareagowac no kurrrrr.
Acard kazał mi brac jak wyslalam mu podwyższony D-dimer.
Najgorzej ze moj maz jest w niego slepo zapatrzony i mi mówi bym tylko jego słuchała bo on przeciez wie co robi., a nie szukam czegos na wlasna reke...dokladnie gdyby nie to forum to nadal bym byla w dupie
...no pewnie ze dr wie co robi ale trzeba miec swoj rozum... teraz jak nic innego mi nie da na endo to sie chyba wkurze...
2007 - syn.
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
Aniołek 10tc
Hałasianko😀 ja chodzę do dr W i cały czas biorę heparynę, profilaktycznie. Pytałam się nawet ostatnio jego po co i dalej kazał brać, może też ze względu na wiek, bo ja to Twój rocznik😉 także każdy lekarz jest inny. I to on po 1 nieudanym świeżym transferze skierował mnie do dr Suchanek i cały czas jestem pod jej opieką. Ona mówi to samo, heparyna profilaktycznie.
-
Mutacją v Leiden to jednak zupełnie inna bajka niż osławione mthfr, razie gdybyś miała mutacje vleiden to wątpię, żeby nie wziął tego po duwage, tym bardziej ,że jak mówisz, w wywiadzie masz epizody zakrzepicy.
sialalaKoniczynaDwa, Hałasianka, Lunitari lubią tę wiadomość
Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200 💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
Mi dr S sam zlecił badanie Mthfr i inne, w tym Laiden + imunologie i kazał skonsultować wyniki z Suchanek i Genetykiem. Mimo, że wyszedł mi polimorfizm w Mthfr i w Pai-1 (oba hetero), to nikt z tej trójki lekarzy nie kazał mi nic z tym robić i wydaje mi się, że to dobre podejście.
Suchanek jednak dała mi heparyne w związku z obniżonym białkiem S.
sialalaKoniczynaDwa, Anovi lubią tę wiadomość
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
agm wrote:Hałasianko😀 ja chodzę do dr W i cały czas biorę heparynę, profilaktycznie. Pytałam się nawet ostatnio jego po co i dalej kazał brać, może też ze względu na wiek, bo ja to Twój rocznik😉 także każdy lekarz jest inny. I to on po 1 nieudanym świeżym transferze skierował mnie do dr Suchanek i cały czas jestem pod jej opieką. Ona mówi to samo, heparyna profilaktycznie.
. Am nadzieję że koniczyna też znajdzie przyczynę i się nią zajmą.. Naprawdę.. Bo wiemy jak to z lekarzami...sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość
LAURA -
tupciu wrote:Mi dr S sam zlecił badanie Mthfr i inne, w tym Laiden + imunologie i kazał skonsultować wyniki z Suchanek i Genetykiem. Mimo, że wyszedł mi polimorfizm w Mthfr i w Pai-1 (oba hetero), to nikt z tej trójki lekarzy nie kazał mi nic z tym robić i wydaje mi się, że to dobre podejście.
Suchanek jednak dała mi heparyne w związku z obniżonym białkiem S.LAURA