Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nusia89 chciałam dodać otuchy, że dwa zarodeczki to super liczba
Nasz jedyny zarodek właśnie kopie matkę od środka w 30 tyg ciąży.
Bardzo mocno trzymam kciuki za każdą z Was z osobna, każda historia jest inna, bardzo liczę na to że każda doczeka szczęśliwego zakończeniaDomi0307, Nusia89 lubią tę wiadomość
Ona 35
On 38
Starania od 2019r
6 cykli symulowanych,3 x IUI
2021.10 - poronienie zatrzymane - szpital łyżeczkowanie
2023.03 - poronienie (7tyg)
Start IVF 6.2024
6 zapłodnionych -> 3 przetrwały -> po pgta 1
23.09 - transfer 4.1.2
10 dpt beta 251 prog 25
14 dpt beta 2519
17.10 USG CRL 0.42 cm
28.10 USG CRL 1,69 cm
27.11 Prenatalne wszystko dobrze
20.01 Połówkowe - przepływ oki - 325 gram dziewczynki
24.03 1,3 kg Babywg lek wszytsko oki
14.04 USG 3 trymestru wszytsko dobrze 1,9 kg szczęścia -
Flyleaf wrote:Nusia89 chciałam dodać otuchy, że dwa zarodeczki to super liczba
Nasz jedyny zarodek właśnie kopie matkę od środka w 30 tyg ciąży.
Bardzo mocno trzymam kciuki za każdą z Was z osobna, każda historia jest inna, bardzo liczę na to że każda doczeka szczęśliwego zakończenia
Reszcie staraczek, które orzechodza trudny czas, poza szybką ciąża, życzę wsparcia i zrozumienia w partnerze/rodzinie/przyjaciółce, bo to bardzo ważne.Domi0307 lubi tę wiadomość
Starania na luzie- 2023
Starania konkretne-styczen 2024
♀️Ona:35
PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
Amh:3.3(09'2024)
Jajowody drozne
Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
4.cykl na clo+ovitrelle
♂️:36
Seminogram✅ -
STARAczka, z ciekawości, u kogo się leczysz?Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
STARAczka wrote:U doktora Ś.Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
Dziewczyny, obecnie jestem w Invikcie ale po 2 procedurach mieliśmy tylko 1 zarodek..chcemy zmienić klinikę, by ktoś spojrzał na nas świeżym okiem. Wydaje nam się, że jedynym problemem jest u nas mała liczba komórek I ich niska jakość. Teraz miałam powtórzoną stymulację kropka w kropkę z poprzedniej i wydaje mi się, że nie jesteśmy ciekawym pacjentem dla pani doktor. Kontakt mamy super, ale właśnie, nie chcę robić kolejnej stymulacji, bo a nuż będzie zarodek. Polecacie klinikę ? Jakiego lekarza ? Ze strony organizacyjnej nie mam Invikcie nic do zarzucenia-umawianie wizyt, szybkie wyniki badań krwi, ale jednak efekty są marne jak na razie. Chodzi też o kontakt z laboratorium. W Invikcie dopiero 5 dnia jest informacja o hodowli. O tym,ze zarodki padły w 2 dobie, dowiedziałam się dwie godziny przed transferem, kiedy można było już w piątek to nam przekazać, a nie trzymać w niepewności prawie do przyjazdu do kliniki.
Jesteśmy z Gdyni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 17:30
Ona 37 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
25.03. 25' start 2 stymulacji-Gonapeptyl Daily i Rekovelle
02.04. Punkcja 6🥚 mamy jeden waleczny zarodek🥰 -
MagdaLena88 wrote:Dziewczyny, obecnie jestem w Invikcie ale po 2 procedurach mieliśmy tylko 1 zarodek..chcemy zmienić klinikę, by ktoś spojrzał na nas świeżym okiem. Wydaje nam się, że jedynym problemem jest u nas mała liczba komórek I ich niska jakość. Teraz miałam powtórzoną stymulację kropka w kropkę z poprzedniej i wydaje mi się, że nie jesteśmy ciekawym pacjentem dla pani doktor. Kontakt mamy super, ale właśnie, nie chcę robić kolejnej stymulacji, bo a nuż będzie zarodek. Polecacie klinikę ? Jakiego lekarza ? Ze strony organizacyjnej nie mam Invikcie nic do zarzucenia-umawianie wizyt, szybkie wyniki badań krwi, ale jednak efekty są marne jak na razie. Chodzi też o kontakt z laboratorium. W Invikcie dopiero 5 dnia jest informacja o hodowli. O tym,ze zarodki padły w 2 dobie, dowiedziałam się dwie godziny przed transferem, kiedy można było już w piątek to nam przekazać, a nie trzymać w niepewności prawie do przyjazdu do kliniki.
