X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Magnolia90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, Kiedy testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 17:01

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

Synek-2021💙💙💙

3d24cc7a8a.png
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jakie porady dentystyczne🤣 trzeba utworzyć nową grupę :p

Marzenka, u mnie dzieci w przedszkolu nie mają nawet takiego bałaganu. Bo mamy mało zabawek 😅

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni się biję z myślami co robić. Pracuje w przedszkolu. Prawie codziennie słyszy się że zamykają placówki ze względu na korona. O ile nie boję się zachorować to obawiam się że może skończyć się kwarantanną. Za tydzień zaczynam stymulację. Wkurzę się jak nie będę mogła wyjść z domu bo coś wykryją. Z drugiej strony nie chce zostawiać koleżanki samej, jest nowa, i musiałaby pracować 10h z dziećmi 🙊 co za czasy

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia90 wrote:
    Niezapominajka, już niedługo będą Cię również tematy około ciążowe💗 Kiedy testujesz?
    Już nawet w tą myśl sama nie wierzę 😅 Ale ogromnie cieszę się z Waszych szczęśliwych historii 😊 S. zalecił 20 września, w przyszłą niedzielę i o ile do tego czasu nie spadnie temperatura albo nie przyjdzie 🐵 to tak zatestuję.

Magnolia90, Marysiaaa lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Limoncia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, u mnie bez zmian. Nie czuję nic szczególnego, w niedzielę będę mogła testować. Nie nastawiam się na nic, cieszę się że w kolejnym cyklu mam już stymulację (zawsze to krok do przodu), umówiłam się już na monitoring do dr S 🙂 Także plan jest, a to zawsze powoduje że jestem spokojniejsza. A Ty jak tam? Czujesz się inaczej? Mam nadzieję że wyskoczysz nam tutaj z pięknymi kreseczkami 💪✊🙂

27.05 FET-> Mamy naszego Maluszka ❤️

rfxggzu338ln1wxj.png
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Ja od paru dni się biję z myślami co robić. Pracuje w przedszkolu. Prawie codziennie słyszy się że zamykają placówki ze względu na korona. O ile nie boję się zachorować to obawiam się że może skończyć się kwarantanną. Za tydzień zaczynam stymulację. Wkurzę się jak nie będę mogła wyjść z domu bo coś wykryją. Z drugiej strony nie chce zostawiać koleżanki samej, jest nowa, i musiałaby pracować 10h z dziećmi 🙊 co za czasy

Justyna ja chyba poszłabym na czas stymulacji na L4 w moim mieście co chwilę słyszę że jakaś grupa przedszkolna jest na kwarantannie 🙄

Wyobraź sobie że jesteś dwa dni przed punkcja i musisz iść na kwarantannę....😲😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 13:39

HanaMontana lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Limoncia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Już nawet w tą myśl sama nie wierzę 😅 Ale ogromnie cieszę się z Waszych szczęśliwych historii 😊 S. zalecił 20 września, w przyszłą niedzielę i o ile do tego czasu nie spadnie temperatura albo nie przyjdzie 🐵 to tak zatestuję.
    Co tak późno???

rfxggzu338ln1wxj.png

Wysłany: 8 września 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia i to mi się podoba, suwaczek pierwsza klasa 😍

Limoncia nic nie czuję poza tym, że jestem spokojna, nie stresuję się, na leki zareagowałam dobrze, ale na wszystko jeszcze za wcześnie. Według objawów pęcherzyk pękł w sobotę, dzień po zastrzyku także zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Nigdy nie miałam owulacji w 13dc 🤯 Wydaje mi się, że S. chciał mieć pewność, że nic po zastrzyku nie zostanie i test będzie wiarygodny. 28dc to i tak dla mnie mega szybko, bo potrafiłam mieć kiedyś cykle i 60 dniowe 😉 Za Ciebie mocno trzymam kciuki w niedzielę i przesyłam dobre myśli 😊🍀

