Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Elinko bardzo mi przykro 😔
Halasinko śliczne Twoje dziewczyny
Justyna, Madaa ✊✊✊Hałasianka lubi tę wiadomość
09.2016 - Start
11.2017 - czas na pomoc - Gameta
04.2018 - operacja żpn
08-09.2019 - 3 IUI nieudane
10.2019 - Ivf krótki protokół
16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1 -
kotek87 wrote:Bobovita 7 zbóż czyli wszystkie nie smakowe bez owocow maja tez tylko zboża.
Dodaje sama jakis owoc.
albo np Olej palmowy
Składniki
Mleko modyfikowane 65 % [odmineralizowana serwatka w proszku z mleka, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy), lecytyny (z soi)], kasza mannna (z pszenicy) 34 %, witaminy i składniki mineralne [C, E, tiamina (B1), B6, A, biotyna (B7), D, wapń, żelazo, jod], naturalny aromat waniliowy, maltodekstryna. Maltodekstryna jest nośnikiem witamin.
to skład z opakowania
Składniki
Mleko modyfikowane 53,5 % [odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, wysokooleinowy słonecznikowy), lecytyny (z soi)], kasza manna (z pszenicy) 38 %, owoce 7,2 % (płatki bananowe 7 %, brzoskwinia w proszku 0,2 %), witaminy i składniki mineralne [C, E, A, D, biotyna (B7), tiamina (B1), B6, wapń, żelazo, jod], maltodekstryna, naturalny aromat brzoskwiniowy. Maltodekstryna jest nośnikiem owoców w proszku oraz witamin.
Tu kasza manna owocowa
także polecaam czytac jednak etykiety
https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-mleczna-manna-bananowo-brzoskwiniowaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 15:17
LAURA -
Halasianka, śliczne dziewczyny 🙂
A co do kaszek, to w Bobovita porcja zbóż bezmlecznej też zdaje się same zboża 🙂 sama kupuję holle, ale z tego co widzę bobovita jest ok.Starania od 05.2015
Niepłodność idiopatyczna, niskie amh, 3 x clo, 2 x IUI
1 ICSI lipiec 2018 - syn ♥️
30.01.2020 - FET ☹️
2 ICSI lipiec 2020 - córka❤️
-
cyqada wrote:Halasianka, śliczne dziewczyny 🙂
A co do kaszek, to w Bobovita porcja zbóż bezmlecznej też zdaje się same zboża 🙂 sama kupuję holle, ale z tego co widzę bobovita jest ok.
https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-bezmleczna-7-zboz-zbozowo-jaglanaLAURA -
Bardzo przykro mi Elinko i Madaa 😔
Tu jest fajnie napisane o kaszkach..
https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/
Ja kupowałam te niemieckie sun baby.Hałasianka, cyqada lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Przykro mi Elinkio i Madaa
Justyna a jak u Ciebie?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
lena7 wrote:Bardzo przykro mi Elinko i Madaa 😔
Tu jest fajnie napisane o kaszkach..
https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/
Ja kupowałam te niemieckie sun baby.LAURA -
Skoro temat kaszek to i ja się włączę. Czy Wasze dzieci zjadaja kaszki bez dodawania do nich owoców? Kupuję tylko holle i HiPP bezmleczne i robię na naszym mleku. Niczym to nie smakuje... pewnie też przez gorzkie mleko (neocate).
Zastanawiam się czy dodając trochę owocu do smaku nie nauczę dziecka zjadania słodkich śniadań... generalnie Stasiek zjadłby konia z kopytami. Jak tylko widzi że ktoś coś je to się trzęsie aż
Elinka, Madaa przykro mi... -
Pini wrote:Skoro temat kaszek to i ja się włączę. Czy Wasze dzieci zjadaja kaszki bez dodawania do nich owoców? Kupuję tylko holle i HiPP bezmleczne i robię na naszym mleku. Niczym to nie smakuje... pewnie też przez gorzkie mleko (neocate).
Zastanawiam się czy dodając trochę owocu do smaku nie nauczę dziecka zjadania słodkich śniadań... generalnie Stasiek zjadłby konia z kopytami. Jak tylko widzi że ktoś coś je to się trzęsie aż
Elinka, Madaa przykro mi...
ja tez robię te bezmleczne na naszym mleku zazwyczaj ale czasami zrobię jeje taka mleczną z Holle...np bananowa uwielbia i sie az trzęsie
ja nie dodaję owocow do kaszki bo ona je ich duzo na deser pozniej i to normalna porcja posiłku wiec wystarczy. dodatkowo neistety na 250 ml butelki wody musze zawsze wlac ok 20 ml soczku zeby miala posmak bo inaczej za cholere nie chce wypic. dramat ! probowalam herbatki z Hippa zaparzane owosowe nawet ale co ty.... A pic musi wiec....lepiej tak niz wcale
ona juz je naprawde duuuuuzo ,łacznie z chlebem do ręki który potrafi zjesc w takim tempie i ze smakiem...
