X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Trinity_Nea Autorytet
    Postów: 2042 2873

    Wysłany: 28 lutego, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Tak, mniej więcej tyle wychodzi. Chociaż ja wczoraj po wizycie przed transferem zostawiłam prawie 300 zł w aptece plus 300 w gamecie za wizytę bo badania jeszcze. No ale to i tak 6 nie wychodzi.

    Dziewczyny mam pytanie do tych które miały cykl sztuczny bo zapomniałam dopytać doktora. Mam estrofem dopochwowo 2 razy dziennie i od jutra utrogestan też dopochwowo 3 razy dziennie. Czy mogę brać estrofem i utrogestan razem rano? Czy musi być jakaś przerwa?

    Wiesz, że nie pamiętam 🤦‍♀️ Wydaje mi się, że jakąś przerwę robiłam, ale nie dam na 100%

    Ja dziś z mężem rozmawiałam o naszym drugim ❄️
    Jeśli nic się nie wydarzy, to wygląda na to, że w przyszłym roku pojedziemy po niego 🥰
    Najchętniej już bym leciała, ale po 1 karmię, a po 2 ma się bardzo dużo rzeczy dziać w tym roku, co wiąże się ze stresem mniejszym lub większym, więc lepiej poczekać... 😔

    Gratuluję pozytywnych bet i udanych wizyt.
    Za każdą z Was trzymam mocno kciuki 🍀🍀🍀

    Begonka, Różaa lubią tę wiadomość

    "...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

    wiek:już 40...
    starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

    IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Maszonek Autorytet
    Postów: 460 690

    Wysłany: 28 lutego, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:

    Dziewczyny mam pytanie do tych które miały cykl sztuczny bo zapomniałam dopytać doktora. Mam estrofem dopochwowo 2 razy dziennie i od jutra utrogestan też dopochwowo 3 razy dziennie. Czy mogę brać estrofem i utrogestan razem rano? Czy musi być jakaś przerwa?
    Ja robię przerwę - najpierw biorę estrofem, bo to mała tableteczka. Dr Ś nic nie mówił, żeby robić przerwy.

    💃39🕺43
    ♀️endometrioza, Hashimoto, insulinoopornosc i cholera wie co jeszcze... AMH 1.9
    ♂️ Wszystko ok
    kariotypy ok

    Starania jakby od zawsze....
    12.2022- stymulacja, długi protokół -nieudana, 2❄️❄️ z monosomią

    06.2023 - stymulacja krótki protokół, 1❄️z monosomią i 1❄️zdrowy (pgt-a ok)❤️

    06.02.2024 transfer 4.1.1+EmbryoGlue
    beta HCG:
    16.02->10 dpt -> 94.6
    19.02->13 dpt -> 459
    26.02->20 dpt -> 6524
    7.03->30 dpt -> 💖 CRL 0.91 cm
    17.04 prenatalne
    preg.png
  • Arla93 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 28 lutego, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Jak wrócę do domu to Ci napiszę co mi kazał doktor przynieść na drugą wizytę gdybym miała to na pierwszą to byłoby szybciej i oszczędność kasy :P ja też mam pcos więc pewnie hormony podobne.
    Dziękuję bardzo, będę wdzięczna 🥰

    Ewuszek, dziękuję za info😘

  • aleks.123 Autorytet
    Postów: 853 425

    Wysłany: 28 lutego, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek wrote:
    Ja robię przerwę - najpierw biorę estrofem, bo to mała tableteczka. Dr Ś nic nie mówił, żeby robić przerwy.

    A ile robisz przerwy? Bo chciałabym nie brać tego do pracy a tak to najwyżej wcześniej wstanę.

    👩 28 lat, PCOS, niedrożny prawy jajowód
    🧑🏻‍🦱 39 lat, brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

    Starania od 2020

    04.2022 badania nasienia - ciężki wynik - brak plemników w nasieniu
    07.2022 pierwsza wizyta w klinice
    11.2022 - biopsja jąder
    12.2022 - decyzja o inseminacji nasieniem dawcy
    03.2023 - badanie drożności jajowodów - prawy niedrożny
    20.05.2023 - 1. IUI nieudana
    2.09.2023 - 2. IUI nieudana 😭
    6.10.2023 - 3. IUI ciąża biochemiczna 💔

    Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6
    Mamy 1 ❄️ 4.2.2
  • Maszonek Autorytet
    Postów: 460 690

    Wysłany: 28 lutego, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. 15 minut. Ale to nie wynika z żadnych pisanych zasad, tylko z mojej wygody aplikacji.

