Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Asia87 Autorytet
    Postów: 1911 1260

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka trzymamy zatem kciuki aby się udało!

    Justyna87 witaj znowu, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :(
    Czara ma racje, trochę powinnaś odczekać, przebadaj się, choć pewnie w dużej mierze u Ciebie powodem była sama ciąża-wysokiego ryzyka. Niech Twój organizm na nowo przygotuje się do ciąży. I pewnie będziesz musiala badać spadek bety. Myśle,że później szybko Ci się uda :)

    Hałasianka lubi tę wiadomość

    Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

  • Myszaka76 Ekspertka
    Postów: 412 63

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Dziewczyny, w Invimed jest teraz AKCJA TATA i w każdej placówce po 20 darmowych rozszerzonych badań nasienia. Ja juz zapisałam swojego. Dzwońcie szybko i zapisujcie swoich facetów.

    Ja też zapisuję do Invimedu Swojego, niech idzie :D fajnie, że zrobili promo, tam nie ma 20 badań rozszerzonych tylko aż 30 w niektórych ! I 50% zniżki do androloga! Kurde dobra opcja.

    2x1nxuun6jmzurfc.png

    Hashi i PCO - Grudzień 2016
    Invimed pierwsza wizyta - Marzec 2017
    Insulinooporność i słabe wyniki nasienia - Kwiecień 2017


    Łykam euthyrox i metforminę!
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był w sobotę i spisał się dzielnie :)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Asia87 Autorytet
    Postów: 1911 1260

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na HSG, 14 czerwiec brrr

    Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie się zapisałaś? Dzisiaj? W którym dniu cyklu jesteś? Chce wiedzieć wszystko ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:47

  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za jutrzejszą histerokopię. Cykora mam :/

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1594 891

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś badania (3dc) i tak wyszło mi, że:
    estradiol 149 (norma 77,1-921,2)
    FSH 5,10 (norma 3,03-8,08)
    LH 2,83 (norma 2,39-6)

    Stosunek LH do FSH wynosi ok 0,55, czyli nie za dobrze. Wizytę mam dopiero 21 czerwca.

    Napiszcie mi co sądzić o tych wynikach.

    Bo przy takim stosunku LH do FSH to podobno jest niedoczynność przysadki mózgowej. Co się z tym robi jak to się leczy.

    Ja swojego M. zapisałam do Invicty na badanie nasienia. Tam mają tylko badanie ogólne dlatego dopisałam go jeszcze na morfologie (płatne 66 zł). Invicta bardziej nam po drodze dlatego padło na nią.

    zem3anlirlcv80b3.png
    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - punkcja pobrano 18 kumulusow z czego 12 MII, mamy 4❄️ blastki
    26.08.2019 - transfer blaski 4bb 8dpt-1,4 U/I 10dpt<1.1U/I :(
    27.09.2019 - transfer blastki 4bb 8dpt<1.1U/I :( zostały 2 blastki
    10.2019 - histeroskopia + stratching - usunięto mały polip
    21.11.2019 - transfer blastki 4bb
    9dpt-19.8 U/I, PRG-32,34 ng/ml
    11dpt-9.1 U/I :( cb
    został już tylko 1 mrożaczek
    29.06.2020 - transfer ostatniego mrozaka, 8dpt<1.1U/l
    Brak zarodków
    Nie wiem co dalej
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1594 891

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to właśnie ten LH ma u mnie wpływ na niepowodzenia

    zem3anlirlcv80b3.png
    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - punkcja pobrano 18 kumulusow z czego 12 MII, mamy 4❄️ blastki
    26.08.2019 - transfer blaski 4bb 8dpt-1,4 U/I 10dpt<1.1U/I :(
    27.09.2019 - transfer blastki 4bb 8dpt<1.1U/I :( zostały 2 blastki
    10.2019 - histeroskopia + stratching - usunięto mały polip
    21.11.2019 - transfer blastki 4bb
    9dpt-19.8 U/I, PRG-32,34 ng/ml
    11dpt-9.1 U/I :( cb
    został już tylko 1 mrożaczek
    29.06.2020 - transfer ostatniego mrozaka, 8dpt<1.1U/l
    Brak zarodków
    Nie wiem co dalej
  • anciaa Autorytet
    Postów: 1799 706

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka trzymam kciuki mocno za powodzenie :)

    Justyna87 przykro mi z powodu Twojej straty :*

    Umówiłam się na kolejną wizytę u dr Ś na 16 czerwca.

