Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Dziewczyny - to ja chyba kupie ręczny - jak nie da rady to wtedy .. szkoda mi kasy bo czort wie co bedzie .. Hałasianka - ja bym kupiła ten tańszy - a masz gwarancje na to tak?
przeraża mnie ta wyprawka- zmieszczę sie w 20 tys <płacze przez łzy> ? A same szczepienia (wczoraj przeczytałam- czy to realne????) to koszt do 6 tys ??!? Masakraaaa ...
Lena - Ty przewijasz na łożku ? Od początku ??kupując każdego miesiąca coś to się nie odczuwa haha. Ale tego rzędu kasa to jest jak nie więcej myślę.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
LAURA -
Ciasteczko przewijałam jakk byla mała, później wszystko na podłodze. Ale ja to takie dziwadło, było mi tak wygodnie
20 tyś??? Kurde może wydałam z 2 ale na pewno nie 20.też biegałam po lumpkach i czatowalam na okazje na Olx czy allegro.
Tinka,beta rosła bo był zaśniad, czy coś takiego, nie Halasianka? Może sprawdź dla świętego spokoju?Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyNieeee - ludzie to była ironia
ciuszki kupiłam używane i dokupie jakieś nowe kilka sztuk.. wózek fundowali dziadki do 4 tys..
Ja lubię kupować w % i kocham polować na nie... Kupiłam 2 koszule italian fashion do karmienia porodu -za 42 zł sztuka (%) fajne długie !!! Przewijaki np te z Allegro na komode montujesz na kołki (wiercisz) mi trochę szkoda komodyja jestem niska ale M 190...
Czara - te 2000 zł na ile to szczepień było (tzn ile dawek - tzn ile zostało jeszcze ? ) To spokojnie do 2 rż dobije sie do 6 tys za szczepienia?? Serio nie warto brać tych na nfz?
u nas na wątku majowym kilka dziewczyn rozważa tylko nfz
Lena / ale na łożku kładłas przewijak tak?
Dziękuje Wam za odpowiedziWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:01
-
U nas poszły 2 tysie na sam wózek i nosidełko. Na kosmetyki i apteczne rzeczy ok 500 zł. Na ciuszki nie wydałam wiecej niż 200 zł, drugie tyle poszlo na kocyki, rożki, śpiworki. Noo... myślę że z pierdołami to razem poszło ze 4 tysiaki na całą wyprawkę. Z tym że ja mam spore zapasy chemii i ciuszki do 74
-
Ciasteczko nie, kładłam kocyk i podkład jednorazowy. Ale na mnie na dziwaczkę nie patrz, ja się bałam że mi mala spadnie i swirowalam..
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLunitari wrote:Jakie było moje zdziwienie jak zapłaciłam 790 zł w przychodni za szczepienia
Czara wrote:3x6w1, 3x pneumokoki i 2xrotawrus.
6 tys to za dużo, mysle ze z 4 tys z dodatkowymi typu meningokoki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:43
-
Ciasteczko, sprawdziłam ofertę luxmedu i za podstawowe + rota + pneumo życzą sobie 2700 zł, a jeśli dodatkowo chcesz meningo i ospę to 3400 zł. Szczepienia odbywają się w 4 albo 5 turach w ciągu pierwszych 16 miesięcy. LM się ceni, więc może i uda się znaleźć taniej.
https://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/plany-i-programy/programy-szczepien.htmlCiasteczko777 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Hałasianka wrote:Ale nie o to chodzi... Nie o cuda... Mi beta rosła i okazało się że był zarodek w jajowodzie i mógłam się przekręcić. A 2 tyg wcześniej normalnie poronilam i krwawilam. Okazało się że musiał się zaplodnic więcej niż 1 zarodek. Po to badanie bety a nie czekanie na krwawienie.
