Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginagd bardzo mi przykro. Trzymaj sie.Starania od 2013,
Pierwsze IVF - 2016, udane, Synus
Kriotransfer na cyklu naturalnym 2019 - nieudany
Kriotransfer stymulowany 2019 - szczescie trwalo tylko do 8 tc
Problem- czynnik meski
AMH-1.3
Hormony w normie
Wrzesien 2020 - drugie IVF
26.10.20 -Kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 4.2.3) - ciaza biochemiczna
19.12.20 - kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 2.1.2) -betka -10dpt-43, 12dpt-75.7, 16dpt-363, 23dpt-2836
06.09.21 - przyszla na swiat Malgosia -
Gina przykro mi 😔 popłacz sobie.. zobaczysz, że rano już będzie lepiej.. przytulam 😘
Lenonki u nas nie było gorączki po meningokokach 😛 ale wiem że u Brunia na bank będzie 🙄
Kurcze dziewczyny, jestem przekonana, że jest większa ilość wkłuć w 5 w 1.. gdzieś miałam rozpiskę, muszę znaleźć..Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Fragola, czyli wracasz do nas? 🙂 robiliście już badanie nasienia po operacji? Ciekawa jestem czy wyniki się poprawiły, bo słyszałam różne opinie.
Lena, idac tokiem rozumowania, że nasi chłopcy mają bardzo dużo wspólnych cech, czekaj aż Bruno pójdzie do przedszkola. Mój ostatnio miał 4 kary w ciągu jednego dnia 🤭 Naśladuje starszych chłopaków i razem z nimi broi 😅 Całe szczęście, że to taki mały czarus i pomimo tych chochlikow w oczach panie go lubią 🙈PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Fragola, czyli wracasz do nas? 🙂 robiliście już badanie nasienia po operacji? Ciekawa jestem czy wyniki się poprawiły, bo słyszałam różne opinie.
Lena, idac tokiem rozumowania, że nasi chłopcy mają bardzo dużo wspólnych cech, czekaj aż Bruno pójdzie do przedszkola. Mój ostatnio miał 4 kary w ciągu jednego dnia 🤭 Naśladuje starszych chłopaków i razem z nimi broi 😅 Całe szczęście, że to taki mały czarus i pomimo tych chochlikow w oczach panie go lubią 🙈
Tak robiliśmy wyniki i to nawet 2 razy 😀
Wygląda na to, że się poprawiają ale bardzo powoli. Jest minimalna poprawa w ilości oraz w ruchu. Morfologia niestety nadal 2%. Liczymy na to, że jeżeli jedna IUI się udała (cb) to po operacji również się uda z tym że ze szczęśliwym zakończeniem 🙂
Ponadto staramy się zdrowo odżywiać, mąż rzucił całkowicie alko, letnie prysznice, całą wymiana bielizny na luźną, ma pracę siedząca w związku z czym zaczął ćwiczyć 6h tygodniowo. Cały czas czekamy na efekty. Okres spermatogenezy trwa 74 dni w związku z tym musimy być cierpliwi 😀Lenonki, Marysiaaa lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2018
👩🦰27 lat
👱29 lat
Od września 2019 GAMETA GDYNIA
1.02.2020 - IUI 😔
29.02.2020 - IUI cb ☹️
Maj 2020 - operacja ŻPN
09.11.2020 - IUI 😔
Grudzień 2020 - start IVF 🍀🍀🍀
Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
Kwiecień 2021 - FET beta 7dpt - 74;10dpt - 266; 18dpt - 3139
10 tc poronienie
Styczeń 2022 - FET puste jajo 😔
Maj 2022 zmiana lekarza i kliniki na medi-medic
Lipiec 2022 - IUI ❤️
Kwiecień 2023 - urodzenie synka ❤️ -
Gina przykro mi bardzo
-
Fragola_95 wrote:Tak robiliśmy wyniki i to nawet 2 razy 😀
Wygląda na to, że się poprawiają ale bardzo powoli. Jest minimalna poprawa w ilości oraz w ruchu. Morfologia niestety nadal 2%. Liczymy na to, że jeżeli jedna IUI się udała (cb) to po operacji również się uda z tym że ze szczęśliwym zakończeniem 🙂
Ponadto staramy się zdrowo odżywiać, mąż rzucił całkowicie alko, letnie prysznice, całą wymiana bielizny na luźną, ma pracę siedząca w związku z czym zaczął ćwiczyć 6h tygodniowo. Cały czas czekamy na efekty. Okres spermatogenezy trwa 74 dni w związku z tym musimy być cierpliwi 😀
Widzę, że wszystko macie dobrze przemyślane i świetnie rozplanowane 🙂 Trzymam kciuki za powodzenie tego planu idealnego! Dr Cz. zasugerowal operacje czy to była Wasza inicjatywa? Nawet nie wiem jakie podejście do tego tematu mają nasi lekarze 🤔Fragola_95 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
lena7 wrote:Gina przykro mi 😔 popłacz sobie.. zobaczysz, że rano już będzie lepiej.. przytulam 😘
Lenonki u nas nie było gorączki po meningokokach 😛 ale wiem że u Brunia na bank będzie 🙄
Kurcze dziewczyny, jestem przekonana, że jest większa ilość wkłuć w 5 w 1.. gdzieś miałam rozpiskę, muszę znaleźć..
https://www.mamalekarz.pl/wp-content/uploads/2016/12/kalendarz-szczepien-gora-550.jpg
Może pomyliłaś ze zwykłymi szczepieniami, bo tam faktycznie jest spora różnica 🤔Starania od 05.2015
Niepłodność idiopatyczna, niskie amh, 3 x clo, 2 x IUI
1 ICSI lipiec 2018 - syn ♥️
30.01.2020 - FET ☹️
2 ICSI lipiec 2020 - córka❤️
-
Kasia2602 wrote:U nas po Nutramigenie waga stała w miejscu. Do tego u Ksawcia znowu pojawiły się kupki ze śluzem. Wczoraj mialam teleporadę i pediatra doszła do wniosku, że mały ma alergię pokarmową i kazała przejść na mleko neocate.I szczerze po kilku butelkach mleka widzę różnicę, bo Ksawcio mniej ulewa i jest troszkę spokojniejszy. Więc mam nadzieję, że po tym mleku się wszystko unormuje i przy nim zostaniemy.
Ksawcio na samym początku miał bebilon pepti to nie chciał w ogóle pić. Odwracał główkę i zaciskał dziąsełka 😂🤦♀️
Zola, wspominalas, że że względu na mozliwą alergię jesteś na diecie bez nabiału. Czy podchodzisz do tego bardzo ściśle tj. czy rezygnujesz z produktów, które mają śladowe ilości mleka? Ja do tej pory jadłam takie rzeczy, ale lekarz uświadomił mi, że muszę s nich zrezygnować, tak samo jak z wołowiny i soi 🤦♀️ Nagle ta dieta stała się baaardzo wymagająca 😥
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
Lenonki wrote:Widzę, że wszystko macie dobrze przemyślane i świetnie rozplanowane 🙂 Trzymam kciuki za powodzenie tego planu idealnego! Dr Cz. zasugerowal operacje czy to była Wasza inicjatywa? Nawet nie wiem jakie podejście do tego tematu mają nasi lekarze 🤔
Nie wiem czy tak do końca świetnie bo trochę uciekłam w pracę i wzięłam dodatkowe zlecenia 😀 ale daje mi to przyjemność więc myślę że spoko.
Ognie Cz mówił żeby wstrzymać się z operacja do czasu kiedy uda się zajść w ciążę ale skonsultowaliśmy się z dwoma andrologami, którzy zalecali operację. Mąż się uparł i poddał się operacji z której jesteśmy zadowoleni. Te żylaki nie wpływały zbyt dobrze na nasienie. W poniedziałek mąż ma pierwszą wizytę u androloga po operacji 🙂 zobaczymy jak to wygląda z punktu androloga.
W sumie też nie wiem co powie na to Cz że zdecydowaliśmy się na operację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 22:22
Lenonki lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2018
👩🦰27 lat
👱29 lat
Od września 2019 GAMETA GDYNIA
1.02.2020 - IUI 😔
29.02.2020 - IUI cb ☹️
Maj 2020 - operacja ŻPN
09.11.2020 - IUI 😔
Grudzień 2020 - start IVF 🍀🍀🍀
Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
Kwiecień 2021 - FET beta 7dpt - 74;10dpt - 266; 18dpt - 3139
10 tc poronienie
Styczeń 2022 - FET puste jajo 😔
Maj 2022 zmiana lekarza i kliniki na medi-medic
Lipiec 2022 - IUI ❤️
Kwiecień 2023 - urodzenie synka ❤️ -
Lenonki wrote:Fragola, czyli wracasz do nas? 🙂 robiliście już badanie nasienia po operacji? Ciekawa jestem czy wyniki się poprawiły, bo słyszałam różne opinie.
Lena, idac tokiem rozumowania, że nasi chłopcy mają bardzo dużo wspólnych cech, czekaj aż Bruno pójdzie do przedszkola. Mój ostatnio miał 4 kary w ciągu jednego dnia 🤭 Naśladuje starszych chłopaków i razem z nimi broi 😅 Całe szczęście, że to taki mały czarus i pomimo tych chochlikow w oczach panie go lubią 🙈
Powiem Ci Lenonki, że czuje że tu będzie podobnie🙈 ogólnie mówię do niego per zwariowany wariacie🤭 dzikun to straszny! Bruno 1 też taki?
Ogólnie mój to ma dwa wcielenia ; albo jest cudownym smieszkiem, który tak fajnie piszczy jak ucieka jak go gonie😁, albo awanturnikiem i wymuszatorem 🙈 a krzyczy przestrasznie!!🙈🙈 Ogólnie niecierpliwy zwierz 😛 i jeszcze zaczął gryźć! 😂Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Tupciu, mi z kolei pediatra mówiła, że mam zrezygnować tylko z nabiału: sery, jogurty, mleko, twaróg. Mówiła, żeby wołowinę i cielęcinę jeść normalnie, tak samo produkty, które zawierają małe ilości nabiału, np naleśniki.
Wspominała też, żeby dietę stosować 2 tygodnie. Na szczepieniu dopytam, czy to oznacza, że mam pomału wracać do nabiału 🤔
O soi nie słyszałam, a teraz nagminnie używam mleka sojowego 😳
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Ode mnie, ta dieta bmk wymaga abym praktycznie całe jedzenie od zera sama robiła... Do tej pory ratowaliśmy się nie raz gotowymi posiłkami albo jedzeniem na wynos - mamy tyle rzeczy do ogarnięcia przy dzieciach, że rezygnacja z gotowania to było mniejsze zło. Teraz jak mi lekarz narzucił taki rygor to, biorąc pod uwagę wszystko inne, poczułam się przytłoczona
Po wizycie u fizjoterapeuty, ze względu na asymetrię i krzywe główki musimy dużo z dziećmi ćwiczyć i bawić się w odpowiedni sposób, do tego dochodzi zalecany przez logopedę masaż jamy ustnej przed każdym posiłkiem, nefrolog zalecił, żeby przepajać jedną z dziewczynek wodą po każdym posiłku (co wydłuża cały proces), a każde jedzenie trwa u nich długo... ok 1h z przebraniem. A jeszcze musimy podawać im różne kropelki, na czele z żelazem, którego Maja pije lecznicze dawki więc sporo muszę tego w nią wcisnąć. Przed każdym ich posiłkiem (jedzą co 2.5h) ja przez ok. 45min ściągam pokarm. Wtedy nie mogę ich raczej brać na ręce bo laktator przeszkadza, a one do najspokojniejszych nie należą, więc jak mąż pracuje (na szczęście z domu) to robi się problem. Do tej pory próbowałam jeszcze dostawiać do piersi co wydłużało każde karmienie o kolejne 0.5h ale ostatnio trochę odpuszczam
Dodatkowo trzeba przecież zabrać codziennie dzieci na spacer (tu dochodzi logistyka związana ze znoszeniem wózka z 1.pietra - konieczne sa do tego 2 osoby). A poza tym wszystkim, ostatnio 2-3 razy w tygodniu jeździmy po lekarzach co prawie całkiem dezorganizuje nam dzień.
Wybaczcie, musiałam się wyżalić, bo jestem trochę na skraju, szczególnie jak pomyślę o tym jak, z braku czasu, mało ćwiczymy, a każdy kto je widzi zwraca uwagę, że musimy przecież nad nimi pracować bo główki krzywe...
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
Rety Tupciu, podziwiam Cię. Szacun
Jesteś niesamowitą mamą że dajesz radę z tym wszystkim. I wcale się nie dziwię że masz potrzebę wyżalić się. Bo to jest praca na kilka etatów. A gdzie czas dla siebie? Nie ma takiej opcji przy tak wymagających aniołkach. Mam nadzieję że z każdym tygodniem będzie coraz lepiej, a te trudy szybko odejdą w zapomnienie 🤗tupciu lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Tupciu... na prawdę Cię podziwiam! Nie wyobrażam sobie jak musi być Ci ciężko. My musimy masować i ćwiczyć nóżkę po usg bioderek, też mamy lekką asymetrię i spłaszczoną trochę główkę, więc staram się z Szymkiem ćwiczyć, ale z jednym już jest ciężko, brakuje czasu, a co dopiero z dwójką...