Jesteśmy z Gdyni.
Niestety jeśli chodzi o lab to jest tak samo, dzwonią dopiero po zakończonej hodowli,a na świeży transfer idziesz z duszą na ramieniu.. choć można też uznać, że jeśli nie dzwonią to dobry znak.
Jakie badania macie już zrobione?
Absolutnie nie chcę urazić, ale w kwestii niskiej jakości komórek to chyba lekarz za dużo nie ma do działaniaEwentualnie konsultacja z immunologiem? W Gamecie niektórzy lekarze i jak się okazuje też w niektórych przypadkach, akceptują zalecenia immuno.
MagdaLena88 lubi tę wiadomość
Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
MagdaLena88 wrote:Dziewczyny, obecnie jestem w Invikcie ale po 2 procedurach mieliśmy tylko 1 zarodek..chcemy zmienić klinikę, by ktoś spojrzał na nas świeżym okiem. Wydaje nam się, że jedynym problemem jest u nas mała liczba komórek I ich niska jakość. Teraz miałam powtórzoną stymulację kropka w kropkę z poprzedniej i wydaje mi się, że nie jesteśmy ciekawym pacjentem dla pani doktor. Kontakt mamy super, ale właśnie, nie chcę robić kolejnej stymulacji, bo a nuż będzie zarodek. Polecacie klinikę ? Jakiego lekarza ? Ze strony organizacyjnej nie mam Invikcie nic do zarzucenia-umawianie wizyt, szybkie wyniki badań krwi, ale jednak efekty są marne jak na razie. Chodzi też o kontakt z laboratorium. W Invikcie dopiero 5 dnia jest informacja o hodowli. O tym,ze zarodki padły w 2 dobie, dowiedziałam się dwie godziny przed transferem, kiedy można było już w piątek to nam przekazać, a nie trzymać w niepewności prawie do przyjazdu do kliniki.
Jesteśmy z Gdyni.👩31
06.2024- AMH 5.56
PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hiperprolaktynemia
KIR BX
🧑37
Obniżone parametry nasienia
🟢Kariotyp🟢AZF🟢CFTR
Starania od 2018
14.07.2024 rozpoczęcie IVF
25.07 9°° punkcja, 22 kumulusy, 15 dojrzałych 🥚🥚, 6 zapłodnionych, 9 zamrożonych
25.07 23°° SOR, krwotok po punkcji, operacja na CITO...
30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹
I FET (cn)
04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 💔
II FET (cs)
04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG + Encorton + Neoparin 🥹🤞🍀 + Accofil od 15dpt
11.11.2024 7dpt ⏸️🥰🥹
8tc poronienie 💔
20.03.2025 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Tarivid+Metronidazol), adenomioza
III FET Maj ?? 🌈🌈
Prograf, Encorton, Neoparin, Accofil, Smoflipid
Na zimowisku ❄️4.2.2 🥰 -
MaDi wrote:Niestety jeśli chodzi o lab to jest tak samo, dzwonią dopiero po zakończonej hodowli,a na świeży transfer idziesz z duszą na ramieniu.. choć można też uznać, że jeśli nie dzwonią to dobry znak.
Jakie badania macie już zrobione?
Absolutnie nie chcę urazić, ale w kwestii niskiej jakości komórek to chyba lekarz za dużo nie ma do działaniaEwentualnie konsultacja z immunologiem? W Gamecie niektórzy lekarze i jak się okazuje też w niektórych przypadkach, akceptują zalecenia immuno.
Z jednej strony pani doktor ciągle mówi, że winą jest mój wiek i nic nie może z tym zrobić. A mi się wydaje, że to moje Amh nie jest jeszcze krytycznie niskie by mówić, że nic się nie da zrobić. W kwestii badań to mówiła, że musimy badać zarodki, bo wiek itp i to pewnie kwestia genetyczna. Zrobiliśmy kariotypy, prawidłowe wyszły ale nie bardzo jest co badać. Generalnie pani doktor mówi, ze jedynie wierzy w suplementację koenzymem Q10 i nie mamy czasu na badania. Jedynie co to próbować dalej. I pani jest zadowolona z odpowiedzi na stymulację. Także chcę by ktoś świeży w to wszedł i ocenił czy można coś więcej zrobić.
Nasza obecna pani doktor nie uznaje immuno, bo właśnie jedyna droga to badanie zarodków. No ale jak zarodków nie ma ,to nic z tym nie zrobimy.
Przyjaciółka poleca Dr Śliwińskiego, ona uniknęła in vitro, ma 3 dzieci. Zaś siostra jej męża ma 2 dzieci z in vitro właśnie, była jego pacjentką.MaDi lubi tę wiadomość
Ona 37 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
25.03. 25' start 2 stymulacji-Gonapeptyl Daily i Rekovelle
02.04. Punkcja 6🥚 mamy jeden waleczny zarodek🥰 -
MagdaLena88 wrote:Z jednej strony pani doktor ciągle mówi, że winą jest mój wiek i nic nie może z tym zrobić. A mi się wydaje, że to moje Amh nie jest jeszcze krytycznie niskie by mówić, że nic się nie da zrobić. W kwestii badań to mówiła, że musimy badać zarodki, bo wiek itp i to pewnie kwestia genetyczna. Zrobiliśmy kariotypy, prawidłowe wyszły ale nie bardzo jest co badać. Generalnie pani doktor mówi, ze jedynie wierzy w suplementację koenzymem Q10 i nie mamy czasu na badania. Jedynie co to próbować dalej. I pani jest zadowolona z odpowiedzi na stymulację. Także chcę by ktoś świeży w to wszedł i ocenił czy można coś więcej zrobić.
Nasza obecna pani doktor nie uznaje immuno, bo właśnie jedyna droga to badanie zarodków. No ale jak zarodków nie ma ,to nic z tym nie zrobimy.
Przyjaciółka poleca Dr Śliwińskiego, ona uniknęła in vitro, ma 3 dzieci. Zaś siostra jej męża ma 2 dzieci z in vitro właśnie, była jego pacjentką.
Akceptuje zalecenia immuno.
Co do immuno, polecam dr Jarosz, konkretna babka.MagdaLena88 lubi tę wiadomość
👩31
06.2024- AMH 5.56
PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hiperprolaktynemia
KIR BX
🧑37
Obniżone parametry nasienia
🟢Kariotyp🟢AZF🟢CFTR
Starania od 2018
14.07.2024 rozpoczęcie IVF
25.07 9°° punkcja, 22 kumulusy, 15 dojrzałych 🥚🥚, 6 zapłodnionych, 9 zamrożonych
25.07 23°° SOR, krwotok po punkcji, operacja na CITO...
30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹
I FET (cn)
04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 💔
II FET (cs)
04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG + Encorton + Neoparin 🥹🤞🍀 + Accofil od 15dpt
11.11.2024 7dpt ⏸️🥰🥹
8tc poronienie 💔
20.03.2025 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Tarivid+Metronidazol), adenomioza
III FET Maj ?? 🌈🌈
Prograf, Encorton, Neoparin, Accofil, Smoflipid
Na zimowisku ❄️4.2.2 🥰 -
MagdaLena88 wrote:Z jednej strony pani doktor ciągle mówi, że winą jest mój wiek i nic nie może z tym zrobić. A mi się wydaje, że to moje Amh nie jest jeszcze krytycznie niskie by mówić, że nic się nie da zrobić. W kwestii badań to mówiła, że musimy badać zarodki, bo wiek itp i to pewnie kwestia genetyczna. Zrobiliśmy kariotypy, prawidłowe wyszły ale nie bardzo jest co badać. Generalnie pani doktor mówi, ze jedynie wierzy w suplementację koenzymem Q10 i nie mamy czasu na badania. Jedynie co to próbować dalej. I pani jest zadowolona z odpowiedzi na stymulację. Także chcę by ktoś świeży w to wszedł i ocenił czy można coś więcej zrobić.
