Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia, Ciasteczko, super wieści! Oby same takie pozytywne do końca ciąży
Czy Wy dziewczyny lykalyscie leki na przeziębienie w II fazie cyklu? Mnie znów lapie jakieś chorobsko i nie wiem na ile mogę sobie pozwolić...Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
nick nieaktualnyZola89 wrote:Marysia, Ciasteczko, super wieści! Oby same takie pozytywne do końca ciąży
Czy Wy dziewczyny lykalyscie leki na przeziębienie w II fazie cyklu? Mnie znów lapie jakieś chorobsko i nie wiem na ile mogę sobie pozwolić...tzn jak próbowaliśmy naturalnie.. brałam z reg Theraflu albo aspirynę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA i dzwoniłam do dr z kliniki (nie daje mi spokoju, że mam odstawić w 6 tyg juz estrofem po sztucznym cyklu)- i mowię dr że lekarz u którego teraz byłam widział serduszko
dr pogratulował i mówił, że on obraz miał zamazany .. !!!!!!!
I pytam czy na pewno mam odstawić estrofem bo byłam na sztucznym cyklu ...to każe jednak jeszcze brać do nast wizyty u niego (w pon).
Ja już nie mam sił sie denerwować/ nie chce już -a dr musi podjąć decyzje co z hormonami .. bo młody dr nie chce wchodzić w ten zakres (zrozumiałe)...
czyli mam brać estrofem i w pon dr z kliniki podejmie decyzje do kiedy mam brać ..
Ręce opadają .. -
Ciasteczko ilu dniowego zarodka miałaś podanego?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
bazylkove wrote:Kinguś o której jutro trzymać kciuki?
ale od 12 już rozkładamy leżaki przed Gamcią na cały dzień
najpierw nawiedzamy brussa
mokka lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Marysiu, kamień z serca
Jesteś twardzielką, że spokojnie doczekałaś tej wizyty, a Twoje dzieciątko ma ogromne szczeście, że ma taką silną i cierpliwą mamę
Gratuluję wspaniałych wieści!
Marysia90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylena7 wrote:Ciasteczko co to za lekarz?? Ja nie mogę
już było dziwne jak mi ot tak kazał brać sterydy w tak wysokiej dawce pomimo braku wskazań .. profilaktycznie taka dawka.. Ok - ja zdecydowałam i nie brałam dłużej (w sumie 3 tyg brałam).
A teraz to .. i te hormony odstawić ..ja sie boje teraz go słuchać
-
Kinga będę trzymać kciuki!!!
Ciasteczko ręce opadają. To dr R?kinga27.30 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Marysia ufff
teraz juz wierzysz I cieszysz sie z ciazy? Kiedy masz kolejna wizyte u swojego gina?
Ciasteczko, co za historia... Cale szczescie, ze dr L uratowal sytuacje
Ja bylam dzisiaj po zwolnienie. Dzidzius szalal, prostowal sie I podskakiwalMierzy juz 7,5 cm! Doktor zrobil fajne zdjecie 3D z profilu I jestem zaskoczona jaki to maly potworek. Myslalam, ze juz wyglada jak mini czlowiek, a to Joker z mozgiem na wierzchu
ojjjj za 10 Lat nie bedzie sie cieszyl z tego zdjecia
I uwaga, dr L. nie jest przekonany co do plci. Ciekawe co powie dr S. za dwa tygodnie.
Lunitari, Aśka32, Ciasteczko77, bazylkove lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
mam pytanie na szybko od ciężarnej koleżanki, która jest totalnie ciemna- z okresu wychodzi, że jest w ciąży 5t1d, kiedy ma iść do lekarza żeby było widać serduszko? i czy polecacie kogoś kto pracuje w szpitalu w wejherowie? albo pucku? albonktórym który jest blisko rumii i ma porodówkę?
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
nick nieaktualnyLenonki wrote:Marysia ufff
teraz juz wierzysz I cieszysz sie z ciazy? Kiedy masz kolejna wizyte u swojego gina?
Ciasteczko, co za historia... Cale szczescie, ze dr L uratowal sytuacje
Ja bylam dzisiaj po zwolnienie. Dzidzius szalal, prostowal sie I podskakiwalMierzy juz 7,5 cm! Doktor zrobil fajne zdjecie 3D z profilu I jestem zaskoczona jaki to maly potworek. Myslalam, ze juz wyglada jak mini czlowiek, a to Joker z mozgiem na wierzchu
ojjjj za 10 Lat nie bedzie sie cieszyl z tego zdjecia
I uwaga, dr L. nie jest przekonany co do plci. Ciekawe co powie dr S. za dwa tygodnie.
!!! Dr L ma tam aparat z 3D? Wow !!! Ale super zdjęcia
ha ha
ważne ze zdrowy i ładnie rośnie
On jest świetny - wywiad, skierowania, nawet usg cycków, zalecenia, zwolnienie chciał dać (jeszcze mam), cierpliwy uspokajał ,
Bardzo delikatny !! Wspaniały !!! Jestem oczarowana !
Lenonki lubi tę wiadomość
-
Aśka32 wrote:mam pytanie na szybko od ciężarnej koleżanki, która jest totalnie ciemna- z okresu wychodzi, że jest w ciąży 5t1d, kiedy ma iść do lekarza żeby było widać serduszko? i czy polecacie kogoś kto pracuje w szpitalu w wejherowie? albo pucku? albonktórym który jest blisko rumii i ma porodówkę?
Ale to bardzo indywidualna kwestia.
Ciasteczko, ten aparat, ktorym zapewne wykonywal dzisiaj badanie u Ciebie my funkcje 3D. Dzisiaj pierwszy raz sie o tym przekonalam. Wczesniej pewnie nie ma sensu przelaczac, bo niewiele widac.Aśka32 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyLenonki wrote:Ja pierwszy raz serduszko zobaczylam I uslyszalam w 6t3d jak zarodeczek mial niecale 4 mm
Ale to bardzo indywidualna kwestia.
Ciasteczko, ten aparat, ktorym zapewne wykonywal dzisiaj badanie u Ciebie my funkcje 3D. Dzisiaj pierwszy raz sie o tym przekonalam. Wczesniej pewnie nie ma sensu przelaczac, bo niewiele widac.
A to super, że taki sprzęt ! Kolejny plus !!
jestem naprawdę oczarowana dr ! Dziękuje Ci Lenonki ❤️Lenonki lubi tę wiadomość