X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a może oni maja teraz taki etap rozwojowy, że poza domem nie czuja sie bezpiecznie? Nie wiem, szukam wytłumaczenia dla tych naszych marud 😜 My jeśli sie spotykamy z rodzina czy znajomymi to głownie u nas i to tez nie za często. Wcześniej (przed porodem) regularnie umawiałam sie z koleżankami na wino lub kawę, a teraz zrezygnowałam z tego przez mojego aferowicza. Dlatego też chrzciny sa odłożone na nieokreślona przyszłość, może sierpień. Zreszta nie czuje sie komfortowo z tym tematem, bo nie dość, że ne chodzimy do kościoła, to żyjemy bez ślubu wiec to hipokryzja z naszej strony. Bruno tez czasem złapie zabawkę, ale od dwóch czy trzech tygodni na zakładce kids wyskakuje mi pytanie czy trzyma i porusza grzechotka i trochę sie zestresowałam 😅 Dlatego pytam o sytuacje u Was, bo młody urodził sie przed terminem i "powinni" byc na podobnym etapie. Z kładzeniem na brzuszku mam tak samo tzn. kładę za rzadko. Czasem raz, a czasem może z trzy razy dziennie. Az wstyd sie przyznawać 🙈 Ostatnio trochę mu sie poprawiło nastawienie do tego ćwiczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 23:11

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Marysia90 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu gadu gadu a mój syn właśnie się w łóżku przekręca na boczek już któryś raz 😁 a ja matka wredna tak mówiłam że długa droga! Leży, wcina sobie piąstki i hop na lewą stronę, potem na plecki i znowu lewy boczek. Jest po 5 a ja zamiast przysnac to mu się przyglądam 😉

Lenonki, sialalaKoniczynaDwa, Anovi lubią tę wiadomość

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla Jaska ❤️ Szybko udowodnił matce, że jes w błędzie!

Koniczynko, jak sie czujesz?

sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia90 wrote:
    My tu gadu gadu a mój syn właśnie się w łóżku przekręca na boczek już któryś raz 😁 a ja matka wredna tak mówiłam że długa droga! Leży, wcina sobie piąstki i hop na lewą stronę, potem na plecki i znowu lewy boczek. Jest po 5 a ja zamiast przysnac to mu się przyglądam 😉
    Pięknie widzisz :) gratulacje :)
    E tam nasze dzieci rozwijają się podobnie nie ma co się martwić. U nas z nowości jeszcze o od tygodnia hitem jest ten stojak drewniany na zabawki. Laura potrafi leżeć i gadać do zabawek uderza już świadomie. Ma takiego ziomalka na środku z którym cały czas rozmawia albo się śmieje albo krzyczy... Chyba ja czymś wkurza hahah.
    Teraz aż już wiesza nowe zabawki na zmianę jej ulubione. :) polecam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96d1880d49b3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/966a837653ad.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd9d40f229e.jpg

Aśka32, HanaMontana, Zola89, agm, MALAMISS, Marzenka85, tupciu, Lenonki, Anys, sialalaKoniczynaDwa, Anovi, Lunitari, Pini, Marysia90, Justyna87, alicjaaa_d, taka_jedna lubią tę wiadomość

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sialalaKoniczynaDwa wrote:
    No wlasnie nie...i muszę zrobic...jak to sie nazywa dokladnie??
    Test dna wpisze sobie, w neta albo pakiet poporonny. Masz 6 mutacji genów. A zakrzepica to trombofilia wrodzona - mutacja Vleiden. Ale najlepiej zrob to w pakiecie, 330 Zl i masz wszystko łącznie z MTHFR.

