X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Magnolia90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, Kiedy testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 17:01

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

Synek-2021💙💙💙

3d24cc7a8a.png
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jakie porady dentystyczne🤣 trzeba utworzyć nową grupę :p

Marzenka, u mnie dzieci w przedszkolu nie mają nawet takiego bałaganu. Bo mamy mało zabawek 😅

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni się biję z myślami co robić. Pracuje w przedszkolu. Prawie codziennie słyszy się że zamykają placówki ze względu na korona. O ile nie boję się zachorować to obawiam się że może skończyć się kwarantanną. Za tydzień zaczynam stymulację. Wkurzę się jak nie będę mogła wyjść z domu bo coś wykryją. Z drugiej strony nie chce zostawiać koleżanki samej, jest nowa, i musiałaby pracować 10h z dziećmi 🙊 co za czasy

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia90 wrote:
    Niezapominajka, już niedługo będą Cię również tematy około ciążowe💗 Kiedy testujesz?
    Już nawet w tą myśl sama nie wierzę 😅 Ale ogromnie cieszę się z Waszych szczęśliwych historii 😊 S. zalecił 20 września, w przyszłą niedzielę i o ile do tego czasu nie spadnie temperatura albo nie przyjdzie 🐵 to tak zatestuję.

Magnolia90, Marysiaaa lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Limoncia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, u mnie bez zmian. Nie czuję nic szczególnego, w niedzielę będę mogła testować. Nie nastawiam się na nic, cieszę się że w kolejnym cyklu mam już stymulację (zawsze to krok do przodu), umówiłam się już na monitoring do dr S 🙂 Także plan jest, a to zawsze powoduje że jestem spokojniejsza. A Ty jak tam? Czujesz się inaczej? Mam nadzieję że wyskoczysz nam tutaj z pięknymi kreseczkami 💪✊🙂

27.05 FET-> Mamy naszego Maluszka ❤️

rfxggzu338ln1wxj.png
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Ja od paru dni się biję z myślami co robić. Pracuje w przedszkolu. Prawie codziennie słyszy się że zamykają placówki ze względu na korona. O ile nie boję się zachorować to obawiam się że może skończyć się kwarantanną. Za tydzień zaczynam stymulację. Wkurzę się jak nie będę mogła wyjść z domu bo coś wykryją. Z drugiej strony nie chce zostawiać koleżanki samej, jest nowa, i musiałaby pracować 10h z dziećmi 🙊 co za czasy

Justyna ja chyba poszłabym na czas stymulacji na L4 w moim mieście co chwilę słyszę że jakaś grupa przedszkolna jest na kwarantannie 🙄

Wyobraź sobie że jesteś dwa dni przed punkcja i musisz iść na kwarantannę....😲😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 13:39

HanaMontana lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Limoncia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Już nawet w tą myśl sama nie wierzę 😅 Ale ogromnie cieszę się z Waszych szczęśliwych historii 😊 S. zalecił 20 września, w przyszłą niedzielę i o ile do tego czasu nie spadnie temperatura albo nie przyjdzie 🐵 to tak zatestuję.
    Co tak późno???

rfxggzu338ln1wxj.png

Wysłany: 8 września 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia i to mi się podoba, suwaczek pierwsza klasa 😍

Limoncia nic nie czuję poza tym, że jestem spokojna, nie stresuję się, na leki zareagowałam dobrze, ale na wszystko jeszcze za wcześnie. Według objawów pęcherzyk pękł w sobotę, dzień po zastrzyku także zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Nigdy nie miałam owulacji w 13dc 🤯 Wydaje mi się, że S. chciał mieć pewność, że nic po zastrzyku nie zostanie i test będzie wiarygodny. 28dc to i tak dla mnie mega szybko, bo potrafiłam mieć kiedyś cykle i 60 dniowe 😉 Za Ciebie mocno trzymam kciuki w niedzielę i przesyłam dobre myśli 😊🍀

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Limoncia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no tak rzeczywiście, zapomniałam że po zastrzyku test może wskazywać ciążę. Ja mam krótkie cykle, max 24 dni, więc u mnie wszystko odbywa się szybciej.
    Podpowiedz mi jeszcze, byłaś na monitoringu i w ten dzień miałaś zastrzyk? Później już nie trzeba kolejny raz przyjeżdżać? Muszę to logistycznie zgrać, dlatego pytam 😁

rfxggzu338ln1wxj.png

Wysłany: 8 września 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limoncia wrote:
    Aaa no tak rzeczywiście, zapomniałam że po zastrzyku test może wskazywać ciążę. Ja mam krótkie cykle, max 24 dni, więc u mnie wszystko odbywa się szybciej.
    Podpowiedz mi jeszcze, byłaś na monitoringu i w ten dzień miałaś zastrzyk? Później już nie trzeba kolejny raz przyjeżdżać? Muszę to logistycznie zgrać, dlatego pytam 😁
    Dokładnie, miałam wizytę na 11.20 w 12dc, doktor nawet zaprosił wcześniej do gabinetu, pokazałam mu badania, które miałam zrobić, wprowadził do systemu, pytał jak się czułam po lekach, zrobił USG i powiedział, że podamy zastrzyk, opisał w jakim celu. Dostałam karteczkę, którą miałam pokazać na recepcji i iść do położnej z nią, koszt 85zl. Wykonanie bezbolesne, Panie bardzo miłe i S. założył pozytywną wersję testowania 20, dał mi skierowanie na badania, a w razie niepowodzenia powtarzamy wszystko bez zmian 😉 Lubię w Gamecie to, że nie muszę za każdym razem powtarzać po co przyszłam, co mi dolega, bo doprowadza mnie to w LM do szału 🤦🏼‍♀️ Tutaj czułam się jakby S. mnie znał i był przygotowany.

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Limoncia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to prawda. Tam wszystko mają w systemie i to jest super, bo zawsze mam wrażenie że lekarz wszystko wie 🙂 mój stały ginekolog nie pamiętał co mówił na wizycie 3 dni wcześniej 😂

rfxggzu338ln1wxj.png
  • Sywi Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie! Odebrałam wyniki biocenozy i przy Bakteriach mam ++ Nabłonki płaskie -liczne w polu widzenia.
    Nie wiem czy to jest dobrze czy źle?😔

w5wqe6ydj7x6qp9b.png

89cd46b71c.png

05.07.2021 Nasza naukochańsza Lilianka jest już z Nami💖
    Mamy jeszcze 2 mrozaczki❄❄
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darlaa, dziękuję pięknie za odpowiedź ❤ poczekam z tym aparatem do porodu.

Cyqada, aż zatesknilam za L. 😭 cieszę się, że prowadził mnie chociaż w pierwszej ciąży, gdy jednak więcej panikowalam, a on dzielnie znosił moje wizyty. A co się działo w ciąży z Wojtkiem? Pamiętam tylko, że jest wczesniakiem.

Niezapominajka, ja bardzo żałuję, że nie zebralam się z aparatem przed pierwszą ciąża. Byłabym już bliżej ściągnięcia, a zaraz znowu będę siedziała w domu więc druty za zębach by mi nie przeszkadzały 😆 Szkoda tylko, że tyle kosztuje i tak boli 😱

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, trudna sprawa... A jesteś osobą, która przyciąga szczęście, czy wręcz odwrotnie?

Niezapominajka, ja po ovitrelle robiłam test, żeby zobaczyc czy beta się wyplukala, ale Ty raczej jesteś bardziej zrównoważona psychicznie 🙈😅

AnnMari, ja też ostatnio się zastanawiałam czy u Was wszystko ok, bo coś mało się odzywasz.

PCOS + IO
    03.2019 👶
    03.2021 👶

Wysłany: 8 września 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki ja żałuję, że na studiach nie miałam kasy żeby sobie założyć. Już dawno miałabym ładny uśmiech i zapomniała o bólu i niedogodnościach, a tak to temat ciągle z tyłu głowy 🙁 A czy ja jestem zdrowa na umyśle? Mocno wątpię 😅 Kusi mnie żeby siknąć tylko po to żeby pierwszy raz w życiu zobaczyć ⏸️, ale wiem, że jeśli dotrwam do 20 to już na pewno będę miała prawdziwy wynik. Jaki by nie był. Jakbym miała testy z allegro to bym sikała, ale nie zamawiam żeby nie mieć też kalafiora zamiast mózgu 😅

Lenonki lubi tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• One Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tupciu, Twoje córeczki są jak z reklamy :) zawsze marzyłam o bliźniętach :)

Daarla, i ja mam pytanie. Moja 2 latka nie chce myc zębów. Mamy wszystkie szczoteczki świata, także soniczną dla dzieci w jej wieku. Jednak jak nie ma nastroju to choćbym miała strzelać, nie chce umyć zębów. Mam fioła na tym punkcie i dosłownie nosi mnie gdy staje okoniem i drze się w niebogłosy. Nasza pediatra uspokaja, że nic się nie stanie gdy raz na jakiś czas ich nie umyje. Ja, gdy tego nie zrobi chociaż raz, roztaczam wizje o próchnicy smoczkowej i innych takich kwiatach. Czy jest jakaś alternatywa w postaci może jakiegoś sprayu czy żelu, który można dziecku zaaplikować choćby na smoczek, gdy nie ma nie umyte ząbki? To się dzieje raz, dwa w tygodniu gdy odpuszczam :( ale się dzieje i bardzo mnie to martwi :/

tupciu lubi tę wiadomość

18’córka❤️
  • Magnolia90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 23:36

Lenonki, Marzenka85, Jaksa, Kasia2602, AgZa, Justyna87, Niezapominajka 🍀, cyqada, tupciu, mother84, Marysiaaa, Aśka32, libby7, Kosmamitka, Różaa lubią tę wiadomość

Synek-2021💙💙💙

3d24cc7a8a.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaksa, pytałaś rano o coś związanego z listą, ale szczerze powiedziawszy już się w tym zakręcilam😅 cokolwiek zrobisz, to na pewno będzie dobrze, bo meeeega ogarniasz 🙂 swoją drogą, skąd wiesz, że robiłam kiedyś listę? Nadrabialas forum od początku? 🙂

Marysia, Halasianka, Pini, Lunitari, Eszkilu co u Was dziewczyny? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:19

PCOS + IO
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Jaksa Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, Ty to chyba przez pogodę doła załapałaś🤪 jeszcze trochę a będziesz pytać o zlote rady na mdłości✊

Marzenka, przybijam piątkę. W ciąży się zarzekałam, że strefa dziecięca będzie w pokoiku Młodej, a salon nie zostanie opanowany przez Dzidzika. Tymczasem zabawki znajduję wszędzie... począwszy od psiego legowiska a w muszli klozetowej kończąc🤦‍♀️ 😂

Justynka, pomysł z L4 podczas stymulacji, w obecnej sytuacji wydaje się rozsądny. Rozumiem Twoje rozterki, nie chcesz utrudniać życia współpracownikom. Jednak teraz walczysz o swoje Wielkie Szczęście, nie daj losowi pokrzyżować sobie planów.

Limoncia, będę wypatrywać zdjęcia testu w niedzielę 👀✊

AnnMari, mam nadzieję, że mdłości niedługo przejdą. Podejrzewam, że jest Ci ciężko...złe samopoczucie i 🤢, a trzeba przecież Wojtusiem się zająć.

Ewuszek, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

Start 2014
    8xIUI😔 III IUI cb👼
    2019 👧🏼
    2021 ur. 24+4tc👼👶
    2023 👧🏼
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywi wrote:
    Dziewczyny pomóżcie! Odebrałam wyniki biocenozy i przy Bakteriach mam ++ Nabłonki płaskie -liczne w polu widzenia.
    Nie wiem czy to jest dobrze czy źle?😔

Sywi myślę że to nic takiego kiedyś tez miałam taki wynik 🙂 przecież nie jesteśmy sterylne ale może dla własnego spokoju w przyszłym tygodniu napisz do Ś z tego co pamiętam transfer planowany na październik więc jakby co jeszcze zdążysz się podleczyć🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:28

Sywi lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
‹‹ 2374 2375 2376 2377 2378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