Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
HanaMontana wrote:Ja od początku miałam mieszane odczucie co do Dr Ś., ale teraz to naprawdę przegiął.
Myślałam że jak się otworze przed nim, tak jak pisałyście, by mówić o swoich wątpliwościach, to będzie dobrze, ale jednak nie.. Powiedziałam, że nie wierze w powodzenie IUI, a później o wysokim TSH, to jego odp: "w IUI Pani nie wierzy, ale w Eutyrox to już tak? proszę nie podejmować decyzji z miesiączki na miesiączkę.." z gabinetu wyszłam taka zaryczana, że ludzie oglądali się za mną.
Jeśli będę chciała zmienić lekarza nie będą krzywo patrzeć na mnie? wiem, że mam takie prawo, ale to jedna firma, jedno środowisko i końcem końców to są koledzy.
Lenonki - kciuki trzymam i daj koniecznie znać, coś ci o nim i nie tylko... Opowiem. Dziewczyny już znają ta historie i gdyby nie one i te info którymi się tu wymieniamy to... Eh..
LAURA -
A ja leżę właśnie na sali i czekam na Pick up
, trochę produkcja tu co... Leży ze mna jeszcze 5 babek...
czekamy na swoją kolejkę śmieszne to trochę haha. Położyli nas na łóżkach w kolejności
Stokrotkaaaa, Lenonki, HanaMontana lubią tę wiadomość
LAURA -
Justyna, HanaMontana zmieńcie lekarza, jak nie czujecie się pewnie. Ja uciekłam z Gamety, z resztą Hałasianka też ma niefajne doświadczenia, w razie czego możemy na priv pogadać
Hałasianka lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Hałasianka wrote:A ja leżę właśnie na sali i czekam na Pick up
, trochę produkcja tu co... Leży ze mna jeszcze 5 babek...
czekamy na swoją kolejkę śmieszne to trochę haha. Położyli nas na łóżkach w kolejności
Oooo to daj znać, a jak się czujesz?Hałasianka lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
KoniczynkaNaSzczęście wrote:Hej.
Zaczęłam plamic na brazowo. Czy moge sama juz odstawic Luteine? Biore od piatku. Mialam 5dni brać...nie wiem co robić -
Lenonki wrote:Czekam na pobranie, ale kolejka wydaje się nie kończyć
Mam pytanie do dziewczyn z IO. Czy lekarz kazał Wam odstawić metformine od razu na początku ciąży? Trochę się boje, a wiadomo, że Ś. jest przeciwnikiem i pewnie będzie kazał odstawić...
Koniczyna, ja bym nie odstawiala. Zostały Tobie tylko dwa dni, a może dzisiejsze plamienie jest tylko plamieniem i okres się nie rozkręci? Po luteinie masz pewność, że będzie porządny. -
Hana bardzo mi przykro, że się tak źle czujesz
Znam to bardzo dobrze, cały proces zachodzenia w ciążę jest mega wyniszczający i dla nas i dla naszych związków
W takim przypadku nie zostaje nic jak tylko starać się cały czas walczyć o własny dobry nastrój, wypłakać się najpierw, wykrzyczeć a potem walczyć i tyle. Trzymam za Ciebie kciuki bardzo bardzo, nie poddawaj się bo cel jest na horyzoncie! :*
A co do Ś.... uważam, że niestety ale lekarze takiej specjalności powinni mieć dużo szkoleń odnośnie tego jak rozmawiać z pacjentką. Bo nie dość, że jest facetem (a jak dobrze wiemy oni do najtrafniejszych w swoich sformułowaniach nie należą) to jeszcze moim zdaniem ma ciężki charakter. Wydaje mi się, że bardzo nie lubi jak mu się pacjent "wpierdziela" w leczenie i próbuje sam się diagnozować i sobie pomagać. Niestety internet jest teraz źródłem wiedzy i wydaje nam się, że wszystko wiemy. A tak na serio to każdy przypadek jest inny. Bardzo fajnie, że mamy dostęp do wiedzy, nie próbują nas nabić w butelkę i np. naciągać na kolejne koszty, ale jednak te przypadki się różnią i nawet jeżeli u jednej z nas z pozoru w takiej samej sytuacji coś przyniosło rezultaty to nie znaczy, że u innej też tak będzie.
Wydaje mi się Hana, że z tą nieetycznością chodziło mu bardziej o to, że widzi u Was dużą szansę na ciążę bez IVF, a że powiedział to w tak głupi sposób no to tak jak napisałam szkolenia, szkolenia i jeszcze raz szkolenia z rozmowy z pacjentem. Ś nie oszukujmy się raczej nie będzie nigdy lekarzem, który weźmie za rękę i powie proszę nie płakać, ale mógłby się hamować w swoich wywodach. Czasem uśmiechnie się z politowaniem na niektóre moje pytania, ale jednak wszystko wyłoży tak żeby mnie przekonać do słuszności drogi. Ufam Ś w leczeniu, ale jeżeli Ty nie masz takich odczuć to oczywiście zmieniaj. Nie patrz na to, że to ta sama klinika, spróbuj u kogoś innego. A jeżeli trzeba to też zmieniaj klinikę, nie ma co się zastanawiać. Ten czas jest dla nas trudny i jeszcze jak dodatkowo martwisz się tym czy lekarz Cię dobrze prowadzi to nie ma raczej sensu z nim zostawać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 09:59
HanaMontana, kinga27.30 lubią tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Hałasianka kciuki ogromne! Daj znać jak to przy znieczuleniu, czy odlot jest duży i czy potem byłaś bardzo "splątana"
Chyba najbardziej boję się tego, że będę głupoty po tym opowiadać
18.07.2018 - 2 ICSI
Lenonki wrote:Czekam na pobranie, ale kolejka wydaje się nie kończyć
Mam pytanie do dziewczyn z IO. Czy lekarz kazał Wam odstawić metformine od razu na początku ciąży? Trochę się boje, a wiadomo, że Ś. jest przeciwnikiem i pewnie będzie kazał odstawić...
