X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Domi0307 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik, Aleks.123, Trinity_Nea - dziękuję za wasze odpowiedzi i wszystkie rady! ❤️
    Wiem, że u każdego to wygląda inaczej, ale jakoś mi tak raźniej jak się was podpytałam co i jak 😁 w następny poniedziałek mam wizytę także powinnam już poznać termin punkcji, chociaż dr Ś wstępnie mówił, że będzie między 12.02 a 17.02

Chomik_mandżurski lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 dodatnie, miano 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna + Mercilon (start protokołu długiego)
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
  • MaDi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź! Każde rady chętnie przyjmuję 🙈
    Co do zwolnienia chętnie skorzystałabym z takiej możliwości, ale wolałabym sobie ogarnąć to od lekarza rodzinnego... pracuję w dość małym urzędzie i chciałabym uniknąć późniejszych plotek, pytań itd. O całej procedurze wie tylko mój bezpośredni przełożony i dwie najbliższe koleżanki, a wiadomo, że jak zwolnienie przyjdzie z kliniki to zaraz się zacznie gadanie 🤦‍♀️🤷‍♀️

Na zwolnieniu jest tylko Gameta Centrum Zdrowia i dane lekarza, kodu choroby nie wpisują, tylko w ciąży wpisują bo jest 100% płatne. A do PUE ma dostęp pracodawca oraz kadry/księgowość i absolutnie te osoby nie mają prawa komentować zwolnień pracowników, to są dane dotyczące stanu zdrowia, więc RODO obowiązuje administratora danych 😇

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Domi0307 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Na zwolnieniu jest tylko Gameta Centrum Zdrowia i dane lekarza, kodu choroby nie wpisują, tylko w ciąży wpisują bo jest 100% płatne. A do PUE ma dostęp pracodawca oraz kadry/księgowość i absolutnie te osoby nie mają prawa komentować zwolnień pracowników, to są dane dotyczące stanu zdrowia, więc RODO obowiązuje administratora danych 😇
    U mnie akurat w księgowości największe plotuchy, niby nie mają prawa komentować, ale wiem, że będą... uroki pracy w małym gronie plus w większości z kobietami. Jak lekarz rodzinny mi nie wystawi to trudno, jakoś to przeżyję, ale wolałabym sobie tego oszczędzić, dla własnej spokojnej głowy 😉

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 dodatnie, miano 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna + Mercilon (start protokołu długiego)
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
  • MaDi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    U mnie akurat w księgowości największe plotuchy, niby nie mają prawa komentować, ale wiem, że będą... uroki pracy w małym gronie plus w większości z kobietami. Jak lekarz rodzinny mi nie wystawi to trudno, jakoś to przeżyję, ale wolałabym sobie tego oszczędzić, dla własnej spokojnej głowy 😉

Masakra, to bardzo niefajnie.. 😐 Oby szybko było B na zwolnieniu 😘🍀🍀 to kopary tam opadną 😂

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
‹‹ 3907 3908 3909 3910 3911
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