ale warzywa zanim zmiksuję zupe tez wciąga jak odkurzacz
ale to teraz jestem bardziej liberalna juz w jedzeniu z miarę jak podrosłam Stasiek jest jakis chyba miesiac mlodszy wiec samo to przyjdzie i uznasz ze mozna odpuscic lub nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:23
LAURA -
Hałasianka wrote:Niestey bobovita 7 zboz wcale nie jest lepsza. tam jest maltodedkstryna chociażby a to kolejny syf i zagęszczacz ..po co to? jak mozna kupic kaszę w składzie z samych zbóż
albo np Olej palmowy
Składniki
Mleko modyfikowane 65 % [odmineralizowana serwatka w proszku z mleka, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy), lecytyny (z soi)], kasza mannna (z pszenicy) 34 %, witaminy i składniki mineralne [C, E, tiamina (B1), B6, A, biotyna (B7), D, wapń, żelazo, jod], naturalny aromat waniliowy, maltodekstryna. Maltodekstryna jest nośnikiem witamin.
to skład z opakowania
Składniki
Mleko modyfikowane 53,5 % [odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, wysokooleinowy słonecznikowy), lecytyny (z soi)], kasza manna (z pszenicy) 38 %, owoce 7,2 % (płatki bananowe 7 %, brzoskwinia w proszku 0,2 %), witaminy i składniki mineralne [C, E, A, D, biotyna (B7), tiamina (B1), B6, wapń, żelazo, jod], maltodekstryna, naturalny aromat brzoskwiniowy. Maltodekstryna jest nośnikiem owoców w proszku oraz witamin.
Tu kasza manna owocowa
także polecaam czytac jednak etykiety
https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-mleczna-manna-bananowo-brzoskwiniowa
[/url
Nie pamietam jakiskladjest w bobovita 7 zboz ale napewno sklad porcja zboz jest super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:25
Hałasianka lubi tę wiadomość
-
no widzę wlasnie racja, to zwracam honor wpadly mi w ręce te powyzej które miały oleje i maltodekstryne wiec bede szukac jak cos dzięki
kotek87 lubi tę wiadomość
LAURA -
Hałasianka wrote:Pini u nas Laura to samo to dziecko wp.....a nie je naprawdę haha
ja tez robię te bezmleczne na naszym mleku zazwyczaj ale czasami zrobię jeje taka mleczną z Holle...np bananowa uwielbia i sie az trzęsie
ja nie dodaję owocow do kaszki bo ona je ich duzo na deser pozniej i to normalna porcja posiłku wiec wystarczy. dodatkowo neistety na 250 ml butelki wody musze zawsze wlac ok 20 ml soczku zeby miala posmak bo inaczej za cholere nie chce wypic. dramat ! probowalam herbatki z Hippa zaparzane owosowe nawet ale co ty.... A pic musi wiec....lepiej tak niz wcale
ona juz je naprawde duuuuuzo ,łacznie z chlebem do ręki który potrafi zjesc w takim tempie i ze smakiem...
ale warzywa zanim zmiksuję zupe tez wciąga jak odkurzacz
ale to teraz jestem bardziej liberalna juz w jedzeniu z miarę jak podrosłam Stasiek jest jakis chyba miesiac mlodszy wiec samo to przyjdzie i uznasz ze mozna odpuscic lub nie -
Załamana jestem... tyle prób starań i nawet ta ostatnia szansa w której pokładałam takie nadzieje odeszła
Nie chce już podchodzić do kolejnej próby zastanawiam się czy oprócz in vitro mogę coś jeszcze zrobić? Gdzie ewentualnie uderzyć? Dodam że nigdy nie znaleziono powodu dla którego się nie udaje. Możecie coś podpowiedzieć?
Wiem że mogę liczyć na cud ale czy on przyjdzie??
A tak wogóle to wiecie czy mają jeszcze w Gamecie dofinansowanie z Gdańska? W sensie czy są pieniadze? Czy już zapisy na przyszly rok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 17:03
-
Madaa, bardzo mi przykro 😔 dlaczego to wszystko jest takie niesprawiedliwe 😢
W październiku weszło dodatkowe dofinansowanie na ten rok, mi udało się skorzystać. Zadzwoń do administracji w Gamecie i zapytaj.
A co lekarz mówi na Twoją sytuację? U kogo się leczysz?
Elinko, Wy macie jeszcze jednego mrozaka? Doktor się odezwał do Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 17:17
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️