Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Anovi wrote:Koleżanka mówi o transferze nie o punkcji
To już mi się wszystko zgadza 😂Patka70, Anovi lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Trinity_Nea wrote:🤔 a ja kojarzę, że przy pęcherzyku 20mm, to po 2dniach miałam punkcję (w innej klinice)... a tu tydzień... ciekawe od czego to zależy... 🤔
Dziewczyny, która z Was miała podwójną stymulację? Wiem, że temat już był przez moment...
Zastanawiam się czy wtedy są dwa pobrania, czy jedno, to drugiej stymulacji, a przy pierwszej owulacja jest blokowana 🤔
Ja mialam stymulacje po symulacji. Jest punkcja, zapłodnienie, mrożenie zarodkow, nie przyjmujesz progesteronu i za kulka dni masz od razu kolejna stymulacje,punkcje, zamrożenie zarodkow, transer w kolejnym cyklu. -
Hejka Dziewczyny,
Potrzebuje pilnie namiary na jakiegos dobrego pediatre, ktory moglby przyjechac do domu lub przyjmuje w gabinecie w sobote w Trojmiescie. Synek sie mocno rozchorowal. Wczoraj wydawalo sie, ze juz przechodzi ale niesety w nocy sie mocno pogorszylo. Malgosia niestety tez juz zlapala katar.
Prosze jak macie jakies namiary dajcie znac.
Jak mozna usuwac katar z noska noworodka?
Z gory dziekujeStarania od 2013,
Pierwsze IVF - 2016, udane, Synus
Kriotransfer na cyklu naturalnym 2019 - nieudany
Kriotransfer stymulowany 2019 - szczescie trwalo tylko do 8 tc
Problem- czynnik meski
AMH-1.3
Hormony w normie
Wrzesien 2020 - drugie IVF
26.10.20 -Kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 4.2.3) - ciaza biochemiczna
19.12.20 - kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 2.1.2) -betka -10dpt-43, 12dpt-75.7, 16dpt-363, 23dpt-2836
06.09.21 - przyszla na swiat Malgosia -
Izula wrote:Hejka Dziewczyny,
Potrzebuje pilnie namiary na jakiegos dobrego pediatre, ktory moglby przyjechac do domu lub przyjmuje w gabinecie w sobote w Trojmiescie. Synek sie mocno rozchorowal. Wczoraj wydawalo sie, ze juz przechodzi ale niesety w nocy sie mocno pogorszylo. Malgosia niestety tez juz zlapala katar.
Prosze jak macie jakies namiary dajcie znac.
Jak mozna usuwac katar z noska noworodka?
Z gory dziekujeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 11:16
-
My od dzis zaczynamy tydzień urlopu💪😍 licze ze wrócę do pracy juz w ciąży ✊ a co do maluszka Izula ja odciągałam fridą noewiem jak jeszcze można 🤷♀️ bynajmniej nie pamietam🙈
pinaa89, Anovi, Begonka, Trinity_Nea, Malinowa89, Kosmamitka lubią tę wiadomość
Luty 2021
Mamy ❄️ ❄️❄️blastki 2021🙂
22.03 Transfer blastki 4.1.1
10.05 beta 41tys 10tc serce przestało bić 💔👼
Zostały ❄️❄️ 4.1.1 , 3.2.2
Mutacja Hetero MTHFR_677C
PAI-1_4G
Transfer 17.09 4.1.1 blastka 😰
Zostala ostatnia 3.2.2
Transfer 18.11 - blastka 3.2.2 +Embryoglue
Ostatnia zostań z nami🙏❤️
5dpt ⏸️
5dpt beta 5.45, 8dpt 93.13 , 11dpt 425.76 🙏
20dpt 8.12 wizyta 🙏
Beta 20dpt 22137,00 ❤️
Jest pęcherzyk ciążowy i zarodek❤️
22.12 wizyta USG jest maleństwo i serduszko ❤️😍
16.08.2022 nasz Cud Lenka ❤️ 3815gram❤️ -
Marzenka85 wrote:Izula, polecam Paluszyńska. Folwarski też jest dobry i ma chyba wizyty domowe. Paluszynska przyjmuje w gabinecie.Co do odciągania kataru to chyba najbezpieczniejsza Frida u takiego maluszka choć nie wiem, może katarek też będzie ok.
Marzenka dziekuje, ale czy masz jakies namiary na tych lekarzy? W internecie nic nie ma, tylko nr do przychodni, ktore sa dzisiaj zamkniete. Prosze jak masz jakis telefon czy wiesz jak sie z Nimi skontaktowac, daj znac. dziekiStarania od 2013,
Problem- czynnik meski
AMH-1.3
Hormony w normie
19.12.20 - kriotransfer na cyklu naturalnym (bl 2.1.2) -betka -10dpt-43, 12dpt-75.7, 16dpt-363, 23dpt-2836
Izula wrote:Marzenka dziekuje, ale czy masz jakies namiary na tych lekarzy? W internecie nic nie ma, tylko nr do przychodni, ktore sa dzisiaj zamkniete. Prosze jak masz jakis telefon czy wiesz jak sie z Nimi skontaktowac, daj znac. dzieki
-
Izula, udało Ci się skontaktować z lekarzem?
