Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
taka_jedna wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie odnośnie leków przed transferem. Czy wyście też dostawały takie kosmiczne dawdki progesteronu?
Jak tak wczoraj na to spojrzałam to, aż się wystraszyłam.
2x1 estroffsm
3x1 duohston
3x1 cyclogest
3x2 luteina
1x1 neoparin
Ostatnio miałam znacznie dużo mniej.
Czytając ulotki to nie wiem. Skutki uboczne te zakrzepy, udary to aż się słabo robi.👩31
06.2024- AMH 5.56
PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hiperprolaktynemia
KIR BX
🧑37
Obniżone parametry nasienia
🟢Kariotyp🟢AZF🟢CFTR
Starania od 2018
14.07.2024 rozpoczęcie IVF
25.07 9°° punkcja, 22 kumulusy, 15 dojrzałych 🥚🥚, 6 zapłodnionych, 9 zamrożonych
25.07 23°° SOR, krwotok po punkcji, operacja na CITO...
30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹
I FET (cn)
04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 💔
II FET (cs)
04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG + Encorton + Neoparin 🥹🤞🍀 + Accofil od 15dpt
11.11.2024 7dpt ⏸️🥰🥹
8tc poronienie 💔
20.03.2025 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Tarivid+Metronidazol), adenomioza
III FET Maj ?? 🌈🌈
Prograf, Encorton, Neoparin, Accofil, Smoflipid
Na zimowisku ❄️4.2.2 🥰 -
taka_jedna wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie odnośnie leków przed transferem. Czy wyście też dostawały takie kosmiczne dawdki progesteronu?
Jak tak wczoraj na to spojrzałam to, aż się wystraszyłam.
2x1 estroffsm
3x1 duohston
3x1 cyclogest
3x2 luteina
1x1 neoparin
Ostatnio miałam znacznie dużo mniej.
Czytając ulotki to nie wiem. Skutki uboczne te zakrzepy, udary to aż się słabo robi.
Ja mam to samo + 2x besis. A prog 27...
Starania od 2021r.
Ona: 32l,
❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,
On: 32l,
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
01.24- histeroskopia, usunięty polip
II IVF
06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
III IVF
03 25 -
U mnie powtórka z rozrywki, znowu beta zle przyrasta... ostatnio 62 a dziś 97...Starania od 2021r.
❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
II IVF
III IVF
03 25 -
Dziewczyny, ja dziś po wizycie kontrolnej. Macica wygląda ok, jajnik też, więc od dziś estrofem i jeśli wszystko zagra, to w tym mscu criotransfer. Stąd mam kilka pytań do Was, bo nie pomyślałam by zapytać w trakcie wizyty, a nie będę o tej porze w sobotę pisać do dr. Mam brac 2x1 tabl.esrrofemu dopochwowo i o ile wieczorem wiem,że przed spaniem, więc kilka h wstawać nie będę, o tyle nie wiem, ile rano lezec po podaniu-30min, 1h, jak myślicie? I pytanie kolejne-dzis 4dc, więc nadal lekkie krwawienie, rozumiem,że mimo to, mam podawać dopochwowo? Wybaczcie bezpośredniość i może banalność tych pytan, ale do tej pory dopochwow brałam tylko dostinex, nie mam doświadczenia w tej formie aplikacji leków.Bede zobowiązana!
Wspomnę jeszcze,jakbdr odniósł się do mojego wyniku "hodowli"zarodkow. Gdy delikatnie wyraziłam swoje rozczarowanie, powiedział,że w moim wieku nie ma co oczekiwać,że z np.5 zapl.kom będzie 5 zarodków, na to mogą liczyć kobiety młodsze. Powiedział,że z mojej liczby kumulusow wynik jest całkiem ok, a często invitro to "loteria".
Liliak, kurcze, może jednak podskoczy ta beta..3mam kciuki za🐣, choć wiem,że pozostaje Ci tylko czekać.Starania na luzie- 2023
Starania konkretne-styczen 2024
♀️Ona:35
PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
Amh:3.3(09'2024)
Jajowody drozne
Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
4.cykl na clo+ovitrelle
♂️:36
Seminogram✅ -
Nusia89 wrote:Dziewczyny, ja dziś po wizycie kontrolnej. Macica wygląda ok, jajnik też, więc od dziś estrofem i jeśli wszystko zagra, to w tym mscu criotransfer. Stąd mam kilka pytań do Was, bo nie pomyślałam by zapytać w trakcie wizyty, a nie będę o tej porze w sobotę pisać do dr. Mam brac 2x1 tabl.esrrofemu dopochwowo i o ile wieczorem wiem,że przed spaniem, więc kilka h wstawać nie będę, o tyle nie wiem, ile rano lezec po podaniu-30min, 1h, jak myślicie? I pytanie kolejne-dzis 4dc, więc nadal lekkie krwawienie, rozumiem,że mimo to, mam podawać dopochwowo? Wybaczcie bezpośredniość i może banalność tych pytan, ale do tej pory dopochwow brałam tylko dostinex, nie mam doświadczenia w tej formie aplikacji leków.Bede zobowiązana!
Wspomnę jeszcze,jakbdr odniósł się do mojego wyniku "hodowli"zarodkow. Gdy delikatnie wyraziłam swoje rozczarowanie, powiedział,że w moim wieku nie ma co oczekiwać,że z np.5 zapl.kom będzie 5 zarodków, na to mogą liczyć kobiety młodsze. Powiedział,że z mojej liczby kumulusow wynik jest całkiem ok, a często invitro to "loteria".
Liliak, kurcze, może jednak podskoczy ta beta..3mam kciuki za🐣, choć wiem,że pozostaje Ci tylko czekać.
Również brałam estrofem i pytałam o to samo, gdyż nieco nadmiernie ze mnie "wyciekał" tuż po podaniu. Lekarz odpowiedział, że mam się nie martwić, bo to normalne, ale substancja czynna działa w środku dalej i robi swoje. Miało to pokrycie w faktach, bo endometrium wzrastało wzorcowo. Jednak internety zalecają leżenie od 15 do 30 minut.Nusia89 lubi tę wiadomość
-
STARAczka wrote:Również brałam estrofem i pytałam o to samo, gdyż nieco nadmiernie ze mnie "wyciekał" tuż po podaniu. Lekarz odpowiedział, że mam się nie martwić, bo to normalne, ale substancja czynna działa w środku dalej i robi swoje. Miało to pokrycie w faktach, bo endometrium wzrastało wzorcowo. Jednak internety zalecają leżenie od 15 do 30 minut.Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
Liliak trzymam mocno kciuki, żeby beta jeszcze odbiła! Oby zarodek okazał się silny i niech walczy!
Nusia a Tobie życzę bezproblemowej drogi już do kriotransferu!Liliak lubi tę wiadomość
♀️ 34
- RZS (od 2020) - Metypred
- ANA1 dodatnie, miano 1:160
- hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
- KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️
- kariotyp ✅️
♂️ 30
- morfologia - 2% ❌️
- fragmentacja DNA ✅️
- kariotyp ✅️
Starania na luźno - od 2023
Starania na poważnie - od 2024
02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna: start I procedury - protokół długi
od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
Start II procedury 🔜 04.2025 - protokół długi -
Cześć dziewczyny 😇 widzę coś się tu podziało w międzyczasie 🍀🍀 Liliak trzymam kciuki, badałaś w tym samym labie?
Jeśli chodzi o estrofem to ja normalnie go aplikowałam i szłam do pracy 😅 dr polecił żeby go aplikować głęboko do samego końca 😄 i akurat estrofem nigdy nie wypływał, za to cyclogest... masakra 🙈🙈
Te dawki leków miałam dokładnie takie same, 3xduphaston, 3xcyclogest 2x3luteina i neoparin 💊💉Nusia89, taka_jedna lubią tę wiadomość
Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
Nusia, estrofem najpierw łykasz a jak skończy się krwawienie to dopochwowo.
Dzięki dziewczyny za kciuki, ale nie mam już nadziei. Ostatnio miałam i bujałam się w kółko z betami, dobiło do 5 tys a potem długo spadało.. wolałabym szczerze żeby spadla, żebym mogła mieć to z glowyNusia89 lubi tę wiadomość
Starania od 2021r.
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
II IVF
III IVF
03 25 -
taka_jedna wrote:Hej. Mamy zamrożony jeden zarodek. Także wielkie nadzieje w nim ❤️
taka_jedna lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔
IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ? -
Dzięki dziewczyny, czyli mówicie,że do końca krwawienia brac estrofem doustnie, a po ustaniu dopochwowo?Bo ja już zgłupiałam....Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
aleks.123 wrote:Estrofem i Neoparin to nie są progesterony. Więc masz tylko duphaston, cyclogest i luteinę. To taki standard.
Tak wiem, że estrfem i neoparin nie są.
Ta luteina to jest jakaś masakra. Dzisiaj 1 dzień, a już mam jej dosyć. Miałam nadzieję że to będą jakieś malutkie tabsy i raz dwa się rozpuszczą, a tu takie rozczarowanie.MaDi lubi tę wiadomość
2012 - początek starań
2014-2016 beznadziejni lekarze
styczeń 2017-początek z Gametą
marzec 2017- usuwany polip
maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
kwiecień 2018- IUI
08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia
Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
17 styczeń 💔
Październik 2024 start IVF
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
18.12.24 żegnaj słoneczko 7t4d 💔
Marzec 2025 start 2 IVF -
Nusia89 wrote:Dzięki dziewczyny, czyli mówicie,że do końca krwawienia brac estrofem doustnie, a po ustaniu dopochwowo?Bo ja już zgłupiałam....
Mi tak dokładnie lekarz tłumaczył, najpierw doustnie a dopochwowo po krwawieniu 🤔Nusia89 lubi tę wiadomość
Starania od 2021r.
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
II IVF
III IVF
03 25 -
Liliak wrote:Mi tak dokładnie lekarz tłumaczył, najpierw doustnie a dopochwowo po krwawieniu 🤔Starania na luzie- 2023
Jajowody drozne
4.cykl na clo+ovitrelle
Seminogram✅ -
Liliak bardzo mi przykro ze tego doswiadczasz. To takie trudne gdy rozbudzona nadzieja za chwile konczy sie zawodem i jeszcze trzeba czekac na nieuniknione. Tym bardziej ze tak duzo staran nas to kosztuje.
Niedawno kolezanka ktora zaszla w ciaze naturalnie powiedziala, ze po wizycie u ginekologa po potwierdzeniu testu ciazowego nie musiala brac zadnych lekow, same witaminy. Trudno mi bylo w to uwierzyc. Nie da sie tego opisac jak duzo musimy z siebie dac zeby uzyskac to co inni maja dane tak po prostu.MaDi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
♀️ 88 AMH 1.27, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA1 1:1000, ANA2 1:320, ANA3 1:1000, homocysteina poniżej normy, PAI-1 5g/5g
♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
Kariotypy ok
Starania od 2021
05.23 Invicta Gdynia
08.23 - zmiana na Gamete
09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
02.24 - FET beta 0
07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
13.08 FET 7tc 💔 -
Chomik_mandżurski wrote:Liliak bardzo mi przykro ze tego doswiadczasz. To takie trudne gdy rozbudzona nadzieja za chwile konczy sie zawodem i jeszcze trzeba czekac na nieuniknione. Tym bardziej ze tak duzo staran nas to kosztuje.
Niedawno kolezanka ktora zaszla w ciaze naturalnie powiedziala, ze po wizycie u ginekologa po potwierdzeniu testu ciazowego nie musiala brac zadnych lekow, same witaminy. Trudno mi bylo w to uwierzyc. Nie da sie tego opisac jak duzo musimy z siebie dac zeby uzyskac to co inni maja dane tak po prostu.
Oj tak.. Mam wrażenie, że jak tylko coś się układa i przez chwilę już pomysle, że tym razem będzie dobrze to bach, życie weryfikuje.
