Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ann Mari gratuluję
My mamy szumisia. Generalnie to szumis u nas działa tylko rano jak Wikuś obudzi się o 5.30 a ja chciałabym jeszcze z godzinkę pospać to puszczam mu szumisia i zasypia. W ciągu dnia zasypia przy włączonych piosenkach dziecięcych, a w nocy zasypia od razu po piersi bo już wie że to jest jego pora spaniaWikuś lubi szumisia bo ciągle go trzyma za łapkę i szumis jeździ z nami, ale nie jest odpalane to serduszko. Wczoraj dostał szczeniaczka uczniaczka i super bawi się nim, ale to już dla starszych dzieci
I te kryzysy laktacyjne będą co jakiś czas się powtarzać. Wiem właśnie ze w 3 tygodni ujest, w 3 miesiącu i dalej już nie pamiętam, ale zobaczcie w necie
PS. Mój Wikuś właśnie słodko sobie śpi, a matka idzie zrobić maraton serialowyAnnMari lubi tę wiadomość
-
Ann super, bardzo sie ciesze:*
AnnMari lubi tę wiadomość
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
nick nieaktualnyMalyprosiaczek wrote:Ann Mari gratuluję
My mamy szumisia. Generalnie to szumis u nas działa tylko rano jak Wikuś obudzi się o 5.30 a ja chciałabym jeszcze z godzinkę pospać to puszczam mu szumisia i zasypia. W ciągu dnia zasypia przy włączonych piosenkach dziecięcych, a w nocy zasypia od razu po piersi bo już wie że to jest jego pora spaniaWikuś lubi szumisia bo ciągle go trzyma za łapkę i szumis jeździ z nami, ale nie jest odpalane to serduszko. Wczoraj dostał szczeniaczka uczniaczka i super bawi się nim, ale to już dla starszych dzieci
I te kryzysy laktacyjne będą co jakiś czas się powtarzać. Wiem właśnie ze w 3 tygodni ujest, w 3 miesiącu i dalej już nie pamiętam, ale zobaczcie w necie
PS. Mój Wikuś właśnie słodko sobie śpi, a matka idzie zrobić maraton serialowyale od początku ?
ale masz dobrze, że masz czas dla siebiekorzystaj
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Dziewczyny !!!
Eszkilu, HanaMontana, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Lenonki wrote:Stonka, super wiadomość! Przypomnij proszę Wasza historie. Ile sie staraliście i co stało na przeszkodzie?
AnnMari, w brussie nadal cisza? Niech sie spiesza bo Stonka czeka na pare
Od prawie 3 lat się staraliśmy, ale w styczniu stwierdziłam że to za długo trwa i poszłam do lekarza któremu w pełni zaufałam. Przez pół roku mnie diagnozował i wyszło, że mam IO i poskręcane jajowody. W czerwcu było HSG i od tego miesiąca zaczęłam brać metforminę i letrozol.
Myślę, że się udało bo już praktycznie zaczęłam planować IVF od nowego roku.
Jutro rano siknę ponownie a potem w ciągu dnia na betę pójdę.
Nie dociera to do mnie jeszcze i pewnie długo nie dotrzeEszkilu, Aśka32, bazylkove, Lunitari, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Eszkilu wrote:Para parą, ale od pewnego czasu trójki! A może już czwórki...? Kto nadtępny?
Teraz kolej na Kingę, Hanę i mnie do trójeczkiHanaMontana, Ciasteczko77, kinga27.30 lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Eszkilu już napisałam , czekam na odpowiedź
Badanie z krwi miałam zrobić dopiero jutro, ale nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj, więc w smsie się przyznałam, że 9dpt.
-
Ciasteczko nam sprawdza się od początku, ale tak jak pisałam - tylko rano
tak to przytula się tylko do szumisia. Jak miał te kolki przez parę dni to nicn ie dawało rady nawet szumis. Myślę, że to zależy od dziecka z tego względu, że dużo teraz mówi się o tych otulaczach, że jak noworodek będzie miało ciasno jak w brzuchu mamy to będzie czuło się bardziej bezpiecznie i uspokoi się. Gdy mój płakał na początku to stwierdziłam, że założę mu ten otulacz. Wytrzymał minute i zaczal mi się drzec 5 razy bardziej. Szybko schowalam to do szafy. U nas nie sprawdziło się. Tak jak u Czary szumis się nie sprawdził, a u Ciebie może będzie ok. Ale to są duże pieniądze za szumisia (nie wiem jakiego chcesz, ale ja mam tego z obsługą aplikacji na telefonie więc kosztował 300zl) więc na początku może nie kupuj szumisia. Może Twoje dziecko będzie spokojne itd i nie będzie potrzebny szumis, a za te pieniądze kupisz coś innego. Chyba, że poprosisz od kogoś na prezent :p jak Wikuś był w brzuchu w święta wigilijne to właśnie dostał szumisia od moich rodziców (ale ja nic nie wspominałam, że chciałam go kupic). Mama gdzieś słyszała o szumisiu i kupiła go.
Czara, Franio jest jeszcze malutki więc nie interesuje się zabawkami, ale niedługo zacznie. Jak Wikuś zaczął się interesować to aż nie wiedział co ma złapać do rączki. Teraz jest na etapie lapania, oglądania i od razu odkładania. I tak prawie każda zabawkę która leży na macieFranek przekreca się już na boki?
-
AnnMari fantastycznie! Beta jest piękna jak na 9 dpt
Wolisz dla swojej fasolki kryptonim Speedy Gonzales, Struś pędziwiatr, czy Szybki Bill?
Stonka gratulacje! Super że wakacje się Wam tak udały!
Jaki udany dzień na forum
A ja byłam na SR. Pierwszy raz był ze mną mąż. Trafił na przygotowanie do pierwszego spotkania z dzieckiem Aż zbladł jak pani położna opisała że nie dostanie do rąk różowego bobasa, tylko opuchnięte, zarośnięte futrem stworzonko z główką kosmity, fioletowymi rączkami i stopkami, umazane krwią i mazią
A potem było o pielęgnacji - na dbaniu o części intymne - mąż autentycznie miał rozpacz w oczach (na bank nie wiedział, że wargi sromowe są i mniejsze i większe i które jest które!)
Po wyjściu powiedział, że zaczął się bać
Śmieszne czasem te faceciki.
Ale cieszę się baardzo, że zaciągnęłam go właśnie dzisiaj!
Lenonki, HanaMontana, Malyprosiaczek, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość