Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj
Ja się za bardzo nie będę rozwijać🫢 ale powiem, że przeszliśmy od dr Cz do dr S i nie żałuję. Dr S po pierwszym transferze nieudanym powiedział, że dajemy sobie jeszcze szansę, ale jeśli kolejny się nie uda, to będzie lista badań do zrobienia. Ja z tego byłam zadowolona, bo lepiej się zbadać, niż błądzić i mieć to paskudne uczucie po nieudanym transferze
Generalnie pogłębić diagnostykę możecie ,, na własną rękę " i wdrożyć jakieś leki wspomagające, bo przyczyna niepowodzeń może być do ogarnięcia jakąś wspomagającą terapią np. od immunologa. Nie wiem jak dr Cz na to reaguje, dr S zaakceptował zalecenia, chciał się z nimi zapoznać, ogólnie jest zorientowany.
Nie wiem, ja to myślę, że dr Cz faktycznie tak ma, pacjentów pod sufit, a czy przez to jest więcej dzidziusiów? U dr S wisi tyle samo zdjątek ☺️ ale tutaj dr podchodzi bardziej jakościowo, wszystko jest przemyślane i na pewno nie ma przedmiotowego traktowania. Ja się czuję bardzo zaopiekowana, teraz miałam mały incydent i dr od razu odpisał, kilka wiadomości wymieniliśmy, dostałam zalecenia co do leków, nic nie pozostaje dla przypadku. Na wizytę zawsze można pójść i zobaczysz, czy będziesz się dobrze czuła po spotkaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 21:32
Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
anula wrote:Cześć dziewczyny,
właśnie odkryłam to forum i jestem pod wrażeniem wsparcia jakie sobie dajecie ❤️
W Gamecie leczę się od roku u dr Cz. Przyszliśmy do niego z kompletem badań hormonalnych i nasienia. Miałam do obniżenia TSH i prolaktynę - cały czas biorę leki. Mam też niskie AMH - 1.0 w wieku 30 lat. Przez kilka miesięcy za namową doktora próbowaliśmy jeszcze naturalnie. Były potwierdzone owulacje, regularne cykle, sprawdzona drożność. W październiku mieliśmy pierwsze podejście do in vitro. Udało się uzyskać trzy zarodki. Od tego czasu co miesiąc transfer. Jestem właśnie po trzecim nieudanym transferze
Nie wiem co dalej. Przez rok dr Cz nie zlecił żadnych dodatkowych badań. Na moje prośby rozszerzenia diagnostyki (np. po pierwszym nieudanym transferze) odpowiada, że to tylko kwestia statystyki 🫤. Słyszałam to od niego już kilkukrotnie i nie podoba mi się, że traktuje mnie tak przedmiotowo. Wydaje mi się też, że nie patrzy na sytuację holistycznie, tylko idzie schematem, procedurą. Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Czy któraś z Was ma porównanie dr Cz do innego lekarza w Gamecie? Czy możecie kogoś polecić?
Hej ☺️
Ja jestem u dr Ś. Miałam już 3 procedury (2 z dr). Też mam coraz większe wątpliwości. U mnie powód to słabe komórki. Jedyne zalecenie jakie miałam to zrobić kariotypy. W poniedziałek mam wizytę po nieudanym transferze i zobaczymy co dalej. Rozmyślam nad mezoterapią jajników - chyba w gamecie w Gdyni jej nie robią. Ogólnie to niestety trzeba szukać i grzebać samemu - moja głowa pęka od nadmiaru informacji i myśli co dalej. Ja zastanawiam się czy nie podchodzić do jeszcze jednej procedury w gamecie a potem zmienić na bociana w Gdańsku…Starania od grudzień '21
♀️ 91' - niedoczynność, hipercholesterolemia rodzinna, kwiecień '23 - drożność jajowodów✅
AMH sierpień '23 - 0.44; marzec '24 -0.636
♂️ 79' nasienie ✅
I IVF start grudzień '23. protokół krótki
(Menopur 300, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle)
Pobrano 3 komórki - 1❄️
I transfer LUTY '23 - FET (3dniowca) - prog -12,07
Estrofem 3x1, duphaston 3x1, cyclogest
Embroglue
10dpt - beta 5,92; prog 45
12dpt - beta 5; prog 60
15dpt beta <2,5 💔
II IVF start lipiec '24. protokół długi
sierpień'24 -Pobrano 9 komórki - 2 dobre, padły po 3 dobie 💔
III IVF start grudzien’24 protokół długi
Styczen’25 - pobrano 9 komórek - 3 dobre.
