Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Czara wrote:Hałasianka, dobrze czytać
oby przystojnośc przekładała się tez u niego na skuteczność
ja dalej nie znoszę invicta. Byłam ostatnio na usg 3 trymestru, stałam najpierw w 1 kolejce 10 min aby mnie przekierowano do kolejnej, gdzie również stałam kolejne 10. Kobieta z identyfikatorem, czyli jakiś ich pracownik, wypchała się przede mną - to nic ze juz wielki brzuch mam i ciężko nie zauważyć ciąży. Wizyta opóźniona o 30 min, położna przy otwartych drzwiach obdzwaniala wszystkie koleżanki i wręcz rżała do słuchawki. Panie na recepcji zajęte sobą, kobieta w ciąży 3 razy pytała się czy może wejść. Innym razem przed wizyta u dr Suchanek Pani z recepcji krzyknęła na mnie z fochem, ze ona nie ma wydać, mam zapłacić kartą.
Dziewczyny pisały tu, ze kariotypy najtaniej w Gamecie.
Kotek, a Ty już rozpakowana?
eh....
co to jest za walkaLAURA -
bazylkove wrote:Hałasianka to już niedługo ruszycie z kopyta! Fajnie, że jesteś zadowolona
no w końcu cos konkretnego ...tzn ..Bazylku gadałysmy juz kiedys i znasz moja historię i podejscie więc..nei za bardzo miałam wyjsciedobrze , że cchociaz mam takie wrazenie pozytywne po wczoraj
zobaczymy jak to dalej pójdzie
U mnie dziś 1 dc także tenLAURA -
Czara robiliśmy badania nasienia w invimedzie i tak z wszystkich klinik tam było najtaniej. Niestety nie miałam kuponu, dziewczyna z grupy na fb mnie źle zrozumiała i przesłała mi zniżkę na wizytę u androloga
Czekamy na wynik fragmentacji, w przyszłą środę mam dzwonić może już będą. Pozostałe wyniki są w normie.
O inseminacji dr mówi że w naszym przypadku jest bez sensu. Mamy próbować jeszcze kilka cykli, a po wakacjach startujemy z IVF. I tak już psychicznie się do tego nastawiałam, mogłabym już teraz podchodzić.
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
bazylkove wrote:Czara robiliśmy badania nasienia w invimedzie i tak z wszystkich klinik tam było najtaniej. Niestety nie miałam kuponu, dziewczyna z grupy na fb mnie źle zrozumiała i przesłała mi zniżkę na wizytę u androloga
Czekamy na wynik fragmentacji, w przyszłą środę mam dzwonić może już będą. Pozostałe wyniki są w normie.
O inseminacji dr mówi że w naszym przypadku jest bez sensu. Mamy próbować jeszcze kilka cykli, a po wakacjach startujemy z IVF. I tak już psychicznie się do tego nastawiałam, mogłabym już teraz podchodzić.LAURA -
Hałasianka wrote:a gdzie do IVF podchodzicie?
U dra Piątkowskiego, w prawdzie już nie pracuje w Invimedzie, ale mówił że on nas przygotuje, a u nich już cała procedura.
A właśnie dziewczyny jakie opinie o Invimedzie i IVF? Słyszałyście coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:42
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Hałasianka, cieszę się, że czujesz się dobrze zaopiekowana. Nie oszukujmy się, komfort psychiczny gra bardzo dużą rolę w naszym przypadku!
Oby czerwiec / lipiec okazał się przełomem dla Ciebie!
W ogóle te wakacje niech w końcu zaowocują jakoś namacalnie dla nasAśka32, bazylkove, Czara lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Hałasianka, cieszę się, że czujesz się dobrze zaopiekowana. Nie oszukujmy się, komfort psychiczny gra bardzo dużą rolę w naszym przypadku!
Oby czerwiec / lipiec okazał się przełomem dla Ciebie!
W ogóle te wakacje niech w końcu zaowocują jakoś namacalnie dla nasmam nadzieje ze to się w koncu uda
na przełomie maja/czerwca jade na szybsze wakacje na tydzien do Hiszpanii bo pozniej juz latac nie bede mogla wiec..mam nadzieje ze to tak mialo byc i wrróce odstresowana gotowa na zapładnianiekinga27.30, Lenonki, Stokrotkaaaa lubią tę wiadomość
LAURA -
nick nieaktualny
-
bazylkove wrote:U dra Piątkowskiego, w prawdzie już nie pracuje w Invimedzie, ale mówił że on nas przygotuje, a u nich już cała procedura.
A właśnie dziewczyny jakie opinie o Invimedzie i IVF? Słyszałyście coś?
będziemy na bieżąco razem w takim razie)
LAURA -
Cześć łaski, my dziś po wizycie. Maluch waży 1066g:) Z dzidzia wszystko ok, szew trzyma i szyjka jakoś się ustabilizowala, pod tym względem bez zmian. Niestety mamy nowy problem czyli cukrzycę ciążowa i muszę udać się do diabetologa. Jak nie urok to.....
Aśka32, Lunitari, mokka, Czara, Domili, kinga27.30, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Stokrotkaaaa wrote:Cześć łaski, my dziś po wizycie. Maluch waży 1066g:) Z dzidzia wszystko ok, szew trzyma i szyjka jakoś się ustabilizowala, pod tym względem bez zmian. Niestety mamy nowy problem czyli cukrzycę ciążowa i muszę udać się do diabetologa. Jak nie urok to.....
I tak super wszystko! Dzidzia i szyjka ma się dobrze, to najważniejsze, a cukrzyce pokonasz dietą najwyżej.Stokrotkaaaa lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
nick nieaktualnyStokrotko, ja tez mam cukrzyce ciążowa. Mam glukometr, trzymam się diety. Nie jakoś restrykcyjnie, bo wiem już mniej wiecej co mogę jeść do której godziny żeby ten cukier był w normie.
Bazylku, apropo Medicover. Wczoraj zwolnil się termin do gina na dzisiaj, poszłam po skierowanie mam usg doppler i dostałam bez problemu. Wiec kolejna możliwość zaoszczędzenia, bo badanie kosztuje z 250 zł.bazylkove lubi tę wiadomość
-
Hałasianka wrote:dokladnie
mam nadzieje ze to się w koncu uda
na przełomie maja/czerwca jade na szybsze wakacje na tydzien do Hiszpanii bo pozniej juz latac nie bede mogla wiec..mam nadzieje ze to tak mialo byc i wrróce odstresowana gotowa na zapładnianiePCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