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Halasianka, współczuje tej Łodzi. Az mi jest ciezko na myśl, że musicie tam jechać, bo ja nie chciałabym przez to przechodzić 😳

Marysiu, jak moj ma urlop to też mamy wszystko rozregulowane. Niby fajnie, że jest w domu, ale jest bardziej chaotycznie. Byłam dzisiaj z Brunem u koleżanki i aferowicz był straszny. Musimy cześciej wychodzić do ludzi, bo chyba sobie z tym nie radzi 😕 Duzo sie uśmiecha, ale wkurza tez wiecej niż przeciętny niemowlak. Ja juz sie przyzwyczaiłam, ale koleżanka przecierała oczy, bo jej córeczka w tym czasie grzecznie leżała. Śmiechu w głos nie powtórzył, ale będziemy nad tym pracować 😉 Spanie Wam pochwalilam i od razu sie zepsuło 😅 Dzisiaj pierwsza pobudka juz po 2:00 i nad ranem kolejna. Może najbliższa noc będzie lepsza 🙏

Czy Laura i Jasiu chwytają sie za rączki, łapią i trzymają zabawki, przekręcają sie wokół własnej osi, albo z brzuszka na plecki? Bruno jeszcze nie.
    Za rączki nie ale bacznie je obserwuje, z brzuszka przewróciła się raz ale też się wkurza jak ja kładę więc nie jest to za często też niestety, często leży na mnie na brzuszku ale tam to się nie odwróci :) hha
    Odpycha się mocno nogami i przekreca w łóżeczku albo na przewijaku... Ucieka :)) ale nic poza tym
    Za to gada jak najeta, śmieje się na zawołanie i reaguje na miny jak się do niej robi. Ale to wasi chłopcy pewnie tez

• sialalaKoniczynaDwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Test dna wpisze sobie, w neta albo pakiet poporonny. Masz 6 mutacji genów. A zakrzepica to trombofilia wrodzona - mutacja Vleiden. Ale najlepiej zrob to w pakiecie, 330 Zl i masz wszystko łącznie z MTHFR.

Super. Dzieki😘
    Moja kolezanka 5 razy poronila po 1 ciazy gdzie nie miala zadnych problemów wlasnie przez trombofilie i pomogly zastrzyki z heparyny i spokojnie uridzila jeszcze 2...

Zobaczcie jakie rzeczy wychodza po czasie ...moze nie ma tego złego....

Czuje sie chyba bez zmian procz mniejszej dusznosci. Kaszel leciutki i glowa pęka...
    Dobrze ze jade 3.06 do S to moze do tej pory zrobie te badania...dlugo sie czeka na wynik?

Super te Wasze dzieciaczki. Zazdrooo😘😍😍

Laura jak malowana ksiezniczka😍
    3mam kciuki za £Łódź..oby gladko i szybko poszlo.

W pracy afera...kierowniczka po 22 mi napisala zebym pamietala o szkoleniu na 9 dzis....
    Nic ważnego...a i tak to moj dzien wolny i wiedziała co mi sie stało...gdyby mi nie zalezalo na kasie to bym wziela L4, ale do końca miesiaca tylko kilka dni i musze to przezyc...jeszcze 2 dni pracy w sumie.
    Z moim tez afera...bo jak cos mi sie dzieje to on nie ogarnia nic...i nagle sie obudzil ze nie ma nic na sniadanie...bo sie nigdy nie interesuje co jest w lodówce itp...dostalo sie mlodemu ze nic nie powiedzial bo on przecież MUSIAŁ ze mną siedziec w szpitalu...rece mi juz opadaja na tego człowieka...wczoraj na mnie nawrzeszczal ze jak tak sie bede spinac i stresować to *uj z tego ivf będzie i po co brałam tabletki skoro źle sie po nich czułam...wiec od rana awantura na chacie i super klimat....mam ochote wyjsc i nie wrócić...😞 a co bedzie potem?😞😞😞

Hałasianka lubi tę wiadomość

2007 - syn.
    Starania 10lat o rodzeństwo.
    2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
    Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
    2019.05 - start IVF krótki protokół.
    17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
    FET- może kiedyś się doczekam..
    Cienkie endometrium
    Mutacje Pai-1 i Mthfr
    14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
    Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
    5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
    20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
    26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]

02.05.2022 beta hcg 3164
    04.05.2022 beta hcg 6466
    05.05.2022 beta hcg 8698
    13.05.2022 beta hcg 19949
    19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
    06.06.2022 serduszko nie bije [*]
    Aniołek 10tc
    20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.

Koniec przygody ze staraniami
  • agm Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko trzymaj się dzielnie 😀 Dbaj o siebie. Musisz zastanowić się nad sytuacją jaka panuje w domu, na pewno trzeba to zmienić.

Wysłany: 28 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Koniczynko trzymaj się dzielnie 😀 Dbaj o siebie. Musisz zastanowić się nad sytuacją jaka panuje w domu, na pewno trzeba to zmienić.