    Hałasianka lubi tę wiadomość

    29 lat, starania od ponad 3 lat, insulinooporność, pcos
    02 - 10.2017 r. - 4 nieudane IUI
    08.08.2018r. - start IVF - długi protokół
    "Zawsze jest nadzieja dla tych, którzy próbują"
  • kinga27.30 Autorytet
    Postów: 4082 2896

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka - powodzenia, trzymam bardzo mocno kciuki :)

    Justyna87 - tak bardzo mi przykro... trzymaj się Kochana, może powinnaś się zgłosić do dr Śliwińskiego po miesiączce i dowiedzieć się co Ci zaproponuje?

    bazylkove - trzymam :)

    Hałasianka lubi tę wiadomość

    ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Justyna87 Autorytet
    Postów: 1109 1254

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co czekam na okres i najpierw pojadę do profesor w Gdańsku. Zobaczymy czy będzie prosiła o wykonanie dodatkowych badań (w co wątpię bo dzieci najprawdopodobniej owinęły się pępowinami) i co mi doradzi. Jak nic szczególnego to wrócę do Gamety. Z tym czekaniem pewnie macie rację, ale człowiek chciałby jak najszybciej móc wrócić do starań, bo boję się że znów może to potrwać a lata lecą niestety;/

    Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia, ja tez na 16 :)

  • anciaa Autorytet
    Postów: 1799 706

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Ancia, ja tez na 16 :)

    Oooo :) A na którą godzinę? Może się akurat gdzieś miniemy ;)

    29 lat, starania od ponad 3 lat, insulinooporność, pcos
    02 - 10.2017 r. - 4 nieudane IUI
    08.08.2018r. - start IVF - długi protokół
    "Zawsze jest nadzieja dla tych, którzy próbują"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między 17 a 17.30. Dokładnie nie pamietam :)

  • Asia87 Autorytet
    Postów: 1911 1260

    Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Gdzie się zapisałaś? Dzisiaj? W którym dniu cyklu jesteś? Chce wiedzieć wszystko ;)

    Czara już Ci mówię, zapisałam się do Redłowa, tak wczoraj pojechałam, u nich zapisy są między 11-13 od pon do pt. Musisz mieć ze sobą skierowanie i to w zasadzie wszystko, okazało się,że babki na izbie wprowadziły mnie w błąd i wymaz z kanału szyjki musze mieć na świeżo zrobiony po @ a przed HSG także niewiele czasu, a ten co mam teraz do kosza :/ wkurzyłam się, bo mówie gdzie ja teraz na szybko umówię wizyte i to na sb (bo na wynik się czeka) kicha bo nie wiem czy @ skończy mi się do sb a w pon może być za późno żeby wyniki były już do środy rana, dzwonie do gamety i pytam oczywiście nie mam miejsc, ale powiedziałam o co chodzi i okazało się,że położna może pobrać mi wymaz, więc radocha :p teraz tylko,żeby @ się skończyła :p
    Dziś mam 3dc, więc HSG wypadnie na 10dc trochę późnawo, ale z tego co zrozumiałam to ten zabieg robią chyba tylko w środy i czw, ale nie jestem pewna. Oczywiście zakaz współżycia,żeby czasem ciązy nie było, mam się zgłosić rano z wynikami CRP i wymazem, oczywiście skierowanie.
    Martwie się czy będzie ok, czy po zabiegu nie będę plamić i czy później będziemy mogli już działać.
    Aha i dają jakieś środki rozkurczowe i chyba przeciwbólowe, a po zabiegu antybiotyk jakiśtam i dzień zwolnienia.

    Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

  • Asia87 Autorytet
    Postów: 1911 1260

    Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez dziewczynki jestem umówiona na 16-tego :) więc może wszystkie się spotkamy, ja mam na 16 :)

    Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

  • Asia87 Autorytet
    Postów: 1911 1260

    Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkowe kciuki zaciśnięte, będzie wszystko ok! Kolejny krok do fasolki!

    elinkagd ja się kompletnie na tym nie znam :(

    Justyna doskonale Cie rozumiem, ja sama też chciałam zacząć od razu, i teraz trochę żałuje,że czekałam, bo zaraz po poronieniu miałam piękną owu, a później znowu zaczęło się chrzanić. Ale u Ciebie jest trochę inna sytuacja, byłaś już w wyższej ciąży i to bliźniaczej, myślę,że Twój organizm powinien trochę wrócić do normy. Ale to tylko moja opinia, wiem,że czekanie jest strasznie trudne, kiedy serce krwawi.

    Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

  • anciaa Autorytet
    Postów: 1799 706

    Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja na 11 30 :( Mamy z Mężem wolne i chciałam pojechać wcześniej żeby jeszcze na jakieś zakupy w drodze powrotnej zajechać. Może uda się następnym razem :)

    Asia trzymam kciuki za pozytywny wynik HSG :)

    29 lat, starania od ponad 3 lat, insulinooporność, pcos
    02 - 10.2017 r. - 4 nieudane IUI
    08.08.2018r. - start IVF - długi protokół
    "Zawsze jest nadzieja dla tych, którzy próbują"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tylko ja na 17stego :( Kurcze umowilam sie juz w ciemno, bo @ jeszcze nie dostalam, cykl mi sie przedluza, bo owulke wyjatkowo mialam pozno w tym cyklu. Wiec taka troche lipa, a mialam sie pojawic w polowie cyklu na monitoring z wizyta, zeby zdecydowac co dalej. A moj dr od 19stego jest caly tydzien na urlopie :/ No trudno moze w 9-10 dc juz zobaczy jakies pecherzyki.

  • Asia87 Autorytet
    Postów: 1911 1260

    Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia no może następnym :) Ty lepiej trzymaj,żebym ja to przeżyła w ogóle :p

    jonnami ja właśnie tego nie lubie, jak coś mi się przedłuża i zaplanować nawet nic nie można :/

    Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego