X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam wszystkim bardzo kibicuje i zaciazonym zycze rosnacych beta hcg i szczesliwego rozwiązania...
    Wybaczcie, ale nie umiem sie z Wami cieszyć i będę tu rzadziej zaglądać...zbyt zazdroszcze....zbyt mnie to boli....targaja mna dziwne emocje, a nie chcialabym nikogo zranic, urazić itp..

Powodzenia❤

• lena7 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić moja zajebistą homocysteina! 14,5 :O

Nika z tymi tabletkami anty przed ivf to tak nie do końca, przy ostatnim podejściu nie miałam w ogóle anty, bo chcieliśmy zdążyć przed świętami :-P . A.zeby było śmiesznie, to okazała się moja najlepszą procedura.. najwięcej jajek, najwięcej mrozakow, i udana ciąża..w sumie to chyba dziwne, bo wydaje się że anty są.po to żeby właśnie było najlepiej przy stymulacji..albo ja jestem jakiś ewenement ;-) . A Ty jak sie w ogóle czujesz? Brzuszek już dość widoczny?

Halasianko kciukasy dzisiaj!

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka, ja Cię rozumiem, u mnie też tak było.. Przemyśl sobie wszystko, poukładaj w glowie. teraz targają Tobą silne emocje, ale za chwilę to przejdzie, i będziesz działać, bo taka mamy my kobiety naturę.
    Powodzenia i przytulam :-*

KoniczynkaNaSzczęście lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    A Ty jak sie w ogóle czujesz? Brzuszek już dość widoczny?
    Dzięki. Ja od początku czerwca leżę w łóżeczku- powoli dostaję choroby sierocej, bo mi tęskno do ludzi, a leżenie do końca nie pomaga, bo moja szyjka zaczęła się mimo wszystko rozwierać. Także psychicznie to jestem już bardzo zmęczona (czytaj: ryczę przy byle okazji). Niby najgorsze za mną - zajść (a to traktowałam już w kategorii cudu), prawie połowa ciąży, a tu ciągle nie ma pewności że wszystko będzie dobrze. Narazie czekam na wizytę u dr B. - może on coś na tę moją nieszczęsną szyjkę poradzi i będę spokojniejsza.
    A fizycznie bez zarzutu, z tym że leżę, apetyt dopisuje, a ja nie spalam i tyję. Ale tym się pomartwię kiedy indziej.

A co u Was? Nina już siada? Pewnie niedługo zacznie, a potem to już idzie szybko - ani się obejrzysz i będziesz już za nią biegać i mieć oczy z tyłu głowy ;)

A z tymi tabletkami to święta racja - jednym pomogą, innym nie, dlatego warto to omówić z doktorem. Ja wiem że przy PCO te tabsy są obowiązķwe, bo zmniejszają AMH tymczasowo, ale nie wiem jak w przypadku dziewczyn z normalnymi jajnikami :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Ty lez, lez, później się wybiegasz, czasem tak widzisz trzeba, komplikacje takie.jak szyjka niestety się czasem pojawiają, trudno, to po prostu Twój czas na odpoczynek. Taak stres, stres i jeszcze, raz stres to jest to co nam towarzyszy przed zajściem, w czasie trwania ciąży i po urodzeniu niestety też.. będzie dobrze Nika, lekarz coś poradzi, moze jakis szew..?

Nina jeszcze nie siada, ale od od dwóch tygodni obraca się na brzuszek, więc czasem jak wracam z kuchni to zamiast z maty zbieram ja z podłogi :-P

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr S najpierw mówil o szwie - ale to było w 13 tyg ciąży. Teraz byliśmy pod koniec 18 tygodnia i już mówił że raczej pessar. Ginka z NFZtu ktora mi we wtorek wykryła male rozwarcie też uwaza ze trzeba założyć pessar. Tylko jakoś też na gadaniu się kończy i na nakazie leżenia i ładowania luteiny.
    Mam nadzieję że dr B będzie bardziej konkretny i zabezpieczy mi podwozie. Będę wtedy spokojniejsza.

A córka moich sąsiadów nabyła umiejętność przekręcania się z plecków na brzuch całkiem niespodziewanie i fiknęła im ze stołu ną podłogę aż ją na IP zawieźli i robili rezonans! Straszne, nie? Teraz oka z niej nie spuszczają na wypadek jakby nowe umiejętność tez chciała pokazywać całkiem niespodziewanie np nagle podnieść się z materacyka i spierdolić w długą ;)

Hałasianka kciuki bardzo mocne! O której wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 08:31

Hałasianka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, umarłabym na zawał chyba!

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko, myślami jesteśmy z Tobą. Odezwij się jak będziesz gotowa!

Nika, odliczasz dni do wizyty? Ile jeszcze zostało?

Hałasianko, trzymam kciuki && Daj znać jak będziesz miała wyniki!

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Stokrotkaaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka mocno zacisniete kciuki, daj nam szybko znać.

Nika jaka masz długość tej szyjki?Mi po ściągnięciu szwu myśleli że zacznie się akcja porodowa a tu cisza i teraz czekamy na finał.