Dzięki.
    Oj tak....i obawiam sie ze może sie to źle skończyć 😞

Zamówiłam ten pakiet z testdna, wole mieć pewność przed transferem....ciekawe co na to dr...czy weźmie pod uwagę to badanie..czy znów dziwnie skomentuje...kiedys pytalam o te mutacje gdy mialam podwyższona homocysteine, upierał sie ze to nic nie wniesie i on i tak nie wierzy w inny kwas foliowy niz Folic...teraz go biore i metyle w prenatalu uno.....
    Jak sie okaze ze wydam kase na to i on mnie wysmieje to sie wku*wie ....

Ps.Czy na NFZ ciezko sie dostac do psychologa?

2007 - syn.
    2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
    Cienkie endometrium
    Mutacje Pai-1 i Mthfr
    5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.

02.05.2022 beta hcg 3164
    04.05.2022 beta hcg 6466
    05.05.2022 beta hcg 8698
    Aniołek 10tc

• agm Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko, Nie wiem jak z terminami ? Zadzwoń i się podpytaj, bo na prawdę Tobie to pomoże. Spróbuj poszukać też coś takiego jak centrum interwencji kryzysowej, może strasznie brzmi ale tam też możesz skorzystać z bezpłatnej pomocy psychologicznej 😀
    A co do badań to robisz je dla siebie 😀 i albo dr się teraz przydadzą a jak nie to będziesz wiedziała na czym stoisz.

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Dzieki😘
    Moja kolezanka 5 razy poronila po 1 ciazy gdzie nie miala zadnych problemów wlasnie przez trombofilie i pomogly zastrzyki z heparyny i spokojnie uridzila jeszcze 2...

Zobaczcie jakie rzeczy wychodza po czasie ...moze nie ma tego złego....

Czuje sie chyba bez zmian procz mniejszej dusznosci. Kaszel leciutki i glowa pęka...
    Dobrze ze jade 3.06 do S to moze do tej pory zrobie te badania...dlugo sie czeka na wynik?

Super te Wasze dzieciaczki. Zazdrooo😘😍😍

Laura jak malowana ksiezniczka😍
    3mam kciuki za £Łódź..oby gladko i szybko poszlo.

W pracy afera...kierowniczka po 22 mi napisala zebym pamietala o szkoleniu na 9 dzis....
    Nic ważnego...a i tak to moj dzien wolny i wiedziała co mi sie stało...gdyby mi nie zalezalo na kasie to bym wziela L4, ale do końca miesiaca tylko kilka dni i musze to przezyc...jeszcze 2 dni pracy w sumie.
    Z moim tez afera...bo jak cos mi sie dzieje to on nie ogarnia nic...i nagle sie obudzil ze nie ma nic na sniadanie...bo sie nigdy nie interesuje co jest w lodówce itp...dostalo sie mlodemu ze nic nie powiedzial bo on przecież MUSIAŁ ze mną siedziec w szpitalu...rece mi juz opadaja na tego człowieka...wczoraj na mnie nawrzeszczal ze jak tak sie bede spinac i stresować to *uj z tego ivf będzie i po co brałam tabletki skoro źle sie po nich czułam...wiec od rana awantura na chacie i super klimat....mam ochote wyjsc i nie wrócić...😞 a co bedzie potem?😞😞😞
    Ja brałam w ciąży zastrzyki też, steryd i histeroskopia i dopiero się udało a mając 26 lat ciąża jak na pstrykniecie palcami także... Cks w tym jest.
    Nie przejmuj się tylko badaj co się da. Ja gdyby nie to forum to pewnie bym w ciąży też nie była :) taka prawda...
    Zdawan relacje na bieżąco a my tu ciocie dobra rada poparta doświadczeniem będziemy pomagać :)) 😘 😘 😘

Wysłany: 28 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Koniczynko, Nie wiem jak z terminami ? Zadzwoń i się podpytaj, bo na prawdę Tobie to pomoże. Spróbuj poszukać też coś takiego jak centrum interwencji kryzysowej, może strasznie brzmi ale tam też możesz skorzystać z bezpłatnej pomocy psychologicznej 😀
    A co do badań to robisz je dla siebie 😀 i albo dr się teraz przydadzą a jak nie to będziesz wiedziała na czym stoisz.

