Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooooo dzizas, popełniłabym sepuku jakby mi wstał czortek o 4 😄 podziwiam Cię matko, że masz tyle werwy 😀
Marzenka85 lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Lenonki, wyglądasz pięknie i Twój maluszek taki słodki 🤩na kiedy masz termin?
Patka70, Zacna ilość🥚🤩 może dobrze, że masz teraz dużo zajęć, czas szybciej minie do punkcji 😀
Różaa, remontujesz całe mieszkanie czy pokoik dla Miłoszka? Jak daleko jesteście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 22:36
Patka70, Sywi, Fragola_95, Jaksa lubią tę wiadomość
Synek-2021💙💙💙
-
Magnolia90, ja miałam tylko klapki, wchodziłam w nich pod prysznic i po sali, japonki odradzam, skarpetek nie naciagniesz😁
Jeśli chodzi o smarowanie ciała bejbika, to praktycznie nic nie stosowałam, żel do kąpieli o jak najprostszym składzie i tylko po 💩 w razie potrzeby zielony linomag. Osobiście nie lubię oliwek dla dzieci, ich składy bywają tragiczne... Dwa tygodnie po porodzie jak Młoda zaczęła "linieć" smarowałam łuszczące miejsca balsamem dla niemowlaków. Do kąpieli można dodać trochę odciągniętego mleka😉 do tej pory niczym się nie smarujemy, tylko buzię kremem ochronnym przed wyjściem na zewnątrz. Jednak to zależy jak wymagający "egzemplarz" Ci się trafi😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 09:57
Magnolia90 lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Magnolia, tak jak Jaksa japonek nie polecam 😉 mialam tak opuchnięte stopy i cale nogi, że w życiu bym japonek nie założyła. Polecam zwykłe klapki pod prysznic co do oliwki to ja nie stosowalam, również nie stosowalam emolientow do kąpieli. Natluszczalam wtedy, kiedy skóra tego wymagała ale u nas bylo jeszcze gorzej po natłuszczaniu (łzs).
Do kąpieli polecam babydream zielony. Kiedyś jeszcze niebieski był spoko ale dodali jeden niefajny składnik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 10:10
-
Magnolia a ja polecam kosmetyki hagi baby, które mają naturalny skład ☺️ Na początku stosowałam żel do kąpieli, które były co kilka dni i używam go do dzisiaj, potem krem do buzi i oliwkę do masażu. A pod pieluszkę to niezawodny krem zaspa, nigdy nie mieliśmy odparzenia 😉
-
Magnolia, podpisuję się pod tym, co napisała Marzenka - zwykłe klapki do szpitala, a z kosmetyków dla bobo im mniej tym lepiej i tylko te z najprostszym składem. Oliwkę póki co sobie odpuść - wcale nie nawilża skóry i zazwyczaj mają nieciekawy skład.
Marzenka, a czemu chcesz rezygnować z mm? Moim zdaniem im dłużej, tym lepiej - w porcji mleka ma komplet witamin a z dietą różnie bywa. Mój Wojtek jest niejadkiem, je tylko wybrane produkty (na przykład mięsa nie tknie, poza parówkami) i trudno go przekonać do czegoś nowego. Pije mm raz dziennie przed popołudniową drzemką i póki co nie zamierzam rezygnować. Czasem nie chce, to oczywiście go nie zmuszam ale zazwyczaj wypije ok 250 ml. Tylko my przestawiliśmy się z butelki ze smoczkiem na bidon z rurką. Jeśli Helci smakuje i nie ma po mm żadnych problemów, to bym nie odstawiała - niech pije na zdrowieMagnolia90 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2015
Niepłodność idiopatyczna, niskie amh, 3 x clo, 2 x IUI
1 ICSI lipiec 2018 - syn ♥️
30.01.2020 - FET ☹️
2 ICSI lipiec 2020 - córka❤️
-
Marzenka Wojtek dopiero od niedawna nie je w nocy , więc na wieczór daję mu 150-210ml mleka zależy, czasami wcale nie pije daje mu czas spokojnie do 2 lat.
Magnolia ja też polecam klapki basenowe , tym razem kupiłam męskie takze mam trochę luzu to spuchnięte nogi spokojnie wejdą my Wojtka niczym nie smarowaliśmy bo nie było takiej potrzeby , ale mieliśmy w pogotowiu mleczko Olian i oliwke. A do kąpieli używamy niebieski Babydream z rossmana ma dobry składMagnolia90 lubi tę wiadomość
-
Cykada, chcialabym zrezygnować z mm z dwóch powodów: Helcia ma mega duze zaparcia i nlwydaje mi sie, że to jednak mm, a druga sprawa to butelka.. ale nie pomyslalam zeby dawac z bidonu! Musze kupic o wiekszej pojemności i spróbować
Ann, niebieski mial świetny skład przed dodaniem Sodium C14-16 Olefin Sulfonate. Zielony poki co jeszcze tego nie ma -
Magnolia, termin mam na koniec marca, ale lekarz mówił, żebym się nastawiala na wcześniej, bo i pierwszy poród był 2 tyg szybciej 🙂
Co do kosmetyków, to zgadzam się z dziewczynami. Przez pierwsze tygodnie, małego kapalismy w samej wodzie. Potem delikatny płyn ze sprawdzonym składem. Na pupę zielony linomag i to też raczej tylko wtedy gdy coś się znaczynalo dziać, choć na początku przy kupach co 2 h, można stosować go ochronne. Teraz używamy od wielkiego dzwonu. I nigdy niczym nie balsamowalam. Trzeba uważać, żeby nie przyzwyczaić skóry do nawilżania, bo sie rozleniwi i dopiero potem będzie problem. A klapki zwykle, choć nie miałam problemów z puchnieciem nóg, to faktycznie cały czas miałam ubrane skarpetki, bo jakoś mi było zimno 😉
Edit. do wycierania tyłka polecam butelke termiczna z czystą wodą i waciki, zamiast chusteczek 🙂
Fajnie, że przypomnialyscie o kremie zaspa i mleku matki do kąpieli. Zupełnie o tym zapomniałam 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 14:54
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Ja nadal podaje mm, bo Brunecki jest strasznym niejadkiem i to mleko mnie ratuje (A poza tym ze względu na alergię nie może jeść nabialu). Także pije i wieczorem i w nocy i czasem popoludniu 😬
Agm, mój pije głównie wodę. Raz dziennie daje mu z 60 ml rozwodnionego soku. Panie w żłobku mówią, że wypija 1,5 bidonu wody do godz. 16stej. W weekend, w domu, może tyle wypija przez cały dzień 😅 ale to pewnie przez to, że w żłobku lepiej je pokarmy stałe, a w domu napije się mm.PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Agm u nas tylko woda do picia i czasami sok rozwodniony śliwkowy.
