Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
4aa to zarodek bardzo dobrej klasy, tak nam ostatnio powiedzial S. Hodują chyba różnie, jeżeli widzą w nich potencjał i fajnie dotrwały do 5 doby to dlaczego nie potrzymać w sumie więcej?
HanaMontana lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Hana kciuki za transfer
ja miałam progesteron badany przed wizytą i musiałam wysłać smsem wynik.
Ale macie silne zarodki! Aa to najlepsza klasaHanaMontana lubi tę wiadomość
-
Mokka, mój magiczny notes mówi ze mam:
50? 52 maciupkie:
2 x kaftanik
1 x body
1 x pajacyk
56:
9 x kaftanik
10 x body krotki rękaw
6 x body dlugi rękawek
8 x pajac
6 x śpiochy
1 x półśpiochy
2 x spodenki
62:
3 x kaftanik
5 x body krotki rękaw
5 x body dlugi rękawek
6 x pajac
11 x śpiochy
2 x półśpiochy
2 x spodenki
2 x sweterek
Na 68 i większych prawie nie mam, bo nie wiem, czy młoda będzie taki rozmiar nosić w lato czy jak będzie chłodniej. Wydaje mi się że tych 50-62 starczy na pierwsze pół roku
Ja mało co sama kupowałam - prawie wszystko to wyprawki po dzieciach koleżanek. Większość ma wycięte metki, więc z tymi rozmiarami to zgadywałam na zasadzie grupowania od najmniejszych.
Do tego mam 2 małe misiowe kombinezony i jeden większy taki kurtkowaty z podbiciem (62?68?)
Tych najmniejszych nie kupuję bo jestem w fazie zaklinania szyjki, żeby jeszcze wytrzymała te 2 miesiąceMoja młoda ma niezłą wagę jak na dziewczynkę (1526 w 29w2d), więc liczę na to że ominiemy 52 i od razu wskoczymy w 56
W razie czego wyślę męża do Tesco i h&m to kupi kilka body + śpiochów i jakoś to będzie. Albo młoda będzie mieć rękawy i rękawiczki 2in1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 09:45
-
Ciasteczko, dr L da Tobie skierowanie na następną wizytę dzięki czemu mogą się pojawić dodatkowe wolne terminy, ale jeśli ich nie będzie, to nie wiem czy panie w recepcji mają obowiązek taki termin wytrzasnąć. Ja zawsze ma zarezerwowaną wizytę w przód dlatego ciężko mi odpowiedzieć. Do jednego specjalisty można umówić maksymalnie dwa terminy więc, żeby się potem znowu nie martwić zarejestruj się na dwa najbliższe miesiące. Wszystkie skierowania, które dostajesz dotyczą LM (nie licząc szpitala), a recepty są wystawiane normalnie, czyli jeśli lek ma refundację to ją dostaniesz.
Ann Mari, jak Twoje dzisiejsze samopoczucie ciążowe?Ja bardzo wierzę w kobiecą intuicję i znam kilka kobiet ze swojego otoczenia, które od samego początku przeczuwały jaka jest płeć dziecka i się zgadzało. Chociaż tak jak mówisz, jest 50% szans, że się zgadnie
Ciasteczko77, AnnMari lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Eszkilu wrote:Lenonki, a jaką Luteine bierzesz?
Mam niewykorzystane opakowania 100, mogę oddać
Eszkilu, biorę 100 dopochwową. I taką właśnie masz?
Zaglądam w swój magiczny "kalendarz" i tak: dzisiaj transfer super zarodka u Hanny (&&), juro wizyta Bazylkove na dalekim wschodzie (&&) i wizyta Ciasteczka u cudownego dr L (&&) hmmmm... gdzie by tu wcisnąć poród LunitariCiasteczko77, HanaMontana, Aśka32, bazylkove, Pini, lena7 lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyLenonki wrote:Ciasteczko, dr L da Tobie skierowanie na następną wizytę dzięki czemu mogą się pojawić dodatkowe wolne terminy, ale jeśli ich nie będzie, to nie wiem czy panie w recepcji mają obowiązek taki termin wytrzasnąć. Ja zawsze ma zarezerwowaną wizytę w przód dlatego ciężko mi odpowiedzieć. Do jednego specjalisty można umówić maksymalnie dwa terminy więc, żeby się potem znowu nie martwić zarejestruj się na dwa najbliższe miesiące. Wszystkie skierowania, które dostajesz dotyczą LM (nie licząc szpitala), a recepty są wystawiane normalnie, czyli jeśli lek ma refundację to ją dostaniesz.
Ann Mari, jak Twoje dzisiejsze samopoczucie ciążowe?Ja bardzo wierzę w kobiecą intuicję i znam kilka kobiet ze swojego otoczenia, które od samego początku przeczuwały jaka jest płeć dziecka i się zgadzało. Chociaż tak jak mówisz, jest 50% szans, że się zgadnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLenonki wrote:Eszkilu, biorę 100 dopochwową. I taką właśnie masz?
Zaglądam w swój magiczny "kalendarz" i tak: dzisiaj transfer super zarodka u Hanny (&&), juro wizyta Bazylkove na dalekim wschodzie (&&) i wizyta Ciasteczka u cudownego dr L (&&) hmmmm... gdzie by tu wcisnąć poród Lunitari!!
Lunitari - my tu wszystkie jak na szpilkach czekamy na sygnał „zaczyna się”
Hanna - daj znać po transferze - trzymam kciuki !!!
Bazylku - powodzenia na wizycieHanaMontana, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Hana, kciuki:)
4aa to jest wooow! Rodzeństwo też świetnie sobie radzi
Bądź dobrej myśli - październik zaczął się rewelacyjnieCiasteczko77, HanaMontana lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny:-) uspokoilyscie mnie:-)
Lenonki jestes niesamowita z tym swoim "kalendarzem". I słuszna uwaga. Wcisnij gdzieś naszą Lunitari nooo:-)Ciasteczko77, Lenonki lubią tę wiadomość
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Czara wrote:Nie kupujcie tyle body na krótko rekaw... zimą mało się przydadzą.
Ja póki co mam fazę na kupowanie czapeczek i mam dylemat bo te maciupkie czapeczki dla noworodków widzę tylko takie bawełniane, cieniutkie. Takie to bedą dobre na po kąpieli, a nie na wyjście ze szpitsla j pierwsze spacery w grudniowym chłodzie. Spotkałyście gdzieś grube czapeczki takie na max 34 cm w obwodzie?
A może kapturek od kombinezonika wystarczy do cienszej czapeczki?
Aaa, i jeszcze - co na szyję, skoro niemowlak nie ma szyi?Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Hana kciukiiii!!!
dzisiaj zabierasz swojego okruszka do domu
Lunitarii to już zaraz się rozpakujeszwszystkie trzymamy kciuki i czekamy na brzuszek :*
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Lenonki, Twoje ogarnięcie czasowe mnie zadziwia
Dzięki Tobie nic nam nie umknie
Jeśli chodzi o płeć. Faktycznie jest sporo mitów na ten temat. Jeden np. mówi, że skoro matka w ciąży wygląda tak sobie tzn, że będzie dziewczynka. Podobno dziewczynka odbiera urodę. Ciekawe czy moje pryszcze to odbieranie urody. Mąż marzy o dziewczynceCi faceci coś jednak mają na córeczki.
Dziewczyny, które są na etapie zakupów, w Lidlu będą fajne bawełniane ciuszkiCeny bardzo przyzwoite.
Ja na szczęście na tą chwilę jestem na etapie urządzania domu i nawet jeszcze nie myślę wyprawkach. Znając życie gdyby nie dom to już by mnie korciłoLenonki lubi tę wiadomość
-
Lenonki ja nadal jestem w fazie niedowierzania
nie wiem, kiedy dotrze to do mnie
Umówiłam się na 13.10 na wizytę do doktora Ś.
-
nick nieaktualny
-
Hana mi Śliwa powiedział, ze mam zbadać przed transferem aby sprawdzić czy zastrzyków nie dołożyć. Mój pierwszy też był 4AA
-
Hana trzymam mocno kciuki &&&&&
-
Hana, mój zarodek też był klasy 4aa i spójrz na mój suwak...
Trzymam kciuki, żebyś zaraz taki sam wstawiała!
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Nika wiesz co, zgapie od Ciebie i zrobię ściągnę czego ile mam.
Tez będę robiła 2w1 z ciuszków 56. Raz będzie Ok jak wypiore ? Sporo koleżanek mówi, by dwa razy to machając -
mokka wrote:Nika wiesz co, zgapie od Ciebie i zrobię ściągnę czego ile mam.
Tez będę robiła 2w1 z ciuszków 56. Raz będzie Ok jak wypiore ? Sporo koleżanek mówi, by dwa razy to machając
Ja musiałam spisać, bo co innego jak sie robi zakupy samej - wtedy może jakoś się pamieta, co się nakupiło, a co innego jak się tak dostaje paczkę i po jednym przeglądaniu nie idzie spamiętac ile czego tam było
A tak mam tabelkę i widzę czego mi ewentualnie potrzeba dokupić. Muszę jeszcze dać mamie okazję się wykazać - na pewno bedzie chciała dać wnusi jakieś ciuszki od siebie,.z tym że moja mama jest z tych co to by nic dzieciom nie kupowały przed narodzinami (zdrowia nie mam). Dzieci koleżanek rodzone w różnych porach roku i mam te dziedziczne ciuszki średnio dopasowane, ale może trafi mi się mało brudzące dziecko i jakoś starczy tego co tam mam
Dzisiaj przeglądam śpiworki do wózkaTo dopiero czelendż! Wybód jest zwyczajnie za duży. Nasze matki w PRL-u nawet nie doceniały ile im system oszczędził główkowania i wybierania! Bralo się co było, jeśli było i jakoś to było!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:42