Koniczyna, ja bym nie odstawiala. Zostały Tobie tylko dwa dni, a może dzisiejsze plamienie jest tylko plamieniem i okres się nie rozkręci? Po luteinie masz pewność, że będzie porządny.
Mi dr. S kazał od razu odstawić gdy przesłałam mu wyniki smsem. Trzymam kciuki za betę.
Hałasianka trzymaj się mocno i daj znać po wszystkim
-
Miłego luzowania Hałasianka
Dużo dobrych, zapłodnionych jajek
18.07.2018 - 2 ICSI
Co do Ś, to ja się już go „nauczyłam”, i mimo wszystko ufam mu do końca. Wierzę, że wie, co robi. Nigdy jeszcze się nie zawiodłam na jego decyzjach. Oczywiście, jest specyficznym człowiekiem, trzeba do tego podejść z dystansem - nie zawsze to się, niestety, udaje. Mam o tyle łatwiej, że jego sposób bycia jest identyczny jak mojego ojca - więc jestem w stanie to przetrawić.
Jeśli nie masz zaufania do lekarza, to koniecznie zmień - nie możesz się męczyć, a kto inny może Ci bardziej podejść.
Każdy ma swoje za uszami, lekarza idealnego nie ma, każdy popełnia błędy - niestety. Ja nikogo lepszego od Ś do tej pory nie znalazłam, ale szanuje też Wasze zdanie - jednak w żaden sposób nie wpłynie ono na moje przekonania.
Lenonki, jak tam?
Czara, już w domu?
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Hałasianka, trzymam kciuki!
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi odnośnie metforminy. Eszkilu , Ty chyba jeszcze miałaś problem z cukrem? Wasze historie są przykładem na to, że odstawienie nie musi się wiązać z poronieniem, choć trochę się boję.
Tupciu jak u Ciebie? Nic się nie zmieniło?
Czara jak mała Mandarynka?Wypuszczają Was dzisiaj?
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki, mi p. diabetolog tłumaczyła ze w ciąży ta meta i tak mniej pomaga. Najważniejsze przy IO jest to że się brało te metę conajmniej kilka tyg. przed ciażą i ma się poprawioną gospodarkę insulinową. Ale nie wiadomo na jak długo, dlatego trzebs się stale kontrolować.
A, i ja brałam 2000 przed ciażą - doktorka kazała zmniejszac o 500 co 3 dni, więc do 0 zeszłam dopiero po 10 dniach. Chodziło o to, zeby organizm nie przeżył szokuLenonki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez sie zastanawiam czy nie zrezygnowac z kliniki..skoro nie mysle o ivf...moje problemy wyszly dość fizyczne..i mam wrazenie ze moj dr mnie zbywa...szczegolnie jak ostatnio powiedzial ze nie musze przychodzic jak nie dostane@ tylko bym poszla sobie do swojego gina( ktorego nie mam)...wiec poszlam do przychodni...
-
Dziwnie mnie boli ten brzuch. Bardziej jakby jelita (od wczoraj jestem taka wzdęta, że dzisiaj w pracy muszę chodzić z rozpiętym guzikiem
) niż ból miesiączkowy. Mam nadzieję, że wczorajszy test się nie pomylił
Nika i Mokka, u Was od kiedy były widoczne brzuszki ciążowe?PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
dzięki dziewczyny za wsparcie :*
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Lenonki, ja mialam problem z cukrem ale na odwrót. Miałam wieczne niedocukrzenie. Zostalam zdiagnozowana jako niedoczynnosc przysadki pochodzenia podwzgórzowego, a po stymulacji mój organizm zachowywał się trochę jak przy PCO.
Większość osób metforminę jednak odstawia.
Powodzenia w czekaniu na betę!
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Lenonki, ból brzucha jak na okres był dla mnie wlasnie pierwszym objawem ciąży.
Co do dr Ś, być moze ja przed nim miałam bardzo złych lekarzy, bo Ś mimo specyficznego charakteru jest dla mnie cudownym lekarzem. Może nie pocieszy nie wiadomo jakimi słowami, ale żaden mnie dotychczas nie pocieszał. Mówi konkrety, a ja czuję, że jestem dobrze kierowana. Mimo tylu porażek jakie poniosłam przy dotychczasowym leczeniu, to jakos od niego z gabinetu wychodziłam pełna nadziei.Eszkilu, Marzenka85, kinga27.30, Domili lubią tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️