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Limoncia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no tak rzeczywiście, zapomniałam że po zastrzyku test może wskazywać ciążę. Ja mam krótkie cykle, max 24 dni, więc u mnie wszystko odbywa się szybciej.
    Podpowiedz mi jeszcze, byłaś na monitoringu i w ten dzień miałaś zastrzyk? Później już nie trzeba kolejny raz przyjeżdżać? Muszę to logistycznie zgrać, dlatego pytam 😁

rfxggzu338ln1wxj.png

Wysłany: 8 września 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limoncia wrote:
    Aaa no tak rzeczywiście, zapomniałam że po zastrzyku test może wskazywać ciążę. Ja mam krótkie cykle, max 24 dni, więc u mnie wszystko odbywa się szybciej.
    Podpowiedz mi jeszcze, byłaś na monitoringu i w ten dzień miałaś zastrzyk? Później już nie trzeba kolejny raz przyjeżdżać? Muszę to logistycznie zgrać, dlatego pytam 😁
    Dokładnie, miałam wizytę na 11.20 w 12dc, doktor nawet zaprosił wcześniej do gabinetu, pokazałam mu badania, które miałam zrobić, wprowadził do systemu, pytał jak się czułam po lekach, zrobił USG i powiedział, że podamy zastrzyk, opisał w jakim celu. Dostałam karteczkę, którą miałam pokazać na recepcji i iść do położnej z nią, koszt 85zl. Wykonanie bezbolesne, Panie bardzo miłe i S. założył pozytywną wersję testowania 20, dał mi skierowanie na badania, a w razie niepowodzenia powtarzamy wszystko bez zmian 😉 Lubię w Gamecie to, że nie muszę za każdym razem powtarzać po co przyszłam, co mi dolega, bo doprowadza mnie to w LM do szału 🤦🏼‍♀️ Tutaj czułam się jakby S. mnie znał i był przygotowany.

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Limoncia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to prawda. Tam wszystko mają w systemie i to jest super, bo zawsze mam wrażenie że lekarz wszystko wie 🙂 mój stały ginekolog nie pamiętał co mówił na wizycie 3 dni wcześniej 😂

rfxggzu338ln1wxj.png
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie! Odebrałam wyniki biocenozy i przy Bakteriach mam ++ Nabłonki płaskie -liczne w polu widzenia.
    Nie wiem czy to jest dobrze czy źle?😔

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darlaa, dziękuję pięknie za odpowiedź ❤ poczekam z tym aparatem do porodu.

Cyqada, aż zatesknilam za L. 😭 cieszę się, że prowadził mnie chociaż w pierwszej ciąży, gdy jednak więcej panikowalam, a on dzielnie znosił moje wizyty. A co się działo w ciąży z Wojtkiem? Pamiętam tylko, że jest wczesniakiem.

Niezapominajka, ja bardzo żałuję, że nie zebralam się z aparatem przed pierwszą ciąża. Byłabym już bliżej ściągnięcia, a zaraz znowu będę siedziała w domu więc druty za zębach by mi nie przeszkadzały 😆 Szkoda tylko, że tyle kosztuje i tak boli 😱

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, trudna sprawa... A jesteś osobą, która przyciąga szczęście, czy wręcz odwrotnie?

Niezapominajka, ja po ovitrelle robiłam test, żeby zobaczyc czy beta się wyplukala, ale Ty raczej jesteś bardziej zrównoważona psychicznie 🙈😅

AnnMari, ja też ostatnio się zastanawiałam czy u Was wszystko ok, bo coś mało się odzywasz.

