X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Flyleaf Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 chciałam dodać otuchy, że dwa zarodeczki to super liczba :)
    Nasz jedyny zarodek właśnie kopie matkę od środka w 30 tyg ciąży.

Bardzo mocno trzymam kciuki za każdą z Was z osobna, każda historia jest inna, bardzo liczę na to że każda doczeka szczęśliwego zakończenia :)

Domi0307, Nusia89 lubią tę wiadomość

Ona 35
    On 38
    Starania od 2019r
    6 cykli symulowanych,3 x IUI

2021.10 - poronienie zatrzymane - szpital łyżeczkowanie
    2023.03 - poronienie (7tyg)

Start IVF 6.2024
    6 zapłodnionych -> 3 przetrwały -> po pgta 1
    23.09 - transfer 4.1.2
    10 dpt beta 251 prog 25
    14 dpt beta 2519
    17.10 USG CRL 0.42 cm <3
    28.10 USG CRL 1,69 cm <3
    27.11 Prenatalne wszystko dobrze <3
    20.01 Połówkowe - przepływ oki - 325 gram dziewczynki <3
    24.03 1,3 kg Baby :) wg lek wszytsko oki
    14.04 USG 3 trymestru wszytsko dobrze 1,9 kg szczęścia <3
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flyleaf wrote:
    Nusia89 chciałam dodać otuchy, że dwa zarodeczki to super liczba :)
    Nasz jedyny zarodek właśnie kopie matkę od środka w 30 tyg ciąży.

Bardzo mocno trzymam kciuki za każdą z Was z osobna, każda historia jest inna, bardzo liczę na to że każda doczeka szczęśliwego zakończenia :)
    Dziękuję Ci i życzę, byś za kilka tyg.wtulila się w szczęście, na które tyle czekałaś!🥲
    Reszcie staraczek, które orzechodza trudny czas, poza szybką ciąża, życzę wsparcia i zrozumienia w partnerze/rodzinie/przyjaciółce, bo to bardzo ważne.

Domi0307 lubi tę wiadomość

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka, z ciekawości, u kogo się leczysz?

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • STARAczka Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U doktora Ś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 13:10

• Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    U doktora Ś.
    To witam w klubie😎

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, obecnie jestem w Invikcie ale po 2 procedurach mieliśmy tylko 1 zarodek..chcemy zmienić klinikę, by ktoś spojrzał na nas świeżym okiem. Wydaje nam się, że jedynym problemem jest u nas mała liczba komórek I ich niska jakość. Teraz miałam powtórzoną stymulację kropka w kropkę z poprzedniej i wydaje mi się, że nie jesteśmy ciekawym pacjentem dla pani doktor. Kontakt mamy super, ale właśnie, nie chcę robić kolejnej stymulacji, bo a nuż będzie zarodek. Polecacie klinikę ? Jakiego lekarza ? Ze strony organizacyjnej nie mam Invikcie nic do zarzucenia-umawianie wizyt, szybkie wyniki badań krwi, ale jednak efekty są marne jak na razie. Chodzi też o kontakt z laboratorium. W Invikcie dopiero 5 dnia jest informacja o hodowli. O tym,ze zarodki padły w 2 dobie, dowiedziałam się dwie godziny przed transferem, kiedy można było już w piątek to nam przekazać, a nie trzymać w niepewności prawie do przyjazdu do kliniki.
    Jesteśmy z Gdyni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 17:30

Ona 37 lat-wszystko ok, AMH-0,9
    On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
    27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
    10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    25.03. 25' start 2 stymulacji-Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    02.04. Punkcja 6🥚 mamy jeden waleczny zarodek🥰
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Dziewczyny, obecnie jestem w Invikcie ale po 2 procedurach mieliśmy tylko 1 zarodek..chcemy zmienić klinikę, by ktoś spojrzał na nas świeżym okiem. Wydaje nam się, że jedynym problemem jest u nas mała liczba komórek I ich niska jakość. Teraz miałam powtórzoną stymulację kropka w kropkę z poprzedniej i wydaje mi się, że nie jesteśmy ciekawym pacjentem dla pani doktor. Kontakt mamy super, ale właśnie, nie chcę robić kolejnej stymulacji, bo a nuż będzie zarodek. Polecacie klinikę ? Jakiego lekarza ? Ze strony organizacyjnej nie mam Invikcie nic do zarzucenia-umawianie wizyt, szybkie wyniki badań krwi, ale jednak efekty są marne jak na razie. Chodzi też o kontakt z laboratorium. W Invikcie dopiero 5 dnia jest informacja o hodowli. O tym,ze zarodki padły w 2 dobie, dowiedziałam się dwie godziny przed transferem, kiedy można było już w piątek to nam przekazać, a nie trzymać w niepewności prawie do przyjazdu do kliniki.
    Jesteśmy z Gdyni.

Niestety jeśli chodzi o lab to jest tak samo, dzwonią dopiero po zakończonej hodowli,a na świeży transfer idziesz z duszą na ramieniu.. choć można też uznać, że jeśli nie dzwonią to dobry znak.
    Jakie badania macie już zrobione?
    Absolutnie nie chcę urazić, ale w kwestii niskiej jakości komórek to chyba lekarz za dużo nie ma do działania :( Ewentualnie konsultacja z immunologiem? W Gamecie niektórzy lekarze i jak się okazuje też w niektórych przypadkach, akceptują zalecenia immuno.

MagdaLena88 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Żabka🐸 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Jesteśmy z Gdyni.
    Jeśli chodzi o laboratorium to ja dzwoniłam w 3 dniu hodowli i bez problemu otrzymałam informację jak się rozwijają zarodki :)

👩31
    06.2024- AMH 5.56
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hiperprolaktynemia
    KIR BX
    🧑37
    Obniżone parametry nasienia
    🟢Kariotyp🟢AZF🟢CFTR

Starania od 2018

14.07.2024 rozpoczęcie IVF
    25.07 9°° punkcja, 22 kumulusy, 15 dojrzałych 🥚🥚, 6 zapłodnionych, 9 zamrożonych
    25.07 23°° SOR, krwotok po punkcji, operacja na CITO...
    30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹

I FET (cn)
    04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 💔
    II FET (cs)
    04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG + Encorton + Neoparin 🥹🤞🍀 + Accofil od 15dpt
    11.11.2024 7dpt ⏸️🥰🥹
    8tc poronienie 💔

20.03.2025 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Tarivid+Metronidazol), adenomioza

III FET Maj ?? 🌈🌈
    Prograf, Encorton, Neoparin, Accofil, Smoflipid

Na zimowisku ❄️4.2.2 🥰
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Niestety jeśli chodzi o lab to jest tak samo, dzwonią dopiero po zakończonej hodowli,a na świeży transfer idziesz z duszą na ramieniu.. choć można też uznać, że jeśli nie dzwonią to dobry znak.
    Jakie badania macie już zrobione?
    Absolutnie nie chcę urazić, ale w kwestii niskiej jakości komórek to chyba lekarz za dużo nie ma do działania :( Ewentualnie konsultacja z immunologiem? W Gamecie niektórzy lekarze i jak się okazuje też w niektórych przypadkach, akceptują zalecenia immuno.

Z jednej strony pani doktor ciągle mówi, że winą jest mój wiek i nic nie może z tym zrobić. A mi się wydaje, że to moje Amh nie jest jeszcze krytycznie niskie by mówić, że nic się nie da zrobić. W kwestii badań to mówiła, że musimy badać zarodki, bo wiek itp i to pewnie kwestia genetyczna. Zrobiliśmy kariotypy, prawidłowe wyszły ale nie bardzo jest co badać. Generalnie pani doktor mówi, ze jedynie wierzy w suplementację koenzymem Q10 i nie mamy czasu na badania. Jedynie co to próbować dalej. I pani jest zadowolona z odpowiedzi na stymulację. Także chcę by ktoś świeży w to wszedł i ocenił czy można coś więcej zrobić.
    Nasza obecna pani doktor nie uznaje immuno, bo właśnie jedyna droga to badanie zarodków. No ale jak zarodków nie ma ,to nic z tym nie zrobimy.
    Przyjaciółka poleca Dr Śliwińskiego, ona uniknęła in vitro, ma 3 dzieci. Zaś siostra jej męża ma 2 dzieci z in vitro właśnie, była jego pacjentką.

MaDi lubi tę wiadomość

Ona 37 lat-wszystko ok, AMH-0,9
    On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
    27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
    10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    25.03. 25' start 2 stymulacji-Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    02.04. Punkcja 6🥚 mamy jeden waleczny zarodek🥰
  • Żabka🐸 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Z jednej strony pani doktor ciągle mówi, że winą jest mój wiek i nic nie może z tym zrobić. A mi się wydaje, że to moje Amh nie jest jeszcze krytycznie niskie by mówić, że nic się nie da zrobić. W kwestii badań to mówiła, że musimy badać zarodki, bo wiek itp i to pewnie kwestia genetyczna. Zrobiliśmy kariotypy, prawidłowe wyszły ale nie bardzo jest co badać. Generalnie pani doktor mówi, ze jedynie wierzy w suplementację koenzymem Q10 i nie mamy czasu na badania. Jedynie co to próbować dalej. I pani jest zadowolona z odpowiedzi na stymulację. Także chcę by ktoś świeży w to wszedł i ocenił czy można coś więcej zrobić.
    Nasza obecna pani doktor nie uznaje immuno, bo właśnie jedyna droga to badanie zarodków. No ale jak zarodków nie ma ,to nic z tym nie zrobimy.
    Przyjaciółka poleca Dr Śliwińskiego, ona uniknęła in vitro, ma 3 dzieci. Zaś siostra jej męża ma 2 dzieci z in vitro właśnie, była jego pacjentką.
    Również jestem pacjentką dr Ś i polecam ;)
    Akceptuje zalecenia immuno.
    Co do immuno, polecam dr Jarosz, konkretna babka.

👩31
    06.2024- AMH 5.56
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hiperprolaktynemia
    KIR BX
    🧑37
    Obniżone parametry nasienia
    🟢Kariotyp🟢AZF🟢CFTR

Starania od 2018

14.07.2024 rozpoczęcie IVF
    25.07 9°° punkcja, 22 kumulusy, 15 dojrzałych 🥚🥚, 6 zapłodnionych, 9 zamrożonych
    25.07 23°° SOR, krwotok po punkcji, operacja na CITO...
    30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹

I FET (cn)
    04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 💔
    II FET (cs)
    04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG + Encorton + Neoparin 🥹🤞🍀 + Accofil od 15dpt
    11.11.2024 7dpt ⏸️🥰🥹
    8tc poronienie 💔

20.03.2025 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Tarivid+Metronidazol), adenomioza

III FET Maj ?? 🌈🌈
    Prograf, Encorton, Neoparin, Accofil, Smoflipid

Na zimowisku ❄️4.2.2 🥰
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:

Na wątku miesięcznym są dziewczyny, które miały podobną sytuację i jakieś leczenie dodatkowe miały wdrożone. Z tego co pamiętam, to właśnie od immunologa, więc na pewno warto umówić się już do dr Jarosz, a w międzyczasie podpytać dziewczyn w jakie badania uderzyć, żeby już coś na wizytę czy teleporadę mieć. Do doktora na konsultację z pewnością warto się też umówić, ale chyba bym już poszła z zaleceniami immunologa, choć może to trochę zająć czasu, do dr J około 1.5 miesiąca się czeka (na początku roku takie były terminy)

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena88, ja jestem pacjentka dr Ś.Na razie wstrzymam się z oceną, zobaczę jaki będzie efekt 1.procedury i ewentualny plan na 2. Na pewno powiem,że lekarz jedt konkretny,nie obiecuje gruszek na wierzbie, co z pewnością jest zaletą. Jeśli ktoś Ci polecił,to czemu nie?

Pytanie z innej beczki-pojawil się tu temat koenzym.q10.Jak Wasi lekarz prowadzący się odnoszą do wpływu q10 na jakość kom.?Mój powiedział,że to marketing, są badania, ale na razie nie potwierdzone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 20:37

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • STARAczka Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Kochana, ja też mam mizerne Amh 1, jestem najstarsza starowinką chyba, a Ś. wycisnął już że mnie 8 przyzwoitych zarodków. Walczymy o kolejne. Jego wiedza jest przeogromna, korzysta z doświadczenia, które przez lata obserwacji różnych sytuacji nabył. Angażuje się w proces, modyfikuje go, do tego ma poczucie humoru i ja wchodzę do niego jak do domu... Odpowiedział na każde, nawet najgłupsze, moje pytanie.