Ja też gdzieś kiedyś wyczytałam, że nie można całkiem rezygnować z produktów alergizujących, bo dziecko będzie narażone w przyszłości na większą alergię. Ale nie wiem ile w tym prawdy.
Staraj się nie zadręczać tym wszystkim, a co do diety... ja bym chyba nie przesadzała. Choć nie wiem jak Twoje Dziewczyny reagują. U nas jest poprawa na diecie, chociaż wysypka częściowo została. Kupki dalej ze śluzem (wybaczcie), ale pediatra mówiła, że to przez nietolerancję, a z tego dzieci z reguły wyrastają.
Trzymaj się dzielnie i pisz kiedy tylko będziesz miała potrzebę 😘
A co do główek, wczoraj była u mnie koleżanka, której synek miał mocno spłaszczoną główkę (sama byłam przerażona jak na niego patrzyłam). Trafiła na lekarza, który powiedział jej, że ma się nie martwic, bo z czasem wszystko się unormuje. Mały ma teraz 2,5 roku i ładną, kształtną głowę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 08:11
tupciu lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
02.2019 - IUI - 8tc [*]
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Tupciu, PODZIWIAM. Śmiało możesz się nam regularnie zalic, bo po to tu jesteśmy, żeby się wspierać. Ja ledwo wyrabialam z wiecznie marudzacym jednym dzieckiem, a tego nawet nie ma co porównywać! Powiem szczerze, że podsumowując plusy i minusy, ja bym się zastanowiła, czy nie zrezygnować z kp Ali. Znam wszystkie zalety mleka matki (karmiłam 1,5 roku), ale Twoje zdrowie psychiczne i fizyczne jest znacznie ważniejsze, bo dziewczynki ze wszystkich rzeczy na świecie najbardziej potrzebują mamy na siłach, dlatego, że brzuszek może zapełnić mm. Poza tym, Ty masz się cieszyć rodzicielstwem, a nie wyprowac sobie żyły, jeśli jest możliwość, żeby choc troche ułatwić sobie sprawę. Wiesz, co innego jak ktoś z wygody odkłada płaczące dziecko, a co innego jak kochająca matka, taka jak Ty, jedzie na oparach co naprawdę może się źle skończyć. To tak tylko do przemyślenia 😗
tupciu lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Przepraszam za ten chaotyczny wpis, ale ciężko mi zebrać myśli.
W 100% zgadzam się z Lenonki.tupciu lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
02.2019 - IUI - 8tc [*]
tupciu wrote:Kasia, u nas gastroenterolog potwierdził alergię na bmk, ale zostawił nutramigen... Wiesz może czym różni się nutramigen od neocate?
Zola, wspominalas, że że względu na mozliwą alergię jesteś na diecie bez nabiału. Czy podchodzisz do tego bardzo ściśle tj. czy rezygnujesz z produktów, które mają śladowe ilości mleka? Ja do tej pory jadłam takie rzeczy, ale lekarz uświadomił mi, że muszę s nich zrezygnować, tak samo jak z wołowiny i soi 🤦♀️ Nagle ta dieta stała się baaardzo wymagająca 😥tupciu lubi tę wiadomość
starania od 2016 r.
2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy
03.2019 I IUI AID
07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml
-
Tupciu, podziwiam Cię!! Tak jak Lenonki napisała, tez bym się zastanowiła nad mm. Co do mleka to w skrócie napisze (mam doświadczenie, bo przerobiliśmy wszystkie dostępne mleka dla alergików) to nutramigen jest hydrolizatem kazeiny a neocate czy Puramino są to mieszanki składające się z wolnych aminokwasów i lekarze niechętnie je przepisują tak odrazu. Są stosowane w ciężkich alergiach i w pierwszej kolejności próbują podawać bebilon pepti lub właśnie nutramigen. W przypadku nietolerancji przez dziecko tych mlek stosowane są właśnie te mieszanki elementarne.
U nas np po neocate były straszne ulewania (nawet do 30 razy dziennie), bóle brzuszka, Helcia byla bardzo apatyczna i ospała, a po Puramino było bardzo duże pogorszenie skóry i zostaliśmy na pepti. Gastroenterolog stwierdził, że mamy dużą alergię na kukurydzę dlatego też po neocate było nieciekawie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 09:47
tupciu lubi tę wiadomość
-
Marzenka, Ty też jesteś na mojej liście matek do podziwiania 🙂 Przy tych wszystkich alergiach Helci, ja bym usiadła i płakała 🙈
Marzenka85 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