X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Flyleaf Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 chciałam dodać otuchy, że dwa zarodeczki to super liczba :)
    Nasz jedyny zarodek właśnie kopie matkę od środka w 30 tyg ciąży.

Bardzo mocno trzymam kciuki za każdą z Was z osobna, każda historia jest inna, bardzo liczę na to że każda doczeka szczęśliwego zakończenia :)

Domi0307, Nusia89 lubią tę wiadomość

Ona 35
    On 38
    Starania od 2019r
    6 cykli symulowanych,3 x IUI

2021.10 - poronienie zatrzymane - szpital łyżeczkowanie
    2023.03 - poronienie (7tyg)

Start IVF 6.2024
    6 zapłodnionych -> 3 przetrwały -> po pgta 1
    23.09 - transfer 4.1.2
    10 dpt beta 251 prog 25
    14 dpt beta 2519
    17.10 USG CRL 0.42 cm <3
    28.10 USG CRL 1,69 cm <3
    27.11 Prenatalne wszystko dobrze <3
    20.01 Połówkowe - przepływ oki - 325 gram dziewczynki <3
    24.03 1,3 kg Baby :) wg lek wszytsko oki
    14.04 USG 3 trymestru wszytsko dobrze 1,9 kg szczęścia <3
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flyleaf wrote:
    Nusia89 chciałam dodać otuchy, że dwa zarodeczki to super liczba :)
    Nasz jedyny zarodek właśnie kopie matkę od środka w 30 tyg ciąży.

Bardzo mocno trzymam kciuki za każdą z Was z osobna, każda historia jest inna, bardzo liczę na to że każda doczeka szczęśliwego zakończenia :)
    Dziękuję Ci i życzę, byś za kilka tyg.wtulila się w szczęście, na które tyle czekałaś!🥲
    Reszcie staraczek, które orzechodza trudny czas, poza szybką ciąża, życzę wsparcia i zrozumienia w partnerze/rodzinie/przyjaciółce, bo to bardzo ważne.

Domi0307 lubi tę wiadomość

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka, z ciekawości, u kogo się leczysz?

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U doktora Ś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 13:10

• Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    U doktora Ś.
    To witam w klubie😎

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, obecnie jestem w Invikcie ale po 2 procedurach mieliśmy tylko 1 zarodek..chcemy zmienić klinikę, by ktoś spojrzał na nas świeżym okiem. Wydaje nam się, że jedynym problemem jest u nas mała liczba komórek I ich niska jakość. Teraz miałam powtórzoną stymulację kropka w kropkę z poprzedniej i wydaje mi się, że nie jesteśmy ciekawym pacjentem dla pani doktor. Kontakt mamy super, ale właśnie, nie chcę robić kolejnej stymulacji, bo a nuż będzie zarodek. Polecacie klinikę ? Jakiego lekarza ? Ze strony organizacyjnej nie mam Invikcie nic do zarzucenia-umawianie wizyt, szybkie wyniki badań krwi, ale jednak efekty są marne jak na razie. Chodzi też o kontakt z laboratorium. W Invikcie dopiero 5 dnia jest informacja o hodowli. O tym,ze zarodki padły w 2 dobie, dowiedziałam się dwie godziny przed transferem, kiedy można było już w piątek to nam przekazać, a nie trzymać w niepewności prawie do przyjazdu do kliniki.
    Jesteśmy z Gdyni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 17:30

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    2 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Dziewczyny, obecnie jestem w Invikcie ale po 2 procedurach mieliśmy tylko 1 zarodek..chcemy zmienić klinikę, by ktoś spojrzał na nas świeżym okiem. Wydaje nam się, że jedynym problemem jest u nas mała liczba komórek I ich niska jakość. Teraz miałam powtórzoną stymulację kropka w kropkę z poprzedniej i wydaje mi się, że nie jesteśmy ciekawym pacjentem dla pani doktor. Kontakt mamy super, ale właśnie, nie chcę robić kolejnej stymulacji, bo a nuż będzie zarodek. Polecacie klinikę ? Jakiego lekarza ? Ze strony organizacyjnej nie mam Invikcie nic do zarzucenia-umawianie wizyt, szybkie wyniki badań krwi, ale jednak efekty są marne jak na razie. Chodzi też o kontakt z laboratorium. W Invikcie dopiero 5 dnia jest informacja o hodowli. O tym,ze zarodki padły w 2 dobie, dowiedziałam się dwie godziny przed transferem, kiedy można było już w piątek to nam przekazać, a nie trzymać w niepewności prawie do przyjazdu do kliniki.
    Jesteśmy z Gdyni.

