Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czara wrote:Polecam dziewczyny detektory tętna płodu. Mi bardzo pomógł.
Na pewno się zaopatrzę, widzialam ze polecaja angelsounds, jest też stosunkowo niedrogi. Ale zacznę uzywac dopiero po 12 tygodniu (mam nadzieję że wszystko będzie dobrze), wczesniej jest bardzo trudno znalezc tętno.
Gameta Gdynia od 2016 r. -
nick nieaktualny
-
No to zobaczymy co i jak... okazało się, że nie do końca odpowiednio zareagowałam na leki. Z racji tego, że bardzo dużo plamiłam, lekarz sądził, że będzie wszystko ok. Moje endometrium powinno być cienką kreską, a ma aż 6mm. Gdyby było cienkie, byłoby pewne, że wszystko się złuszczyło. W tej sytuacji, w piątek idę na biopsję pipella, wyniki za 2-3 tyg. Dobra wiadomość jest taka, że od kolejnego cyklu możemy odstawić antykoncepcję. Nie mogę narazie ruszyć żadnych leków stymulujących, nie mając wyniku biopsji. Nie ma też na razie co liczyć na ciążę, ale gdyby stał się cud, nie będzie już ryzyka uszkodzenia płodu. Tak więc zobaczymy.
Teraz stresuję się piątkiem, później będę wynikiem... same nerwy.
Proszę, trzymajcie kciuki za mnie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 00:15
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Kinga pewnie, że trzymamy kciuki! Będzie dobrze, nie ma innej opcji!
Hałasianka to moje (edit: rodzinno - pochodzeniowe) rejony także tegoDaj koniecznie znać jak tam jest, czy proponują jakieś inne rozwiązania i drogi, jesteśmy mega ciekawe!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 11:48
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
nick nieaktualny
-
W Gamecie robię. W szpitalu otwierali by mi szyjkę mechanicznie, wolę ją oszczędzić, bo później mogą być inne jaja... Kazał wziąść dwie godziny wcześniej ketonal i nospę max. Śmiałam się do Męża, że wezmę podwójne dawki i pojadę na haju
Byleby się jakoś podpisać pod zgodą...
W ogóle, mam jechać z pełnym pęcherzem! Boję się, że po nogach mi pójdzie jak zaboli!
Dzięki... w kupie raźniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 11:29
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
W życiu nie spodziewałam się takiego zakończenia tej wycieczki
Gregoruk mega miły i wyluzowany koleś ale jak zobaczył skąd przyjechałam i ze z GAMETY od razu powiedział ze zna Czecha bardzo dobrze, ogólnie to super klinika i jestem w dobrych rękach. Zdziwiło mnie to że tak powiedział i ze będzie mi wygodniej zrobić to na miejscu gdzie mieszkam, że mają te same sposoby działania itd i oczywiście jal.chce to mogę robić to u nich w Białymstoku ale uświadamia mnie ze mam taką samą dobra opcje pod nosem. Obrazem z Czechem chyba studiowali albo co...generalnie odebrałam to pozytywnie ze niby klinika mogłaby zarobić ale on dobrze mi radzi ze mam super opiekę na miejscu. Eh
430 km w jedną stronę zrobić dziś i tyle ale mam przynajmniej opinie innego lekarza. Teraz pytanie do was... Pomocy
On powiedział ze wszyscy lekarze z Gamety są na pewno dobrzy ale z tego co wie to Czech ma większe doświadczenie w invitro i na tym się lepiej zna.teraz pytanie... Czy tskjest czy poprostu polecił kolegę którego dobrze zna?)) Lena u kogo ty robiłaś?
LAURA -
O kurcze to nieźle! Bardzo dobrze to i o Białym i o Gamecie chyba świadczy...mam nadzieję
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
nick nieaktualnyMysle, że mogli się poznać na szkoleniach/sympozjach. Dr Czech pracował kiedyś w invicta więc na pewno ma duże doświadczenie. Lena chodziła właśnie do niego. Ale teraz pewnie zajęta, jedną nogą na porodówce
A co lekarz powiedział o Twojej immunologii, ciąży pozamacicznej? -
nick nieaktualnyHałasianka, to dokładnie jak z nami! Też jechałam do Bociana w styczniu, do dr. Pietrzyckiego, prawie 400km w jedną stronę, pajówami totalnymi
Co prawda jechaliśmy żeby omówić IVF z komórkami dawczyni, ale lekarz nam doradził żebyśmy spróbowali raz jeszcze, u siebie w Gamecie, bo to świetni fachowcy..
No i wróciliśmy
Też byłam pozytywnie zaskoczona Bocianem, bo jednak mogli nas przyjąć i od razu skasować 15tys. za IVF z kd, ale doradzili żeby próbować raz jeszcze na moich. Mimo, że od razu mówiłam doktorowi, że standardowego IVF na pewno nie zrobimy w Bocianie, bo dojazdy w trakcie stymulacji by nas zamęczyły..
U dr.Czecha byliśmy od początku i bardzo go sobie chwalimy, mimo że w ciąży nie jestemBardzo dobry i rzetelny lekarz, zostajemy u niego. Opinie w internecie też są bardzo ważne, a nie znalazłam ani jednej negatywnej, aż sama byłam w szoku..
A i jeszcze druga ciekawostka - byłam u nas w Bydgoszczy u gina specjalizującego się w mutacjach, bo też je mam niestety i lekarz oglądał całą naszą dokumentację, zobaczył nazwisko dr. Czecha i też od razu zaczął go wychwalać, bo zna go z konferencji i podziwia jego wiedzę. I tak samo zachwycał się nad Gametą..
Aż byłam dumna, że ich wybraliśmy
Ale do Bociana wrócimy jeślj druga próba IVF się nie powiedzie, już wtedy na 100% po komórki dawczyni.
A do Gamety zawsze będę miała sentyment i będę polecać tą klinikę
Ps. Dr. Czech pracował kiedyś w Białymstoku, w kriobanku, tak wyczytałam w necie. Może stąd go znają i mają z nim doświadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 17:30
-
Czara wrote:Mysle, że mogli się poznać na szkoleniach/sympozjach. Dr Czech pracował kiedyś w invicta więc na pewno ma duże doświadczenie. Lena chodziła właśnie do niego. Ale teraz pewnie zajęta, jedną nogą na porodówce
A co lekarz powiedział o Twojej immunologii, ciąży pozamacicznej?LAURA -
never_lose_hope wrote:Hałasianka, to dokładnie jak z nami! Też jechałam do Bociana w styczniu, do dr. Pietrzyckiego, prawie 400km w jedną stronę, pajówami totalnymi
Co prawda jechaliśmy żeby omówić IVF z komórkami dawczyni, ale lekarz nam doradził żebyśmy spróbowali raz jeszcze, u siebie w Gamecie, bo to świetni fachowcy..
No i wróciliśmy
Też byłam pozytywnie zaskoczona Bocianem, bo jednak mogli nas przyjąć i od razu skasować 15tys. za IVF z kd, ale doradzili żeby próbować raz jeszcze na moich. Mimo, że od razu mówiłam doktorowi, że standardowego IVF na pewno nie zrobimy w Bocianie, bo dojazdy w trakcie stymulacji by nas zamęczyły..
U dr.Czecha byliśmy od początku i bardzo go sobie chwalimy, mimo że w ciąży nie jestemBardzo dobry i rzetelny lekarz, zostajemy u niego. Opinie w internecie też są bardzo ważne, a nie znalazłam ani jednej negatywnej, aż sama byłam w szoku..
A i jeszcze druga ciekawostka - byłam u nas w Bydgoszczy u gina specjalizującego się w mutacjach, bo też je mam niestety i lekarz oglądał całą naszą dokumentację, zobaczył nazwisko dr. Czecha i też od razu zaczął go wychwalać, bo zna go z konferencji i podziwia jego wiedzę. I tak samo zachwycał się nad Gametą..
Aż byłam dumna, że ich wybraliśmy
Ale do Bociana wrócimy jeślj druga próba IVF się nie powiedzie, już wtedy na 100% po komórki dawczyni.
A do Gamety zawsze będę miała sentyment i będę polecać tą klinikę
Ps. Dr. Czech pracował kiedyś w Białymstoku, w kriobanku, tak wyczytałam w necie. Może stąd go znają i mają z nim doświadczenia?To faktycznie wracam do Czecha
mam nadzieję że śliwka soe nie obrazi hahha. Generalnie jedynie Czech i skweres byli dla mnie mega przystępni i najlepiej się u nich czułam wiec... Myślałam o skweresie jeszcze ale skoro tak wszystko i wszyscy wychwalaja Czecha to nie ma co się zastanawiać
w każdym razie nie żałuję tego wyjazdu w sumie bo przynajmniej uzyskałam inna niezależna opinię
LAURA -
Czara wrote:Mysle, że mogli się poznać na szkoleniach/sympozjach. Dr Czech pracował kiedyś w invicta więc na pewno ma duże doświadczenie. Lena chodziła właśnie do niego. Ale teraz pewnie zajęta, jedną nogą na porodówce
A co lekarz powiedział o Twojej immunologii, ciąży pozamacicznej?LAURA -
Tak, ja o Cz. nie mogę nic złego powiedzieć. Wiecie, co prawda trochę nam zeszło, żeby być w tej ciąży, ale nie widzę tu niczyjej winy, mam też 3 koleżanki które mają dzieci od niego, poza tym uważam że reszta lekarzy jest też na bardzo dobrym poziomie!
Hałasianka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn