Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
MaDi wrote:A do transferu jaki miałaś? Tu będzie u każdej inaczej, ale bliżej 10 dopiero bym interweniowała, jednak mam na myśli, aby to z lekarzem konsultować, bo wiele dziewczyn sobie samodzielnie dodaje leki, a lekarzowi nic nie mówią, wiec jak później lekarze mają dojść do wniosków, że dają za mało leków 😇 Wiem, że strach, że dr się wkurzy, zawsze można powiedzieć prawdę, no trochę muszą nas zrozumieć, że to nie jest ciąża na dmuchnięcie 🌬🌬 i się stresujemy żeby zrobić wszystko, co można.
Teraz raczej nie będę nic doktorowi pisać, nie miałam zaleceń żeby badać proga i nie chce go wkurzać 🙈 ale już z betą dla kliniki zbadam też proga i wtedy mu wyślę wynik, zobaczymy czy jakkolwiek się odniesie 🙈♀️ 34
- RZS (od 2020) - Metypred
- ANA1 dodatnie, miano 1:160
- hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
- KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️
♂️ 30
- morfologia - 2% ❌️
Starania na luźno - od 2023
Starania na poważnie - od 2024
02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna (start I procedury - protokół długi - Mercilon)
od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) 🙏 -
Domi0307 wrote:Przed transferem badałam proga o 11 (transfer o 12), ale wynik był po porannym przyjęciu cyclogestu i duphastonu (leki brałam o 6 więc badanie po 5 godzinach od przyjęcia) i wtedy był wynik ponad 100. Ja nie miałam świadomości, że powinno się badać poziom na spadku, robiłam to badanie według zaleceń doktora.
Teraz raczej nie będę nic doktorowi pisać, nie miałam zaleceń żeby badać proga i nie chce go wkurzać 🙈 ale już z betą dla kliniki zbadam też proga i wtedy mu wyślę wynik, zobaczymy czy jakkolwiek się odniesie 🙈
Hej a skąd pomysł że trzeba badać na spadku i jak okreslic kiedy jest ten spadek? Przed nastepna dawka po prostu?? Mi lekarz mówił że normalnie po lekach badać bo nie jest mi potrzebna wiedza jaki jest prog bez leków (I dla mnie mialo to sens)Starania od 2021r.
Ona: 32l,
❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,
On: 32l,
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
01.24- histeroskopia, usunięty polip
II IVF
06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji -
Krysia1411 wrote:Ja sprawdzałam proga, bo miałam traumę po pierwszej ciąży... w trzeciej był za niski i lekarka z poprzedniej kliniki nie dodała mi leków, dopiero inny dal receptę...
Tutaj koleżanka przeszła ivf u dr Z i jest zadowolona, ja jeszcze jestem w trakcie, więc ciężko oceniać lekarza, ale klinika robi dużo lepsze wrażenie niż moja poprzednia, więc nie żałuję że dałam się przekonać do zmiany...
Krysia, daj znać jak po dzisiejszej punkcjiśledziłam Twoje losy bo akurat w tym samym czasie leżałyśmy w szpitalu z pozamaciczna, ale ostatnio nie jestem na biezaco z forum. Trzymam mocno kciuki!
Oczywiście za resztę dziewczyn teżStarania od 2021r.
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
II IVF
@aleks.123 mam jeszcze do Ciebie pytanie, dobrze pamiętam że u Ciebie wyszła ureo? Badałaś w Gamecie czy w innym miejscu?
Ja robiłam wymazy w sierpniu na mycoplasme i ureoplasme i zastanawiam się czy powtarzać teraz. Wcześniej robiłam w luxmedzie, ale kiepsko im tam szło. 3 razy pobierali mi próbkę i nie wiem czy ostatecznie zrobili wszystko dobrze.
Akurat będę niedługo w Gamecie na spotkaniu z kimś z laboratorium i tak myślę że poproszę żeby zrobić biocenozę i zastanawiam się czy coś jeszcze by się przydało.Starania od 2021r.
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
II IVF
Liliak wrote:Hej a skąd pomysł że trzeba badać na spadku i jak okreslic kiedy jest ten spadek? Przed nastepna dawka po prostu?? Mi lekarz mówił że normalnie po lekach badać bo nie jest mi potrzebna wiedza jaki jest prog bez leków (I dla mnie mialo to sens)♀️ 34
- RZS (od 2020) - Metypred
- ANA1 dodatnie, miano 1:160
- hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
- KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️
♂️ 30
- morfologia - 2% ❌️
Starania na luźno - od 2023
Starania na poważnie - od 2024
02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna (start I procedury - protokół długi - Mercilon)
od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) 🙏 -
Liliak wrote:@aleks.123 mam jeszcze do Ciebie pytanie, dobrze pamiętam że u Ciebie wyszła ureo? Badałaś w Gamecie czy w innym miejscu?
Ja robiłam wymazy w sierpniu na mycoplasme i ureoplasme i zastanawiam się czy powtarzać teraz. Wcześniej robiłam w luxmedzie, ale kiepsko im tam szło. 3 razy pobierali mi próbkę i nie wiem czy ostatecznie zrobili wszystko dobrze.
Akurat będę niedługo w Gamecie na spotkaniu z kimś z laboratorium i tak myślę że poproszę żeby zrobić biocenozę i zastanawiam się czy coś jeszcze by się przydało.
Nie, ja robiłam ten wymaz w bocianie. Bo jak skarżyłam się Ś na objawy to nic nie zalecał, a nie wiedziałam jak to ogarnąć bez jego zgody. I jak zmieniłam klinikę na bociana to tam pierwsze co to poprosiłam o ten wymaz i lekarz pobrał na wizycie bez problemu.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
25.02.2025 - wizyta u dr J -