-
Izula moja mała też ma katar. Podaje roztwór z soli fizjo i odciagam a katerkiem. Jak się pogorszy będę jechać do lekarza w poniedziałek ale mam nadzieję że będzie jej lepeij. Mąż przyniósł z pracy 🤐🤒
Jeszcze teraz ta pogoda nie wiadomo jak ubierać? -
Izula ciągnij gluta fridą. Ja korzystałam z pomocy dr Toczyskiej - przyjeżdża do domu. Obserwuj maleństwo bo z ostatnich doświadczeń wiem, że sytyacja potrafi się szybko pogorszyć i jakby coś lepiej jechać na izbę przyjęć. U nas był wirus rsv, który teraz jest w natarciu. Trzymam kciuki, żeby jednak szybko przeszło.
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Izula ja aplikuję małej wodę morską w sprayu do noska i ściągam katarkiem- schodzi wszystko idealnie. Jak była chora tp używałam wody hipertonicznej a jak jest zdrowa to fizjologiczną.
I w razie pogorszenia jedź na izbę- z takim maluszkiem to nie żarty. Mam nadzieję że będzie dobrze🍀🍀✊
Aśka a jak u Was? -
Patka70 wrote:W takim razie jest nas trzy i między kazda 3dni wiec bd testowac podobnie 😍✊ ktos keszcze transfer we wrzesniu?
Jezeli chodzi o pecherzyk to przy punkcji tez mialam pobierane ale przy transferze musi byc jak na cyklu naturalnyn pęknąć i kolejny etap tak jak by dochodzilo dk zapłodnienia kazdy dzien musi sie zgadzac by podac zarodek tak jak by odbylo sie to naturalnie czyli jak bysmy dzis wspolzyli a plemnik by wędrował i doszlo by mniej wiecej do zapłodnienia za tydz jakoś tak😉🙈Jeszcze mam nadzieję -
Madalena wrote:Ja mialam stymulacje po symulacji. Jest punkcja, zapłodnienie, mrożenie zarodkow, nie przyjmujesz progesteronu i za kulka dni masz od razu kolejna stymulacje,punkcje, zamrożenie zarodkow, transer w kolejnym cyklu.Jeszcze mam nadzieję
-
Sywi dzięki u nas dobrze, kaszel skończył się 2 dni po wyjściu ze szpitala. Oby nigdy więcej!
Ale z dobrych wieści w szpitalu Maksiu miał skok rozwojowy - super gada do zabawek, zaczepia, uśmiecha się ❤ A jak Lilcia?Sywi lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Dzieki Dziewczyny za informacje. Marzenka udalo mi sie umowic na wizyte domowa ale z lekarzem z Sopotu. Obejrzala tylko starszaka. Na szczescie nie ma zapalenia oskrzeli, tylko gorne drogi oddechowe. Na Mala nawet nie spojrzala, bo byla w drugim pokoju na cycu. Malgosia poki co jakos ciagnie mleko wiec jeszcze noskiem moze oddychac. Ale lece po odciagacz bo Synek juz ma zielone gile takze pewnie Malgosia niebawem tez takie bedzie miala. Straszne to z takimi kruszynkami. Nic nie wiadomo. Kazala obserwowac. Jeszcze raz dzieki za cenne rady.Starania od 2013,
Problem- czynnik meski
AMH-1.3
Hormony w normie
Nelcia wrote:Czy to oznacza, ze jak mi nie wyjdzie ten transfer to bede mogla miec w przyszlym msc od nowa wszystko stymulacje itd? Jak nie bedzie mrozakow
Tobie chodzi o pełny cykl stymulacja plus transfer. Z tego co pamiętam jest to możliwe, chociaz do każdej pacjentki podchodzą indywidualnie. To co ja opisywałam to podwójna stymulacja jedna po drugiej pomijającą całkowicie transfer i leki w fazie lutealnej. Kolejną stymulację mialam juz rozpoczeta chyba tydzien po pierwszej punkcji. Taki protokół byl wdrożony przez dr Ś. celem uzyskania lepszej jakości komorek i transfer w pierwszej kolejności zarodkow z 2iej stymulacji. U mnie przy poprzednich 2 ivf mialam odpowiednio 1 i 2 zarodki tylko.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Madalena wrote:Tobie chodzi o pełny cykl stymulacja plus transfer. Z tego co pamiętam jest to możliwe, chociaz do każdej pacjentki podchodzą indywidualnie. To co ja opisywałam to podwójna stymulacja jedna po drugiej pomijającą całkowicie transfer i leki w fazie lutealnej. Kolejną stymulację mialam juz rozpoczeta chyba tydzien po pierwszej punkcji. Taki protokół byl wdrożony przez dr Ś. celem uzyskania lepszej jakości komorek i transfer w pierwszej kolejności zarodkow z 2iej stymulacji. U mnie przy poprzednich 2 ivf mialam odpowiednio 1 i 2 zarodki tylko.Jeszcze mam nadzieję