Biorę koenzym od 4 miesięcy, ubichinol, niestety, nie widzę jego wpływu na wynik. Doktor postawił na lek Androtop i faktycznie ruszyło. W suplementy średnio wierzy, ale nie neguje ich brania.

Może warto udać się po po prostu na konsultację. Wizyta u innego lekarza to nie zdrada, a zmiana perspektywy. Ja polecam gorąco. Dziś na podglądzie - 10 pęcherzyków, wszystkie rosną w sposób kontrolowany... Żadnych gwałtownych ruchów, żadnego zwiększania dawek, lekarz prowadzi stymulację cierpliwie i powoli.
    A labo? Zamawiam telefon, dzwonią codziennie ze szczegółowym raportem. Nigdy nie zdarzyło się, żeby o mnie zapomnieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 20:44

MagdaLena88, Domi0307, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Chomik_mandżurski Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie dr Ś po 2 procedurze zalecil suplementacje Ten Fertil Ona AMH i to w podwojnej niz zalecana dawce, wspomnial o tym ze jest w nim q10, ktory moze pomoc. Bylam bardzo zdziwiona bo poprzednio gdy pytalam o suple mowil ze moge brac suplementy jesli wierze ze to pomoze :)
    Mi zawsze lekarz wyznaczal konkretny termin na telefon do recepcji z prosba o informacje z laboratorium o zarodkach (5 albo 6 dzien po punkcji). Nigdy nie dzwonili do mnie sami wczesniej, ale w pierwszej procedurze ja zadzwonilam z prosba o kontakt w 3 dniu i oddzwonili :) Nie mialam tez sytuacji zeby padly wszystkie przed wyznaczonym terminem, wiec nie wiem czy wtedy odzywaja sie sami zeby nie trzymac pacjentki w napieciu.

♀️ 88 AMH 1.27, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA1 1:1000, ANA2 1:320, ANA3 1:1000, homocysteina poniżej normy, PAI-1 5g/5g
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze druga polecana immunolog - dr Suchanek, ona akurat przyjmuje w Gdańsku.

Do mnie dzwonili po zakończonej hodowli.

Ja uważam że czasami trzeba coś zmienić, sama zmieniałam klinikę po 1 procedurze i mimo że mam z niej syna, z drugiej nie mam żadnego zdrowego zarodka to uważam że to była dobra decyzja...

Orientujecie się naj klinika pracuje w majówkę? 🫣 wychodzi że wizyta rozpoczynająca stymulacje wypadałaby w okolicach majówki 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 23:42

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - I IVF

23.12.21 - FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
    ❓️❔️❓️❔️❓️❔️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    Mi wlasnie dr Ś po 2 procedurze zalecil suplementacje Ten Fertil Ona AMH i to w podwojnej niz zalecana dawce, wspomnial o tym ze jest w nim q10, ktory moze pomoc. Bylam bardzo zdziwiona bo poprzednio gdy pytalam o suple mowil ze moge brac suplementy jesli wierze ze to pomoze :)
    Mi zawsze lekarz wyznaczal konkretny termin na telefon do recepcji z prosba o informacje z laboratorium o zarodkach (5 albo 6 dzien po punkcji). Nigdy nie dzwonili do mnie sami wczesniej, ale w pierwszej procedurze ja zadzwonilam z prosba o kontakt w 3 dniu i oddzwonili :) Nie mialam tez sytuacji zeby padly wszystkie przed wyznaczonym terminem, wiec nie wiem czy wtedy odzywaja sie sami zeby nie trzymac pacjentki w napieciu.
    Hmm, ja pytałam jakieś 2msc temu o koenzym q10, to dr Ś poweidzial,że to marketing, są prowadzone badania, ale na razie nic nie potwierdzone i szkoda pieniędzy. Powiem wam,że trochę mnie martwi ta nzmiennosc opinii dra....🤔

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • STARAczka Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    To dobrze, że nasz Ś. potrafi zmieniać zdanie i sięga po wszelkie metody, żeby nam pomóc, nawet te, wobec których był sceptyczny. Ja mu o masie suplementów powiedziałam sama. Nie widział w nich ratunku i chyba miał rację, bo u mnie nie zmieniły wiele. Podkreślił, że jakość naszych jajek zapisana jest w DNA w momencie, kiedy powstały. Przekazuje nam ją głównie matka. Możemy przyspieszyć jedynie pogarszanie jakości.

Natomiast efekty przynosi modyfikowanie dawek leków, priming testosteronowy itp.

Wracając do embriologów: wystarczy rano zadzwonić, zamówić telefon na ten dzień i oddzwonią na pewno. Dostaję nawet powiadomienie mailowe o ustalonym kontakcie. Jak w przypadku normalnych wizyt. Ja tam zawsze jestem ciekawa rozwoju zarodków dzień po dniu...

• MaDi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Jest jeszcze druga polecana immunolog - dr Suchanek, ona akurat przyjmuje w Gdańsku.

Do mnie dzwonili po zakończonej hodowli.

Ja uważam że czasami trzeba coś zmienić, sama zmieniałam klinikę po 1 procedurze i mimo że mam z niej syna, z drugiej nie mam żadnego zdrowego zarodka to uważam że to była dobra decyzja...

Orientujecie się naj klinika pracuje w majówkę? 🫣 wychodzi że wizyta rozpoczynająca stymulacje wypadałaby w okolicach majówki 🫣

Spokojnie, pierwszy transfer miałam 11.11 i dr powiedział, że jak trzeba to trzeba, faktycznie dla kilku osób była klinika parę godzin otwarta. ☺️ Ale ostatecznie jeśli nie, to pewnie dostaniesz zalecenia i recepty dzień wcześniej i całą rozpiskę kiedy zacząć brać leki :)

Starania od 2020
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,

10.2024 -> IVF
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Nusia89 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    To dobrze, że nasz Ś. potrafi zmieniać zdanie i sięga po wszelkie metody, żeby nam pomóc, nawet te, wobec których był sceptyczny. Ja mu o masie suplementów powiedziałam sama. Nie widział w nich ratunku i chyba miał rację, bo u mnie nie zmieniły wiele. Podkreślił, że jakość naszych jajek zapisana jest w DNA w momencie, kiedy powstały. Przekazuje nam ją głównie matka. Możemy przyspieszyć jedynie pogarszanie jakości.

Natomiast efekty przynosi modyfikowanie dawek leków, priming testosteronowy itp.

Wracając do embriologów: wystarczy rano zadzwonić, zamówić telefon na ten dzień i oddzwonią na pewno. Dostaję nawet powiadomienie mailowe o ustalonym kontakcie. Jak w przypadku normalnych wizyt. Ja tam zawsze jestem ciekawa rozwoju zarodków dzień po dniu...
    Mi w trakcie wizyty tuż po wyniku hodowli zarodków pwoeidzial to samo-jakosci komorek nie da się poprawić, ale trzeba prowadzić się tak,żeby jej nie pogorszyć. I wiecie co, może się mylę, nie chce nikogo urazić, ale myślę,że ma rację, bo czytając forum widzę masę dziewczyn, które wala w siebie suple,np.te z pcos, by polepszyć jakość jajeczek i najczęściej widzę,że to raczej nie pomaga.Co doo tych, u których po suplementacji w kolejnej procedurze było więcej zarodków, czy nawet ciąża-uważam, że to zbieg okoliczności, a nie efekt supli(zaznaczam,z mówię o suplementach i innych cudach, nie o lekach!),że to właśnie ten konkretny cykl dal lepsza puke komorek,że to ten jeden zarodek był szczęśliwy i zdrowy.Mam nadzieję,że nikogo nie uraziłam.Mysle,że genetyka, choroby współistniejące i wiek są tu kluczowe, nie suple(nie mówię, że u chłopa jest tak samo,bo tu faktycznie można więcej podziałać-mój był chory przed i po punkcji i tu się bardziej zastanawiam czy nie miało to wpływu.Pozdrawiam dziewczyny!😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 09:27

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • STARAczka Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostaje podjąć własną decyzję. Jakieś tam badania znalazłam na ten temat: jedne pokazują, że pomaga w określonych grupach pacjentek (zwłaszcza starszych), w innych, że nie. Ja kupiłam, biorę regularnie w dużej dawce i cudów nie doświadczyłam...

‹‹ 3923 3924 3925 3926 3927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