Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Napisz do lekarza albo poproś na rejestracji żeby zapytali lelarza, jeśli nie masz do niego nr.
Ja niestety nie pomogę.
Dziękuję, napisalam maila do gamety. Ja wzięłam pierwsza dawkę żelu, mąż zaczeka na odpowiedź. Niestety człowiek jest tak zestresowany na wizycie, że jak przekracza próg na wyjściu, to szybko wszystko zapomina. Zanotowałam sobie dawki, ale z
zasady stosowania już nie, bownydawalo mi się to banalne, a teraz - przez męża - mam wątpliwości🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
🤵: 42 lat: 🆗️
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
II. menopur 375,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
1. VI.22: zaplodnionych=5; transfer=1, ❄=0
2. X.22: zaplodnionych=7; transfer=1, ❄️ =0
Procedury:
1. VI.22 👉 blastocysta 4.2.2 (IVF:HBA+IMSI+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》
2. X.22 👉 blastocysta ?
(IVF:HBA+IMSI+CULTI-AVTIVE+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》 -
Bella93 wrote:Na moim przykładzie:
Puregon 600j. 607,63zł ryczałt 3,20zł
Puregon 300j. 310,05zł ryczałt 3,20zł
Orgalutran (4/5szt) 123,57zł/szt., po 50% refundacji 72,06zł/szt.
Gonapeptyl (2szt.) 24,29zł/szt, ryczałt 3,20zł za 7szt.
Zapłacę 1459,91zł (4szt. Orgalutranu) lub 1583,48zł (5szt. Orgalutranu) a z refundacją zapłaciłabym 297,80zł (4szt) lub 369,85zł (5szt.)
A to wszystko przy dość małej dawce 125j. Puregonu dziennie.
No to faktycznie duża różnica. Zapytałam, bo dr non stop powtarzał "szkoda, że nie wczesniej", "szkoda, bo będzie drogo", no ale każdy podchodzi wtedy, kiedy może. I tak sie w ogóle.ciesze, ze dr dopuścił nas do procedury🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Kasztanek wrote:Czy któraś z Was miała może robioną histeroskopię w Gamecie i wie ile się czeka za wynikiem biopsji?
Izzzy, bardzo ci dziękuje za twój przykład z taką właśnie blastką 💕Kasztanek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak z Waszego doświadczenia, w którym dniu cyklu mniej więcej miałyście robioną punkcję?
Carolina1987 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Na moim przykładzie:
Puregon 600j. 607,63zł ryczałt 3,20zł
Puregon 300j. 310,05zł ryczałt 3,20zł
Orgalutran (4/5szt) 123,57zł/szt., po 50% refundacji 72,06zł/szt.
Gonapeptyl (2szt.) 24,29zł/szt, ryczałt 3,20zł za 7szt.
Zapłacę 1459,91zł (4szt. Orgalutranu) lub 1583,48zł (5szt. Orgalutranu) a z refundacją zapłaciłabym 297,80zł (4szt) lub 369,85zł (5szt.)
A to wszystko przy dość małej dawce 125j. Puregonu dziennie.
I do tego często na receptach pojawiał się Gonal f 900 - ok 1000zł, na refundacji ok. 100złWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 12:30
-
zosiaaaa wrote:Dziewczyny, tak z Waszego doświadczenia, w którym dniu cyklu mniej więcej miałyście robioną punkcję?
-
Bella93 wrote:A wiesz jaki jest plan na stymulację?
Najprawdopodobniej w jednym cyklu zrobisz badania FSH a w następnym od 2/3dc zaczniesz stymulację.
Który teraz nasz dc, jak długie cykle?
Planu konkretnego jeszcze nie otrzymałam. Stanęło na tym, że zgłoszę się z kompletem badań i wtedy będziemy rozmawiać. Dzisiaj 13dc, cykle zawsze 26-27dni. Czyli FSH będę mogła zrobić dopiero ok 28-29 marca. Z tego co napisałaś wychodzi na to, że muszę ostudzić entuzjazm, bo całą procedurę będę mogła zacząć pod koniec kwietnia. Ehh.. skąd tu cierpliwość brać -
Agi ;) wrote:No to faktycznie duża różnica. Zapytałam, bo dr non stop powtarzał "szkoda, że nie wczesniej", "szkoda, bo będzie drogo", no ale każdy podchodzi wtedy, kiedy może. I tak sie w ogóle.ciesze, ze dr dopuścił nas do procedury
No właśnie, jakbyśmy wiedziały wcześniej, że będą problemy to pewnie każda by się zaczęła starać koło 18stki a teraz tylko się cieszyć, że jakieś alternatywy nam jeszcze zostały. Lepiej późno niż wcale. -
wystarczy_Jula wrote:No właśnie, jakbyśmy wiedziały wcześniej, że będą problemy to pewnie każda by się zaczęła starać koło 18stki a teraz tylko się cieszyć, że jakieś alternatywy nam jeszcze zostały. Lepiej późno niż wcale.
Dokładnie, miałam zaplanowane podejście do IVF w czerwcu 2019, ale przyszedł covid, mój maz stracił.prace,.musieliśmy jakoś przeżyć. Oszczędności z in vitro poszły na ... życie. W 2021 r. w czerwcu niespodziewanie zaszłam w ciążę, niestety puste jajo płodowe, skrobanka i musialam odczekać 6 m-cy. Był to też cza, który umożliwił nam uzbieranie kasy na pdejscie do IFV właśnie teraz, czyli w marcu 2022. Niech doktor mowi co ,chce, ale każdy z nas ma swoje "przygody zyciowe", które pozwalają na. Lub nie na podjęcie pewnych dzialan🙃🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
wystarczy_Jula wrote:I do tego często na receptach pojawiał się Gonal f 900 - ok 1000zł, na refundacji ok. 100zł🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
zosiaaaa wrote:Dziewczyny, tak z Waszego doświadczenia, w którym dniu cyklu mniej więcej miałyście robioną punkcję?🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Kociara_ wrote:U mnie w 14 dc. Stymulację zaczęłam w 3dc.🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:To chyba dlatego dr kazał.pijawic się na wizycie najpóźniej w 2-3 dc, a mi jak na złość wypada tak, że mogę pojawić się w 1 lub 4 dc.
Ja mam pojawić się u dr Połacia w 2dc i już się stresuje, że 2dc wypadnie mi w sobotę i co wtedy? -
Agi ;) wrote:Dziękuję za odpowiedź. Spodziewalam się, że będzie drogo ale nadal jie rozumiem dlaczego te 40-latki muszą mieć aż tak pod górkę. Dosyć, że przez ponad 15 lat swojego życia nie mogę mieć dziecka to jeszcze na tzw. "starosc" muszę płacić potrójnie jak nie poczwórnie...
Ja też płacę za leki 100%.
Dzień punkcji w poszczególnych procedurach mam w stopce.
Jula, jedyną opcją na wcześniejsze rozpoczęcie stymulacji jest rozpoczęcie bez wyniku kariotypów z nadzieją, że będą gotowe do zakończenia hodowli zarodków. Ale na to musiałabyś się umówić z panią dr i tego samego dnia, w którym będziesz robić FSH pojechać z wynikami na wizytę i zapewne tego samego dnia zacząć stymulację. -
zosiaaaa wrote:Ja mam pojawić się u dr Połacia w 2dc i już się stresuje, że 2dc wypadnie mi w sobotę i co wtedy?
mi właśnie, według kalendarzyka, wypada 2 dc w sobotę a 3 dc w niedziele, więc panie doradziły mi wizytę w 1 dc.🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Agi ;) wrote:To chyba dlatego dr kazał.pijawic się na wizycie najpóźniej w 2-3 dc, a mi jak na złość wypada tak, że mogę pojawić się w 1 lub 4 dc.
Chyba że ma się priming estrofemowy - to wtedy chwilę później, tu Lilou może się wypowiedzieć, wtedy zaczyna się estrofem w cyklu poprzedzającym i odstawia w czasie okresu chyba. Ja zaczynałam po prostu, bez żadnego wstępu, w 3 dc, nawet 2 byłby lepszy, ale u mnie 2 to była niedziela.Carolina1987 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:No niestety zostało to wyciągnięte ze statystyki, że pacjentki z AMH poniżej 0,7/FSH powyżej 15/powyżej 40r.ż./po trzech procedurach gorzej rokują i nie opłaca się im dopłacać🤷♀️
Ja też płacę za leki 100%.
Dzień punkcji w poszczególnych procedurach mam w stopce.
Jula, jedyną opcją na wcześniejsze rozpoczęcie stymulacji jest rozpoczęcie bez wyniku kariotypów z nadzieją, że będą gotowe do zakończenia hodowli zarodków. Ale na to musiałabyś się umówić z panią dr i tego samego dnia, w którym będziesz robić FSH pojechać z wynikami na wizytę i zapewne tego samego dnia zacząć stymulację.
To ja już lepiej powściągnę emocje i grzecznie zaczekam, bo znając moje szczęście wyniki pewnie byłyby później niż powinny.. Tyle lat czekam, miesiąc mnie nie zbawi. Ale dzięki za wyjaśnienie -
Kociara_ wrote:Tak, do 3dc można najpóźniej rozpocząć stymulację wg doktor B-S przynajmniej
Chyba że ma się priming estrofemowy - to wtedy chwilę później, tu Lilou może się wypowiedzieć, wtedy zaczyna się estrofem w cyklu poprzedzającym i odstawia w czasie okresu chyba. Ja zaczynałam po prostu, bez żadnego wstępu, w 3 dc, nawet 2 byłby lepszy, ale u mnie 2 to była niedziela.
Estrofem brałam od 23 dc, do 3 dnia cyklu, w 5 dc miałam USG, a w 6 zaczynałam stymulacje.
Nie pisałam ostatecznie wyniku naszej procedury:
Mamy zamrożone dwie blastki, w 5 dobie. 4.3.3.
Pozostałe trzy zarodki obserwowali do 6 doby, ale niestety się zatrzymały.
Musiałam przepracować sobie klasę tych zarodków, Kociara znalazła mi przypadki z naszej kliniki, gdzie takie transfery się udawały - więc jakiś cudem wzbudziła się w mnie nadzieja na powodzenie.
Może rzeczywiście Gameta jest bardziej krytyczna w klasyfikowaniu zarodków?
Jedyne co mnie wkurza, to że wszyscy, i Pani dr i embriolog, uważają że to są super piękne zarodki, super rokujące. Nie wiem co to ma na celu... Wolałabym żeby mi powiedzieli "nie są najlepszej jakości, ale widzimy w nich potencjał". Bo jednak jak zapytałam, dlaczego nie są najlepszej jakości, to usłyszałam wprost, że są super, i może coś mi się pomyliło -_-
No ale, biorę estrofem, w piątek podgląd - jak dobrze pójdzie, to transfer w kolejnym tygodniu
Bella, śledzę Twoja historię od momentu Twojej zbiórki.
Bardzo Ci kibicuje! Jakie teraz są Wasze plany?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 17:41
PCOS❌ Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II -> 5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm -> krwawienie/szpital/krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 - 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹 -> 03.12 - 23+3 581g 💙 -> 24.12 - 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka) -> 08.01 28+4 1469g 💙
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.
Zostań z Nami 🙏🙏🙏