PCOS + IO
    03.2019 👶
    03.2021 👶

Wysłany: 8 września 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki ja żałuję, że na studiach nie miałam kasy żeby sobie założyć. Już dawno miałabym ładny uśmiech i zapomniała o bólu i niedogodnościach, a tak to temat ciągle z tyłu głowy 🙁 A czy ja jestem zdrowa na umyśle? Mocno wątpię 😅 Kusi mnie żeby siknąć tylko po to żeby pierwszy raz w życiu zobaczyć ⏸️, ale wiem, że jeśli dotrwam do 20 to już na pewno będę miała prawdziwy wynik. Jaki by nie był. Jakbym miała testy z allegro to bym sikała, ale nie zamawiam żeby nie mieć też kalafiora zamiast mózgu 😅

Lenonki lubi tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• One Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tupciu, Twoje córeczki są jak z reklamy :) zawsze marzyłam o bliźniętach :)

Daarla, i ja mam pytanie. Moja 2 latka nie chce myc zębów. Mamy wszystkie szczoteczki świata, także soniczną dla dzieci w jej wieku. Jednak jak nie ma nastroju to choćbym miała strzelać, nie chce umyć zębów. Mam fioła na tym punkcie i dosłownie nosi mnie gdy staje okoniem i drze się w niebogłosy. Nasza pediatra uspokaja, że nic się nie stanie gdy raz na jakiś czas ich nie umyje. Ja, gdy tego nie zrobi chociaż raz, roztaczam wizje o próchnicy smoczkowej i innych takich kwiatach. Czy jest jakaś alternatywa w postaci może jakiegoś sprayu czy żelu, który można dziecku zaaplikować choćby na smoczek, gdy nie ma nie umyte ząbki? To się dzieje raz, dwa w tygodniu gdy odpuszczam :( ale się dzieje i bardzo mnie to martwi :/

tupciu lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Magnolia90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 23:36

Lenonki, Marzenka85, Jaksa, Kasia2602, AgZa, Justyna87, Niezapominajka 🍀, cyqada, tupciu, mother84, Marysiaaa, Aśka32, libby7, Kosmamitka, Różaa lubią tę wiadomość

Synek-2021💙💙💙

3d24cc7a8a.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa, pytałaś rano o coś związanego z listą, ale szczerze powiedziawszy już się w tym zakręcilam😅 cokolwiek zrobisz, to na pewno będzie dobrze, bo meeeega ogarniasz 🙂 swoją drogą, skąd wiesz, że robiłam kiedyś listę? Nadrabialas forum od początku? 🙂

Marysia, Halasianka, Pini, Lunitari, Eszkilu co u Was dziewczyny? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:19

PCOS + IO
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, Ty to chyba przez pogodę doła załapałaś🤪 jeszcze trochę a będziesz pytać o zlote rady na mdłości✊

Marzenka, przybijam piątkę. W ciąży się zarzekałam, że strefa dziecięca będzie w pokoiku Młodej, a salon nie zostanie opanowany przez Dzidzika. Tymczasem zabawki znajduję wszędzie... począwszy od psiego legowiska a w muszli klozetowej kończąc🤦‍♀️ 😂

Justynka, pomysł z L4 podczas stymulacji, w obecnej sytuacji wydaje się rozsądny. Rozumiem Twoje rozterki, nie chcesz utrudniać życia współpracownikom. Jednak teraz walczysz o swoje Wielkie Szczęście, nie daj losowi pokrzyżować sobie planów.

Limoncia, będę wypatrywać zdjęcia testu w niedzielę 👀✊

AnnMari, mam nadzieję, że mdłości niedługo przejdą. Podejrzewam, że jest Ci ciężko...złe samopoczucie i 🤢, a trzeba przecież Wojtusiem się zająć.

Ewuszek, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywi wrote:
    Dziewczyny pomóżcie! Odebrałam wyniki biocenozy i przy Bakteriach mam ++ Nabłonki płaskie -liczne w polu widzenia.
    Nie wiem czy to jest dobrze czy źle?😔

Sywi myślę że to nic takiego kiedyś tez miałam taki wynik 🙂 przecież nie jesteśmy sterylne ale może dla własnego spokoju w przyszłym tygodniu napisz do Ś z tego co pamiętam transfer planowany na październik więc jakby co jeszcze zdążysz się podleczyć🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:28

Sywi lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
‹‹ 2374 2375 2376 2377 2378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