Gameta Podzamcze Kielce
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia26 wrote:Tak my kobiety na pewno przeżywamy inaczej ale ich takie pozytywne podejście jest nam na prawdę bardzo potrzebne
A chciałam zapytać czy drożność jajowodów bardzo boli i jak to dokładnie wygląda ?
W Gamecie robią w znieczuleniu ogólnym drożność 😏
Usypiają dosłownie na chwilę, u mnie to chyba z 10 min trwało, budzisz się już na 2 sali i po bólu 😁
Leżysz 2 h po narkozie, później rozmowa z doktorem co tam wypatrzył i do domu 😊
Mnie nic nie bolało, może trochę ciągło później podbrzusze ale po za tym ok, aczkolwiek wiem że bywa różnie, niektórych boli bardziej innych mniej, to już w sumie sprawa indywidualna 😊🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
Morfologia plemników 5% ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Stymulacja (aromek, ovitrelle) ➡️ ciąża - puste 🥚 - łyżeczkowanie
Kolejne stymulacje x 4 - brak efektów
2021r. Gameta - Podzamcze
Powtórka badań ✅️
Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
7dpt - 4.14; 9dpt - 19.25; 12dpt - 140.52; 15dpt - 554.3; 17dpt - 1137.62
20 dpt (31.05) - usg - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, echo zarodka 🥰
15.06 - ❤️ 163 bmp, CRL 1.50 cm,
30.06 - ❤️ 164 bmp, CRL 3.00 cm,
Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷♀️ -
klaudex89 wrote:A to czekanie gorsze od tego bólu, leków, badań itp😒
Wiem ze żadne słowa pocieszenia za dużo nie pomogą, bo sama czekam na ten transfer jak na ścięcie 🙄
Z góry chyba założyłam porażkę, tylko głośno o tym mówić nie mogę bo mąż pełen nadziei 😬
Mimo wszystko trzymam za Ciebie nadal ✊️
Mam nadzieję że w czwartek dostaniesz przynajmniej 1 pozytywną wiadomość 😘😊 -
Magda1111 wrote:Nie wiem czy to będzie jakieś pocieszenie dla ciebie, ale ja też ryczalam jak bóbr.
Pobrano mi5, zapłodniły się tylko 3 i otrzymano tylko 1 zarodek, który dopiero w 6 dobie osiągnął stadium blastocysty i dał upragniona ciąże
Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze 😉 -
Mandi :) wrote:Bardzo ci dziękuję 😘🥰 a kiedy masz podanie zarodka? Bierzesz teraz jakieś leki??
Ustaliliśmy z dr ze transfer robimy na cyklu naturalnym, jestem w 13 dc, leków żadnych nie biorę, po za kw. Foliowym i prenatal-uno. Od dzisiaj przez 3 dni mam robić badanie LH (chyba chce wychwycić owulacje).
Mam mu podsyłać codziennie wyniki I czekać na dalsze informacje 🤷♀️ i albo będzie jeszcze wizyta albo ustalą transfer przez tel, tak powiedziala Pani z rejestracji.
Trochę to dziwne bo ponoć znaczenie ma wielkość endometrium, ale jak to mój mąż stwierdził "to Dr jest specjalistą a nie Ja"😁
Wiec grzecznie słucham zaleceń 🙂
A sam transfer podejrzewam ze 3-4 maj wypadnie 😏🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Morfologia ✅️ AMH 5.67 ✅️ TSH 1.99 ✅️ HSG - Jajowody obustronnie drożne ✅️ Test PCT ✅️ Endometrium - Histo ✅️ Owulacja ✅️ Cykle jak w zegarku ✅️
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
Decyzja o ICSI 2022r. Marzec - Krótki protokół - (Bemfola 225, Orgalutran 0.25, Gonapeptyl) - Punkcja 09.03'22 - 12 cumulusów - w tym 8 dojrzałych 🥚
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
klaudex89 wrote:Ustaliliśmy z dr ze transfer robimy na cyklu naturalnym, jestem w 13 dc, leków żadnych nie biorę, po za kw. Foliowym i prenatal-uno. Od dzisiaj przez 3 dni mam robić badanie LH (chyba chce wychwycić owulacje).
Mam mu podsyłać codziennie wyniki I czekać na dalsze informacje 🤷♀️ i albo będzie jeszcze wizyta albo ustalą transfer przez tel, tak powiedziala Pani z rejestracji.
Trochę to dziwne bo ponoć znaczenie ma wielkość endometrium, ale jak to mój mąż stwierdził "to Dr jest specjalistą a nie Ja"😁
Wiec grzecznie słucham zaleceń 🙂
A sam transfer podejrzewam ze 3-4 maj wypadnie 😏 -
Mandi :) wrote:Mój też tak mówi, że nie ja jestem lekarzem i embriologiem i nie powinnam martwić się na zapas. Jeśli dobrze wszystko pójdzie to w podobnym terminie będziemy miały transfer 🥰🥰❤
O to super😍
Mam nadzieję że tak właśnie będzie, i że będziemy się razem stresować przed zrobieniem testu 😁
🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
Hejka dziewczyny. Muszę napisać bo się uduszę. Czy jest tu któraś z was po poronieniach? Jak byłyście dalej prowadzone w Gamecie? Jestem po drugim poronieniu. I już bym chciała zrobić wszystkie możliwe badania - chce się zająć inmunologią- a lekarz mnie stopuje. Pobrali krew na kariotypy i kazali czekać 6 tyg na wynik a w tym czasie odpoczywać. Później dopiero konsultacja z immunologiem i badania ale celowane te które zleci immunolog. A ja już sobie w głowie zaplanowałam, że chciałabym iść na tą konsultacje z jakimiś wynikami, żeby oszczędzić na czasie. Najgorsze to czekanie o bezczynność. A zegar tyka...ssylwiuska
-
ssylwiuska wrote:Hejka dziewczyny. Muszę napisać bo się uduszę. Czy jest tu któraś z was po poronieniach? Jak byłyście dalej prowadzone w Gamecie? Jestem po drugim poronieniu. I już bym chciała zrobić wszystkie możliwe badania - chce się zająć inmunologią- a lekarz mnie stopuje. Pobrali krew na kariotypy i kazali czekać 6 tyg na wynik a w tym czasie odpoczywać. Później dopiero konsultacja z immunologiem i badania ale celowane te które zleci immunolog. A ja już sobie w głowie zaplanowałam, że chciałabym iść na tą konsultacje z jakimiś wynikami, żeby oszczędzić na czasie. Najgorsze to czekanie o bezczynność. A zegar tyka...
Hej,
Ja niestety nie pomogę w tym temacie bo podejrzewam ze to dopiero przed Nami. Ale mogę poradzic Ci wejść na ten wątek:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf-kwiecien-2022,23672,184.html
Ja tam na bieżąco Podczytuje dziewczyny i dużo piszą właśnie o najróżniejszych badania, immuno, itp🙂
Mysle ze jak zadasz tam to pytanie to uzyskasz sporo info odnośnie badań 😏
Powodzenia ✊️ssylwiuska lubi tę wiadomość
🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
ssylwiuska wrote:Hejka dziewczyny. Muszę napisać bo się uduszę. Czy jest tu któraś z was po poronieniach? Jak byłyście dalej prowadzone w Gamecie? Jestem po drugim poronieniu. I już bym chciała zrobić wszystkie możliwe badania - chce się zająć inmunologią- a lekarz mnie stopuje. Pobrali krew na kariotypy i kazali czekać 6 tyg na wynik a w tym czasie odpoczywać. Później dopiero konsultacja z immunologiem i badania ale celowane te które zleci immunolog. A ja już sobie w głowie zaplanowałam, że chciałabym iść na tą konsultacje z jakimiś wynikami, żeby oszczędzić na czasie. Najgorsze to czekanie o bezczynność. A zegar tyka...
ssylwiuska lubi tę wiadomość
-
O jejuuu, Kochana bardzo Ci współczuję, życzę dużo siły ☹️
A powiedz mi w którym tygodniu porobiłaś za drugim razem? ☹️☹️☹️Jaś 13.11.2022 💙 -
olanowak90x wrote:O jejuuu, Kochana bardzo Ci współczuję, życzę dużo siły ☹️
A powiedz mi w którym tygodniu porobiłaś za drugim razem? ☹️☹️☹️ssylwiuska -
ssylwiuska wrote:W 9 tyg poronienie zatrzymane. Właśnie po pierwszym poronieniu nikt zupełnie nie traktował nas poważnie. Słyszałam tylko, że tak się zdarza. Zdarzenie losowe. A teraz po drugim studzą moje emocje i zapał do robienia wszelkich badań i każą odpoczywać. Trochę mnie to irytuje bo to zupełnie sprzeczne z moim temperamentem. I się zastanawiam czy po prostu wszystkim tak radzą i ,,lecą według schematu,, czy o co chodzi. Pomału brakuje mi sił a komuś trzeba zaufać.
Nie wiem czy u wszystkich mi dr powiedział właśnie że tak się zdarza i działamy dalej i że w tym wszystkim jest tyle dobrego że było na tyle wcześnie że się wszystko samo oczyściłossylwiuska lubi tę wiadomość
-
ssylwiuska wrote:W 9 tyg poronienie zatrzymane. Właśnie po pierwszym poronieniu nikt zupełnie nie traktował nas poważnie. Słyszałam tylko, że tak się zdarza. Zdarzenie losowe. A teraz po drugim studzą moje emocje i zapał do robienia wszelkich badań i każą odpoczywać. Trochę mnie to irytuje bo to zupełnie sprzeczne z moim temperamentem. I się zastanawiam czy po prostu wszystkim tak radzą i ,,lecą według schematu,, czy o co chodzi. Pomału brakuje mi sił a komuś trzeba zaufać.
-
Agnieszka0011 wrote:Wspolczuje Ci bardzo.😔 Ja jestem po poronieniu. Pozniej mialam 3 nieudane transfery. Skonczyly nam sie zarodki i dostalismy skierowanie na Karioptyp i tez zalecenie zeby odpoczac od kliniki. Po wyniku badania bedziemy zaczynac od nowa czyli stymulacja,punkcja itd i znowu wielka kasa...tez juz sama nie wiem co o tym myslec.[/QUOT
Ciężkie to wszystko i upierdliwe. Ja już jestem na to wszystko zła. Na te procedury i brak indywidualnego podejścia do tematu. Rozumiem, że może trzeba się trzymać jakichś tam, ale czy koniecznie aż tak sztywno? Czekać na drugie poronienie zamiast zlecić bardziej szczegółowe badania? Ostatnio wręcz wymusiłam na lekarzu zrobienie wymazu na ureaplasme i mycoplasme, które mogą odpowiadać za poronienia. Argument był taki, że oni tego rutynowo nie robią. I już. Ręce opadają.ssylwiuska -
Mogę zapytać do którego doktora chodzisz? -
A z jakim immunologiem będziesz się konsultować? Jeśli z Wilczyńskim to mogę Ci napisać jakie badania warto dla Niego zrobić. Ja pojechałam do niego od razu z wynikami a zlecił mi je P. Radwan.Naturals 2xCP, 2xCB
1IVF - 4 blastki
2xFET bhcg: 0
kwiecien 21’ FET + encorton, zarzio, fraxiparine, acard, AH, embrioglue
5dpt ⏸ bhcg 20,59
18dpt pęcherzyk ciążowy
24dpt zarodek i tętno
39 tc 🧸🎀 jest z Nami na świecie ♥️
Czeka 1❄️ -
niesprawiedliwa wrote:A z jakim immunologiem będziesz się konsultować? Jeśli z Wilczyńskim to mogę Ci napisać jakie badania warto dla Niego zrobić. Ja pojechałam do niego od razu z wynikami a zlecił mi je P. Radwan.
ewelka8703 lubi tę wiadomość
ssylwiuska -
Mandi :) wrote:Ja też w to wierzę i mam ogromną nadzieję że będziemy w ciąży 😘❤
Hej😊
Jak tam u Ciebie? Trzymasz sie? 🥰🙋♀️32l 🙋35
Starania od 2016 r.
Ja:
Mąż:
Plemniki 38.7mln/ml ✅️
2020r.
Monitoring owulacji
Powtórka badań ✅️
1 ❄️
11.05 - transfer
Beta
Dotychczas - Brak powodu Niepowodzeń 🤷♀️