X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_jedna wrote:
    Hej. Byłam dzisiaj na wizycie. Zaczynam się przygotowywać do transferu. Jak dobrze pójdzie to pod koniec miesiąca moge być w ciąży. Ahh te marzenia ☺️
    Mocno trzymam kciuki aby tak było 🥹🥹🥹❤️ ile masz komórek :)?

taka_jedna lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
    ✅️Ferrytyna 55,3
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔

IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ?
  • Liliak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Liliak jak u Ciebie? Jak się czujesz?

Dobrze, dziękuję że pytasz. Kropek jeszcze się trzyma. Dzisiaj byłam na becie 8dpt - 62,4.
    Czekam na betę w sobotę. Strasznie się boję, szczególnie że ostatnio 8 dnia beta wyższa, a skończyło sie slabo.. próbuję być dobrej myśli, ale nie jest łatwo. Wzięłam teraz dwa dni wolnego w pracy bo aż ciężko się skupić i cokolwiek robić. A jak u Ciebie? Jakie plany?

Chomik_mandżurski, Tanowa, Ccarolinaa, Domi0307 lubią tę wiadomość

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,

On: 32l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25
  • Domi0307 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_jedna wrote:
    Hej. Byłam dzisiaj na wizycie. Zaczynam się przygotowywać do transferu. Jak dobrze pójdzie to pod koniec miesiąca moge być w ciąży. Ahh te marzenia ☺️
    Dobre myśli przyciągają dobre rzeczy, także tego się trzymaj, a my trzymamy kciuki!

taka_jedna lubi tę wiadomość

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 dodatnie, miano 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - kariotyp ✅️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna: start I procedury - protokół długi
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl + od 03.02.2025 - Ovaleap i Mensinorm
    14.02.2025 - punkcja -> 11 kumulusów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1 zarodek
    19.02.2025 - I ET (blastka 4.2.1) - hcg 8dpt-10.10, 10dpt-8.02, 13dpt-1 ❌️🥺
    Start II procedury 🔜 04.2025 - protokół długi
  • Domi0307 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak wrote:
    Dobrze, dziękuję że pytasz. Kropek jeszcze się trzyma. Dzisiaj byłam na becie 8dpt - 62,4.
    Czekam na betę w sobotę. Strasznie się boję, szczególnie że ostatnio 8 dnia beta wyższa, a skończyło sie slabo.. próbuję być dobrej myśli, ale nie jest łatwo. Wzięłam teraz dwa dni wolnego w pracy bo aż ciężko się skupić i cokolwiek robić. A jak u Ciebie? Jakie plany?
    Jak na ten dpt to jest dobrze, teraz oby ładnie przyrastało! Trzymam mocno za Ciebie kciuki i będę czekała na dobre wiadomości w sobotę 🤞🍀❤️
    Ja póki co czekam na okres (od 1 dc zaczynam brać tabletki anty, bo znowu będzie protokół długi) i na wyniki po histero (dr mówił, że obrazowo jest czysto, bez żadnych stanów zapalnych, ale wyniki wycinków prawdę powiedzą). Miałam też przepisany antybiotyk na 14 dni, jeszcze tydzień brania przede mną. Także na razie ciągle na coś CZEKAM 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 19:08

♀️ 34
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - kariotyp ✅️

• Nusia89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliak, życzę powodzenia by utrzymać maleństwo!

Dziewczyny, dlugo się nie odzywałam. Stwierdziłam,że od rozpoczęcia stymulacji ivf chce się troche wyciszyć oraz nie zapeszać. Protokół krotki, poorzedzony antykoncepcją. Leków niewiele-menopur 225j., potem zmniejszono do 150j + ovulan 1tabl dziennie i jako trigger gonapeptyl 2 dni przed punkcją. Na ost.podglądzie 20 komorek. Przez całą stymulacje czułam się bdb, jedynie 2 ostatnie dni troszkę czułam jajniki i wzdecia. Pobrano 13 komorek. Lekarz już wcześniej mówił,że transfer będzie odroczony. Po punkcji również dobre samopoczucie,już 4 dni po okres. Jutro wizyta u dra(kontrola+ decyzją o przygotowaniu do transferu).No i ja niestety dziś rozsypałam się na kawałki, choć wcześniej czułam,że jak na razie wszystko zbyt gładko idzie. Telefon do embrio:
    z 13 pobranych 12 zapłodniono
    7 się zaplodnilo
    2 zarodki w st.blastocysty( 4.1.2. i 3.2.2-ten przetrzymany do 6.doby)