Jesli mi wyjdzie cos nie tak, ze np.bede musiala brac heparyne i on nie wezmie tego pod uwage to po prostu zmienie lekarza...w sumie przed ivf każda powinna to badanie wykonać - tak mi sie wydaje...a nie dopiero po poronieniu....

Dzieki Wam za wszystko...jest mi lzej jak tu się "wygadam"
    To tez dlatego ze trzymamy to w tajemnicy bo by Nas zjedli...jakbym mogła o tym otwarcie mówić to tez inaczej...

2007 - syn.
    Cienkie endometrium
    Mutacje Pai-1 i Mthfr

02.05.2022 beta hcg 3164
    04.05.2022 beta hcg 6466
    05.05.2022 beta hcg 8698
    Aniołek 10tc

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.
    Oj tak....i obawiam sie ze może sie to źle skończyć 😞

Zamówiłam ten pakiet z testdna, wole mieć pewność przed transferem....ciekawe co na to dr...czy weźmie pod uwagę to badanie..czy znów dziwnie skomentuje...kiedys pytalam o te mutacje gdy mialam podwyższona homocysteine, upierał sie ze to nic nie wniesie i on i tak nie wierzy w inny kwas foliowy niz Folic...teraz go biore i metyle w prenatalu uno.....
    Jak sie okaze ze wydam kase na to i on mnie wysmieje to sie wku*wie ....

Ps.Czy na NFZ ciezko sie dostac do psychologa?
    Powiem Ci ze ja przez pół ciazy byłam bez heparyne bo każdy tu uważał że nie trzeba, suchanek mnie zbadała i powiedziała że mam dobre NM, białko S więc nie muszę a trafiłam do Łodzi i ordynator na pryw wizycie od razu zapisał heparyne, zrobi cc i na 14 dni po porodzie też dali także... To niestety kwestia lekarza ale to bardzo kontrowersyjny temat te mutacje. Lekarze twierdzą że to nic nie daje, nie wnosi itd a jednak musi to mieć jakiś wpływ... W

Wiem że Anovi tu też pokazywała inne rzeczy odnośnie mutacji i szczepień i ja sama nie wiem co teraz robić i co do ciąży też nie wiem co zadziałało... Ale wiem że po zmianie byłam w ciąży, IUI żadna się nie przyjęła a IVF wyszło ale byłam obstawiona wszystkim. Nie wiem co wpłynęło ale wolałam brać ze y się udało i pewnie nikt nie wie dlaczego się tym razem udało a wtedy nie....
    Bardo mnie fascynuje i ciekawi ten temat mutacji i wpływu na róż e rzeczy i problem w tym że nikt nam teraz nie powie jak jest, bo może nie wie też do końca.
    W Gamecie gwarantuje ci z doświadczenia że oni to oleja. Jak zbadasz mutacje to pokaż nam ty też
    .. Pewnie tak zarobisz...
    Ale kup sobie Acard i bierz 1 tab, ja tak zwobilam bo to mu laski poradzily a ja mam endometeioze, zrost na bliznie itd a wg dr Ś i CZ z gamety w ciąży powinno mi się to rozejsc i nie odnoszę ciąży także.... Bzdura!! Która obalil później mój lekarz prowadzący z redlowa i w Łodzi też się śmiali z tego....

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mi wyjdzie cos nie tak, ze np.bede musiala brac heparyne i on nie wezmie tego pod uwage to po prostu zmienie lekarza...w sumie przed ivf każda powinna to badanie wykonać - tak mi sie wydaje...a nie dopiero po poronieniu....

Dzieki Wam za wszystko...jest mi lzej jak tu się "wygadam"
    To tez dlatego ze trzymamy to w tajemnicy bo by Nas zjedli...jakbym mogła o tym otwarcie mówić to tez inaczej...
    Ja gdybym to miala wcześniej to jestem przekonana że IUI by się udało ale.... Było minęło..