II TRANSFER - ET
8dpt- beta 2,92 💔
10dpt - beta 1,52
2 pozostałe komórki nie rozwinęły się
cdn... -
Hej dziewczyny. Mam podobne spostrzeżenia do Waszych. Też pytałam Dr prowadzącego o poszerzenie diagnostyki w związku z tym że, jak sam stwierdził, mamy mniejszą niż statystyczna para liczbę zarodków osiągniętych w każdej z procedur. Mąż ma zaniżone parametry nasienia i pytałam czy nie należałoby go skonsultować u androloga - odpowiedź negatywna. Gdyby nie to forum pewnie nie szukałabym dalej, bo nie wiedziałabym w którym kierunku się udać. Zaczęłam poszukiwania na własną rękę - byliśmy z mężem u androloga poza kliniką - ma za niski testosteron i dostał leki ale nie wiemy jeszcze czy zadziałają bo kuracja trwa. Zwiększyliśmy ruch i poprawiliśmy diete - morfologia podskoczyła z 2 do 4%, koncentracja do aż 55mln. Jestem w trakcie diagnostyki immunologicznej i najprawdopodobniej będę musiała wdrożyć leczenie, bo wychodzą wysokie wszystkie ANA 1, 2, 3 które mogą mieć wpływ na IVF. Dr nie widział potrzeby konsultacji z immunologiem gdy pytałam.
Do tej pory myślałam, że badania które robie są tylko dla mojego świętego spokoju i nawet jeśli na wyrost to mimo poniesionego kosztu będę wiedziała że zrobiłam wszystko i że może dr ma jednak racje i tam nic nie wyjdzie, po co drążyć. Dla nas nie jest wszystko jedno czy przejdziemy przez kilka procedur IVF i kilkanaście transferów. Nie rozumiem oporu w diagnozowaniu, jeśli pacjent jest na to otwarty i gotowy finansowo.
Na samym początku drogi byliśmy przez chwilę w invikta gdynia i chociaż szybko uciekliśmy z powodów dostosowywania wizyt do kalendarza konkretnego lekarza zamiast mojego dc, to mamy już stamtąd dużą część diagnostyki o której w gamecie nigdy mi nie mówiono.MaDi lubi tę wiadomość
♀️ 88 AMH 1.27, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA1 1:1000, ANA2 1:320, ANA3 1:1000, homocysteina poniżej normy, PAI-1 5g/5g
♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
02.24 - FET beta 0
07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
13.08 FET 7tc 💔 -
Amorka wrote:Hej ☺️
Ja jestem u dr Ś. Miałam już 3 procedury (2 z dr). Też mam coraz większe wątpliwości. U mnie powód to słabe komórki. Jedyne zalecenie jakie miałam to zrobić kariotypy. W poniedziałek mam wizytę po nieudanym transferze i zobaczymy co dalej. Rozmyślam nad mezoterapią jajników - chyba w gamecie w Gdyni jej nie robią. Ogólnie to niestety trzeba szukać i grzebać samemu - moja głowa pęka od nadmiaru informacji i myśli co dalej. Ja zastanawiam się czy nie podchodzić do jeszcze jednej procedury w gamecie a potem zmienić na bociana w Gdańsku…
A dlaczego doktor nie zaproponował dodatkowych procedur do hodowli? Przecież one też są refundowane. Ja miałam dwie teraz dodane.
Co do immunologii moim zdaniem nawet jeśli lekarz nie akceptuje trzeba szukać na własną rękę. Chociaż mnie to dobijało. Głowa mi ciągle pękała od tego szukania informacji, analizowania, myślenia. A na wszystkie pytania czy coś zrobić więcej odpowiedź „próbować dalej, jest pani młoda”. Szkoda że ci lekarze nie patrzą na koszty jakie ponosimy psychicznie. Że po kilku latach tej walki już naprawdę siły brak. I jedyne czego pragniemy to lekarza który faktycznie pomoże a nie będzie odhaczał wizyty w kalendarzu.MaDi lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer 🌸🌷💐 -
Hej dziewczyny. Czy umówić się na wizytę od razu po pierwszym okresie po łyżeczkowaniu czy czekać? Czytałam różne opinie, że można zacząć działać już właśnie wtedy. Ale też czytałam, że trzeba odczekać 2/3 miesiące. Nie udało mi się zapisać na dzień owulacji bo brak miejsc 😔 a chciałam się spytać czy można próbować naturalnie, bo też czytałam że udało się po łyżeczkowaniu. Głowa tyle informacji przetwarza i nie wiem co myśleć 🫣2012 - początek starań
2014-2016 beznadziejni lekarze
styczeń 2017-początek z Gametą
marzec 2017- usuwany polip
maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
kwiecień 2018- IUI
08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia
Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
17 styczeń 💔
Październik 2024 start IVF
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
18.12.24 żegnaj słoneczko 💔 -
Hej
a jak się czujesz? Już w porządku?
Ja dokładnie tak samo słyszałam, 2- 3 miesiące, ale np. Mój gin zawsze mówi, że szkoda cykli i miesiąc po laparoskopii na kontroli dał zielone światło na IVFtaka_jedna lubi tę wiadomość
Starania od 2020
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
10.2024 -> IVF
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
taka_jedna wrote:Hej dziewczyny. Czy umówić się na wizytę od razu po pierwszym okresie po łyżeczkowaniu czy czekać? Czytałam różne opinie, że można zacząć działać już właśnie wtedy. Ale też czytałam, że trzeba odczekać 2/3 miesiące. Nie udało mi się zapisać na dzień owulacji bo brak miejsc 😔 a chciałam się spytać czy można próbować naturalnie, bo też czytałam że udało się po łyżeczkowaniu. Głowa tyle informacji przetwarza i nie wiem co myśleć 🫣
Po łyżeczkowaniu trzeba dać się zregenerować śluzówce macicy. Nam powiedzieli 3 miesiące czekania.Ona 35
On 38
Starania od 2019r
6 cykli symulowanych,3 x IUI
2021.10 - poronienie zatrzymane - szpital łyżeczkowanie
2023.03 - poronienie (7tyg)
Start IVF 6.2024
6 zapłodnionych -> 3 przetrwały -> po pgta 1
23.09 - transfer 4.1.2
10 dpt beta 251 prog 25
14 dpt beta 2519
17.10 USG CRL 0.42 cm
28.10 USG CRL 1,69 cm
27.11 Prenatalne wszystko dobrze
20.01 Połówkowe - przepływ oki - 325 gram dziewczynki -
MaDi wrote:Hej
a jak się czujesz? Już w porządku?
Ja dokładnie tak samo słyszałam, 2- 3 miesiące, ale np. Mój gin zawsze mówi, że szkoda cykli i miesiąc po laparoskopii na kontroli dał zielone światło na IVF
Jaki masz ładny suwaczek ❤️
Jestem już gotowa na dalsze działania. Odebrałam wynik w czwartek. Oczyściłam głowę udało mi się porządnie wypłakać. Schowałam zdjęcia i testy do pudełeczka w szafie.
Czuje się dobrze i jestem gotowa na dalszą walkę. W piątek idę do Ś na wizytę.MaDi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
2012 - początek starań
2014-2016 beznadziejni lekarze
styczeń 2017-początek z Gametą
marzec 2017- usuwany polip
maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
kwiecień 2018- IUI
08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia
Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
17 styczeń 💔
Październik 2024 start IVF
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
18.12.24 żegnaj słoneczko 💔 -
aleks.123 wrote:A dlaczego doktor nie zaproponował dodatkowych procedur do hodowli? Przecież one też są refundowane. Ja miałam dwie teraz dodane.
Co do immunologii moim zdaniem nawet jeśli lekarz nie akceptuje trzeba szukać na własną rękę. Chociaż mnie to dobijało. Głowa mi ciągle pękała od tego szukania informacji, analizowania, myślenia. A na wszystkie pytania czy coś zrobić więcej odpowiedź „próbować dalej, jest pani młoda”. Szkoda że ci lekarze nie patrzą na koszty jakie ponosimy psychicznie. Że po kilku latach tej walki już naprawdę siły brak. I jedyne czego pragniemy to lekarza który faktycznie pomoże a nie będzie odhaczał wizyty w kalendarzu.
Miałam teraz ZYMOT UTM - ostatnia procedura była najlepsza. Bo był chociaż 1 zarodek z 5 doby. Dr powiedział mi że w programie ministerialnym nie transferują zarodków z 3 dobyStarania od grudzień '21
♀️ 91' - niedoczynność, hipercholesterolemia rodzinna, kwiecień '23 - drożność jajowodów✅
AMH sierpień '23 - 0.44; marzec '24 -0.636
♂️ 79' nasienie ✅
I IVF start grudzień '23. protokół krótki
(Menopur 300, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle)
Pobrano 3 komórki - 1❄️
I transfer LUTY '23 - FET (3dniowca) - prog -12,07
Estrofem 3x1, duphaston 3x1, cyclogest
Embroglue
10dpt - beta 5,92; prog 45
12dpt - beta 5; prog 60
15dpt beta <2,5 💔
II IVF start lipiec '24. protokół długi
sierpień'24 -Pobrano 9 komórki - 2 dobre, padły po 3 dobie 💔
III IVF start grudzien’24 protokół długi
Styczen’25 - pobrano 9 komórek - 3 dobre.
II TRANSFER - ET
8dpt- beta 2,92 💔
10dpt - beta 1,52
2 pozostałe komórki nie rozwinęły się
cdn... -
taka_jedna wrote:Jaki masz ładny suwaczek ❤️
Jestem już gotowa na dalsze działania. Odebrałam wynik w czwartek. Oczyściłam głowę udało mi się porządnie wypłakać. Schowałam zdjęcia i testy do pudełeczka w szafie.
Czuje się dobrze i jestem gotowa na dalszą walkę. W piątek idę do Ś na wizytę.
Ojej, dziękuję 😊 ważka to mój szczęśliwy amulet 🏅
Jeśli czujesz się gotowa, to niech dr zobaczy, czy jest okej i czy można działać 🍀 Czekanie też potrafi frustrować 😵💫
A macie mroziaczka, czy szykuje się stymulacja?Starania od 2020
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
10.2024 -> IVF
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
Chomik_mandżurski wrote:Hej dziewczyny. Mam podobne spostrzeżenia do Waszych. Też pytałam Dr prowadzącego o poszerzenie diagnostyki w związku z tym że, jak sam stwierdził, mamy mniejszą niż statystyczna para liczbę zarodków osiągniętych w każdej z procedur. Mąż ma zaniżone parametry nasienia i pytałam czy nie należałoby go skonsultować u androloga - odpowiedź negatywna. Gdyby nie to forum pewnie nie szukałabym dalej, bo nie wiedziałabym w którym kierunku się udać. Zaczęłam poszukiwania na własną rękę - byliśmy z mężem u androloga poza kliniką - ma za niski testosteron i dostał leki ale nie wiemy jeszcze czy zadziałają bo kuracja trwa. Zwiększyliśmy ruch i poprawiliśmy diete - morfologia podskoczyła z 2 do 4%, koncentracja do aż 55mln. Jestem w trakcie diagnostyki immunologicznej i najprawdopodobniej będę musiała wdrożyć leczenie, bo wychodzą wysokie wszystkie ANA 1, 2, 3 które mogą mieć wpływ na IVF. Dr nie widział potrzeby konsultacji z immunologiem gdy pytałam.
Do tej pory myślałam, że badania które robie są tylko dla mojego świętego spokoju i nawet jeśli na wyrost to mimo poniesionego kosztu będę wiedziała że zrobiłam wszystko i że może dr ma jednak racje i tam nic nie wyjdzie, po co drążyć. Dla nas nie jest wszystko jedno czy przejdziemy przez kilka procedur IVF i kilkanaście transferów. Nie rozumiem oporu w diagnozowaniu, jeśli pacjent jest na to otwarty i gotowy finansowo.
Na samym początku drogi byliśmy przez chwilę w invikta gdynia i chociaż szybko uciekliśmy z powodów dostosowywania wizyt do kalendarza konkretnego lekarza zamiast mojego dc, to mamy już stamtąd dużą część diagnostyki o której w gamecie nigdy mi nie mówiono.
A na jaki czas macie kurację dla męża przewidzianą? U nas było 3 miesiące i też wtedy miałam rozkminę, że ledwo ten testosteron miał parę dni w takim wysokim piku, a już robimy weryfiakcję, czy pomogło... myślę, że to powinno być od czasu podniesienia T jeszcze 3 miesiące, bo przecież tyle 🪱 rosną 🤔 U nas nie pomogło, mąż się załamał, wszystkie suple odrzucił 🤦♀️🤦♀️ Horror w domu 😶🌫️ A teraz po czasie jeszcze bardziej mnie przeraża, że nawet jakby pomogło to i tak byśmy nie mieli szansy na naturalsa i też byłaby mega frustracja, czemu to nie wychodzi 🫣 Czasami jak pomyślę, jaką drogę przeszliśmy, w sumie kilka lat bez żadnych konkretów, mnóstwo 💸💸 na w kółko te same badania i suplementy, nawet już fertilily chciałam kupować.. To uważam, że to forum to powinni na receptę zapisywać po 1 roku starań, aby każdy poczytał i się zaczął badać w konkretach, nim utopi czas i kasę, a rezultatów brak 💔Starania od 2020
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
10.2024 -> IVF
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
Hej Madi, dostał 5 opakowań 10tbl i ma brać co 2 dzień więc wychodzi 100 dni. Jakoś w marcu sprawdzimy nasienie, hormony i umówimy się do andro znowu żeby posłuchać co zaleci. O dziwo tę poprawę nasienia mieliśmy jeszcze przed rozpoczęciem brania leków. Czekalismy jeszcze na wizyte u endokrynologa, bo akurat maz musial isc wiec chcialam skonsultowac czy to dobry pomysl. Pani dr potwierdzila i powiedziala ze u niektorych mezczyzn poprawa jest chwilowa a u niektorych 'zaskakuje' na stale :o Powiedziala tez ze testosteron sprawdzimy po 3 miesiacach, ale faktycznie teraz sie zastanawiam nad tym co napisalas, czy nie trzeba przedluzyc kuracji do 6? Glowa peka 🤣 Zobaczymy jak to bedzie. Mam nadzieję że do czasu 3IVF uda mi się tez obniżyć przeciwciała przeciwjądrowe ANA, jeśli to w ogóle tak działa, że da się je zbić. Mam bardzo wysokie... Niewiele o tym wiem ale chatgpt + artykuly + wybrane przypadki na forum podpowiadaja ze to tez moze powodowac nasze niepowodzenia i wpływać na ilość zarodków.