8p3odqk32c0wu4w8.png

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki, pewnie ze odliczam - jeszcze 5. To będzie 19+6 i mamy jednocześnie zrobić połówkowe, więc stres jest potrójny: czy nowy doktor mi podpasuje, czy z małą będzie wszystko ok, czy z tą szyjką coś wreszcie zrobimy. Jajko chyba przez te 5 dni zniosę w tym łóżku.

Stokrotka, w 13 tc miałam 31 mm szyjki - niby nie tragedia, ale że to była dopiero 1/3 ciaży to kazali leżeć. Od tego czasu czasu były pomiary 37, 34, 32 i 33 mm. No i wszystko spoko aż do wtorku, kiedy pokazało się małe rozwarcie. Dopóki była zaciśnięta, to się tak nie martwiłam, ale jak mi się już rozłazi mimo leżenia to mnie to martwi. Zwłaszcza że ciągle jestem na takim etapie, że mała nie miałaby szans poza brzuchem.

Pewnie tyle czasu zaklinałaś szyjkę, żeby trzymała, że teraz skubana łatwo nie puści ;)
    Mam nadzieję, że pójdzie szybko i bezboleśnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:11

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Domili Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A córka moich sąsiadów nabyła umiejętność przekręcania się z plecków na brzuch całkiem niespodziewanie i fiknęła im ze stołu ną podłogę aż ją na IP zawieźli i robili rezonans! Straszne, nie? Teraz oka z niej nie spuszczają na wypadek jakby nowe umiejętność tez chciała pokazywać całkiem niespodziewanie np nagle podnieść się z materacyka i spierdolić w
    Nika, jak Ty już coś napiszesz to spadam z krzesła :D :D

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • Stokrotkaaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a to rozwarcia jest od środka?? Mi też się robił mały lejek od środka.

8p3odqk32c0wu4w8.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówienie wizyty do dr Mitala to chyba jakiś cud...
    Wczoraj niby pani miała rozładowany telefon, dziś dzwonię - później do pani oddzwonię. Kuzwa !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 10:48

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Umówienie wizyty do dr Mitala to chyba jakiś cud...
    Wczoraj niby pani miała rozładowany telefon, dziś dzwonię - później do pani oddzwonię. Kuzwa !
    Mokka nie denerwuj się, pani oddzwoni...nie jest z nią łatwo ale przy bliższym poznaniu zyskuje ;) Bo rozumiem, że próbujesz prywatnie? Dr ma tłumy i czasami jest ciężko.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka ja również polecam dr Mitala. Jeśli uda Ci się zdobyć skierowanie do hematologa to w uck muszą Cię wcisnąć na wizytę w przeciągu tygodnia bo jesteś w ciąży, (od razu to zaznacz) tam tego przestrzegają.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotkaaaa wrote:
    Nika a to rozwarcia jest od środka?? Mi też się robił mały lejek od środka.
    Od zewnątrz - tak pół cm od stronh dziecka jest zaciśnięte a reszta ma taki tunelik. Póki co wąski ale to i tak droga dla potencjalnych bakterii :/

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Chciałam się pochwalić moja zajebistą homocysteina! 14,5 :O

Nika z tymi tabletkami anty przed ivf to tak nie do końca, przy ostatnim podejściu nie miałam w ogóle anty, bo chcieliśmy zdążyć przed świętami :-P . A.zeby było śmiesznie, to okazała się moja najlepszą procedura.. najwięcej jajek, najwięcej mrozakow, i udana ciąża..w sumie to chyba dziwne, bo wydaje się że anty są.po to żeby właśnie było najlepiej przy stymulacji..albo ja jestem jakiś ewenement ;-) . A Ty jak sie w ogóle czujesz? Brzuszek już dość widoczny?

Halasianko kciukasy dzisiaj!
    dzięki kochana ale...poprostu tak mnie mdli od rana ze stresu i ściska w brzuchu że się zaraz przekręce;( ja wiem ze nie moge i wiem ze musze sie uspokoic i nei myslec itd..ale same wiecie jak to jest i ze ciężko to zrobic. Wlacze ze sobą i nic ;)
    Wyniki pewnie ok 16.....
    jezu....masakrra

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotkaaaa wrote:
    Halasianka mocno zacisniete kciuki, daj nam szybko znać.

Nika jaka masz długość tej szyjki?Mi po ściągnięciu szwu myśleli że zacznie się akcja porodowa a tu cisza i teraz czekamy na finał.
    dzieki Stokrotko ;))
    zaraz zwymiotuje z tego stresu;))

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Koniczynko, myślami jesteśmy z Tobą. Odezwij się jak będziesz gotowa!

Nika, odliczasz dni do wizyty? Ile jeszcze zostało?

Hałasianko, trzymam kciuki && Daj znać jak będziesz miała wyniki!
    trzymaj mooooooocno;)) bo ja juz wegetuje ze stresu ahha

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hałasianka kciuki bardzo mocne! O której wyniki?[/QUOTE]
    nie dziekuje....zeby nie zapeszac moze co:) pewnie ok 16

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