Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustyna87 wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Czyli mogę się już umawiać i najwyżej pójść z samym tym wynikiem co mam? Bo właśnie mam okres, więc następne badania za 20 dni około. A te pozostałe badania też przed @ czy jest to obojętne? Steryd i pryszcze... Ja i tak mam ostatnio cerę jak nastolatka. A ten steryd to długo się bierze? On unormuje NK już na zawsze?
Nie robiłam cytokin więc tu nie pomogę w temaci w jakim dniu cyklu robić, pewnie Nika podpowiepozostałe badania, o których pisałyśmy można robić w dowolnym momencie.
Możesz pójść tylko z tym wynikiem NK jezeli uda Ci się tak szybko dostać na wizytę. Tak jak piszemy steryd pewnie bedzie konieczny niezależnie od reszty wyników. Pozostale badania mogą natomiast jeszcze wskazać czy jest konieczność stosowania np. heparyny, acardu, metylowanych form wit. B.
Steryd nie dzila „na zawsze” tylko wtedy kiedy go przyjmujesz. Długość brania jest indywidualna, tak długo aż uzyskasz właściwy poziom nk i zajdziesz w ciążekwestia tego czy u Was maja być starania naturalne czy ivf. Przy ivf jest prosto przed transferem i po do chyba 12 tygodnia. Gorzej naturalnie bo bierzesz aż zajdziesz a z tym rożnie bywa jak wiadomo. Mi steryd w bardzo małej dawce 8 mg Metypredu (odpowiada 10 mg encortonu), długo brany bo prawie pol roku, zrobił straszny bajzel w organizmie ale ja to ja, ciężki przypadek
Większość znosi steryd dobrze nawet w duzo większych dawkach
Ps. Cere i włosy akurat na sterydzie miałam super choć i bez nie jest zleWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 09:18
-
Justyna87 wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Czyli mogę się już umawiać i najwyżej pójść z samym tym wynikiem co mam? Bo właśnie mam okres, więc następne badania za 20 dni około. A te pozostałe badania też przed @ czy jest to obojętne? Steryd i pryszcze... Ja i tak mam ostatnio cerę jak nastolatka. A ten steryd to długo się bierze? On unormuje NK już na zawsze?
Steryd nie działa na zawsze, ale na długo - parę lat nawet.
Cytokiny można w dowolnym dniu cyklu zbadać. Ja robiłam w Invikcie i chyba można było dać krew tylko od pon. do czw., ale nie pamiętam bo to dokładnie rok temu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 09:30
-
Ann czy ty po pozytywnej becie wróciłaś do pracy? Czy jesteś na zwolnieniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 10:13
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Dziewczyny rzadko sie odzywam tutaj bo raczej jestem na innych watkach ale Was podczytuje bo tez jestem z Gdyni
Tez mialam podwyzszone NK (13%)i dostalam steryd. Ale inny niz encorton. Pabi dexamethason. Wydaje mi sie, ze roznica miedzy tymi sterydami jest taka, ze bierze sie o wiele mniejsze dawki. Ja bralam 0,5mg, przed transferem i po bralam 1 mg i niedlugo bede powoli schodzic (7 tydzien ciazy). Nie mam żadnych skutkow ubocznych tego sterudu. Moze właśnie dzieki temu, ze dawka w przypadku tego konkretnefo leku jeat mniejsza. Mam kolezanki, ktore go braly i tez w dawkach tylko 1mg.
Moze komus sie przyda te infoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 09:33
-
Dziewczyny, my już jesteśmy w Bocianie i czekamy na wolne łóżko. Trzymajcie kciuki
StaraczkaNika, HanaMontana, Lenonki, Aśka32, Lunitari, kinga27.30, lena7, Pomi lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Dzięki Nika
Bazylkove powodzenia! & & & ja już powoli wyruszam po dzieci
sama niestety bo małż w delegacji ale wieczorem będziemy już wszyscy razem
Aśka32, HanaMontana, StaraczkaNika, Lunitari, kinga27.30, lena7, Pomi lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Dziewczyny rzadko sie odzywam tutaj bo raczej jestem na innych watkach ale Was podczytuje bo tez jestem z Gdyni
Tez mialam podwyzszone NK (13%)i dostalam steryd. Ale inny niz encorton. Pabi dexamethason. Wydaje mi sie, ze roznica miedzy tymi sterydami jest taka, ze bierze sie o wiele mniejsze dawki. Ja bralam 0,5mg, przed transferem i po bralam 1 mg i niedlugo bede powoli schodzic (7 tydzien ciazy). Nie mam żadnych skutkow ubocznych tego sterudu. Moze właśnie dzieki temu, ze dawka w przypadku tego konkretnefo leku jeat mniejsza. Mam kolezanki, ktore go braly i tez w dawkach tylko 1mg.
Moze komus sie przyda te info
Mi pabi przepisał Ś. Odstawiłam z miesiąc temu bo narazie olałam lekarzy i monitoring. Bo mąż i tak leżący po operacji kręgosłupa. Więc chyba pabi nie pomoże. Choć, może dzięki niemu mam tylko 15%Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Marzenka będzie dobrze, jesteśmy z Tobą nie bój się niczego
Bazylku to najprzyjemniejsza część procedury więc aż zazdroszczę
Teraz trochę ode mnie - byłam rano na becie, pojechałam do Gamety bo okazało się, że tam też wyniki po 2h. Obudziłam się o 6.45 i stwierdziłam, że jadę bo jak nie to oszaleję! Wczoraj ryczałam calutkie popołudnie i wieczór - miałam tak ogromny skurcz po prawej stronie, że aż przeszył mnie od stóp do głowy. No i się rozsypałamMinął, ale cały czas czuję kłucie i pobolewanie właśnie tam - whyyyyy?????
No w każdym bądź razie do brzegu - wynik 121....8dpt.
Cieszyć się czy nie?? Jestem zupełnie zdezorientowana....a do tego mimo luteiny, duphastonu i zastrzyków z prolutexu progesteron 22 ng/ml - to mało co nie?? ehhhhhh kuźwa to się nigdy nie skończy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 10:38
StaraczkaNika, Lenonki, HanaMontana, Justyna87, Domili, Pomi lubią tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Aśka, no pewnie że cieszyć! Beta świetna jak na 8dpt
Prog może mniej szałowy, ale już 17 ng by wystarczyło, więc 22 tym bardziej pozwoli utrzymać Halinkę/Januszka tam gdzie jej/jego miejsce
Ja tam się cieszę za Ciebie, więc kepiej Ty też zacznij - no weź, trochę głupio żeby się obce baby cieszyły bardziej niż Ty
Kciuki za dalsze wgryzanieAśka32, lena7 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Nika :* Mam nadzieję, że tak będzie i to dziecko jednak nie postanowi mnie opuścić
Napisałam do Ś, przyznałam się do badania w 8dpt, ciekawe co powie...
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Eszkilu, dzięki. Masz racje, ze dopóki lekarz nie powie, ze jest sie czym martwić to powinnam wyluzować. Zreszta pamietam, ze kiedyś pisałaś, ze żałujesz tego zamartwiania sie
AnnMari jak po wizycie???
Bazylkove, Marzenka ogroooomne kciuki!
Aśka, wysoka ta beta! Spójrz na stopkę Marysi, 9dpt miała ok. 90 wiec Halynka udowadnia, ze jest szogunemTeraz odpoczywaj i dbajcie o siebie, żeby maleństwo rozgościlo sie na dobre.
Aśka32 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Asia ogromne gratulacje!!!
Aśka32 lubi tę wiadomość
-
Aśka32 wrote:Marzenka będzie dobrze, jesteśmy z Tobą nie bój się niczego
Bazylku to najprzyjemniejsza część procedury więc aż zazdroszczę
Teraz trochę ode mnie - byłam rano na becie, pojechałam do Gamety bo okazało się, że tam też wyniki po 2h. Obudziłam się o 6.45 i stwierdziłam, że jadę bo jak nie to oszaleję! Wczoraj ryczałam calutkie popołudnie i wieczór - miałam tak ogromny skurcz po prawej stronie, że aż przeszył mnie od stóp do głowy. No i się rozsypałamMinął, ale cały czas czuję kłucie i pobolewanie właśnie tam - whyyyyy?????
No w każdym bądź razie do brzegu - wynik 121....8dpt.
Cieszyć się czy nie?? Jestem zupełnie zdezorientowana....a do tego mimo luteiny, duphastonu i zastrzyków z prolutexu progesteron 22 ng/ml - to mało co nie?? ehhhhhh kuźwa to się nigdy nie skończyno stress teraz i będzie dobrze
Halinka tam sobie rozkłada miejscówkę właśnie na najbliższe 9 miesiecy:) no worries
Aśka32 lubi tę wiadomość
LAURA -
Aśka32 - suuuuper gratulacje Kochana!
Jejuuuu nawet nie wiesz, jak ja Ci tego życzyłam
HanaMontana - ja wzięłam zwonienie 2 dni przed punkcją i ciągnę aż do terazW międzyczasie skończyło mi się zwolnienie i leki, a miałam już pozytywny wynik bety, to zadzwoniłam do Gamety, i bez problemu wszystko odebrałam w rejstracji.
Ja jestem już po wizycie, doktor Ś. kilka razy podkreślił, że wszystko przebiega WZOROWO , na usg zobaczyłam 8mm pęcherzyk, kolejna wizyta 29 października i wtedy już powinien być zarodek i serduszkoI dostałam już pierwsze zdjęcie - Kropka
Doktor zmniejszył też dawkowanie Luteiny i Duphastonu, teraz 2x dziennie mam brać.
I mam takie pytanie , doktor nie zalecił mi żadnych witamin oprócz kwasu foliowego , nie wiem, czy zapomniał, czy celowo nic nie zapisywał. Dziewczyny , wy się suplementowałyście dodatkowo na początku ciązy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 12:04
kinga27.30, Lunitari, Aśka32, Lenonki, HanaMontana lubią tę wiadomość
-
Pobrali 18 komórek, z czego 3 były puste wiec mamy 15 oocytow
teraz czekamy na telefon od embriologów
StaraczkaNika, kinga27.30, Lunitari, Aśka32, Lenonki, HanaMontana, sisi, lena7, Pomi lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Aaasiu, piękny wynik
Teraz oby dalej do przodu, leż, odpoczywaj, zajadaj ananasy i wykorzystuj Męża
Marysiu, zabieraj Maluchy i lećcie do domuU Mamy najlepiej, więc wszystkie tutaj trzymamy mocne kciuki za wgryzanko
Mam nadzieję, że będziesz KOLEJNĄ Mamusią wątkową
AnnMari superPierwsza focia do wspólnego albumu
Bazylku WOW ! 15szt! Ja nie mogę!
Ale nam się zielono na forum robiiiiiiDziewczyny! MEGA gartulacje
StaraczkaNika, jak Ty się czujesz kobitko? 61 days leftAśka32 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!