Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mnie na początku tez cycki nie bolały. Żadnych objawów nie miałam prócz bólu glowy. A później okazało się, ze na teście są dwie kreski
jeśli chodzi o krwawienie to ja tez miałam na samym początku i okazało się, ze naczynka mi pękły i dlatego krwawiłam (byłam wtedy 8-9 tc). Także nie stresuj się. Później będą większe stresy aż do końca ciąży
Ja cała ciąże stresowałam sie czy wszystko jest ok, a teraz... teraz stresuje sie cesarka. Jutro jedziemy do szpitala -
nick nieaktualny
-
Czara 18:30.
Osiwije na serio.
Prosiaczku czekamy na obszerna relacje, zdjęcia. A jak się czujesz ? Jesteś przygotowana psychicznie ? Pewnie już się doczekać nie możesz ❤️ -
Byłam w szpitalu w Lęborku.
Tutaj za sprawą tego wypadku o którym było głośno miałam źle nastawienie do jednego z lekarzy a okazał się mega pomocny .
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, bądzcie dobrej myśli. Pózniej zawsze żałuje się czasu zmarnowanego na zmartwienia.
Jestem dzisiaj po wizycie u nowego lekarza - chcę teraz mieć dwóch, zostaje dr Ś i drugi ze szpitala. Tak więc szyjka twarda i zamknięta, długość 41mm, więc ok. I nisko położone łożysko - o czym pierwszy raz słyszę, trochę się zmartwiłam bo przy moich skurczach to na pewno nie pomaga.
Macica mi się napina dość często, ale póki szyjka się trzyma to nie mam się tym martwić.
Dzidzia rozwija się książkowo, mimo dwunaczyniowej pępowiny.
Teraz tylko donosic chociaż do 34tc.
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Prosiaczku! Trzymam kciuki za udany finisz! Daj znać jak już Twoja dzidzia się pojawi
Mokka, staraj się nie stresować na pewno wszystko pójdzie dobrze
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
nick nieaktualnyEszkilu, mi też ten brzuch napina się cały czas. Zaczęło się wcześnie, około 16 tygodnia właśnie. Również cały czas mam film, że przez te skurcze szyjka mi się skraca... Odpoczywaj jak najwięcej. Czasem leżenie na boku pomaga.
U kogo nowego teraz jesteś? Z jakiego szpitala? -
Czara, u mnie skurcze są chyba nawet od 12 tygodnia, póki co myślałam że tak ma być. Niestety ani no-spa, ani magnez nie pomagają. Najważniejsze że szyjka jest dobra, ale w Twoim przypadku skoro do tej pory nic się z nią nie działo, to teraz tym bardziej to jej nie ruszy
Leżenie niekoniecznie pomaga, właściwie najgorzej jest w nocy i nad ranem. Może to emocje tak na to wpływają, stres pewnie nasilaJestem u dr Adamskiego z Klinicznej. Jest super, wizyta trwała 40 minut, zero pośpiechu, pobrane nawet posiewy. Jestem mega zadowolona.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czara wrote:Zastanawiam się czy kilka wizyt u nowego lekarza coś pomoże podczas porodu
Zależy jakie masz oczekiwania. Jak wszystko u Ciebie jest dobrze i ciąża jest niskiego ryzyka to nic to nie zmieni- w szpitalu nigdy nie wiesz, na kogo trafisz i kto akurat będzie na dyżurze, nie wiadomo do jakiego szpitala się ostatecznie trafi. Chyba, że chcesz opinii położnika, to jak najbardziej warto.
Ja podjęłam taką decyzję bo ciągle mam wrażenie że moja ciąza jest trudna. Mam też wskazania do cc ze względu na kręgozmyk, który coraz bardziej mi dokucza.
nick nieaktualnyJa tez mam wrażenie, ze ciąża jest trudna. Chyba przez tą ilość leków jaką wzięłam od początku. Wskazań do cc póki co nie mam, ale boje się, ze dziecko duże będzie. Ja sama ważyłam 4300.
Tak szczerze to sama nie wiem gdzie chcę rodzić. Myślałam o Redlowie, ale czy tam w ogóle miejsca będą? Wojewódzki z kolei mam najbliżej. -
Czara wrote:Ja tez mam wrażenie, ze ciąża jest trudna. Chyba przez tą ilość leków jaką wzięłam od początku. Wskazań do cc póki co nie mam, ale boje się, ze dziecko duże będzie. Ja sama ważyłam 4300.
Tak szczerze to sama nie wiem gdzie chcę rodzić. Myślałam o Redlowie, ale czy tam w ogóle miejsca będą? Wojewódzki z kolei mam najbliżej.
Z tymi miejscami to chyba nie ma się co za barzo przejmować. Redlowo jest przyjazne i teraz wyremontowane, więc warunki są super - niestety ja się nie skuszę, mąż tam pracuje i będzie to dla mnie krępujące.
Tak mało piszecie, więc aby zapełnić kolejne strony pozwole sobie się wyżalić
Dziś mam 8 dzień po IUI. Pani doktor powiedziała, że mam testować 10 dni po IUI, ale zaprotestowałam, że poprzednio w 12 dniu testowałam i miałam betę 4,7 i się bardzo denerwowałam. Lekarka stwierdziła, że skoro w 12 dniu była taka mała beta to już zwiastowało niepowodzenie (?!?). Powiedziała też, że skoro się boję to mogę testować też w 12 dniu po IUI - 12 dzień wypada jednak w niedzielę, a poza tym nie mogę już się skupić na niczym innym niż tylko na wyniku tego badania (zaraz chyba mnie z roboty wywalą)
W związku z tym zastanawiam się czy jest sens abym zrobiła badanie już w piątek (10 dzień po IUI)?
Tak, czy inaczej muszę mieć wynik na poniedziałek bo mam pierwszą wizytę w Gamecie umówioną - chociaż wolałabym na nią nie musieć iść.
Nie musicie nic odpisywaćpoprostu misałam ten natłok myśli z siebie wyrzucić (mam nadzieję, że nie macie mi za złe) - w sumie to są takie nieistotne rzeczy - czy zrobię badanie w piątek czy w poniedziałek, że sama jestem w szoku, że tyle uwagi do tego przywiązuję.
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
nick nieaktualnyKurcze, nie wiem. Z jednej strony już 9 dniu po owulacji test może wyjść pozytywny, ale mi lekarz kazał po inseminacji dopiero zrobić w 14 dniu. A nie masz możliwości pojsc w sobotę? Jeśli jesteś z Gdańska, to na Dębinkach już po kilku godzinach jest wynik, beta hcg kosztuje tam tylko 15 zł.