Wysłany: 28 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka kurde...no właśnie...dlatego S.sie skrzywil gdy pytalam o MTHFR...
    Ale jak wyjdzie mi trombofilia to powinien zareagowac no kurrrrr.
    Acard kazał mi brac jak wyslalam mu podwyższony D-dimer.
    Najgorzej ze moj maz jest w niego slepo zapatrzony i mi mówi bym tylko jego słuchała bo on przeciez wie co robi., a nie szukam czegos na wlasna reke...dokladnie gdyby nie to forum to nadal bym byla w dupie
    ...no pewnie ze dr wie co robi ale trzeba miec swoj rozum... teraz jak nic innego mi nie da na endo to sie chyba wkurze...

2007 - syn.
    Cienkie endometrium
    Mutacje Pai-1 i Mthfr

02.05.2022 beta hcg 3164
    04.05.2022 beta hcg 6466
    05.05.2022 beta hcg 8698
    Aniołek 10tc

• agm Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianko😀 ja chodzę do dr W i cały czas biorę heparynę, profilaktycznie. Pytałam się nawet ostatnio jego po co i dalej kazał brać, może też ze względu na wiek, bo ja to Twój rocznik😉 także każdy lekarz jest inny. I to on po 1 nieudanym świeżym transferze skierował mnie do dr Suchanek i cały czas jestem pod jej opieką. Ona mówi to samo, heparyna profilaktycznie.

• Anovi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mutacją v Leiden to jednak zupełnie inna bajka niż osławione mthfr, razie gdybyś miała mutacje vleiden to wątpię, żeby nie wziął tego po duwage, tym bardziej ,że jak mówisz, w wywiadzie masz epizody zakrzepicy.

sialalaKoniczynaDwa, Hałasianka, Lunitari lubią tę wiadomość

Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
    I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
    3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
    10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
    Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
    06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
    09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
    Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
    Bhcg 17dpt - 4150 🙏
    BCG 19dpt - 2171 💔
    09.12.2021 - FET nr 5. 😕
    12.01.2022 FET nr 6 HCG
    - 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
    16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
    02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200 :( 💔
    05.2023 zmiana kliniki
    06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
    ET - 😓
    Lipiec 23' - FET 😓
    Sierpień 23 FET 👶córka
  • tupciu Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr S sam zlecił badanie Mthfr i inne, w tym Laiden + imunologie i kazał skonsultować wyniki z Suchanek i Genetykiem. Mimo, że wyszedł mi polimorfizm w Mthfr i w Pai-1 (oba hetero), to nikt z tej trójki lekarzy nie kazał mi nic z tym robić i wydaje mi się, że to dobre podejście.
    Suchanek jednak dała mi heparyne w związku z obniżonym białkiem S.

sialalaKoniczynaDwa, Anovi lubią tę wiadomość

l22ntv73ws4bthxd.png

IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
    FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️

2018: 4x IUI = 2x cb
    Starania od 2016
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Hałasianko😀 ja chodzę do dr W i cały czas biorę heparynę, profilaktycznie. Pytałam się nawet ostatnio jego po co i dalej kazał brać, może też ze względu na wiek, bo ja to Twój rocznik😉 także każdy lekarz jest inny. I to on po 1 nieudanym świeżym transferze skierował mnie do dr Suchanek i cały czas jestem pod jej opieką. Ona mówi to samo, heparyna profilaktycznie.
    No widzisz... Dlatego ja mówię ze swojego doświadczenia ale nie wiem kto miał rację. Wiem że mi to pomogło.. M
    . Am nadzieję że koniczyna też znajdzie przyczynę i się nią zajmą.. Naprawdę.. Bo wiemy jak to z lekarzami...

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tupciu wrote:
    Mi dr S sam zlecił badanie Mthfr i inne, w tym Laiden + imunologie i kazał skonsultować wyniki z Suchanek i Genetykiem. Mimo, że wyszedł mi polimorfizm w Mthfr i w Pai-1 (oba hetero), to nikt z tej trójki lekarzy nie kazał mi nic z tym robić i wydaje mi się, że to dobre podejście.
    Suchanek jednak dała mi heparyne w związku z obniżonym białkiem S.
    Tak suchanek daje heparyne w związku z białkiem Ś a widzisz ja to pokazałam ordynatorowi w Łodzi 3 miesiące przed terminem porodu jak byłam o był wkurzony że nikt nie dał mi heparyny i pytał PC to za lekarze mnie prowadzą w Trójmieście :)

‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