Ok sprawdzę betę, właściwie dla swojego bezpieczeństwa powinnam. Dzięki za radę -
nick nieaktualnyDziękuje Lenonki - tam nawet nie sprawdzałam, myślałam żeby szukać samodzielnie i kupować gdzie taniej ... kurczaki jakie to drogie wszystko! Oj mam jakiś dzień skąpca ...
Ty bierzesz pediatrę z Lux med ??? Właśnie / czy dziecko można objąć pakietem ???
A propos / jakiego pediatrę polecacie - chyba szukać blisko domu nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 15:52
-
lena7 wrote:Ciasteczko przewijałam jakk byla mała, później wszystko na podłodze. Ale ja to takie dziwadło, było mi tak wygodnie
20 tyś??? Kurde może wydałam z 2 ale na pewno nie 20.też biegałam po lumpkach i czatowalam na okazje na Olx czy allegro.
Tinka,beta rosła bo był zaśniad, czy coś takiego, nie Halasianka? Może sprawdź dla świętego spokoju?LAURA -
Tinka1 wrote:Ok sprawdzę betę, właściwie dla swojego bezpieczeństwa powinnam. Dzięki za radęLAURA
-
Lenonki wrote:Ciasteczko, sprawdziłam ofertę luxmedu i za podstawowe + rota + pneumo życzą sobie 2700 zł, a jeśli dodatkowo chcesz meningo i ospę to 3400 zł. Szczepienia odbywają się w 4 albo 5 turach w ciągu pierwszych 16 miesięcy. LM się ceni, więc może i uda się znaleźć taniej.
https://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/plany-i-programy/programy-szczepien.htmlLAURA -
Ciasteczko777 wrote:Dziękuje Lenonki - tam nawet nie sprawdzałam, myślałam żeby szukać samodzielnie i kupować gdzie taniej ... kurczaki jakie to drogie wszystko! Oj mam jakiś dzień skąpca ...
Ty bierzesz pediatrę z Lux med ??? Właśnie / czy dziecko można objąć pakietem ???
A propos / jakiego pediatrę polecacie - chyba szukać blisko domu nie?
Z Gdańska jest jeszcze dr sowa cudowny lekarz ale pryw 1 raz w tyg tylko bo pracuje na oddziale i hospicjum teraz.
No i dr Kondracka na pryw w Gdyni i Gdańsku a pracuje w szpitalu na Polakach dziecięcym.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
LAURA -
Czara wrote:Hałasianko, esotiq ma niestety dziwna rozmiarówkę. Na mnie były za duże staniki, a na koleżankę z duuuuuzym biustem za małe. Ale warto zobaczyć i przymierzyć bo są naprawdę ładne
masakra a normalnie noszę 70 c. A gdzie jeszcze pokarm hahah
LAURA -
Ciasteczko, ja na pewno będę brała pediatrę z LM, ale nie robiłam jeszcze rozeznania którego. My mamy taki pakiet, że za dodatkową opłatą można dopisać partnera/partnerkę i nieograniczoną ilość dzieci. To bardzo korzystna oferta, bo i firma to duża korpo. A co do liczenia kasy, to ja też szukam okazji (zresztą lubię), bo strasznie drogie to wszystko.
Hałasianko, my nie mamy żadnej rodziny na miejscu, więc młody będzie się witał ze żłobkiem zaraz po ukończeniu roczku. Taki lajf.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:11
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyLenonki wrote:Ciasteczko, ja na pewno będę brała pediatrę z LM, ale nie robiłam jeszcze rozeznania którego. My mamy taki pakiet, że za dodatkową opłatą można dopisać partnera/partnerkę i nieograniczoną ilość dzieci. To bardzo korzystna oferta, bo i firma to duża korpo. A co do liczenia kasy, to ja też szukam okazji (zresztą lubię), bo strasznie drogie to wszystko.
Hałasianko, my nie mamy żadnej rodziny na miejscu, więc młody będzie się witał ze żłobkiem zaraz po ukończeniu roczku. Taki lajf.nie wiemm. Kurde nie ogarniam tego wszystkiego