Niestety jeśli chodzi o lab to jest tak samo, dzwonią dopiero po zakończonej hodowli,a na świeży transfer idziesz z duszą na ramieniu.. choć można też uznać, że jeśli nie dzwonią to dobry znak.
    Jakie badania macie już zrobione?
    Absolutnie nie chcę urazić, ale w kwestii niskiej jakości komórek to chyba lekarz za dużo nie ma do działania :( Ewentualnie konsultacja z immunologiem? W Gamecie niektórzy lekarze i jak się okazuje też w niektórych przypadkach, akceptują zalecenia immuno.

MagdaLena88 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    38+3-> 👶🎀🎉
    age.png
  • Żabka🐸 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Jesteśmy z Gdyni.
    Jeśli chodzi o laboratorium to ja dzwoniłam w 3 dniu hodowli i bez problemu otrzymałam informację jak się rozwijają zarodki :)

👩93
    06.2024- AMH 5.56
    KIR BX
    🧑87
    Obniżone parametry nasienia
    🟢Kariotyp🟢AZF🟢CFTR

Starania od 2018

14.07.2024 rozpoczęcie IVF
    30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹

I FET (cn)
    04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 💔
    II FET (cs)
    04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG
    8tc poronienie 💔

20.03.2025 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Tarivid+Metronidazol), adenomioza

III FET (cs) Maj 🌈
    13.05.2025 transfer, blastka 4.2.2 + EG+ (Prograf, Encorton, Neoparin, Accofil, Smoflipid)
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt beta 26.9; 8dpt beta 51.71; 10dpt 89.2; 13dpt 253.6; 15dpt 589.6; 20dpt 2776; 24dpt 6513; 27dpt 11266 crl 0.61 i ❤️ 🥹🌈
    7+6tc crl 1,16 ♡169 bpm
    9+5tc crl 3,09 ♡171 bpm
    Rośnij mój tęczowy Kropku❤️🌈🌈
    preg.png
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Niestety jeśli chodzi o lab to jest tak samo, dzwonią dopiero po zakończonej hodowli,a na świeży transfer idziesz z duszą na ramieniu.. choć można też uznać, że jeśli nie dzwonią to dobry znak.
    Jakie badania macie już zrobione?
    Absolutnie nie chcę urazić, ale w kwestii niskiej jakości komórek to chyba lekarz za dużo nie ma do działania :( Ewentualnie konsultacja z immunologiem? W Gamecie niektórzy lekarze i jak się okazuje też w niektórych przypadkach, akceptują zalecenia immuno.

Z jednej strony pani doktor ciągle mówi, że winą jest mój wiek i nic nie może z tym zrobić. A mi się wydaje, że to moje Amh nie jest jeszcze krytycznie niskie by mówić, że nic się nie da zrobić. W kwestii badań to mówiła, że musimy badać zarodki, bo wiek itp i to pewnie kwestia genetyczna. Zrobiliśmy kariotypy, prawidłowe wyszły ale nie bardzo jest co badać. Generalnie pani doktor mówi, ze jedynie wierzy w suplementację koenzymem Q10 i nie mamy czasu na badania. Jedynie co to próbować dalej. I pani jest zadowolona z odpowiedzi na stymulację. Także chcę by ktoś świeży w to wszedł i ocenił czy można coś więcej zrobić.
    Nasza obecna pani doktor nie uznaje immuno, bo właśnie jedyna droga to badanie zarodków. No ale jak zarodków nie ma ,to nic z tym nie zrobimy.
    Przyjaciółka poleca Dr Śliwińskiego, ona uniknęła in vitro, ma 3 dzieci. Zaś siostra jej męża ma 2 dzieci z in vitro właśnie, była jego pacjentką.

MaDi lubi tę wiadomość

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    2 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
  • Żabka🐸 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Z jednej strony pani doktor ciągle mówi, że winą jest mój wiek i nic nie może z tym zrobić. A mi się wydaje, że to moje Amh nie jest jeszcze krytycznie niskie by mówić, że nic się nie da zrobić. W kwestii badań to mówiła, że musimy badać zarodki, bo wiek itp i to pewnie kwestia genetyczna. Zrobiliśmy kariotypy, prawidłowe wyszły ale nie bardzo jest co badać. Generalnie pani doktor mówi, ze jedynie wierzy w suplementację koenzymem Q10 i nie mamy czasu na badania. Jedynie co to próbować dalej. I pani jest zadowolona z odpowiedzi na stymulację. Także chcę by ktoś świeży w to wszedł i ocenił czy można coś więcej zrobić.
    Nasza obecna pani doktor nie uznaje immuno, bo właśnie jedyna droga to badanie zarodków. No ale jak zarodków nie ma ,to nic z tym nie zrobimy.
    Przyjaciółka poleca Dr Śliwińskiego, ona uniknęła in vitro, ma 3 dzieci. Zaś siostra jej męża ma 2 dzieci z in vitro właśnie, była jego pacjentką.
    Również jestem pacjentką dr Ś i polecam ;)
    Akceptuje zalecenia immuno.
    Co do immuno, polecam dr Jarosz, konkretna babka.

👩93
    06.2024- AMH 5.56
    KIR BX
    🧑87
    Obniżone parametry nasienia
    🟢Kariotyp🟢AZF🟢CFTR

Starania od 2018

14.07.2024 rozpoczęcie IVF
    30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹

I FET (cn)
    04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 💔
    II FET (cs)
    04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG
    8tc poronienie 💔

20.03.2025 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Tarivid+Metronidazol), adenomioza

III FET (cs) Maj 🌈
    13.05.2025 transfer, blastka 4.2.2 + EG+ (Prograf, Encorton, Neoparin, Accofil, Smoflipid)
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt beta 26.9; 8dpt beta 51.71; 10dpt 89.2; 13dpt 253.6; 15dpt 589.6; 20dpt 2776; 24dpt 6513; 27dpt 11266 crl 0.61 i ❤️ 🥹🌈
    7+6tc crl 1,16 ♡169 bpm
    9+5tc crl 3,09 ♡171 bpm
    Rośnij mój tęczowy Kropku❤️🌈🌈
    preg.png
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:

Na wątku miesięcznym są dziewczyny, które miały podobną sytuację i jakieś leczenie dodatkowe miały wdrożone. Z tego co pamiętam, to właśnie od immunologa, więc na pewno warto umówić się już do dr Jarosz, a w międzyczasie podpytać dziewczyn w jakie badania uderzyć, żeby już coś na wizytę czy teleporadę mieć. Do doktora na konsultację z pewnością warto się też umówić, ale chyba bym już poszła z zaleceniami immunologa, choć może to trochę zająć czasu, do dr J około 1.5 miesiąca się czeka (na początku roku takie były terminy)

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    38+3-> 👶🎀🎉
    age.png
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena88, ja jestem pacjentka dr Ś.Na razie wstrzymam się z oceną, zobaczę jaki będzie efekt 1.procedury i ewentualny plan na 2. Na pewno powiem,że lekarz jedt konkretny,nie obiecuje gruszek na wierzbie, co z pewnością jest zaletą. Jeśli ktoś Ci polecił,to czemu nie?

Pytanie z innej beczki-pojawil się tu temat koenzym.q10.Jak Wasi lekarz prowadzący się odnoszą do wpływu q10 na jakość kom.?Mój powiedział,że to marketing, są badania, ale na razie nie potwierdzone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 20:37

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Kochana, ja też mam mizerne Amh 1, jestem najstarsza starowinką chyba, a Ś. wycisnął już że mnie 8 przyzwoitych zarodków. Walczymy o kolejne. Jego wiedza jest przeogromna, korzysta z doświadczenia, które przez lata obserwacji różnych sytuacji nabył. Angażuje się w proces, modyfikuje go, do tego ma poczucie humoru i ja wchodzę do niego jak do domu... Odpowiedział na każde, nawet najgłupsze, moje pytanie.

Biorę koenzym od 4 miesięcy, ubichinol, niestety, nie widzę jego wpływu na wynik. Doktor postawił na lek Androtop i faktycznie ruszyło. W suplementy średnio wierzy, ale nie neguje ich brania.