Jak sie czujesz? 😊♀️ 88 AMH 1.27, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA1 1:1000, ANA2 1:320, ANA3 1:1000, homocysteina poniżej normy, PAI-1 5g/5g
♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
02.24 - FET beta 0
19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
13.08 FET 7tc 💔 -
Hej dziewczyny! Mam pytanko- jestem ostatni(4.)cykl na clo+ovitrelle a potem zamierzam już podchodzić do ivf. Wiem,że najczęściej lekarze przed 1.transferem nie zalecają dodatkowych badań, ale czytając forum widze,że może jednak warto by zawczasu pogłębić doagnostyke. Co polcacue na początek? Zastanawiałam się nad trombo,z.fosfolipidowym oraz kirami. Rozważam też czy meza też głębiej by nie przebadać, bo miał na razie robiony tylko seminogram, który wyszedl w normie
Czy u niego zbadac chromatyne?Jak myślicie, co polecacie nam?Będę wdzięczna za wszelkie rady i przemyślenia. Nadmienie, iż U nas 1 rok konkrentych staran naturalnych (choć tak na luzie,nie zabezpieczamy się od ponad 2 lat) plus teraz leci 4 cykl na clo+ovitrelle, gdyż zaczęłam mieć problemy z owulacja. Dodatkowo dochodzi u mnie wiek-35 lat skończone.Dlatego też zaczynam rozważać dodatkowa diiagnostyke przed ivf, bo z jakichś powodów "nie wychodzi"
Pozdrawiam Was serdecznie!Starania na luzie- 2023
Starania konkretne-styczen 2024
♀️Ona:35
PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
Amh:3.3(09'2024)
Jajowody drozne
Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
4.cykl na clo+ovitrelle
♂️:36
Seminogram✅ -
P.S. pytam Was,a nie dr, bo znając dr Ś, usłyszę "po co teraz Panstwu dodatkowe badania"Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
Nusia89 wrote:P.S. pytam Was,a nie dr, bo znając dr Ś, usłyszę "po co teraz Panstwu dodatkowe badania"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 18:42
Nusia89 lubi tę wiadomość
♀️ 34
- RZS (od 2020) - Metypred
- ANA1 dodatnie, miano 1:160
- hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
- KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️
♂️ 30
- morfologia - 2% ❌️
Starania na luźno - od 2023
Starania na poważnie - od 2024
02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna: start I procedury - protokół długi
od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
Start II procedury 🔜 04.2025? -
Hej Nusia89. Nam zalecono najpierw kilka IUI, startowalam z procedurami w Twoim wieku. Przy IUI warto zrobic badanie droznosci jajowodow, zeby bylo wiadomo, czy to ma jakiekolwiek szanse powodzenia. Przed 1 IVF dr Ś zalecił zbadanie kariotypow i zespol lamliwego chromosomu X u mnie, plus badanie na AZF u meza (slabe nasienie) ale zaznaczyl ze te badania sa opcjonalne. W Invicta na pierwszej wizycie zlecono mi tez badania w kierunku trombofilii.