    💃39🕺43
    ♀️endometrioza, Hashimoto, insulinoopornosc i cholera wie co jeszcze... AMH 1.9
    ♂️ Wszystko ok
    kariotypy ok

    Starania jakby od zawsze....
    12.2022- stymulacja, długi protokół -nieudana, 2❄️❄️ z monosomią

    06.2023 - stymulacja krótki protokół, 1❄️z monosomią i 1❄️zdrowy (pgt-a ok)❤️

    06.02.2024 transfer 4.1.1+EmbryoGlue
    beta HCG:
    16.02->10 dpt -> 94.6
    19.02->13 dpt -> 459
    26.02->20 dpt -> 6524
    7.03->30 dpt -> 💖 CRL 0.91 cm
    17.04 prenatalne
    preg.png
  • Ewuszek Autorytet
    Postów: 2516 3365

    Wysłany: 29 lutego, 05:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    A ile robisz przerwy? Bo chciałabym nie brać tego do pracy a tak to najwyżej wcześniej wstanę.

    Ja nie robię przerwy pytałam się dr Ś powiedział że można brać razem. Progesteron miałam 26 więc chyba jest wszystko ok.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 05:07

    Maszonek, Trinity_Nea, Lucy91, Ewa3bit lubią tę wiadomość

    2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
    08.02 AZ FET
    11dpt - 206 mlU/ml
    14dpt - 1292mlU/ml
    19dpt - 7688mlU/ml
    28dpt - ❤️
  • Ewuszek Autorytet
    Postów: 2516 3365

    Wysłany: 29 lutego, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek jak samopoczucie ? Bo ja ledwo daje radę chodzić do pracy przez nudności 🤮

    2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
    08.02 AZ FET
    11dpt - 206 mlU/ml
    14dpt - 1292mlU/ml
    19dpt - 7688mlU/ml
    28dpt - ❤️
  • Maszonek Autorytet
    Postów: 460 690

    Wysłany: 29 lutego, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie fizycznie ok, mdłości nie mam. Martwię się tylko ciągle, że coś będzie nie tak - nawet to że nie mam mdłości odbieram za zły znak. Niestety wkręcam sobie to obsesyjnie, więc np. budzę się w nocy (dziś 4:45) i myślę o tym, że np. na kolejnej wizycie dr Ś mi powie "puste jajo".

    Próbuje sobie to zracjonalizować, ale strach jest silniejszy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 14:22

    💃39🕺43
    ♀️endometrioza, Hashimoto, insulinoopornosc i cholera wie co jeszcze... AMH 1.9
    ♂️ Wszystko ok
    kariotypy ok

    Starania jakby od zawsze....
    12.2022- stymulacja, długi protokół -nieudana, 2❄️❄️ z monosomią

    06.2023 - stymulacja krótki protokół, 1❄️z monosomią i 1❄️zdrowy (pgt-a ok)❤️

    06.02.2024 transfer 4.1.1+EmbryoGlue
    beta HCG:
    16.02->10 dpt -> 94.6
    19.02->13 dpt -> 459
    26.02->20 dpt -> 6524
    7.03->30 dpt -> 💖 CRL 0.91 cm
    17.04 prenatalne
    preg.png
  • Ewuszek Autorytet
    Postów: 2516 3365

    Wysłany: 29 lutego, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek wrote:
    U mnie fizycznie ok, mdłości nie mam. Martwię się tylko ciągle, że coś będzie nie tak - nawet to że nie mam mdłości odbieram za zły znak. Niestety wkręcam sobie to obsesyjnie, więc np. budzę się w nocy (dziś 4:45) i myślę o tym, że np. na kolejnej wizycie dr Ś mi powie "puste jako".

    Próbuje sobie to zracjonalizować, ale strach jest silniejszy

    Wiem że Cię tym pewnie nie uspokoję ale w mojej pierwszej ciąży nic nie było książkowo beta przyrastała wolno ciąża była młodsza na USG od początku, pęcherzyk ciążowy nieproporcjonalnej wielkości w stosunku do zarodka i wiele innych kosztowało mnie to wiele nerwów ale mam w domu zdrowe dziecko.
    U Ciebie jak narazie wszystko wygląda ładnie książkowo beta ładna, pęcherzyk prawidłowej wielkości mój był większy od Twojego miał 1,5 cm pewnie dlatego było widać już coś więcej. Nie wiem jak bardzo się stresujesz i jaki jest Twój poziom cierpliwości ale jeśli bardzo Cię to męczy i nie możesz spać w nocy możesz umówić się na wizytę do lokalnego gina zobaczyć co tam się dzieje może cię to uspokoi.
    Co do nudności to możesz ich wcale nie mieć albo później się pojawią w mojej pierwszej ciąży pojawiły się koło 7/8tc jestem zdziwiona że teraz mam je tak szybko.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 14:08

