X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • MaDi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Coś tam sobie ustaliliśmy wstępnie, ale jak będzie to zobaczymy. W styczniu się nie udało bo dostałam okres za wcześnie, akurat drugi i trzeci dzień cyklu wypadałoby 5.01 i 06.01 czyli niedziela i poniedziałek też święto, klinika zamknięta. Teraz czekam na okres, ale mamy bardzo napięty grafik i musimy odpuścić. Zaczął rehabilitację i codziennie coś, to rehabilitacja, to wizyta u lekarza, to wizyta na policji lub inne formalności. Nie ma gdzie tu wcisnąć Gamety bo to 2,5h drogi w jedną stronę + 2,5h wczesniej trzeba być żeby zbadać hormony.
    Postanowiliśmy na spokojnie rozpocząć wszystko w marcu. Wcześniej S też zasugerował marzec.
    Mamy nadzieję że mąż juz będzie zginał kolano i bedzie normalnie mógł jechać z przodu. Na razie wozimy go cały czas na tylnim siedzeniu z prosta nogą. Potrafi zgiąć max na 40stopni.
    Powiem Wam, że strasznie dziwne uczucie podawać mu neoparin, zawsze siegam po to i mam wrażenie, ze to dla mnie. Prawie że się stęskniłam za zastrzykami, nie wiem czy ja jestem do końca normalna :D

A co u Ciebie Madi? Pracujesz jeszcze?

Och kurcze, to wygląda poważnie 😩 a noga w gipsie, w ortezie, czy śruby? 🫣 Hahah, no ja neoparin ćwiczyłam na mężu i teraz już wiem, że na maksa kijowo mu to robiłam 🤪🤪 a nawet nie zajojczył, że boli 🙈 U mnie już brzuch był zmasakrowany, siniaki wielkości pięści wychodziły przy ostatnich zastrzykach 😶‍🌫️ teraz 3 tydzień już ich nie robię i chyba powoli to schodzi. Accofil bajka, malutkie igiełki 👌 i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie też zgoda na zakończenie 😇
    Niby jeszcze pracuję, ale głównie cieniuję ;p trochę zwolnienie, trochę teraz urlop 🤪 nie ukrywam, że czekam na rozgłośnioną podwyżkę 5% 😂 no i kilka jeszcze spraw chcę załatwić póki jestem na chodzie 😇
    A powiedz, coś jeszcze pobadaliście w między czasie, czy na razie bez dalszej diagnostyki próbujecie? :)

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
‹‹ 3908 3909 3910 3911 3912
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