Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:super Polly! ależ się cieszę!
Co do mojej wizyty... wyobraźcie sobie, że pojechałam 250km na darmo! nie no nie na darmo bo zapłaiłam 150zł okazało się, że nie zrobili mojemu męzowi chlamydii więc nie mogłam podpisać umowy! dzwoniłam tydzień temu dwa razy!!!! z pytaniem czy na pewno męża wyniki są... i wyjeżdzając wczoraj z bydgoszczy! czy na pewno bo mam kawał drogi, tak są! na wizycie okazuje się, że są wszystkie prócz chlamydii! jestem na estrofemie dalej dostałam miesiączkę i miałam wczoraj 2 dc... do wyników męża czekam z estrofemem, i stymulka będzie po odstawieniu estrofemu. w poniedziałek mam wizytę i ciekawa jestem kto za nią zapłaci, bo na pewno nie ja...straciłam czas i pieniadze, bo na dojazd do łodzi poświęcam w dwie strony ok 8 godz ...!!!!
Chcialam podejśc po ludzku w 2 dc do stymulki. Za to IP widzac moje nerwy juz nie negocjował 2 grochów, mówił, że da, i ah postara się i klej full wypas... rysa już czeka... brrr! myślałam, że zwariuje! Pamiętam jak chlamydia była u niego na liście wypisana, przeszła przez rejestracje i poszła do pielęgniarek... nie wiem gdzie się zagubiła.
Miałam podobną sytuację. W listopadzie robiłam gbs'a. Wynik pozytywny. Dziewczyna z recepcji mówi,ze mam się umówić na wizytę. Jestem następnego dnia. Nie ma mnie w pracy, jadę z jednego na drugi koniec Łodzi. Wchodzę do lekarza i mowię "mam gbs'a" a on do mnie "no i co?". Okazało się, ze to leczy się przez podanie przed porodem antybiotyku i tyle... Przykład z wczoraj. Jadę na wizytę i po recepty. Rozmawiamy, po czym on mówi "mogła pani wysłać kogoś po te recepty a nie się tu tarananić specjalnie" odpowiadam, ze będę oznaczać dziś progesteron tutaj wiec nie ma sprawy. A on odpowiada pytaniem "która... Kazała pani zrobić progesteron?!" ( w miejscu kropek padło słowo, które opisuje pewne schorzenie umysłowe i jest obraźliwe). Odpowiadam, ze ta pani, która mi dzien wcześniej pobierała krew na hcg... Także uważajcie na recepcjonistki czy pielęgniarki bo ja mam do Gamety 30 minut, ale jakby się przejechała z Bydgoszczy, 8h, to bym chyba dostała szału...
Martoszka. Wyniki pokaz lekarzowi, nie martw się na zapas. Wiem to z doświadczenie, bo sama spanikowałam raz, a lekarz powiedział, ze ten wynik to "nonsens"
Moje hcg w 13dpt wynosi 522,2. Przesyłam Wam oczekującym na bety i przed procedurami POWODZENIA i byście NIE TRACIŁY WIARY. NIGDY!!!!Martoszka, freya, Agniesia30, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Polly a jakie leki utrzymali i w jakich dawkach? Co do progesteronu nadal masz ten cronin czy jeszcze cos dorzucili?Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualnyzielinka_97 wrote:Polly a jakie leki utrzymali i w jakich dawkach? Co do progesteronu nadal masz ten cronin czy jeszcze cos dorzucili?
-
Co do pytan ile ważne sa badania , wklejam wpis z najnowszej ustawy o in vitro
6. W przypadku kandydata na dawcę komórek rozrodczych w celu dawstwa partnerskiego nie do bezpośredniego
użycia badania laboratoryjne, o których mowa w ust. 1 pkt 4, przeprowadza się na próbkach krwi pobranych w okresie
trzech miesięcy od pierwszego pobrania komórek rozrodczych. W przypadku ponownego pobierania komórek rozrodczych w celu dawstwa partnerskiego od tego samego dawcy kolejne próbki krwi muszą być pobrane nie później niż
24 miesiące od wcześniejszego pobrania próbek -
Polly_love a ten Crinone żel to ile kosztuje za opakowanie i na ile takie opakowanie starcza ?? A lek był na zamowienie ?? Gdzie w Łodzi kupowałaś ?/
Nie wiem co sie porobiło to juz 4 raz jak biore Luteine a po raz pierwszy mnie tak podraznia ze nie wiem co mam robic -
Dzięki ancoma Dwa-trzy dni przed @ to odpowiedni dzień cyklu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:14
-
nick nieaktualnyancoma wrote:Polly_love a ten Crinone żel to ile kosztuje za opakowanie i na ile takie opakowanie starcza ?? A lek był na zamowienie ?? Gdzie w Łodzi kupowałaś ?/
Nie wiem co sie porobiło to juz 4 raz jak biore Luteine a po raz pierwszy mnie tak podraznia ze nie wiem co mam robic -
freya wrote:Dzięki ancoma Dwa-trzy dni przed @ to odpowiedni dzień cyklu?Agniesia
-
nick nieaktualnyAnconma- ja mam 2 opakowania po 15szt. Każde po 200zl. Koszt miesięcznej kuracji dlatego zsumowałam do 400zl. Drogi, ale warto go sosowac, w porównaniu z luteina to bajka wchodzi lekko i szybko a co najważniejsze cała dawka zostaje w organizmie. I odżywia zarodek
-
Ja na Luteine Tez mam uczulenie. Poprzednie ivf bylo na utrogrstanie, naturalnym progesteronie kupionym w Czechach. Opakowanie wychodzi na pl jakies 30 zl. U nas jego odpowiednikiem jest lutinus ale cena juz rozwala bo kolo 200 zl za opakowanie. Teraz tez mam utrogestan na jakies 20 dpt. W razie pozytywu robie sobie wycieczke do Czech a od gamety wezme sam duphaston.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 08:04
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualnyZielinka, w Łodzi na ul. Limanowskiego jest apteka całodobowa, w której są najtańsze leki w Łodzi. To jest tel, w razie gdybyś potrzebowała, 653/92/03. kierunkowy do Łodzi 42. Tam można naprawdę kupić leki sporo taniej.
Agniesia30 lubi tę wiadomość
-
Ciekawe czy by lutinus mieli albo sprowadzili bo tez nie jest od reki dostepny. Tego cronin nie mogli sprowadzic? Bo pisalas ze na tatrzanskiej kupowalas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:13
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
nick nieaktualny
-
Hmmm Polly a ty zbadalas progesteron, nie? Powiedz jaki Ci wyszedl? Zastanawiam sie czy nie prosic o ten cronin bo u mnie zawsze progesteron lezy, na utrogestanie mam najwyzszy, ale tez nie za wysoki. I jeszcze mi powiedz jak to z tym cronin. Jak zamowilas w aptece to ile na niego czekalas? Bo recepte dostane po punkcji i nie wiem czy czasu starczy zeby dojechal do apteki na dzien przed transferem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:26
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️