Nie ukrywam,że zwaliło mnie to z nóg-z tyłu komórek tylko 2 zarodki😔. Lekarz wcześniej twierdził,że rokuje dobrze-35 lat, dobre amh, nasienie meza prawidłowe. Milion myślj-czy mam tak słabe komórki jajowe czy to wina plemnikow.Pytalam embriologa w której dobie padały zarodki, to powiedział,że ciężko konkretnie określić, bo nie rozwijały się równomiernie.Nie potrafił więc powiedzieć gdzie może być problem.Zastanawiam się co zbadac jeśli nie będzie ciazy( musiałabym być szczęściara by po 2 transf się udalo).Co radzilybyscie badać,jeśli zdecydujemy się podejść do 2.procedury? Choć nie ukrywam,że na ten moment chyba nie dam rady podchodzić 2.raz, zdemotywowana po takim słabym rezultacie z 1.procedury.

Wybaczcie,za te gorzkie żale,ale jestem w szoku.

Wam wszystkim życzę powodzenia!

Starania na luzie- 2023
    Starania konkretne-styczen 2024
    ♀️Ona:35
    PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
    Amh:3.3(09'2024)
    Jajowody drozne
    Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
    4.cykl na clo+ovitrelle

♂️:36
    Seminogram✅
  • STARAczka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprościej można by było rzec: Może to nie ten cykl... Jednak in vitro to loteria. Twój przypadek również to potwierdza. Jeśli nasienie prawidłowe, to bardziej trzeba by się nastawić na opcję, że to komórki okazały się słabe do podziałów... Jeśli aż tyle z nich, to może coś na nie ostatnio wpłynęło? Choroba? Przeziębienie? Ostatnio pisałam o swojej sytuacji, gdy podczas stymulacji miałam 5-dniową gorączkę i zapłodniła się tylko jedna komórka! Cudem dała blastocystę. Czynników może być wiele.

Powiem tak: miałam już tyle stymulacji, że nie widzę żadnej reguły: ta sama suplementacja, ta sama dieta itp., a efekty w każdym cyklu różne. Najlepszy efekt uzyskałąm przy długim protokole, potem zaproponowano mi krótkie.

Zacznij od rozmowy z lekarzem: w programie mamy, zdaje się, prawo do wizyty podsumowującej efekt stymulacji. Zapytaj o możliwości odpowiedzi na pytanie: Co poszło nie tak? I podziel się z nami, ponieważ szukamy tych samych odpowiedzi... Ja już kilka swoich znalazłam: suplementy nie pomogły, nawet najdroższe, choroba osłabiła bardzo, cykl, w którym piłam kawę jak wodę był najlepszym. I bądź tu mądrym i wyciągaj wnioski...

Nusia89 lubi tę wiadomość

• Domi0307 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:

Dziewczyny, dlugo się nie odzywałam. Stwierdziłam,że od rozpoczęcia stymulacji ivf chce się troche wyciszyć oraz nie zapeszać. Protokół krotki, poorzedzony antykoncepcją. Leków niewiele-menopur 225j., potem zmniejszono do 150j + ovulan 1tabl dziennie i jako trigger gonapeptyl 2 dni przed punkcją. Na ost.podglądzie 20 komorek. Przez całą stymulacje czułam się bdb, jedynie 2 ostatnie dni troszkę czułam jajniki i wzdecia. Pobrano 13 komorek. Lekarz już wcześniej mówił,że transfer będzie odroczony. Po punkcji również dobre samopoczucie,już 4 dni po okres. Jutro wizyta u dra(kontrola+ decyzją o przygotowaniu do transferu).No i ja niestety dziś rozsypałam się na kawałki, choć wcześniej czułam,że jak na razie wszystko zbyt gładko idzie. Telefon do embrio:
    7 się zaplodnilo