    2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
    08.02 AZ FET
    11dpt - 206 mlU/ml
    14dpt - 1292mlU/ml
    19dpt - 7688mlU/ml
    28dpt - ❤️
  • Maszonek Autorytet
    Postów: 460 690

    Wysłany: 29 lutego, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest głupie uczucie, bo ja po pierwsze boję się złych wiadomości po drugie - nie bardzo umiem zaufać innemu lekarzowi (mam złe doświadczenia). Mam leczona nerwicę lękowo- depresyjna, więc znam te objawy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 14:40

    💃39🕺43
    ♀️endometrioza, Hashimoto, insulinoopornosc i cholera wie co jeszcze... AMH 1.9
    ♂️ Wszystko ok
    kariotypy ok

    Starania jakby od zawsze....
    12.2022- stymulacja, długi protokół -nieudana, 2❄️❄️ z monosomią

    06.2023 - stymulacja krótki protokół, 1❄️z monosomią i 1❄️zdrowy (pgt-a ok)❤️

    06.02.2024 transfer 4.1.1+EmbryoGlue
    beta HCG:
    16.02->10 dpt -> 94.6
    19.02->13 dpt -> 459
    26.02->20 dpt -> 6524
    7.03->30 dpt -> 💖 CRL 0.91 cm
    17.04 prenatalne
    preg.png
  • Ewuszek Autorytet
    Postów: 2516 3365

    Wysłany: 29 lutego, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek wrote:
    To jest głupie uczucie, bo ja po pierwsze boję się złych wiadomości po drugie - nie bardzo umiem zaufać innemu lekarzowi (mam złe doświadczenia). Mam leczona nerwicę lękowo- depresyjna, więc znam te objawy.


    Rozumiem. Trzymaj się staraj się odgonić złe myśli na ile to możliwe. Z tego co pamiętam Twój zarodek był przebadany więc szansę na puste jajo są mniejsze.

    Maszonek lubi tę wiadomość

    2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
    08.02 AZ FET
    11dpt - 206 mlU/ml
    14dpt - 1292mlU/ml
    19dpt - 7688mlU/ml
    28dpt - ❤️
  • Trinity_Nea Autorytet
    Postów: 2042 2873

    Wysłany: 29 lutego, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek- każdą z nas, przez to, że tyle czasu walczymy i tyle po drodze mamy porażek...., w ciąży traci spokój. Szczególnie na jej początku.
    Ja miałam niewielkie wieczorne mdłości, tak to nie było problemu. Każda z nas ma inne doświadczenia. Nawet te, które mają za sobą 2-3 ciąże mówią, że każda była inna.
    Będzie dobrze. Trzymaj się ciepło 🍀

    Maszonek lubi tę wiadomość

    "...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

    wiek:już 40...
    starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

    IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Maszonek Autorytet
    Postów: 460 690

    Wysłany: 29 lutego, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny - wiem, że Wy właśnie zrozumiecie, a nie skwitujecie że to "biadolenie".

    💃39🕺43
    ♀️endometrioza, Hashimoto, insulinoopornosc i cholera wie co jeszcze... AMH 1.9
    ♂️ Wszystko ok
    kariotypy ok

    Starania jakby od zawsze....
    12.2022- stymulacja, długi protokół -nieudana, 2❄️❄️ z monosomią

    06.2023 - stymulacja krótki protokół, 1❄️z monosomią i 1❄️zdrowy (pgt-a ok)❤️

    06.02.2024 transfer 4.1.1+EmbryoGlue
    beta HCG:
    16.02->10 dpt -> 94.6
    19.02->13 dpt -> 459
    26.02->20 dpt -> 6524
    7.03->30 dpt -> 💖 CRL 0.91 cm
    17.04 prenatalne
    preg.png
  • Begonka Autorytet
    Postów: 519 802