Nusia89, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
♀️ 88 AMH 1.27, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA1 1:1000, ANA2 1:320, ANA3 1:1000, homocysteina poniżej normy, PAI-1 5g/5g
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
02.24 - FET beta 0
13.08 FET 7tc 💔 -
Domi0307 wrote:Ja zrobiłam badania bez wiedzy dr Ś, bo pewnie też bym usłyszała takie słowa 😂 jestem dopiero w trakcie stymulacji i też przed pierwszym transferem, ale dla własnej spokojnej głowy chciałam pogłębić diagnostykę. Ze względu na mój rzs miałam porobione różne badania (np. P/c antykardiolipinowe, p/c przeciw B2glikoproteinie, P/c ANA-ENA panel skrining, p/c przeciw SS-A/Ro, SSB (La), Koagulologia: APTT, czas protrombinowy, wskaźnik protrombinowy, INR, antykoagulant toczniowy). Umówiłam się na konsultacje do immunologa, dostałam zalecenie wykonania badań: subpopulacja limfocytów i profil cytokin. W międzyczasie sama zrobiłam kiry i hla-c. Ze wszystkim znowu do immunologa i dr stwierdziła, że wyniki są dobre i nie potrzebuję terapii immuno. Na tą chwilę podchodzę do procedury ze spokojną głową, jak się nie uda będziemy drążyć dalej. Ale cieszę się, że sama się zdecydowałam na jakąś tam diagnostykę, bo nic na mnie nie działa tak dobrze jak spokojna głowa 🙈
Życzę powodzenia, może kiedyś miniemy się przy gabinecie 😀
P.s. jak samopoczucie w trakcie stymulacji?Domi0307 lubi tę wiadomość
Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
Chomik_mandżurski wrote:Hej Madi, dostał 5 opakowań 10tbl i ma brać co 2 dzień więc wychodzi 100 dni. Jakoś w marcu sprawdzimy nasienie, hormony i umówimy się do andro znowu żeby posłuchać co zaleci. O dziwo tę poprawę nasienia mieliśmy jeszcze przed rozpoczęciem brania leków. Czekalismy jeszcze na wizyte u endokrynologa, bo akurat maz musial isc wiec chcialam skonsultowac czy to dobry pomysl. Pani dr potwierdzila i powiedziala ze u niektorych mezczyzn poprawa jest chwilowa a u niektorych 'zaskakuje' na stale :o Powiedziala tez ze testosteron sprawdzimy po 3 miesiacach, ale faktycznie teraz sie zastanawiam nad tym co napisalas, czy nie trzeba przedluzyc kuracji do 6? Glowa peka 🤣 Zobaczymy jak to bedzie. Mam nadzieję że do czasu 3IVF uda mi się tez obniżyć przeciwciała przeciwjądrowe ANA, jeśli to w ogóle tak działa, że da się je zbić. Mam bardzo wysokie... Niewiele o tym wiem ale chatgpt + artykuly + wybrane przypadki na forum podpowiadaja ze to tez moze powodowac nasze niepowodzenia i wpływać na ilość zarodków.
Jak sie czujesz? 😊
Na pewno co mogę polecić, to niech mąż sprawdzi, może po miesiącu, jak ten testosteron mu rośnie, bo za dużo to też może zaszkodzić 🤡 Z tego powodu panowie, którzy na siłowni się wspomagają, nawet z tego co wiem to zastrzykami z ,, teścia " , to mogą sobie płodność zepsuć 😬
Może ta dłuższa farmakologia da efekt, spróbować warto
Ja ANA nie badałam, czy to dr J zleciła?
U mnie już wszystko wróciło do normy👍 Oprócz głowy 😵💫 No i mdłości trochę mi dokładają, w czwartek mam wizytę, to chyba poproszę dra o jakiś lek 🤐
Nusia, te badania się na pewno przydadzą, do KIR możecie zbadać HLA- C u Ciebie i męża. My przed rozpoczęciem IVF jeszcze Kariotypy robiliśmy oboje i na to się chwilę czeka, ale to już akurat dr w Gamecie zlecił.Nusia89 lubi tę wiadomość
Starania od 2020
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
10.2024 -> IVF
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
Chomik_mandżurski wrote:Hej Nusia89. Nam zalecono najpierw kilka IUI, startowalam z procedurami w Twoim wieku. Przy IUI warto zrobic badanie droznosci jajowodow, zeby bylo wiadomo, czy to ma jakiekolwiek szanse powodzenia. Przed 1 IVF dr Ś zalecił zbadanie kariotypow i zespol lamliwego chromosomu X u mnie, plus badanie na AZF u meza (slabe nasienie) ale zaznaczyl ze te badania sa opcjonalne. W Invicta na pierwszej wizycie zlecono mi tez badania w kierunku trombofilii.
A co sądzisz/lub ktoś inny o chromatynie/cross match? Kurcze, tyle tego jest...czy Gamdta robi tez icsi w ramach programu?Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