Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Prosiaczku! Kolejne kciuki zaciśnięte mocno :* Jeszcze tylko chwila
Kora, kurcze... no serio, musiało się przypałętać właśnie teraz?! Nie czytaj internetów, daj znać po wizycie :*
Mokka - trzymaj się tam przy tych mdłościachmoja koleżanka ssała cytrynę
a inna memłała imbir przez całe wieczory. Jeszcze inna niestety tuliła się do porcelany nocami ;/ różnie ponoć jest.
tupciu lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Cześć Dziewczyny!
W poniedziałek mam pierwszą wizytę u dr Ś. Od roku staram się zajść w ciążę i póki co jedynym sukcesem było puste jajo płodoweSwoją drogą nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje
Mam zdiagnozowane PCOS, hipoglikemię poposiłkową.
Piszę do Was, żeby się poradzić. Jutro wybieram się na badania insuliny po obciążeniu i mam również skierowanie na tsh, ft3, ft4 oraz testosteron i SHBG. Oczywiście chciałabym pójść do Ś. z jak największą ilością badań, ale nie wiem czy nie powinny być robione 3 dc, a ja jestem w połowie cyklu. Przy badaniu tarczycy to chyba nie ma znaczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 20:44
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Cześć Dziewczyny!
W poniedziałek mam pierwszą wizytę u dr Ś. Od roku staram się zajść w ciążę i póki co jedynym sukcesem było puste jajo płodoweSwoją drogą nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje
Mam zdiagnozowane PCOS, hipoglikemię poposiłkową i ostatnie badania nasienia wykazały małą ilość plemników bo 8mln/ml, morfologia 3%
Piszę do Was, żeby się poradzić. Jutro wybieram się na badania insuliny po obciążeniu i mam również skierowanie na tsh, ft3, ft4 oraz testosteron i SHBG. Oczywiście chciałabym pójść do Ś. z jak największą ilością badań, ale nie wiem czy nie powinny być robione 3 dc, a ja jestem w połowie cyklu. Przy badaniu tarczycy to chyba nie ma znaczenia?
Tarczycę i glukozę możesz spokojnie zrobić, ale resztę (h.płciowe) powinno sprawdzać się w 3-5 dc - i doktor pewnie sam je zleci.
Może będzie chciał coś jeszcze, np. 17-OH progesteron, androstendion, AMH. Doktor nie nalega na wykonywanie badań na własną rękę, sam zleca to co potrzebuje - spokojnie.
Daj znać po wizycie.
W jakim jesteś wieku?
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Dziewczyny to znowu ja.
Nie wytrzymałam z czekaniem i poszłam dzisiaj rano na wizytę u doktora Piątkowskiego w Gdyni (w Gamecie mam termin na 15.05 dopiero). Chyba chciałam żeby ktoś mi powiedział czego mogę się spodziewać.
I niczego się w sumie nie dowiedziałam. Zbadał, powiedział, że owulacja była ale jakaś "niepełna", kazał poczekać z zastanawianiem się co dalej do momentu wykonania pozostałych badań, czyli FSH i estradiol w przyszłym tygodniu.
Mówił też żebym powtórzyła AMH w innym laboratorium (twierdzi, że Bruss czasami się myli) i przy okazji zrobiła inhibinę B. I dopiero jak wyniki będą niepokojące, umówimy się na dłuższa wizytę i będziemy rozmawiać o możliwych rozwiązaniach.
Przy czym minę miał nietęgą. Powiedział, że nie chce mnie straszyć, ale możliwe że jestem w tym 0,5% kobiet, które spotyka przedwczesne wygasanie czynności jajnikówIV 2018 (13 dc) - AMH: 0.638
IV 2018 (3 dc) - AMH: 0.92!
HSG ok
Morfologia 2%
VIII 2018 Clo - 1 cykl
nieudane podejścia do inseminacji
II 2019 - AMH: 0.29
III 2019 - pierwsze IVF -
Eszkilu wrote:Tarczycę i glukozę możesz spokojnie zrobić, ale resztę (h.płciowe) powinno sprawdzać się w 3-5 dc - i doktor pewnie sam je zleci.
Może będzie chciał coś jeszcze, np. 17-OH progesteron, androstendion, AMH. Doktor nie nalega na wykonywanie badań na własną rękę, sam zleca to co potrzebuje - spokojnie.
Daj znać po wizycie.
W jakim jesteś wieku?
Dzięki wielkie za pomoc, posłucham Twojej radyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 20:44
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to dużo i czasu i koszty wysokie...
Teraz oczywiście żałuję, że nie zrobiliśmy tych badań wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 20:45
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualny
-
Super! Będę temat śledziła, ale jakbyś zobaczyła, że zapisy ruszają to daj proszę znać. Coś czuję, że zagoszczę na dobre na tym forum
Już od kilku tygodni czytam Wasze wpisy, ale zaczęłam od początku więc przeszłam dopiero pierwsze 100 stron
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyCzara wrote:Czerwiec jest miesiącem taty i większość klinik robi darmowe badanie nasienia, te podstawowe. Wyjątkiem był invimed i dołożył morfologię rok temu. Warto skorzystać. Ja męża na pewno wyśle
W Gamecie tez teraz w Gdyni?
Beda jakies zapisy czy jak to wyglada? -
nick nieaktualny
-
PannaFerminaDaza wrote:Dziewczyny to znowu ja.
Nie wytrzymałam z czekaniem i poszłam dzisiaj rano na wizytę u doktora Piątkowskiego w Gdyni (w Gamecie mam termin na 15.05 dopiero). Chyba chciałam żeby ktoś mi powiedział czego mogę się spodziewać.
I niczego się w sumie nie dowiedziałam. Zbadał, powiedział, że owulacja była ale jakaś "niepełna", kazał poczekać z zastanawianiem się co dalej do momentu wykonania pozostałych badań, czyli FSH i estradiol w przyszłym tygodniu.
Mówił też żebym powtórzyła AMH w innym laboratorium (twierdzi, że Bruss czasami się myli) i przy okazji zrobiła inhibinę B. I dopiero jak wyniki będą niepokojące, umówimy się na dłuższa wizytę i będziemy rozmawiać o możliwych rozwiązaniach.
Przy czym minę miał nietęgą. Powiedział, że nie chce mnie straszyć, ale możliwe że jestem w tym 0,5% kobiet, które spotyka przedwczesne wygasanie czynności jajników
Naprawdę? ??? Mi powiedział DOKŁADNIE to samo. Już do niego nie poszłam, bo się wystraszyłam02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Czara! Już jutro będzie 3 z przodu. Gratuluję i zazdroszczę
Jak patrzę na to ile mi zostało, to mam wrażenie że prędzej osiwieję albo skończę w psychiatryku. Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, co urodziła synka w 25 tc. Dziś ma pół roku i rozwija się prawidłowo, wogóle nie choruje. Cud
Ja już naprawdę odliczam dni do 30 tygodnia, ale powątpiewam czy wytrwam za każdym razem jak tylko stwardnieje mi brzuch
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Dziewczyny dzisiaj 19.04.2018 r. O godzinie 10.07 przyszedł na świat mój synuś Wiktorek. Waży 3270g i ma 55cm długości. Dostał 10/10 pkt
jest taki piękny i spokojny, a ja nie mogę oderwać od niego wzroku
jestem taka szczęśliwa i zakochana !!!!!!
Jeśli chodzi o ból- już go nie pamietamLunitari, Czara, lena7, mokka, kinga27.30, Domili, Stokrotkaaaa, HanaMontana, Aśka32, tupciu, Justyna87, Pomi, Asia87 lubią tę wiadomość