Przyjaciółka poleca Dr Śliwińskiego, ona uniknęła in vitro, ma 3 dzieci. Zaś siostra jej męża ma 2 dzieci z in vitro właśnie, była jego pacjentką.
Na wątku miesięcznym są dziewczyny, które miały podobną sytuację i jakieś leczenie dodatkowe miały wdrożone. Z tego co pamiętam, to właśnie od immunologa, więc na pewno warto umówić się już do dr Jarosz, a w międzyczasie podpytać dziewczyn w jakie badania uderzyć, żeby już coś na wizytę czy teleporadę mieć. Do doktora na konsultację z pewnością warto się też umówić, ale chyba bym już poszła z zaleceniami immunologa, choć może to trochę zająć czasu, do dr J około 1.5 miesiąca się czeka (na początku roku takie były terminy)MagdaLena88 lubi tę wiadomość
Starania od 2020
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
10.2024 -> IVF
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
Magdalena88, ja jestem pacjentka dr Ś.Na razie wstrzymam się z oceną, zobaczę jaki będzie efekt 1.procedury i ewentualny plan na 2. Na pewno powiem,że lekarz jedt konkretny,nie obiecuje gruszek na wierzbie, co z pewnością jest zaletą. Jeśli ktoś Ci polecił,to czemu nie?
Pytanie z innej beczki-pojawil się tu temat koenzym.q10.Jak Wasi lekarz prowadzący się odnoszą do wpływu q10 na jakość kom.?Mój powiedział,że to marketing, są badania, ale na razie nie potwierdzone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 20:37
Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
Biorę koenzym od 4 miesięcy, ubichinol, niestety, nie widzę jego wpływu na wynik. Doktor postawił na lek Androtop i faktycznie ruszyło. W suplementy średnio wierzy, ale nie neguje ich brania.
Może warto udać się po po prostu na konsultację. Wizyta u innego lekarza to nie zdrada, a zmiana perspektywy. Ja polecam gorąco. Dziś na podglądzie - 10 pęcherzyków, wszystkie rosną w sposób kontrolowany... Żadnych gwałtownych ruchów, żadnego zwiększania dawek, lekarz prowadzi stymulację cierpliwie i powoli.
A labo? Zamawiam telefon, dzwonią codziennie ze szczegółowym raportem. Nigdy nie zdarzyło się, żeby o mnie zapomnieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 20:44
MagdaLena88, Domi0307, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Mi wlasnie dr Ś po 2 procedurze zalecil suplementacje Ten Fertil Ona AMH i to w podwojnej niz zalecana dawce, wspomnial o tym ze jest w nim q10, ktory moze pomoc. Bylam bardzo zdziwiona bo poprzednio gdy pytalam o suple mowil ze moge brac suplementy jesli wierze ze to pomoze
Mi zawsze lekarz wyznaczal konkretny termin na telefon do recepcji z prosba o informacje z laboratorium o zarodkach (5 albo 6 dzien po punkcji). Nigdy nie dzwonili do mnie sami wczesniej, ale w pierwszej procedurze ja zadzwonilam z prosba o kontakt w 3 dniu i oddzwoniliNie mialam tez sytuacji zeby padly wszystkie przed wyznaczonym terminem, wiec nie wiem czy wtedy odzywaja sie sami zeby nie trzymac pacjentki w napieciu.
♀️ 88 AMH 1.27, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA1 1:1000, ANA2 1:320, ANA3 1:1000, homocysteina poniżej normy, PAI-1 5g/5g
♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
02.24 - FET beta 0
07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
13.08 FET 7tc 💔 -
Jest jeszcze druga polecana immunolog - dr Suchanek, ona akurat przyjmuje w Gdańsku.
Do mnie dzwonili po zakończonej hodowli.
Ja uważam że czasami trzeba coś zmienić, sama zmieniałam klinikę po 1 procedurze i mimo że mam z niej syna, z drugiej nie mam żadnego zdrowego zarodka to uważam że to była dobra decyzja...
