Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lucky, homocysteina dobrze by było, jakby była około 8. Mi immunolog na jej zbicie przepisała kwas foliowy 5mg na receptę, przyjmowałam też przez miesiąc spore dawki wit B, które też ją zabijają. Badałaś mutacjeę genu MTHFR? Przy niej często jest wyższa homocysteina.
Jakie wartości referencyjne masz przy kwasie?
Jakie jeszcze badania robiłaś? Masz jakiś plan działania?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Nie wiecie jak czynna będzie Gameta w okresie świątecznym? W nadchodzącym cyklu mam mieć pierwszą inseminację i jak okres przyjdzie planowo to 25-26.12 powinnam być na wizycie
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Marysia, ja niestety nie mam pojęcia... Może zadzwoń i się dopytaj - na pewno powiedzą w rejestracji
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Kotek tylko raz sie płaci za siebie i raz za partnera koleżanka mówiła mi ze jest zadowolona z mężem z tej szkoły mimo ze byli dopiero pare razy położna odpowiada na wszystkie nurtujące pytania. Podobno na koniec zajęć dostaje sie jakieś butelki i smoczki, ale to koleżanka mi powie jak juz skończy zajęcia :p
Brzuchatki macie jakieś zachcianki ? ja jem ciagle mandarynki z czekolada lub zupę ogórkowa
Dzisiaj byliśmy na wizycie. Niestety nie udało sie zeobic żadnego zdjecia bo nasz synek zakrywał buźkę swoimi rączkami mimo wielkich prób- nie udało sie i nie mam zdjecia lekarz starał sie 30 min zrobić zdjęcie, ale niestety. Za to dokładnie pokazał siusiaka łożysko mam na przedniej bocznej ścianie, a synek wazy 420 g i jest wszystko ok! mimo, ze bardzo mało tyje to synek rozwija sie prawidłowo, wiec nie mam sie czym martwić. Lekarz dał przyzwolenie na to zeby jeść ile mi sie podoba -
nick nieaktualnykinga27.30 wrote:Lucky, homocysteina dobrze by było, jakby była około 8. Mi immunolog na jej zbicie przepisała kwas foliowy 5mg na receptę, przyjmowałam też przez miesiąc spore dawki wit B, które też ją zabijają. Badałaś mutacjeę genu MTHFR? Przy niej często jest wyższa homocysteina.
Jakie wartości referencyjne masz przy kwasie?
Jakie jeszcze badania robiłaś? Masz jakiś plan działania? -
Lucky, zbadaj, najtaniej wychodzi przez stronę testdna, ja badałam stamtąd na początku roku. Mimo wszystko będę trzymać za Ciebie kciuki. Jeszcze nie badałam kariotypu, mam to w planach. Narazie jestem w trakcie robienia porządku z moim endometrium, więc za 3-4 cykle mam nadzieję, że wrócę do starań. W poniedziałek dodatkowo mam wizytę u immunologa, bo problemy w tej sferze tez się pokazały, więc mam trochę czasu na względne ustabilizowanie tego wszystkiego... może za kariotypy weźmiemy się na początku roku, jak długo czekałaś na ich wynik?
Edit: właśnie doczytałam, że tez kariotypów nie robiliście.
Dziewczyny, jak długo się czeka na wynik kariotypu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 01:12
2014.06. - start
nick nieaktualny
-
Czara, a pamiętasz może jaki jest koszt badania kariotypów? Niestety, i nas to nie ominie.
Nie nacieszyłam się ciążą. Beta przestała przyrastać i mam czekać na krwawienie. Nie wiem co i jak jeszcze badać. Mam iść do lekarza albo po skończeniu krwawienia, albo w przyszłym tygodniu, jeśli się samo nie pojawi -
nick nieaktualnyStaraczka, tak mi przykro Myślałam dzisiaj o Tobie, czekałam aż się odezwiesz. Mam nadzieję, że sama się oczyścisz. To jest najlepsze i od razu będziecie mogli zacząć się starać.
Za kariotypy płaciłam około 500 zł za osobę. Myślę, że na pewno można taniej znaleźć, ale wtedy Pani doktor kazała nam zrobić "już dzisiaj, od razu jak wyjdziemy z gabinetu". Nawet tu jest taniej: http://www.testdna.pl/kariotyp/
Robiłaś limfocyty NK? Może sterydu potrzebujesz? -
Czara wrote:Staraczka, tak mi przykro Myślałam dzisiaj o Tobie, czekałam aż się odezwiesz. Mam nadzieję, że sama się oczyścisz. To jest najlepsze i od razu będziecie mogli zacząć się starać.
Za kariotypy płaciłam około 500 zł za osobę. Myślę, że na pewno można taniej znaleźć, ale wtedy Pani doktor kazała nam zrobić "już dzisiaj, od razu jak wyjdziemy z gabinetu". Nawet tu jest taniej: http://www.testdna.pl/kariotyp/
Robiłaś limfocyty NK? Może sterydu potrzebujesz?
Oprócz mutacji, dodatnich ANA (1:640, dodatnue przeciwciała przecie DNA) i antyTPO wszystko jest ok. Brałam clexand i acessan odkąd wiem.
Oprócz tych kariotypów, już nic mi nie przychodzi do głowy, co bym jeszcze mogła zbadać. Zresztą teraz nie mam na to siły. Czekam na to krwawienie, ale nawet się nie zanosi. Boję się, że jednak skończy się w szpitalu
-
nick nieaktualnyMoże więc zarodek miał wady genetyczne...
Moglibyście ewentualnie zrobić jeszcze fragmentację dna plemników, ale ta wiedza raczej nic nie zmieni. My prawie przez rok poprawiliśmy o 3,5 procenta więc niedużo.
Wysoka fragmentacja dna plemników może powodować wczesne straty. -
nick nieaktualny
-
Kurczę Staraczka, tak bardzo mi przykro
Mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala u Ciebie.
Jak porównywałam to kariotypy wychodzą najtaniej chyba w Gamecie - 362 zł / os.
My gdzieś styczeń - luty idziemy robić.
2014.06. - start
Staraczka, ja dziś zapisałam siebie i męża do poradni genetycznej na nfz w invikcie na 23 grudnia. Jeszcze nie wiem jak potem z badaniami.02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Muszę to opłakać, ale wiem, że potem wezmę się w garść. Muszę i tyle. Będę potrzebować namiarów na reumatologa i hematologa, którzy przyjmą mnie jakoś szybko najlepiej na nfz. Mam skierowania. UCK odpada - wiem, że tam trzeba czekać rok, półtorej. Ktoś coś? Napewno odczytam, kiedy będę mieć lepszą chwilę
-
Staraczka bardzo mi przykro, wiem jak bardzo to boli. Wypłacz się, daj sobie czas:*
Co do Paśnika, we wtorek jadę do Łodzi na wizytę.
Nie mogę się doczekać, chciałabym już działać, a tak stoję cały czas w miejscu.