X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Pomi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinko bardzo mi przykro 😔

Halasinko śliczne Twoje dziewczyny <3

Justyna, Madaa ✊✊✊

Hałasianka lubi tę wiadomość

09.2016 - Start
    11.2017 - czas na pomoc - Gameta
    04.2018 - operacja żpn
    08-09.2019 - 3 IUI nieudane
    10.2019 - Ivf krótki protokół
    16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1
  • Zuza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinko 😪 bardzo mi przykro...

Zuza
    28 l.
    Gameta od 06.2018
    Hsg - drożne
    Tarczyca
    Stymulacja clo+aromek
    👼 9 tc. 04.2019

Stymulacja cd.
    Grudzień 2019 - I IUI - nieudana
    Luty 2020 - II IUI - nieudana
  • Madaa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i u mnie się nie udało :/

• alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madaa wrote:
    Niestety i u mnie się nie udało :/

😪

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    Bobovita 7 zbóż czyli wszystkie nie smakowe bez owocow maja tez tylko zboża.
    Dodaje sama jakis owoc.
    Niestey bobovita 7 zboz wcale nie jest lepsza. tam jest maltodedkstryna chociażby a to kolejny syf i zagęszczacz ..po co to? jak mozna kupic kaszę w składzie z samych zbóż ;)

albo np Olej palmowy ;)

Składniki
    Mleko modyfikowane 65 % [odmineralizowana serwatka w proszku z mleka, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy), lecytyny (z soi)], kasza mannna (z pszenicy) 34 %, witaminy i składniki mineralne [C, E, tiamina (B1), B6, A, biotyna (B7), D, wapń, żelazo, jod], naturalny aromat waniliowy, maltodekstryna. Maltodekstryna jest nośnikiem witamin.

to skład z opakowania

Składniki
    Mleko modyfikowane 53,5 % [odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, wysokooleinowy słonecznikowy), lecytyny (z soi)], kasza manna (z pszenicy) 38 %, owoce 7,2 % (płatki bananowe 7 %, brzoskwinia w proszku 0,2 %), witaminy i składniki mineralne [C, E, A, D, biotyna (B7), tiamina (B1), B6, wapń, żelazo, jod], maltodekstryna, naturalny aromat brzoskwiniowy. Maltodekstryna jest nośnikiem owoców w proszku oraz witamin.
    Tu kasza manna owocowa ;)
    także polecaam czytac jednak etykiety

https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-mleczna-manna-bananowo-brzoskwiniowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 15:17

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinko również bardzo mi przykro że tak wyszło;(((

• cyqada Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinka, Madaa bardzo mi przykro ☹️

mag87 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2015
    Niepłodność idiopatyczna, niskie amh, 3 x clo, 2 x IUI

1 ICSI lipiec 2018 - syn ♥️
    30.01.2020 - FET ☹️
    2 ICSI lipiec 2020 - córka❤️

qdkk4z17dyh9bvs3.png

qdkkdf9h9quqj7ku.png
  • cyqada Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka, śliczne dziewczyny 🙂

A co do kaszek, to w Bobovita porcja zbóż bezmlecznej też zdaje się same zboża 🙂 sama kupuję holle, ale z tego co widzę bobovita jest ok.

Starania od 05.2015
    Niepłodność idiopatyczna, niskie amh, 3 x clo, 2 x IUI

1 ICSI lipiec 2018 - syn ♥️
    30.01.2020 - FET ☹️
    2 ICSI lipiec 2020 - córka❤️

qdkk4z17dyh9bvs3.png

qdkkdf9h9quqj7ku.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cyqada wrote:
    Halasianka, śliczne dziewczyny 🙂

A co do kaszek, to w Bobovita porcja zbóż bezmlecznej też zdaje się same zboża 🙂 sama kupuję holle, ale z tego co widzę bobovita jest ok.
    faktycznie....bezmleczzna tu widzę dobry skład. hmm...to w mlecznych moze jest syf albo w niektórych tylko

https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-bezmleczna-7-zboz-zbozowo-jaglana

• lena7 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przykro mi Elinko i Madaa 😔

Tu jest fajnie napisane o kaszkach..

https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/
    Ja kupowałam te niemieckie sun baby.

Hałasianka, cyqada lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Tinka1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. przykro mi :(

qb3cx1hpt5if3uh6.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Elinkio i Madaa :(
    Justyna a jak u Ciebie?

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Bardzo przykro mi Elinko i Madaa 😔

Tu jest fajnie napisane o kaszkach..

https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/
    Ja kupowałam te niemieckie sun baby.
    oo super artykuł dzieki Lena. Nie znałam niektórych i chętnie domówię sobie Sun baby i resztę na spróbowanie ;)

• Pini Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro temat kaszek to i ja się włączę. Czy Wasze dzieci zjadaja kaszki bez dodawania do nich owoców? Kupuję tylko holle i HiPP bezmleczne i robię na naszym mleku. Niczym to nie smakuje... pewnie też przez gorzkie mleko (neocate).
    Zastanawiam się czy dodając trochę owocu do smaku nie nauczę dziecka zjadania słodkich śniadań... generalnie Stasiek zjadłby konia z kopytami. Jak tylko widzi że ktoś coś je to się trzęsie aż ;D

Elinka, Madaa przykro mi...

dqprqps6x517rzr2.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini wrote:
    Skoro temat kaszek to i ja się włączę. Czy Wasze dzieci zjadaja kaszki bez dodawania do nich owoców? Kupuję tylko holle i HiPP bezmleczne i robię na naszym mleku. Niczym to nie smakuje... pewnie też przez gorzkie mleko (neocate).
    Zastanawiam się czy dodając trochę owocu do smaku nie nauczę dziecka zjadania słodkich śniadań... generalnie Stasiek zjadłby konia z kopytami. Jak tylko widzi że ktoś coś je to się trzęsie aż ;D

Elinka, Madaa przykro mi...
    Pini u nas Laura to samo ;) to dziecko wp.....a nie je ;) naprawdę haha

ja tez robię te bezmleczne na naszym mleku zazwyczaj ale czasami zrobię jeje taka mleczną z Holle...np bananowa uwielbia i sie az trzęsie ;)
    ja nie dodaję owocow do kaszki bo ona je ich duzo na deser pozniej i to normalna porcja posiłku wiec wystarczy. dodatkowo neistety na 250 ml butelki wody musze zawsze wlac ok 20 ml soczku zeby miala posmak bo inaczej za cholere nie chce wypic. dramat ! probowalam herbatki z Hippa zaparzane owosowe nawet ale co ty.... A pic musi wiec....lepiej tak niz wcale
    ona juz je naprawde duuuuuzo ,łacznie z chlebem do ręki który potrafi zjesc w takim tempie i ze smakiem...
    ale warzywa zanim zmiksuję zupe tez wciąga jak odkurzacz ;)
    ale to teraz jestem bardziej liberalna juz w jedzeniu z miarę jak podrosłam Stasiek jest jakis chyba miesiac mlodszy wiec samo to przyjdzie i uznasz ze mozna odpuscic lub nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:23

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Niestey bobovita 7 zboz wcale nie jest lepsza. tam jest maltodedkstryna chociażby a to kolejny syf i zagęszczacz ..po co to? jak mozna kupic kaszę w składzie z samych zbóż ;)

albo np Olej palmowy ;)

Składniki
    Mleko modyfikowane 65 % [odmineralizowana serwatka w proszku z mleka, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy), lecytyny (z soi)], kasza mannna (z pszenicy) 34 %, witaminy i składniki mineralne [C, E, tiamina (B1), B6, A, biotyna (B7), D, wapń, żelazo, jod], naturalny aromat waniliowy, maltodekstryna. Maltodekstryna jest nośnikiem witamin.