Nie ukrywam,że zwaliło mnie to z nóg-z tyłu komórek tylko 2 zarodki😔. Lekarz wcześniej twierdził,że rokuje dobrze-35 lat, dobre amh, nasienie meza prawidłowe. Milion myślj-czy mam tak słabe komórki jajowe czy to wina plemnikow.Pytalam embriologa w której dobie padały zarodki, to powiedział,że ciężko konkretnie określić, bo nie rozwijały się równomiernie.Nie potrafił więc powiedzieć gdzie może być problem.Zastanawiam się co zbadac jeśli nie będzie ciazy( musiałabym być szczęściara by po 2 transf się udalo).Co radzilybyscie badać,jeśli zdecydujemy się podejść do 2.procedury? Choć nie ukrywam,że na ten moment chyba nie dam rady podchodzić 2.raz, zdemotywowana po takim słabym rezultacie z 1.procedury.

Totalnie Cie rozumiem, sama ostatnio też to przechodziłam... myślałam sobie, że co ja zrobię z taką ilością zarodków, a tu nagle zderzenie z rzeczywistością 🤷‍♀️ potrzeba chwili, żeby się otrząsnąć.
    Macie dwa zarodki, więc są to DWIE szanse na ciążę! Popatrz na to z tej strony i nie nastawiaj się, że się nie uda. Wiadomo, trzeba być świadomym jak wyglądają statystyki, ale póki co ciesz się, że DWIE szanse przed Wami!

♀️ 34
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - kariotyp ✅️

• Nusia89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    Najprościej można by było rzec: Może to nie ten cykl... Jednak in vitro to loteria. Twój przypadek również to potwierdza. Jeśli nasienie prawidłowe, to bardziej trzeba by się nastawić na opcję, że to komórki okazały się słabe do podziałów... Jeśli aż tyle z nich, to może coś na nie ostatnio wpłynęło? Choroba? Przeziębienie? Ostatnio pisałam o swojej sytuacji, gdy podczas stymulacji miałam 5-dniową gorączkę i zapłodniła się tylko jedna komórka! Cudem dała blastocystę. Czynników może być wiele.

Powiem tak: miałam już tyle stymulacji, że nie widzę żadnej reguły: ta sama suplementacja, ta sama dieta itp., a efekty w każdym cyklu różne. Najlepszy efekt uzyskałąm przy długim protokole, potem zaproponowano mi krótkie.

Zacznij od rozmowy z lekarzem: w programie mamy, zdaje się, prawo do wizyty podsumowującej efekt stymulacji. Zapytaj o możliwości odpowiedzi na pytanie: Co poszło nie tak? I podziel się z nami, ponieważ szukamy tych samych odpowiedzi... Ja już kilka swoich znalazłam: suplementy nie pomogły, nawet najdroższe, choroba osłabiła bardzo, cykl, w którym piłam kawę jak wodę był najlepszym. I bądź tu mądrym i wyciągaj wnioski...
    Dziekuje, że sie odniosłaś.Tuz przed i w trakcie stymulacji mialam mocna infekcje-zatoki, oskrzela,mowialm o tym w dniu rozpoczęcia lekarzowi(akurat nie mojemu, bo on miał urlop i w zastępstwem inny dr mi rozpisał stymulacje), ale powiedział,ze choroba nie ma wpływu na stymulacje(co potem potwierdził mój lekarz prowadzacy). Więc nie wiem czy to miało wpływ...
    Jutro może coś wyciągnę od dr,jaką mogłaby być orzyczyna.Jesli tylko czegoś się dowiem, to ofc podzielę się tu z Wami. A Tobie życzę powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:03

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • Nusia89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi0307 wrote:
    Totalnie Cie rozumiem, sama ostatnio też to przechodziłam... myślałam sobie, że co ja zrobię z taką ilością zarodków, a tu nagle zderzenie z rzeczywistością 🤷‍♀️ potrzeba chwili, żeby się otrząsnąć.
    Macie dwa zarodki, więc są to DWIE szanse na ciążę! Popatrz na to z tej strony i nie nastawiaj się, że się nie uda. Wiadomo, trzeba być świadomym jak wyglądają statystyki, ale póki co ciesz się, że DWIE szanse przed Wami!
    Domi, dzięki za odp. I słowa pocieszenia.Szczerze życzę by Ci się powiodło.Muszw oswoić się z tym wszystkim, i jakoś 3mac na jutrzejszej wizycie.

Domi0307 lubi tę wiadomość

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:

7 się zaplodnilo

Podejdź do tego na spokojnie. In vitro to jest totalna loteria, w mojej drugiej procedurze było 10 dojrzałych komórek i 0 zarodków. A była dieta, suplementy, dużo ruchu, żadnej choroby wcześniej. Masz aż 2 zarodki, trzeba cieszyć się z tego i jak najlepiej przygotować do transferu :)

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany
  • Chomik_mandżurski Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiu, to zrozumiałe, żeby czuć zawód w takiej sytuacji, że zarodków jest mniej niż się spodziewaliście. Czasem te 2 zarodki wystarczy, żeby stworzyć rodzinę :) Są tu przecież takie historie, że pierwsza procedura, czy nawet pierwszy transfer dały zdrowe dziecko. Póki co gratuluję takiego wyniku i trzymam dalej kciuki! 😊

♀️ 88 AMH 1.27, jajowody drożne, BMI 20.1, KIR AA, HLA-C C2, ANA1 1:1000, ANA2 1:320, ANA3 1:1000, homocysteina poniżej normy, PAI-1 5g/5g
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - start pierwszej procedury IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 start drugiej procedury IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔
  • Liliak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiu, jeden lekarz powiedział mi, ze czesto pierwsza procedura jest taka "testowa". Byłam zbulwersowana wtedy, ale chyba coś w tym jest. Mi pobrali dwie komorki, jedna się zapłodniła. Druga podali w 3 dobie. Pewnie nawet nie dotrwała do stadium blastki.
    Za drugim razem 10 komorek, 9 dojrzalych. Nic praktycznie nie zmieniałam, cały czas brałam suple i sie ruszałam.. Zapłodniła 6 powstały dwa zarodki, teraz zaplodnili 3 komorki po mrożeniu i powstały 3 blastki..
    Dwie blastki to dwie szanse na transfer i na powodzenie, nie myśl jeszcze o następnej stymulacji. Skup sie na tym co jest teraz.
    A jeśli będziesz musiała do niej podejść, dasz radę. Jesteś silniejsza niż myślisz. Wszystkie jestesmy🤞🤞ja też za każdym razem myślę sobie ze juz nie dam rady, a jednak daje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:34

Starania od 2021r.
    Ona: 32l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2,

On: 32l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna,
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:

7 się zaplodnilo

Nusia, u mnie z 14 była 1 blastocysta, a po pgta nie mam nic 😔.
    Musimy walczyć... tak naprawdę wystarczy ten jeden zarodek żeby się udalo... trzymam kciuki żeby transfer się udał 🥰

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - I IVF

23.12.21 - FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
    ❓️❔️❓️❔️❓️❔️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • STARAczka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest. Ponieważ nie ma tu żadnego systemu liczbowego do złamania, jesteśmy zdane na uśmiech lub chichot losu. Pocieszę Cię tym, że nasz lekarz twierdzi, że zarodki z szóstej dobry również często dają ciążę i szczęśliwe rozwiązanie i absolutnie nie powinno się ich bagatelizować. I jak strzeliłam focha, że wyszło mało, mówił: jest pani szczęściarą, że w ogóle. Wiele kobiet nie ma tyle szczęścia. Zatem Ty też jesteś szczęściarą! Podwójną!

• Nusia89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za slowa pocieszenia i chłodne spojrzenie na moją syt. Zobaczę co jutro powie dr(choć znając go trochę, domyślam się co powie)

Starania na luzie- 2023
    Jajowody drozne
    4.cykl na clo+ovitrelle

Seminogram✅
  • Domi0307 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia89 wrote:
    Domi, dzięki za odp. I słowa pocieszenia.Szczerze życzę by Ci się powiodło.Muszw oswoić się z tym wszystkim, i jakoś 3mac na jutrzejszej wizycie.
    Dziękuję Ci bardzo!
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, jak będziesz miała chęć to się jutro z nami podziel informacją jak poszło, chociaż ja wierzę, że będzie dobrze!

♀️ 34
    - kariotyp ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA ✅️
    - kariotyp ✅️

‹‹ 3919 3920 3921 3922 3923
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