Gameta Podzamcze Kielce
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Czytam ten wątek od dawna. Gratuluję przyszłym mamom i życzę powodzenia tym, które muszą jeszcze trochę poczekać.
Jesteśmy z mężem po wizycie kwalifikacyjnej u dr Biskupa. Zrobił bardzo dobre wrażenie.
Od nowego cyklu zaczynam stymulację u dr Świercza, bo u niego od jakiegoś czasu się leczę. On też będzie robił punkcję i transfer.
Nie wiem kiedy wypadnie start, ale mam nadzieję że już jakoś w połowie miesiąca.
Czy jest tu ktoś na samym początku drogi? Czy ktoś oprócz Ewelki mial procedurę prowadzona przez Świercza?
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
nick nieaktualny
-
MaggieMay wrote:Cześć dziewczyny,
Czytam ten wątek od dawna. Gratuluję przyszłym mamom i życzę powodzenia tym, które muszą jeszcze trochę poczekać.
Jesteśmy z mężem po wizycie kwalifikacyjnej u dr Biskupa. Zrobił bardzo dobre wrażenie.
Od nowego cyklu zaczynam stymulację u dr Świercza, bo u niego od jakiegoś czasu się leczę. On też będzie robił punkcję i transfer.
Nie wiem kiedy wypadnie start, ale mam nadzieję że już jakoś w połowie miesiąca.
Czy jest tu ktoś na samym początku drogi? Czy ktoś oprócz Ewelki mial procedurę prowadzona przez Świercza?
Hej:)
Ja jestem może nie na początku, raczej pośrodku tej całej procedury, ale jakbyś miała jakieś pytania to śmiało:)
To moja 1 procedura, więc też wiele rzeczy jest jeszcze dla mnie nowością 😉
Jestem po stymulacji, wczoraj miałam punkcje. Teraz czekam na info odnośnie zarodków.
Od początku jestem u dr Biskupa i dotychczas mam same pozytywne wrażenia
Pozdrawiam Was wszystkie 😊
🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
Morfologia plemników 5% ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Stymulacja (aromek, ovitrelle) ➡️ ciąża - puste 🥚 - łyżeczkowanie
Kolejne stymulacje x 4 - brak efektów
2021r. Gameta - Podzamcze
Powtórka badań ✅️
Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
7dpt - 4.14; 9dpt - 19.25; 12dpt - 140.52; 15dpt - 554.3; 17dpt - 1137.62
20 dpt (31.05) - usg - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, echo zarodka 🥰
15.06 - ❤️ 163 bmp, CRL 1.50 cm,
30.06 - ❤️ 164 bmp, CRL 3.00 cm,
Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷♀️ -
nick nieaktualnyolanowak90x wrote:Dr Biskup jest dostępny w klinice od poniedziałku do czwartku.
Tak mi się wydawało ale nie byłam pewna. Mieliśmy rozpoczynać stymulacje w kwietniu, ale wczoraj niespodziewanie o wiele za wcześnie przyszła miesiączka. Teraz stresuje mnie kiedy przyjdzie kwietniowa i jeśli będzie według obliczeń to 1dc wypada w piątek, potem weekend i martwie sie o wizytę. Jak to u Was wyglądało, kiedy dr Biskup wypisał leki do stymulacji? Niestety ostatnio też bie pobrał mi wymazów żeby były jak najświeższe i zastanawia mnie czy zdecyduje się rozpocząć stymulacje bez wyników wymazow? Czy będę kolejny miesiąc "w plecy"?
-
Beata18 wrote:Tak mi się wydawało ale nie byłam pewna. Mieliśmy rozpoczynać stymulacje w kwietniu, ale wczoraj niespodziewanie o wiele za wcześnie przyszła miesiączka. Teraz stresuje mnie kiedy przyjdzie kwietniowa i jeśli będzie według obliczeń to 1dc wypada w piątek, potem weekend i martwie sie o wizytę. Jak to u Was wyglądało, kiedy dr Biskup wypisał leki do stymulacji? Niestety ostatnio też bie pobrał mi wymazów żeby były jak najświeższe i zastanawia mnie czy zdecyduje się rozpocząć stymulacje bez wyników wymazow? Czy będę kolejny miesiąc "w plecy"?
W naszej sytuacji było tak że jeśli nie było dr biskupa w dany dzień to w zastępstwie przyjmował inny lekarz. U mnie zdarzyło się ze stymulacja Zaczela się w 4tym dniu cyklu bo po prostu ciężko było utrafic. Zresztą moje miesiączki to pierwszy dzień zawsze było plamienie i nigdy nie wiedziałam czy liczyć to już jako pierwszy dzień cyklu czy czekać aż się rozkręci. A kiedy już pojawiało się plamienie to dzwoniłam o wizytę czasem z dnia na dzień i nie było problemu. Ja wolałam zacząć styumalcje od wizyty u innego lekarza niz przegapić miesiąc. Będzie dobrze na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 10:55
-
Beata18 wrote:Tak mi się wydawało ale nie byłam pewna. Mieliśmy rozpoczynać stymulacje w kwietniu, ale wczoraj niespodziewanie o wiele za wcześnie przyszła miesiączka. Teraz stresuje mnie kiedy przyjdzie kwietniowa i jeśli będzie według obliczeń to 1dc wypada w piątek, potem weekend i martwie sie o wizytę. Jak to u Was wyglądało, kiedy dr Biskup wypisał leki do stymulacji? Niestety ostatnio też bie pobrał mi wymazów żeby były jak najświeższe i zastanawia mnie czy zdecyduje się rozpocząć stymulacje bez wyników wymazow? Czy będę kolejny miesiąc "w plecy"?
W moim przypadku było tak, że musiałam się wstawić 3 lub 4 dni przed spodziewana miesiączka na pobranie wymazów.
A za drugim razem miałam pobierane wymazy w dniu rozpoczęcia stymulacji, ale lekarz kazał wtedy zrobić chlamydia na cito. -
Tez sie stresowałam tym co będzie jak okres przyjdzie od piątku do niedzieli. Ale zadzwoniłam w czwartek na rejestrację i jedna z Pań mi powiedziała żeby się nie stresować i jeśli okres zacznie się w piątek to zadzwonić i umówią na sobotę z dnia na dzień, jeśli w sobotę czy niedziele to też dzwonic w sobotę bądź poniedzialek rano i wizyta będzie na cito na poniedziałek, tylko trzeba zaznaczyć podczas rozmowy ze "zaczynam procedurę IVF" i muszą znaleźć miejsce
Leki wypisywał wlaśnie na tej wizycie i robił 1 usg.
Co do wymazów to mi pobrał na wizycie kwalifikacyjnej czyli ok 2 tyg przed stymulacją, to już proponowałabym zadzwonić na rejestrację i dopytać🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
nick nieaktualnyMagda1111 wrote:W moim przypadku było tak, że musiałam się wstawić 3 lub 4 dni przed spodziewana miesiączka na pobranie wymazów.
A za drugim razem miałam pobierane wymazy w dniu rozpoczęcia stymulacji, ale lekarz kazał wtedy zrobić chlamydia na cito.
Dziękuję dziewczyny za wiadomości
Jestem umowiona na pobranie wymazow w 28 dc, czyli pod koniec cyklu przed stymulacja, tylko boje się żeby miesiączka mnie nie zaskoczyła tak jak wczoraj w 26 dc...klaudex89, olanowak90x lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny🙂
Dostałam tel z kliniki ze udało się uzyskać 6 zarodków z tych 8 komórek, dziś 2 doba 🙂
Czy któraś Was miała podobny wynik?
I mogłaby napisać ile się utrzymało do 5 doby?
Pozdrawiam 😘
🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
klaudex89 wrote:Hej Dziewczyny🙂
Dostałam tel z kliniki ze udało się uzyskać 6 zarodków z tych 8 komórek, dziś 2 doba 🙂
Pozdrawiam 😘
U nas pobrano 9, zapłodniło się 7, a do 5 doby przetrwalo 6🙂klaudex89 lubi tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
klaudex89 wrote:Hej Dziewczyny🙂
Pozdrawiam 😘
Ja miałam 10 komórek z czego 8 było dojrzałych. Zapładnialiśmy 6, wszystkie ładnie ruszyły a do 5 doby przetrwały 4 😊klaudex89 lubi tę wiadomość
Naturals 2xCP, 2xCB
1IVF - 4 blastki
2xFET bhcg: 0
kwiecien 21’ FET + encorton, zarzio, fraxiparine, acard, AH, embrioglue
5dpt ⏸ bhcg 20,59
18dpt pęcherzyk ciążowy
24dpt zarodek i tętno
39 tc 🧸🎀 jest z Nami na świecie ♥️
Czeka 1❄️