to skład z opakowania

Składniki
    Mleko modyfikowane 53,5 % [odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, wysokooleinowy słonecznikowy), lecytyny (z soi)], kasza manna (z pszenicy) 38 %, owoce 7,2 % (płatki bananowe 7 %, brzoskwinia w proszku 0,2 %), witaminy i składniki mineralne [C, E, A, D, biotyna (B7), tiamina (B1), B6, wapń, żelazo, jod], maltodekstryna, naturalny aromat brzoskwiniowy. Maltodekstryna jest nośnikiem owoców w proszku oraz witamin.
    Tu kasza manna owocowa ;)
    także polecaam czytac jednak etykiety

https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-mleczna-manna-bananowo-brzoskwiniowa
    1aff3c66fe40.jpg
    b2a0c4951371.jpg[/url
    Nie pamietam jakiskladjest w bobovita 7 zboz ale napewno sklad porcja zboz jest super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:25

Hałasianka lubi tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzę wlasnie racja, to zwracam honor ;) wpadly mi w ręce te powyzej które miały oleje i maltodekstryne wiec bede szukac jak cos :) dzięki

kotek87 lubi tę wiadomość

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Pini u nas Laura to samo ;) to dziecko wp.....a nie je ;) naprawdę haha

ja tez robię te bezmleczne na naszym mleku zazwyczaj ale czasami zrobię jeje taka mleczną z Holle...np bananowa uwielbia i sie az trzęsie ;)
    ja nie dodaję owocow do kaszki bo ona je ich duzo na deser pozniej i to normalna porcja posiłku wiec wystarczy. dodatkowo neistety na 250 ml butelki wody musze zawsze wlac ok 20 ml soczku zeby miala posmak bo inaczej za cholere nie chce wypic. dramat ! probowalam herbatki z Hippa zaparzane owosowe nawet ale co ty.... A pic musi wiec....lepiej tak niz wcale
    ona juz je naprawde duuuuuzo ,łacznie z chlebem do ręki który potrafi zjesc w takim tempie i ze smakiem...
    ale warzywa zanim zmiksuję zupe tez wciąga jak odkurzacz ;)
    ale to teraz jestem bardziej liberalna juz w jedzeniu z miarę jak podrosłam Stasiek jest jakis chyba miesiac mlodszy wiec samo to przyjdzie i uznasz ze mozna odpuscic lub nie ;)
    Tez kiedys wojtus mie chcial pic wody i didawalam soczku a i tego czasem nie pil. Wiec pomyslalam ze bez sensui wrocilam do samejwody no i zaczal pic.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Madaa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana jestem... tyle prób starań i nawet ta ostatnia szansa w której pokładałam takie nadzieje odeszła :/
    Nie chce już podchodzić do kolejnej próby zastanawiam się czy oprócz in vitro mogę coś jeszcze zrobić? Gdzie ewentualnie uderzyć? Dodam że nigdy nie znaleziono powodu dla którego się nie udaje. Możecie coś podpowiedzieć?
    Wiem że mogę liczyć na cud ale czy on przyjdzie??

A tak wogóle to wiecie czy mają jeszcze w Gamecie dofinansowanie z Gdańska? W sensie czy są pieniadze? Czy już zapisy na przyszly rok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 17:03

• Zola89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madaa, bardzo mi przykro 😔 dlaczego to wszystko jest takie niesprawiedliwe 😢
    W październiku weszło dodatkowe dofinansowanie na ten rok, mi udało się skorzystać. Zadzwoń do administracji w Gamecie i zapytaj.
    A co lekarz mówi na Twoją sytuację? U kogo się leczysz?

Elinko, Wy macie jeszcze jednego mrozaka? Doktor się odezwał do Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 17:17

atdc2n0aw7xo0u8z.png
    Starania od 11.2016r.
    PCOS, HSG - jajowody drożne
    07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
    02.2019 - IUI - 8tc [*]
    07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
    10.2019 - IVF krótki protokół
    04.12.2019 - FET blastki 4aa
    BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️
‹‹ 1838 1839 1840 1841 1842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