X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-de wrote:
    Dziewczyny, ja znowu z pytaniem :) o ile badanie cross match udało się ogarnąć, to mam problem z badaniem wycinka endometrium z badaniem histopatologicznym oraz immunohistochemicznym z oceną markerów cd 138 i cd 56. Dr Jarosz powiedziała że taki wycinek może pobrać ginekolog podczas zwykłego badania, natomiast po rozmowie z dr w Gamecie dostałam skierowanie na histeroskopie diagnostyczną. Terminy na samą kwalifikację do zabiegu na NFZ są u nas na styczeń 2026. 😨 Z kolei od mojej lokalnej ginekolog dowiedziałam się że biopsje może zrobić ale w Olsztynie nie ma lab, które zbada te markery. Podpowiedzcie proszę gdzie zrobię to badanie najszybciej i ile płaciłyście prywatnie. Chodzi mi o samą biopsję bo histeroskopie miałam w czerwcu celem usunięcia polipów, ale bez oceny tych markerów

OMG, termin masakra.. a pytałaś może w Kartuzach w szpitalu o terminy i czy robią? Choć pewnie prywatnie będzie dużo szybciej, z tego co tu nieraz dziewczyny piszą, to chyba Bocian najwięcej różnych zabiegów ma w ofercie 🤔

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    OMG, termin masakra.. a pytałaś może w Kartuzach w szpitalu o terminy i czy robią? Choć pewnie prywatnie będzie dużo szybciej, z tego co tu nieraz dziewczyny piszą, to chyba Bocian najwięcej różnych zabiegów ma w ofercie 🤔

Tak, w bocianie na pewno się da i nie wychodzi dużo ale nie wiem jak to wygląda jak nie jesteś pacjentką kliniki.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
‹‹ 3909 3910 3911 3912 3913
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