    Wysłany: 1 marca, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek ja w poprzedniej ciąży ciągle tak miałam. Z wizyty na wizytę wymyślałam jakieś złe scenariusze😪 bałam się, że serduszko przestanie bić, urodzę za wcześnie, owinie się pępowiną, zacznę krwawić itp. Z ttm krwawieniem to na poczatku ciąży co chwile latalam do toalety i sprawdzalam czy nie ma krwi, a papier do samego porodu oglądałam. Nie wiem co Ci poradzić. Ciężko chyba pozbyć się takich myśli i spróbować myśleć racjonalnie. Ja założyłam, że skoro zajście w ciążę było trudne to z ciążą będą problemy, a wcale nie było tak ani z pierwszą ani teraz z drugą. Przy drugiej teraz już nie mam kiedy wymyślać 🤭 szczerze mówiąc chyba przez to, że przyszla mi łatwiej to też jestem spokojniejsza

    Maszonek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

  • Begonka Autorytet
    Postów: 519 802

    Wysłany: 1 marca, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek u mnie też szybko w drugiej ciąży pojawiły się mdłości. Czułam się jak symulantka, bo ledwo co zrobiłam test, a plackiem leżałam tak mi było niedobrze🤭 W pierwszej później miałam i dłużej trwały, a w drugiej wcześniej, ale dosyć krótko trwało z jakieś 2 tygodnie

  • Ewuszek Autorytet
    Postów: 2516 3365

    Wysłany: 1 marca, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begonka wrote:
    Ewuszek u mnie też szybko w drugiej ciąży pojawiły się mdłości. Czułam się jak symulantka, bo ledwo co zrobiłam test, a plackiem leżałam tak mi było niedobrze🤭 W pierwszej później miałam i dłużej trwały, a w drugiej wcześniej, ale dosyć krótko trwało z jakieś 2 tygodnie

    O to jest nadzieja że długo nie będą mnie męczyły 😀
    Co do zamartwiania w ciąży to już wiem że dla mnie prawdziwy stres zacznie się tak po 25tc będę bała się że powtórzy się scenariusz z pierwszej ciąży i urodzę przedwcześnie modlę się tylko żeby to nie było jeszcze wcześniej niż poprzednio gdzieś to mam z tyłu głowy a niestety problemy z szyjką najczęściej się powtarzają w kolejnych ciążach.

    2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
    08.02 AZ FET
    11dpt - 206 mlU/ml
    14dpt - 1292mlU/ml
    19dpt - 7688mlU/ml
    28dpt - ❤️
  • Begonka Autorytet
    Postów: 519 802

    Wysłany: 1 marca, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek a w którym tygodniu urodziłaś? Już nie pamiętałam o tym

  • Maszonek Autorytet
    Postów: 460 690

    Wysłany: 1 marca, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na początku było tak mdlo, a teraz minęło.

    Dziś znów pobudka o 5 :-/.

    💃39🕺43
    ♀️endometrioza, Hashimoto, insulinoopornosc i cholera wie co jeszcze... AMH 1.9
    ♂️ Wszystko ok
    kariotypy ok

    Starania jakby od zawsze....
    12.2022- stymulacja, długi protokół -nieudana, 2❄️❄️ z monosomią

    06.2023 - stymulacja krótki protokół, 1❄️z monosomią i 1❄️zdrowy (pgt-a ok)❤️

    06.02.2024 transfer 4.1.1+EmbryoGlue
    beta HCG:
    16.02->10 dpt -> 94.6
    19.02->13 dpt -> 459
    26.02->20 dpt -> 6524
    7.03->30 dpt -> 💖 CRL 0.91 cm
    17.04 prenatalne
    preg.png
  • Ewuszek Autorytet
    Postów: 2516 3365

    Wysłany: 1 marca, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begonka wrote:
    Ewuszek a w którym tygodniu urodziłaś? Już nie pamiętałam o tym

    Dotrwałam do 35 TC

    Trinity_Nea, Begonka, Lucy91 lubią tę wiadomość

    2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
    08.02 AZ FET
    11dpt - 206 mlU/ml
    14dpt - 1292mlU/ml
    19dpt - 7688mlU/ml
    28dpt - ❤️
  • Ewuszek Autorytet
    Postów: 2516 3365

    Wysłany: 1 marca, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek wrote:
    Mi na początku było tak mdlo, a teraz minęło.

    Dziś znów pobudka o 5 :-/.

    Za chwilę 5 rano to będzie dla Ciebie standardowa godzina pobudki 😀 ja codziennie mam budzik na 5 bo na 6:30 trzeba syna do żłobka zawieźć a przed jeszcze dać mu śniadanie zanim się wykaraska z łóżka zje to do pracy zawsze jadę spóźniona 😅

    2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
    08.02 AZ FET
    11dpt - 206 mlU/ml
    14dpt - 1292mlU/ml
    19dpt - 7688mlU/ml
    28dpt - ❤️
‹‹ 3812 3813 3814 3815 3816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