-
Marzenka, ma na myśli któryś z poniższych babydreamow?
https://www.rossmann.pl/Produkt/Produkty-do-kapieli/Babydream-zel-pod-prysznic-i-szampon-Extra-Sensitive-200-ml,323576,8480
https://www.rossmann.pl/Produkt/Szampony-dla-dzieci/Babydream-zel-do-mycia-szampon-dla-dzieci-extra-sensitive-500-ml,334540,8481PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Marzenka, ma na myśli któryś z poniższych babydreamow?
https://www.rossmann.pl/Produkt/Produkty-do-kapieli/Babydream-zel-pod-prysznic-i-szampon-Extra-Sensitive-200-ml,323576,8480
https://www.rossmann.pl/Produkt/Szampony-dla-dzieci/Babydream-zel-do-mycia-szampon-dla-dzieci-extra-sensitive-500-ml,334540,8481Lenonki lubi tę wiadomość
-
Agm u nas tylko woda z bidonu, ok 250-300ml, okazjonalnie sok pomarańczowy (sama wyciskam), albo herbata roibos po zimowym spacerku🙂
U nas też rosmanowskie babydreamy do kąpieli😉 ooo i krem Zaspa! też miałam na początku, do pupki jest świetny.Magnolia90 lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
U nas też tylko woda ale słabo ostatnio pije. Tym bardziej, że nie pije już żadnego mleka🤷🏼♀️ Oczywiście krowie czy roślinne w owsiankach czy budyniu jest. A tak to zajada wszystko😜 mięsa, ryby, warzywa, owoce a najlepiej lubi buraki i kapustę kiszoną😋
-
Marzenka nie wiedziałam, że coś w składzie zmieniali , my nigdy nie mieliśmy żadnych problemów skórnych także nie jestem aż tak na bieżąco . Zielonego też mieliśmy kilka razy i też daje radę co do mleka , jak kiedyś miałam próbę odstawiania mleka w nocy to starałam sie zmniejszać stopniowo mleko w stosunku do wody. Na początku 180ml wody i 5 łyżek , później coraz mniej wody i mniej mleka . Pamiętam Wojtek pił 90ml wody i chyba miarkę mleka i mu wystarczyło. Ale nie spodowodowalo to że sam zrezygnowal dopiero teraz. Także możesz spróbować rozwodnić bardziej mleko.
Agm u nas zależy od dnia, ale Wojtek bardzo lubi wodę i potrafi wypić dwa bidony po 350ml . Czasami daje mu soki owocowe, bo za owocami nie przepada , tylko w formie musów i soków -
Lenonki, aż się zalogowałam, żeby polubić Twoje zdjęcie 😁 pięknie wyglądasz!❤️ Brzuszek jak by powiedziały wszystkie babcie istnie chłopczykowy, czyli do przodu i wąski 😍 aczkolwiek nie u każdego..ja wyglądałam w drugiej ciąży jak fokowieloryb🙈
Darla, piękna Ta Twoja Łucja 😍 jak malowana!
Agm u nas i jedno i drugie żłopie wyłącznie wodę.. dosłownie złopia.. ostatnio zaczęłam dozować, bo co chwilę pielucha przesikana..
Lenonki, ja podczytuje , ale się nie udzielam, bo u mnie armageddon! Mały mega (!!!!) jęczący, bo zęby wychodzą, Nina dodatkowo czasem jeszcze histeria🙈🙈 siedzę teraz u sąsiadki chwilowo, dzieci pilnuje bo nagly wypadek i odpoczywam w ciszy 🤭 mój pewnie nie ma już uszu 🤣🤣Lenonki, DarlAa lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
U nas różnie - głównie woda ale też herbatka z cytryną i miodkiem, kompocik od babci, czasem soczek z hippa. Ilościowo dupy nie urywa, pewnie z 300ml się uzbiera.
Najpyszniejsza i tak jest nadal woda z ogórków kiszonych 😆
Niezapominajka 🍀, Jaksa, Magnolia90, Sywi, Marzenka85, bezsilna, cyqada, agm, Justyna87, Lenonki, Kuczka, AgZa, tupciu, Kasia2602, DarlAa lubią tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Lenonki jak zawsze wyglądasz czadowo 🤩
Aśka Marcello cudny 😍Aśka32, Lenonki lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia