X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Podzamcze Kielce
Odpowiedz

Gameta Podzamcze Kielce

Oceń ten wątek:
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudex89 wrote:
    Hej Dziewczyny🙂

Dostałam tel z kliniki ze udało się uzyskać 6 zarodków z tych 8 komórek, dziś 2 doba 🙂

Czy któraś Was miała podobny wynik?
    I mogłaby napisać ile się utrzymało do 5 doby?

Pozdrawiam 😘
    U nas z 6 zarodkow do 5 tej doby przetrwał 1 i teraz z tego jednego jest 9 tydz ciąży ❤️

klaudex89 lubi tę wiadomość

• paula6631 Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja właśnie można powiedzieć ze zaczynam przygodę z Gameta i chciałam się dowiedzieć czy jest sens robienia IUI w Gamecie skoro już jestesmy po 4 próbach robionych w szpitalu na prostej?? Czy od razu przygotowywać się do invitro?? Ogólnie nasza historia wyglada tak ze leczymy się od roku w szpitalu na prostej w sumie to nie wiem czy można powiedzieć ze leczymy bo szczerze to żadnych badań prócz tych które do IUI są potrzebne nam nie zlecono w 12 dniu USG pecherzyki są przepisywane Ovitrelle w 15 dniu ok inseminacja która również według mnie pozostawia wiele do zyczenia i na tym się kończy . Umówiona mam wizytę u doktora M.Lepiarczyka jakieś opinie?? ;)

• klaudex89 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi 😍

Wiem ze każdy organizm jest inny, ale takie pozytywne wiadomości podnoszą na duchu 😍

Będzie łatwiej dożyć poniedziałku i kolejnego tel 😊

🙋‍♀️32l 🙋35

Starania od 2016 r.
    Ja:
    Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️

Mąż:
    Plemniki 38.7mln/ml ✅️
    Morfologia plemników 5% ✅️

2020r.
    Monitoring owulacji
    Stymulacja (aromek, ovitrelle) ➡️ ciąża - puste 🥚 - łyżeczkowanie
    Kolejne stymulacje x 4 - brak efektów
    2021r. Gameta - Podzamcze
    Powtórka badań ✅️
    Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
    1 ❄️
    11.05 - transfer
    Beta
    7dpt - 4.14; 9dpt - 19.25; 12dpt - 140.52; 15dpt - 554.3; 17dpt - 1137.62
    20 dpt (31.05) - usg - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, echo zarodka 🥰
    15.06 - ❤️ 163 bmp, CRL 1.50 cm,
    30.06 - ❤️ 164 bmp, CRL 3.00 cm,

Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷‍♀️
  • klaudex89 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula6631 wrote:
    Cześć
    Ja właśnie można powiedzieć ze zaczynam przygodę z Gameta i chciałam się dowiedzieć czy jest sens robienia IUI w Gamecie skoro już jestesmy po 4 próbach robionych w szpitalu na prostej?? Czy od razu przygotowywać się do invitro?? Ogólnie nasza historia wyglada tak ze leczymy się od roku w szpitalu na prostej w sumie to nie wiem czy można powiedzieć ze leczymy bo szczerze to żadnych badań prócz tych które do IUI są potrzebne nam nie zlecono w 12 dniu USG pecherzyki są przepisywane Ovitrelle w 15 dniu ok inseminacja która również według mnie pozostawia wiele do zyczenia i na tym się kończy . Umówiona mam wizytę u doktora M.Lepiarczyka jakieś opinie?? ;)

Hej 😊
    Ciężko opiniować czy jest sens robić kolejne IUI, myślę że z decyzją powinnaś poczekać do wizyty.
    Nam lekarz powiedział ze jeśli chcemy się na IUI zdecydować to on proponuję max 3 podejścia, ale najpierw zlecił kilka badań krwi, badanie drożności, histopatologie endo. Itp.
    Po tym zalecił 2-3 Cykle jeszcze spróbować naturalnie, a w razie niepowodzenia wrócić i podjąć decyzję.
    Wiec wróciliśmy, a kiedy Nam oznajmił że powodzenie IUI to 10-12% a każde kolejne spada o połowę, to od razu zdecydowaliśmy na IVF.
    Nam po prostu po 5 latach starań, szkoda już było na to czasu i zdrowia, głównie psychicznego 😉

🙋‍♀️32l 🙋35

Starania od 2016 r.
    Ja:
    Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️

Mąż:
    Plemniki 38.7mln/ml ✅️
    Morfologia plemników 5% ✅️

2020r.
    Monitoring owulacji
    Stymulacja (aromek, ovitrelle) ➡️ ciąża - puste 🥚 - łyżeczkowanie
    Kolejne stymulacje x 4 - brak efektów
    2021r. Gameta - Podzamcze
    Powtórka badań ✅️
    Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
    1 ❄️
    11.05 - transfer
    Beta
    7dpt - 4.14; 9dpt - 19.25; 12dpt - 140.52; 15dpt - 554.3; 17dpt - 1137.62
    20 dpt (31.05) - usg - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, echo zarodka 🥰
    15.06 - ❤️ 163 bmp, CRL 1.50 cm,
    30.06 - ❤️ 164 bmp, CRL 3.00 cm,

Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷‍♀️
  • Truskaweczka02 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudex89 wrote:
    Hej Dziewczyny🙂

Dostałam tel z kliniki ze udało się uzyskać 6 zarodków z tych 8 komórek, dziś 2 doba 🙂

Czy któraś Was miała podobny wynik?
    I mogłaby napisać ile się utrzymało do 5 doby?

Pozdrawiam 😘
    U nas z 6 zapłodnionych do 5 doby dotrwało 5🙂 trzymam kciuki za zarodki✊

klaudex89 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2018

2019 3xIUI 😔

2020 start IVF
    08.2020 FET 5.1.1.❄️
    6 dpt beta 37,88
    8 dpt beta 136,68
    10 dpt beta 310,61
    12 dpt beta 564
    14 dpt beta 1248
    23 dpt ❤️
    04.2021 nasz cud jest już z nami 👶🏻

07.2024 7t3d💔

Czekają ❄️❄️❄️

Wysłany: 11 marca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula6631 wrote:
    Cześć
    Przede wszystkim zróbcie badania, które dr wam zleci i wtedy podejmiecie decyzję. Bo niestety ale na prostej nie zlecają tak diagnostyki i te inseminacje to robią trochę tak na oślep. Przede wszystkim powinni ci zlecić badanie drożności jajowodów czego nie robią, także jak zrobicie badania, to na pewno doktor omówi z wami szansę i zaproponuje leczenie🙂 ja szczerze to przechodząc do Gamety po "leczeniu" na Prostej byłam tymi inseminacjami tak zmęczona psychicznie, że kolejnej nie brałam po uwagę, ale po badaniach okazało się, że nie powinnam w ogóle podchodzić do inseminacji. Także cóż straciłam tam tylko czas i zdrowie psychiczne, w Gamecie o wiele lepiej się wami zaopiekują🙂

Starania od 01.2018

2019 3xIUI 😔

2020 start IVF
    08.2020 FET 5.1.1.❄️
    6 dpt beta 37,88
    8 dpt beta 136,68
    10 dpt beta 310,61
    12 dpt beta 564
    14 dpt beta 1248
    23 dpt ❤️

07.2024 7t3d💔

Czekają ❄️❄️❄️
  • olanowak90x Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się stresować, pierwsza wizytę potwierdzająca ciążę nam dopiero w środę... Ale naczytałam się o "objawach" i martwię że się bo oprócz rozpierania podbrzusza popołudniami i bólu piersi nic więcej mi nie dolega 🙈 pewnie szukam sobie problemu....

Jaś 13.11.2022 💙
  • paula6631 Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka02 wrote:
    Przede wszystkim zróbcie badania, które dr wam zleci i wtedy podejmiecie decyzję. Bo niestety ale na prostej nie zlecają tak diagnostyki i te inseminacje to robią trochę tak na oślep. Przede wszystkim powinni ci zlecić badanie drożności jajowodów czego nie robią, także jak zrobicie badania, to na pewno doktor omówi z wami szansę i zaproponuje leczenie🙂 ja szczerze to przechodząc do Gamety po "leczeniu" na Prostej byłam tymi inseminacjami tak zmęczona psychicznie, że kolejnej nie brałam po uwagę, ale po badaniach okazało się, że nie powinnam w ogóle podchodzić do inseminacji. Także cóż straciłam tam tylko czas i zdrowie psychiczne, w Gamecie o wiele lepiej się wami zaopiekują🙂

Drożność miałam robiona ponieważ w 2020 roku pod koniec w klinice w Krakowie miałam zabieg przecięcia przegrody macicy;) i z jajowodami wszystko Ok ;) No cóż czekam w takim razie na wizytę i zobaczymy ;) chyba tez już psychicznie dość mam tych IUI ;)

Dzieki za odpowiedz ;)

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olanowak90x wrote:
    Dziewczyny zaczynam się stresować, pierwsza wizytę potwierdzająca ciążę nam dopiero w środę... Ale naczytałam się o "objawach" i martwię że się bo oprócz rozpierania podbrzusza popołudniami i bólu piersi nic więcej mi nie dolega 🙈 pewnie szukam sobie problemu....
    A ja znow objawy jak mam to czytam czy to dobrze a jak nie mam to też zaraz myślę. Przed wizyta czułam że chyba jednak nie jestem a po wizycie objawy wracały 😂nasza głowa płata figle i tak chyba będzie przed każdą wizyta. Na pewno wszystko jest dobrze. A jeśli nie masz mdłości to się ciesz :) bo mogą nadejść z dnia na dzień. Bądź dobrej myśli, staraj się zajmować trochę głowę czymkolwiek, nawet pierdolami a w środe czekam tylko na dobre info ❤️💪

olanowak90x lubi tę wiadomość

• olanowak90x Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    A ja znow objawy jak mam to czytam czy to dobrze a jak nie mam to też zaraz myślę. Przed wizyta czułam że chyba jednak nie jestem a po wizycie objawy wracały 😂nasza głowa płata figle i tak chyba będzie przed każdą wizyta. Na pewno wszystko jest dobrze. A jeśli nie masz mdłości to się ciesz :) bo mogą nadejść z dnia na dzień. Bądź dobrej myśli, staraj się zajmować trochę głowę czymkolwiek, nawet pierdolami a w środe czekam tylko na dobre info ❤️💪

Staram się ale nie wychodzi mi to za bardzo 🙈

Jaś 13.11.2022 💙
  • Magda1111 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olanowak90x wrote:

Też miałam takie objawy na początku i trochę się stresowałam, a teraz już prawie koniec 1 trymestru.😉

Wszystko będzie dobrze 😀

Wysłany: 11 marca 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olanowak90x wrote:
    Kochana jeszcze jest bardzo wcześnie więc objawy będą dochodzić stopniowo... Póki co ciesz się, że nie masz mdłości i wymiotów😁 ja chyba dzień przed USG zaczęłam lekkie mdłości odczuwać, a wymiotować od 7 tygodnia dopiero. Zresztą każda z nas jest inna i jedna będzie od początku wymiotować 20 razy dziennie, a druga przez całą ciążę ani razu.😁 Więc nie ma sobie co dobierać do głowy, będzie dobrze.🙂

Starania od 01.2018

2019 3xIUI 😔

2020 start IVF
    08.2020 FET 5.1.1.❄️
    6 dpt beta 37,88
    8 dpt beta 136,68
    10 dpt beta 310,61
    12 dpt beta 564
    14 dpt beta 1248
    23 dpt ❤️

07.2024 7t3d💔

Czekają ❄️❄️❄️
  • olanowak90x Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyście miały rację, też sobie tłumaczę ze każdy organizm jest inny i ie każdy ma tak samo, ale babska głowa co innego 😅😅

Truskaweczka02 lubi tę wiadomość

Jaś 13.11.2022 💙

Wysłany: 11 marca 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula6631 wrote:
    Drożność miałam robiona ponieważ w 2020 roku pod koniec w klinice w Krakowie miałam zabieg przecięcia przegrody macicy;) i z jajowodami wszystko Ok ;) No cóż czekam w takim razie na wizytę i zobaczymy ;) chyba tez już psychicznie dość mam tych IUI ;)

Dzieki za odpowiedz ;)
    Jeśli nie chcecie podchodzić do IUI to myślę, że musicie z lekarzem o tym po prostu porozmawiać na wizycie🙂 nie ma co też działać wbrew sobie. Ale lekarz na pewno na podstawie waszych wyników zaproponuje odpowiednie według niego leczenie🙂 trzymam kciuki za wizytę ✊

Starania od 01.2018

2019 3xIUI 😔

2020 start IVF
    08.2020 FET 5.1.1.❄️
    6 dpt beta 37,88
    8 dpt beta 136,68
    10 dpt beta 310,61
    12 dpt beta 564
    14 dpt beta 1248
    23 dpt ❤️

07.2024 7t3d💔

Czekają ❄️❄️❄️

Wysłany: 11 marca 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olanowak90x wrote:
    Obyście miały rację, też sobie tłumaczę ze każdy organizm jest inny i ie każdy ma tak samo, ale babska głowa co innego 😅😅
    Ojjj tak masz rację my sobie zawsze lubimy dobierać do głowy😂 ja pamiętam jak jednego dnia nie rozpoczęłam od wymiotów to zamiast się cieszyć to płakałam, że coś jest nie tak😂 oczywiście kolejnego dnia objawy wróciły ze zdwojoną intensywnością 😂 nie pocieszę cię, ale powiem ci, że tak to będzie prawdopodobnie do końca ciąży wyglądało... Martwienie się czy wszystko jest ok w zasadzie już na drugi dzień po wizycie 🙈 Ech my kobiety 😂

olanowak90x, niesprawiedliwa lubią tę wiadomość

Starania od 01.2018

2019 3xIUI 😔

2020 start IVF
    08.2020 FET 5.1.1.❄️
    6 dpt beta 37,88
    8 dpt beta 136,68
    10 dpt beta 310,61
    12 dpt beta 564
    14 dpt beta 1248
    23 dpt ❤️

07.2024 7t3d💔

Czekają ❄️❄️❄️
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olanowak90x wrote:
    Hej jak tam trzymasz się dzielnie 🙃? Jak samopoczucie? Pytam jeśli mogę, bo ja mam wizytę dopiero 29.03 a mogłabym latać co tydzien i też zaczynam myśleć i fisiowac 🙈

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula6631 wrote:
    Cześć

Cześć:) Ja może wypowiem się co do dr. Na pewno zleci Wam wszystkie odpowiednie badania i dopiero wtedy podejmie decyzję, co do dalszego leczenia i postępowania. Nie robi nic na ślepo. Myślę, że dobrze trafiliście, także trzymam kciuki :)

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • olanowak90x Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Hej jak tam trzymasz się dzielnie 🙃? Jak samopoczucie? Pytam jeśli mogę, bo ja mam wizytę dopiero 29.03 a mogłabym latać co tydzien i też zaczynam myśleć i fisiowac 🙈

Jakoś leci, jeszcze dwa dni 🙈 wizyta dopiero po godz 15🤭
    Dziś to mnie tak brzuch boli i czuję się jakbym miała wymiotować, ale nie wiem czy to od tego 🙊 i mam taki posmak goryczy cały czas 🙄
    w pracy myślałam że nie wysiedzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 14:32

Jaś 13.11.2022 💙
  • paula6631 Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Już po wizycie jednak próbujemy jeszcze stymulowana inseminacje a później ewentualnie już do Invitro;) mam pytanie bo mam mnóstwo badań do zrobienia z krwi do zabiegu gdzie robiliście jakiś pakiet wykupowalysvie??

• Magda1111 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula6631 wrote:
    Hej dziewczyny
    Już po wizycie jednak próbujemy jeszcze stymulowana inseminacje a później ewentualnie już do Invitro;) mam pytanie bo mam mnóstwo badań do zrobienia z krwi do zabiegu gdzie robiliście jakiś pakiet wykupowalysvie??

Ja wszystkie badania robiłam w Gamecie

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