Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika - jak ja Cię rozumiem! mnie czeka remont i przerażona jestem
Mąż "złota rączka" chce wszystko robić sam - czeka mnie wymiana drzwi, podłóg , malowanie pokoju i urządzenie pokoiku dziecięcego . Do tego stwierdził, że jak mu czasu starczy to będzie remont generalny łazienki
Na trochę pojadę do rodziców, a reszte czasu będzie siedziała w tym bałaganie ...
-
Kinga ale super wieści. Musi już być dobrze. Zasługujesz na to.
kinga27.30 lubi tę wiadomość
III. 2016r - początek starań
VI.2017r. - Gameta Gdynia
Jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna
08.01.2018 - cb
09-12.2018 3podejscia IUI
04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
17.07.2019 - start IVF krótki protokół
29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
11.04.2922 CRL 4,2cm
23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr. -
Dziewczyny mam pytanie. Dr Su zleciła mi badanie fenotypu NK przed okresem. Niestety mi jedyny dzień jaki pasuje na dojazd do UCK to sobota. I w tym cyklu tak się składa że w sobotę będzie mi przypadał 26 dc. I tu mam lekkie obawy bo mam cykle ostatnio 25-27 dni. Jeśli do piątku nie przyjdzie @ to robić te badania? Bo jeśli przyjdzie np w sobotę ale popołudniu to badanie na darmo, co?Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Kinga cieszę się niesamowicie! Cudnie:) aż się wzruszyłam, taka historia:-)
kciuki za Ciebie i za Twoje maluchy!
kinga27.30 lubi tę wiadomość
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Ja już po wizycie
już wiem czemu tak z lewej strony ciągle czuje ruchy... Mała leży bokiem, w poziomie i nogi ma po lewej stronie więc mnie tam kopie cały czas
generalnie wszystko super, waży 350 gr i duża na ok 28 cm ale to z tabelki bo się już nie da zmierzyć wiadomo. Na koniec zapytałam o krwiaka to lekarz mówi że nawet nie zauważył i zapomnjal i tym się w ogóle mam nie martwić
Co do ruchów to taki info dla Marysi i Lenonki.. Powiedział że do 30 tyg ruchy występują sporadycznie albo nieregularnie więc to normalne. Dopiero po 30 tyg powinny być o tej samej porze mnien więcej codziennieHanaMontana, Ciasteczko777, Aśka32, Lenonki, Justyna87, Lunitari lubią tę wiadomość
LAURA -
nick nieaktualny
-
Justyna87 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Dr Su zleciła mi badanie fenotypu NK przed okresem. Niestety mi jedyny dzień jaki pasuje na dojazd do UCK to sobota. I w tym cyklu tak się składa że w sobotę będzie mi przypadał 26 dc. I tu mam lekkie obawy bo mam cykle ostatnio 25-27 dni. Jeśli do piątku nie przyjdzie @ to robić te badania? Bo jeśli przyjdzie np w sobotę ale popołudniu to badanie na darmo, co?
-
Hałasianka, super wiadomości
Justyna, mi się zdarzyło robić badanie NK rano, a wieczorem dostałam @. Póki nie ma krwawienia, badanie jest miarodajne. Wydaje mi się, że sobota byłaby okej.
Jestem juz po wizycie u dr Su. Białko S robiłam w czwartek, niestety jeszcze nie mam wyników, mam je podesłać po prostu jak juz będą. Nie mam póki co heparyny, wiec jej włączenie będzie uwarunkowane wynikiem białka. Z encortonu przy podejrzeniu CP zaczęłam sama schodzić, badanie poziomu NK robiłam też w czwartek na 15mg encortonu miałam 8%. Tak więc dawkę 15mg mam utrzymać i schodzimy w okolicy 10-12 tyg
Bardzo, bardzo sie cieszę. Dziękuję Wam Laski moje Kochane
Dr S podczas badania na wszelki wypadek szukał gdzieś tego 3ciego pęcherzykasam powiedział, że po mnie zdecydowanie widać, że dosłownie wszystko może się zdarzyć. Na koniec wizyty uśmiechnął sie i czekamy do przyszlego czwartku na drugie serduszko
Dziewczyny, w razie czego dr S wspomniał coś o długim urlopie, ktory zaczyna w następny piątek. Z wrażenia nie dopytalam, jak długi bedzie ten urlop, ale jakby co, to miejcie na uwadzeHałasianka, Lunitari, Aśka32 lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
AnnMari wrote:Nika - jak ja Cię rozumiem! mnie czeka remont i przerażona jestem
Mąż "złota rączka" chce wszystko robić sam - czeka mnie wymiana drzwi, podłóg , malowanie pokoju i urządzenie pokoiku dziecięcego . Do tego stwierdził, że jak mu czasu starczy to będzie remont generalny łazienki
Na trochę pojadę do rodziców, a reszte czasu będzie siedziała w tym bałaganie ...