Może warto udać się po po prostu na konsultację. Wizyta u innego lekarza to nie zdrada, a zmiana perspektywy. Ja polecam gorąco. Dziś na podglądzie - 10 pęcherzyków, wszystkie rosną w sposób kontrolowany... Żadnych gwałtownych ruchów, żadnego zwiększania dawek, lekarz prowadzi stymulację cierpliwie i powoli.
    A labo? Zamawiam telefon, dzwonią codziennie ze szczegółowym raportem. Nigdy nie zdarzyło się, żeby o mnie zapomnieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 20:44

MagdaLena88, Domi0307, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Chomik_mandżurski Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie dr Ś po 2 procedurze zalecil suplementacje Ten Fertil Ona AMH i to w podwojnej niz zalecana dawce, wspomnial o tym ze jest w nim q10, ktory moze pomoc. Bylam bardzo zdziwiona bo poprzednio gdy pytalam o suple mowil ze moge brac suplementy jesli wierze ze to pomoze :)
    Mi zawsze lekarz wyznaczal konkretny termin na telefon do recepcji z prosba o informacje z laboratorium o zarodkach (5 albo 6 dzien po punkcji). Nigdy nie dzwonili do mnie sami wczesniej, ale w pierwszej procedurze ja zadzwonilam z prosba o kontakt w 3 dniu i oddzwonili :) Nie mialam tez sytuacji zeby padly wszystkie przed wyznaczonym terminem, wiec nie wiem czy wtedy odzywaja sie sami zeby nie trzymac pacjentki w napieciu.

♀️ 88 AMH 1.27 -> 0.93 maj 25, jajowody drożne, BMI 18.5, KIR AA, HLA-C C2, ANA 1:1000, PAI-1 5g/5g, cross match 25.9%, cd56 cd138 ok
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔

05.25 start trzeciej procedury IVF, krótki protokół
    21.05 - punkcja, 10 kumulusów -> 8 🥚 -> 1 ❄️ 3.1.1 PGTA + 🥰
    01.10.25 FET 🌈 (euthyrox, encorton, accofil, hcq, neoparin) 6dpt ⏸️😍 8dpt 87,9 10dpt 262,50 12dpt 691 14dpt 1728 20dpt 16591 26dpt ❤️ CRL 0.35cm
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze druga polecana immunolog - dr Suchanek, ona akurat przyjmuje w Gdańsku.

Do mnie dzwonili po zakończonej hodowli.

Ja uważam że czasami trzeba coś zmienić, sama zmieniałam klinikę po 1 procedurze i mimo że mam z niej syna, z drugiej nie mam żadnego zdrowego zarodka to uważam że to była dobra decyzja...

Orientujecie się naj klinika pracuje w majówkę? 🫣 wychodzi że wizyta rozpoczynająca stymulacje wypadałaby w okolicach majówki 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 23:42

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    preg.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 CRL 9.3mm; 7+4 CRL 11mm 🥹

Czekają na mnie: ❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    Mi wlasnie dr Ś po 2 procedurze zalecil suplementacje Ten Fertil Ona AMH i to w podwojnej niz zalecana dawce, wspomnial o tym ze jest w nim q10, ktory moze pomoc. Bylam bardzo zdziwiona bo poprzednio gdy pytalam o suple mowil ze moge brac suplementy jesli wierze ze to pomoze :)
    Mi zawsze lekarz wyznaczal konkretny termin na telefon do recepcji z prosba o informacje z laboratorium o zarodkach (5 albo 6 dzien po punkcji). Nigdy nie dzwonili do mnie sami wczesniej, ale w pierwszej procedurze ja zadzwonilam z prosba o kontakt w 3 dniu i oddzwonili :) Nie mialam tez sytuacji zeby padly wszystkie przed wyznaczonym terminem, wiec nie wiem czy wtedy odzywaja sie sami zeby nie trzymac pacjentki w napieciu.
    Hmm, ja pytałam jakieś 2msc temu o koenzym q10, to dr Ś poweidzial,że to marketing, są prowadzone badania, ale na razie nic nie potwierdzone i szkoda pieniędzy. Powiem wam,że trochę mnie martwi ta nzmiennosc opinii dra....🤔

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    To dobrze, że nasz Ś. potrafi zmieniać zdanie i sięga po wszelkie metody, żeby nam pomóc, nawet te, wobec których był sceptyczny. Ja mu o masie suplementów powiedziałam sama. Nie widział w nich ratunku i chyba miał rację, bo u mnie nie zmieniły wiele. Podkreślił, że jakość naszych jajek zapisana jest w DNA w momencie, kiedy powstały. Przekazuje nam ją głównie matka. Możemy przyspieszyć jedynie pogarszanie jakości.

Natomiast efekty przynosi modyfikowanie dawek leków, priming testosteronowy itp.

Wracając do embriologów: wystarczy rano zadzwonić, zamówić telefon na ten dzień i oddzwonią na pewno. Dostaję nawet powiadomienie mailowe o ustalonym kontakcie. Jak w przypadku normalnych wizyt. Ja tam zawsze jestem ciekawa rozwoju zarodków dzień po dniu...

• MaDi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Jest jeszcze druga polecana immunolog - dr Suchanek, ona akurat przyjmuje w Gdańsku.

Do mnie dzwonili po zakończonej hodowli.

Ja uważam że czasami trzeba coś zmienić, sama zmieniałam klinikę po 1 procedurze i mimo że mam z niej syna, z drugiej nie mam żadnego zdrowego zarodka to uważam że to była dobra decyzja...

Orientujecie się naj klinika pracuje w majówkę? 🫣 wychodzi że wizyta rozpoczynająca stymulacje wypadałaby w okolicach majówki 🫣

Spokojnie, pierwszy transfer miałam 11.11 i dr powiedział, że jak trzeba to trzeba, faktycznie dla kilku osób była klinika parę godzin otwarta. ☺️ Ale ostatecznie jeśli nie, to pewnie dostaniesz zalecenia i recepty dzień wcześniej i całą rozpiskę kiedy zacząć brać leki :)

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    38+3-> 👶🎀🎉
    age.png
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    To dobrze, że nasz Ś. potrafi zmieniać zdanie i sięga po wszelkie metody, żeby nam pomóc, nawet te, wobec których był sceptyczny. Ja mu o masie suplementów powiedziałam sama. Nie widział w nich ratunku i chyba miał rację, bo u mnie nie zmieniły wiele. Podkreślił, że jakość naszych jajek zapisana jest w DNA w momencie, kiedy powstały. Przekazuje nam ją głównie matka. Możemy przyspieszyć jedynie pogarszanie jakości.

Natomiast efekty przynosi modyfikowanie dawek leków, priming testosteronowy itp.

Wracając do embriologów: wystarczy rano zadzwonić, zamówić telefon na ten dzień i oddzwonią na pewno. Dostaję nawet powiadomienie mailowe o ustalonym kontakcie. Jak w przypadku normalnych wizyt. Ja tam zawsze jestem ciekawa rozwoju zarodków dzień po dniu...
    Mi w trakcie wizyty tuż po wyniku hodowli zarodków pwoeidzial to samo-jakosci komorek nie da się poprawić, ale trzeba prowadzić się tak,żeby jej nie pogorszyć. I wiecie co, może się mylę, nie chce nikogo urazić, ale myślę,że ma rację, bo czytając forum widzę masę dziewczyn, które wala w siebie suple,np.te z pcos, by polepszyć jakość jajeczek i najczęściej widzę,że to raczej nie pomaga.Co doo tych, u których po suplementacji w kolejnej procedurze było więcej zarodków, czy nawet ciąża-uważam, że to zbieg okoliczności, a nie efekt supli(zaznaczam,z mówię o suplementach i innych cudach, nie o lekach!),że to właśnie ten konkretny cykl dal lepsza puke komorek,że to ten jeden zarodek był szczęśliwy i zdrowy.Mam nadzieję,że nikogo nie uraziłam.Mysle,że genetyka, choroby współistniejące i wiek są tu kluczowe, nie suple(nie mówię, że u chłopa jest tak samo,bo tu faktycznie można więcej podziałać-mój był chory przed i po punkcji i tu się bardziej zastanawiam czy nie miało to wpływu.Pozdrawiam dziewczyny!😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 09:27

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostaje podjąć własną decyzję. Jakieś tam badania znalazłam na ten temat: jedne pokazują, że pomaga w określonych grupach pacjentek (zwłaszcza starszych), w innych, że nie. Ja kupiłam, biorę regularnie w dużej dawce i cudów nie doświadczyłam...

‹‹ 3923 3924 3925 3926 3927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