X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Aga-de Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem.
    A czy kariotyp i hla-c musi być u obojga partnerów?

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-de wrote:
    Rozumiem.
    A czy kariotyp i hla-c musi być u obojga partnerów?

Tak.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
  • MaDi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-de wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Witam Was w nowym roku i każdej życzę by to był TEN wymarzony rok🩷
    Mam zaplanowaną wizytę u dr Jarosz, zrobiłam badania które jedna z Was wrzucila tutaj jako zalecane przez tę Panią dr. Ale tak się zastanawiam, że na liście nie było KIRow i immunofenotypu. Czy te badania to punkt wyjścia dla immuno?

Witaj :) Tak, ja KIR i immunofenotyp robiłam i pani dr analizowała te wyniki. Kazała dorobić trombofilię, białko c i s oraz powtórzyć homocysteinę. KIR zrobiliśmy od razu z hla- c i akurat dobrze, bo u nas wyszły same złe rzeczy.. 😵‍💫 ale generalnie jeśli kir wyjdzie genotyp BX to nie jest wymagane dalsze drążenie, czyli to hla-c. Chociaż nawet przy BX to też zależy, które kiry są obecne, a które nie, takie mam wnioski z wątku o immuno. Na testDNA jest pakiet hla-c dla obojga + KIR, wychodzi dość korzystnie, dziś jakaś promka tam jest.
    Jeszcze zespół antyfosfolipidowy? Takie coś dziewczyny polecały zrobić, ale ja nie dobrnęłam, wczoraj 1 100 w Diagnostyce poszło na bieżące potrzebne badania 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:47

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
  • Domi0307 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Witaj :) Tak, ja KIR i immunofenotyp robiłam i pani dr analizowała te wyniki. Kazała dorobić trombofilię, białko c i s oraz powtórzyć homocysteinę. KIR zrobiliśmy od razu z hla- c i akurat dobrze, bo u nas wyszły same złe rzeczy.. 😵‍💫 ale generalnie jeśli kir wyjdzie genotyp BX to nie jest wymagane dalsze drążenie, czyli to hla-c. Chociaż nawet przy BX to też zależy, które kiry są obecne, a które nie, takie mam wnioski z wątku o immuno. Na testDNA jest pakiet hla-c dla obojga + KIR, wychodzi dość korzystnie, dziś jakaś promka tam jest.
    Jeszcze zespół antyfosfolipidowy? Takie coś dziewczyny polecały zrobić, ale ja nie dobrnęłam, wczoraj 1 100 w Diagnostyce poszło na bieżące potrzebne badania 🙈
    Madi a gdzie robiłaś immunofenotyp (rozumiem że to jest to samo co subpopulacja limfocytów?)?

• MaDi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Madi a gdzie robiłaś immunofenotyp (rozumiem że to jest to samo co subpopulacja limfocytów?)?

Robiłam też przez TestDNA, dla mnie jest ok, bo mam blisko domu placówkę. W tym wyniku są wszelkie limfocyty i komórki NK rozpisane, ale czy to jest to samo, to nie powiem 🙈 A no i do tego badania trzeba być minimum 4 tygodnie bez infekcji.

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
‹‹ 3900 3901 3902 3903 3904
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