Gameta Podzamcze Kielce
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiejsza beta 12dpt 566,10 🥰
Pan Doktor napisał że jest dobrze.
Wizyte umówiłam na 16.03 ale nie wiem czy "wysiedzę"😅😅😅 ja chciałabym już wiedzieć wszystko, jestem w gorącej wodzie kapana 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 17:27
Ewelka02, klaudex89 lubią tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
Kasienka@13161 wrote:Dzięki dziewczyny, sprawdziłam na stronie gamety jest cennik ze znieczuleniem 1120 zł kosztuje.
Ja miałam miesiąc temu, po wybudzeniu leżałam jeszcze z pół godziny aż zeszła kroplówka, potem na korytarzu też kazali mi jeszcze posiedzieć ze 20 minut, w tym czasie pani przyniosła ciastko i herbatę. Opis badania był od razu po zabiegu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 19:31
Kasienka@13161 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Dopiero niedawno zobaczyłam że jest forum o naszej Gamecie ja jestem po 3 ecim udanym in vitro. Widziałam już pęcherzyk i widziałam już serduszko ❤️jestem szczęśliwa ale zarazem strasznie się denerwuje, jutro wizyta a ja nie spałam pół nocy jeszcze to wszystko nie może do mnie dotrzeć, czy któraś też tak wszystko przeżywa jak ja?
-
Patt91 wrote:Hej dziewczyny. Dopiero niedawno zobaczyłam że jest forum o naszej Gamecie ja jestem po 3 ecim udanym in vitro. Widziałam już pęcherzyk i widziałam już serduszko ❤️jestem szczęśliwa ale zarazem strasznie się denerwuje, jutro wizyta a ja nie spałam pół nocy jeszcze to wszystko nie może do mnie dotrzeć, czy któraś też tak wszystko przeżywa jak ja?
To normalne, ten strach będzie jeszcze chwile towarzyszył ale z wizyty na wizytę będzie lepiej ☺️ Powodzenia 🍀Naturals 2xCP, 2xCB
1IVF - 4 blastki
2xFET bhcg: 0
kwiecien 21’ FET + encorton, zarzio, fraxiparine, acard, AH, embrioglue
5dpt ⏸ bhcg 20,59
18dpt pęcherzyk ciążowy
24dpt zarodek i tętno
39 tc 🧸🎀 jest z Nami na świecie ♥️
Czeka 1❄️ -
olanowak90x wrote:Dzisiejsza beta 12dpt 566,10 🥰
Pan Doktor napisał że jest dobrze.
Wizyte umówiłam na 16.03 ale nie wiem czy "wysiedzę"😅😅😅 ja chciałabym już wiedzieć wszystko, jestem w gorącej wodzie kapana 🙈
Bardzo gratuluję u mnie było widać pęcherzyk już 14 dni po transferze, miałam bole brzucha i dr kazał się pokazać i udało się zobaczyc -
Lillaa wrote:Ja miałam miesiąc temu, po wybudzeniu leżałam jeszcze z pół godziny aż zeszła kroplówka, potem na korytarzu też kazali mi jeszcze posiedzieć ze 20 minut, w tym czasie pani przyniosła ciastko i herbatę. Opis badania był od razu po zabiegu.
-
Patt91 wrote:Hej dziewczyny. Dopiero niedawno zobaczyłam że jest forum o naszej Gamecie ja jestem po 3 ecim udanym in vitro. Widziałam już pęcherzyk i widziałam już serduszko ❤️jestem szczęśliwa ale zarazem strasznie się denerwuje, jutro wizyta a ja nie spałam pół nocy jeszcze to wszystko nie może do mnie dotrzeć, czy któraś też tak wszystko przeżywa jak ja?
Gratulacje 🥰
Ja mam pierwsza wizytę 16go i nie wiem jak wytrzymam 🙄 betka rośnie, ale wiadomo wszystko okaże się na wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 10:15
Jaś 13.11.2022 💙 -
olanowak90x wrote:Gratulacje 🥰
Ja mam pierwsza wizytę 16go i nie wiem jak wytrzymam 🙄 betka rośnie, ale wiadomo wszystko okaże się na wizycie.
Dokładnie wiem co to znaczy. Przed każdym usg jest wielki strach a po wizycie wielkie szczęście. A mogę spytac jakie leki bierzesz? Ja biorę estrofem,duphaston,cyclogest,po drodze doszła jeszcze luteina pewnie ze względu na niski progesteron -
Patt91 wrote:Dokładnie wiem co to znaczy. Przed każdym usg jest wielki strach a po wizycie wielkie szczęście. A mogę spytac jakie leki bierzesz? Ja biorę estrofem,duphaston,cyclogest,po drodze doszła jeszcze luteina pewnie ze względu na niski progesteron
Ja mam tylko cycogest 2x1 i duphaston 3x, jestem po cyklu naturalnym. Wczoraj badałam progesteron to mam 30,44 lekarz dziś odpisał że wynik jest dobry.
Pozostaje tylko czkać do kolejnej środy🙈🙈🙈 chciałabym już być po, żeby wiedzieć że wszystko dobrze 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 10:34
Jaś 13.11.2022 💙 -
olanowak90x wrote:Ja mam tylko cycogest 2x1 i duphaston 3x, jestem po cyklu naturalnym. Wczoraj badałam progesteron to mam 30,44 lekarz dziś odpisał że wynik jest dobry.
Pozostaje tylko czkać do kolejnej środy🙈🙈🙈 chciałabym już być po, żeby wiedzieć że wszystko dobrze 🙈
Ale progesteron badasz sama dla siebie czy z polecenia lekarza? Ja miałam do tej pory badany 2 razy tylko przy wizytach w Gamecie. -
olanowak90x wrote:Sama sobie zbadałam a jak już miałam wynik to napisałam do lekarza.
To trzymam mocno kciuki nie wiem czy o dalszych postępach można pisać tutaj czy przenieść się gdzie indziej ja też mam nadzieję że będzie jutro wszystko u mnie dobrze i stres mu pozwoli odpocząć, na dodatek siedzę w domu na l4 bo początki były ciężkie z samopoczuciem -
Patt91 wrote:To trzymam mocno kciuki nie wiem czy o dalszych postępach można pisać tutaj czy przenieść się gdzie indziej ja też mam nadzieję że będzie jutro wszystko u mnie dobrze i stres mu pozwoli odpocząć, na dodatek siedzę w domu na l4 bo początki były ciężkie z samopoczuciem
Odpoczywaj i ładuj akumulatorki bo później już tak lekko nie będzie 🥰Jaś 13.11.2022 💙 -
Patt91 wrote:A mam jeszcze jedno pytanie bo zapomniałam z tego stresu spytać lekarza, czy cala ciaza po in vitro prowadzona jest w Gamecie czy na którejś z wizyt lekarz mówi żeby znaleźć sobie lekarza prowadzącego poza klinika?
Jeśli chcesz to możesz chodzić do Gamety, ale też możesz prowadzić ciąże poza klinika. Ja chodzę do swojego ginekologa -
Magda1111 wrote:Jeśli chcesz to możesz chodzić do Gamety, ale też możesz prowadzić ciąże poza klinika. Ja chodzę do swojego ginekologa
Ale który lekarz w Gamecie prowadzi ciężarne? Bo chyba nie wszyscy? 🤔 A to np dr Biskup po kilku wizytach mówi że by iść już do swojego czy jak to wyglądaJaś 13.11.2022 💙 -
Kasienka@13161 wrote:A powiec mi jeszcze czy trzeba się umówić w jakiś konkretny dzień cyklu czy nie?
Tak, zabieg trzeba wykonać przed owulacją. Najlepiej pierwszego dnia miesiączki zadzwoń i powiedz, że miałaś się umówić na zabieg i zapytaj czy musisz wykonać jakieś badania. Panie w recepcji w moim przypadku zawsze były pomocne i wszystko wytłumaczyły. Chyba, że przed zabiegiem masz jeszcze jedną wizytę to myślę, że wtedy lekarz Ci wszystko wytłumaczy. Ja akurat byłam na wizycie zaraz po miesiączce , więc tego samego dnia zrobili mi wszystkie badania a trzy dni później już miałam zabieg.