Orientujecie się naj klinika pracuje w majówkę? 🫣 wychodzi że wizyta rozpoczynająca stymulacje wypadałaby w okolicach majówki 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 23:42
MagdaLena88 lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Chomik_mandżurski wrote:Mi wlasnie dr Ś po 2 procedurze zalecil suplementacje Ten Fertil Ona AMH i to w podwojnej niz zalecana dawce, wspomnial o tym ze jest w nim q10, ktory moze pomoc. Bylam bardzo zdziwiona bo poprzednio gdy pytalam o suple mowil ze moge brac suplementy jesli wierze ze to pomoze
Mi zawsze lekarz wyznaczal konkretny termin na telefon do recepcji z prosba o informacje z laboratorium o zarodkach (5 albo 6 dzien po punkcji). Nigdy nie dzwonili do mnie sami wczesniej, ale w pierwszej procedurze ja zadzwonilam z prosba o kontakt w 3 dniu i oddzwoniliNie mialam tez sytuacji zeby padly wszystkie przed wyznaczonym terminem, wiec nie wiem czy wtedy odzywaja sie sami zeby nie trzymac pacjentki w napieciu.
Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
Chomik_mandżurski wrote:Mi wlasnie dr Ś po 2 procedurze zalecil suplementacje Ten Fertil Ona AMH i to w podwojnej niz zalecana dawce, wspomnial o tym ze jest w nim q10, ktory moze pomoc. Bylam bardzo zdziwiona bo poprzednio gdy pytalam o suple mowil ze moge brac suplementy jesli wierze ze to pomoze
Natomiast efekty przynosi modyfikowanie dawek leków, priming testosteronowy itp.
Wracając do embriologów: wystarczy rano zadzwonić, zamówić telefon na ten dzień i oddzwonią na pewno. Dostaję nawet powiadomienie mailowe o ustalonym kontakcie. Jak w przypadku normalnych wizyt. Ja tam zawsze jestem ciekawa rozwoju zarodków dzień po dniu...MagdaLena88 lubi tę wiadomość
-
Krysia1411 wrote:Jest jeszcze druga polecana immunolog - dr Suchanek, ona akurat przyjmuje w Gdańsku.
Do mnie dzwonili po zakończonej hodowli.
Ja uważam że czasami trzeba coś zmienić, sama zmieniałam klinikę po 1 procedurze i mimo że mam z niej syna, z drugiej nie mam żadnego zdrowego zarodka to uważam że to była dobra decyzja...
Orientujecie się naj klinika pracuje w majówkę? 🫣 wychodzi że wizyta rozpoczynająca stymulacje wypadałaby w okolicach majówki 🫣
Spokojnie, pierwszy transfer miałam 11.11 i dr powiedział, że jak trzeba to trzeba, faktycznie dla kilku osób była klinika parę godzin otwarta. ☺️ Ale ostatecznie jeśli nie, to pewnie dostaniesz zalecenia i recepty dzień wcześniej i całą rozpiskę kiedy zacząć brać lekiStarania od 2020
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
10.2024 -> IVF
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
STARAczka wrote:To dobrze, że nasz Ś. potrafi zmieniać zdanie i sięga po wszelkie metody, żeby nam pomóc, nawet te, wobec których był sceptyczny. Ja mu o masie suplementów powiedziałam sama. Nie widział w nich ratunku i chyba miał rację, bo u mnie nie zmieniły wiele. Podkreślił, że jakość naszych jajek zapisana jest w DNA w momencie, kiedy powstały. Przekazuje nam ją głównie matka. Możemy przyspieszyć jedynie pogarszanie jakości.
Natomiast efekty przynosi modyfikowanie dawek leków, priming testosteronowy itp.
Wracając do embriologów: wystarczy rano zadzwonić, zamówić telefon na ten dzień i oddzwonią na pewno. Dostaję nawet powiadomienie mailowe o ustalonym kontakcie. Jak w przypadku normalnych wizyt. Ja tam zawsze jestem ciekawa rozwoju zarodków dzień po dniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 09:27
Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
No to pozostaje podjąć własną decyzję. Jakieś tam badania znalazłam na ten temat: jedne pokazują, że pomaga w określonych grupach pacjentek (zwłaszcza starszych), w innych, że nie. Ja kupiłam, biorę regularnie w dużej dawce i cudów nie doświadczyłam...