Mnie doprowadza do rozpaczy że chciałanym poprawić kilka niedoróbek (których on wcalenie widzi!) a nie mam jak, bo ciąża -
Ja robiłam komórki NK w sobotę, jakby co
ale nie fenotyp.
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
nick nieaktualny
-
Kinga ! Jakie piękne wieści ❤️❤️ Cierpienie, oczekiwanie i inne przykrości zostaną tak cudownie wynagrodzone ❤️❤️
Dziewczyny, cały czas Was czytam, ale szczerze to....odsypiam szpital. Jak wróciłam do domu miałam straszne siniaki pod oczami, teraz widzę, ze jest lepiej.
Smuci mnie fakt, ze za tydzień tam wracam:( znowu zostawię swoją malutka psią córkę, wiecie, ze teraz nie opuszcza mnie na krok, aktualnie zasnęła na mojej głowie, a w nocy, kiedy śpi na dywanie to patrzy na mnie. Jest niesamowita. Mam nadzieje, ze dogadają się z braciszkiem.
Zamówiłam sobie wczoraj ktg do domu, musiałam, nie wytrzymałam. Wyszły skurcze, tzn bardziej napinanie i twardnienie brzucha. Biorę cały czas nospe 3x dziennie.
No i chciałabym już być po wszystkim. Boje się trochę cc, tego, ze podczas cięcia będę coś czuła:(
Zola89, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Czara wrote:Kinga, doktor chyba szczesliwy na bliźniaki
-
Czara, Staraczka, macie rację, szukał i szukał tego 3ciego, tak na wszelki wypadek
ale na szczęście tym razem oszczedził mi wrażeń, chybaże sam stwierdził, że ostatnio miałam ich wystarczająco
2014.06. - start
mokka wrote:Kinga ! Jakie piękne wieści ❤️❤️ Cierpienie, oczekiwanie i inne przykrości zostaną tak cudownie wynagrodzone ❤️❤️
Dziewczyny, cały czas Was czytam, ale szczerze to....odsypiam szpital. Jak wróciłam do domu miałam straszne siniaki pod oczami, teraz widzę, ze jest lepiej.
Smuci mnie fakt, ze za tydzień tam wracam:( znowu zostawię swoją malutka psią córkę, wiecie, ze teraz nie opuszcza mnie na krok, aktualnie zasnęła na mojej głowie, a w nocy, kiedy śpi na dywanie to patrzy na mnie. Jest niesamowita. Mam nadzieje, ze dogadają się z braciszkiem.
Zamówiłam sobie wczoraj ktg do domu, musiałam, nie wytrzymałam. Wyszły skurcze, tzn bardziej napinanie i twardnienie brzucha. Biorę cały czas nospe 3x dziennie.
No i chciałabym już być po wszystkim. Boje się trochę cc, tego, ze podczas cięcia będę coś czuła:(mokka lubi tę wiadomość
LAURA -
Lenonki wrote:Kinga, ale numer wywinęły Tobie własne dzieciaki
Dużo emocji dostarczają nam wszystkim
Dr S. jakoś komentował te rewolucje? Daj znać co zaleci dr Su. chociaż to w sumie juz lajtowa wizyta
Halasianko, a Ty juz po swojej wizycie?
Stonka, miałaś stymulowany cykl? Który dc masz jutro?
Czara, wystarczy ponarzekać na forum, że Franio ciagle sie budzi w nocy i nagle następnego dnia śpi w swoim łóżeczku przez 3 hMusisz cześciej do nas pisać
Jutro mam 34 dc i 11 dpo. Cykl mam długi z uwagi na cb która zakonczyła sie poronieniem 10.10. Nie miałam żadnej stymulacji. -
Stonka pamiętam Twoją przykrą sytuację z zeszłego miesiąca
Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie &. Robisz sikańca?
Wtorek: Hałasianka usg połówkowe, Nika wizyta, Stonka testowanie
Środa: Marysia usg połówkowe, Marzenka beta
Czwarte: Hałasianka usg połówkowe
Piątek: Taka jedna wizyta u dr Ś.
Sobota: Elinka dr Ś. 10:20PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Kinga ale niespodzianka! Kto by pomyślał! Niewiarygodne jak to się potoczyło. Tylko się cieszyć
Tak strasznie mało czasu mam ostatnio, ale staram się nadrabiać Was wieczorami. Dobrze że samopoczucie pozwala mi na tak intensywne dni.kinga27.30 lubi tę wiadomość