Co do naturalsow, to mam tak samo jak Ty. Dla mnie to jakaś abstrakcja, że niektórzy robią test i idą do ginekologa. Nie wiedzą nawet co to beta czy prog. No ale cóż.. możemy tylko pozazdrościć i walczyć dalej.MaDi, Chomik_mandżurski lubią tę wiadomość
Starania od 2021r.
✔️kariotyp, CFTR,
I IVF
II IVF
III IVF
03 25 -
taka_jedna wrote:Tak wiem, że estrfem i neoparin nie są.
Ta luteina to jest jakaś masakra. Dzisiaj 1 dzień, a już mam jej dosyć. Miałam nadzieję że to będą jakieś malutkie tabsy i raz dwa się rozpuszczą, a tu takie rozczarowanie.
Ooo tak Luteina- dziękuję bardzo 🙈 chyba zastrzyk bym wolała. Najgorzej w pracy, bo u mnie to nawet godzinę się rozpuszczało. A jakoś koło 10tc zmienił mi się smak i one były dla mnie kwaśno-gorzkie 🤢 aż mdłości mi się nasilały 😶🌫️😶🌫️ Dr mi jeszcze polecił żeby nie typowo pod język a w policzek włożyć i tak robiłam też, że z każdej strony jedna tabletka, a jak mnie zaczęło wkurzać to przekładałam pod język i tak aż się rozpuściły.. 🫠taka_jedna lubi tę wiadomość
Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
Chomik_mandżurski wrote:Liliak bardzo mi przykro ze tego doswiadczasz. To takie trudne gdy rozbudzona nadzieja za chwile konczy sie zawodem i jeszcze trzeba czekac na nieuniknione. Tym bardziej ze tak duzo staran nas to kosztuje.
Niedawno kolezanka ktora zaszla w ciaze naturalnie powiedziala, ze po wizycie u ginekologa po potwierdzeniu testu ciazowego nie musiala brac zadnych lekow, same witaminy. Trudno mi bylo w to uwierzyc. Nie da sie tego opisac jak duzo musimy z siebie dac zeby uzyskac to co inni maja dane tak po prostu.
To prawda, ja mam od tygodnia tak totalnego doła, że gorzej chyba jeszcze nigdy nie było. Chyba dlatego, że miałam do transferu obstawę immuno i dalej nic. Nie mam przebadanych zarodków, czego teraz trochę żałuję. Ta niepewność i ciągłe niepowodzenia mnie wykańczają. Nie jestem w stanie myśleć o niczym innym. Jeszcze po tym transferze strasznie się rozchorowałam, boję się czy to nie wina tych leków immuno czy po prostu przypadek, ale ostatnio tak chora żeby brać tydzień antybiotyki byłam chyba w gimnazjum, bo ja raczej nie choruję za bardzo, ewentualnie 3 dni poleże i tyle, a tu mnie totalnie rozłożyło. Więc ten cykl też mi przepada. Na ten moment nie mam żadnej nadziei ani energii do dalszych starań, na samą myśl o kolejnym transferze, lekach, zastrzykach, lekarzach niedobrze mi się robi. Nie wiem naprawdę skąd ludzie czerpią siły do walki latami.
Jutro wracam po chorobie do pracy i jak sobie pomyślę, że mam słuchać opowieści znajomych o dzieciach to masakra.
Wybaczcie dziewczyny, musiałam się wygadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 13:07
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer nieudany -
Ja też upadałam i upadam... Ale z drugiej strony myślę sobie wtedy: Miałaś szczęście urodzić się w czasach, gdy jest coś takiego jak in vitro i możesz próbować! To nie może być przypadek... I biorę się w garść.
Czekanie na info o zarodkach jest totalnym skupieniem się na tym! To taki rodzaj stresu, że aż boli.
Czasami rzeczywiście nie można myśleć o innych sprawach.
Ale pamiętajmy: "Przez ciernie do gwiazd".
Upadajmy i wstawajmy!Bo gra jest warta świeczki...
Spokojnej niedzieli. Ja jutro na podgląd kurnika. Czuję jedno wielkie nic...
Liliak, Domi0307, Trinity_Nea lubią tę wiadomość