X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Domi0307 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem u dr Ś, wczoraj co prawda dopiero druga wizyta, ale my jesteśmy raczej zadowoleni - jest konkretnie i rzeczowo, ale dla nas to jest okej. Na wszystkie pytania dostajemy odpowiedź i nie odniosłam wrażenia, że dr jest tymi pytaniami znudzony czy zniecierpliwiony. Dziewczyny wyżej pisały, że jest specyficzny i po prostu nie każdemu musi to pasować. Ważne jest żebyśmy my się dobrze czuły, w końcu przejście przez cały ten proces nie jest łatwe, więc po co narażać się na dodatkowe stresy.

MaDi lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 - 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna + Mercilon (start protokołu długiego)
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl
  • MaDi Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Ja też jestem u dr Ś, wczoraj co prawda dopiero druga wizyta, ale my jesteśmy raczej zadowoleni - jest konkretnie i rzeczowo, ale dla nas to jest okej. Na wszystkie pytania dostajemy odpowiedź i nie odniosłam wrażenia, że dr jest tymi pytaniami znudzony czy zniecierpliwiony. Dziewczyny wyżej pisały, że jest specyficzny i po prostu nie każdemu musi to pasować. Ważne jest żebyśmy my się dobrze czuły, w końcu przejście przez cały ten proces nie jest łatwe, więc po co narażać się na dodatkowe stresy.

Jak samopoczucie po pierwszych zastrzykach? Gonapeptyl ma chyba taki pen do wstrzykiwań?
    U mnie leukocyty spadły prawie do normy, a dr J bez odbioru, trochę się tym stresuję, od piątku nie dostałam korekty dawki ani nic 🤷‍♀️

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
  • Domi0307 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Jak samopoczucie po pierwszych zastrzykach? Gonapeptyl ma chyba taki pen do wstrzykiwań?
    U mnie leukocyty spadły prawie do normy, a dr J bez odbioru, trochę się tym stresuję, od piątku nie dostałam korekty dawki ani nic 🤷‍♀️
    Samopoczucie na razie ok, mam w sobie więcej ekscytacji niż obaw, ale to lepiej zwłaszcza ze względu na moje zdolności do tworzenia w głowie czarnych scenariuszy 😂🙈 a gonapeptyl to nie pen, zwykłe strzykawki z igłą.
    Nie dziwię się, że się stresujesz brakiem odzewu od dr J, u Ciebie sytuacja wymaga wdrażania zaleceń w zależności od wyników, a wiadomo, że wyniki mogą się zmieniać. Najgorsze to czekanie...

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 - 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna + Mercilon (start protokołu długiego)
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl
‹‹ 3901 3902 3903 3904 3905
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