X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandaryn, pragnąca, oby wam się obu udało. Passa musi trwać:)
    Mówiłam o tym, że teściowie by się ucieszyli z wnuka, ale nie informowaliśmy nikogo o naszych wizytach w gamecie. Siostra męża mnie kiedyś wzięła w krzyżowy ogień pytań, to jej powiedziałam, ale prosiłam żeby nie muwiła rodzicom, za bardzo by nas to stresowało, oni by się niepokoili. To nie byłoby wsparcie tylko dodatkowe obciążenie psychiczne.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • mandaryna Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Przypomnij mi, kiedy mialas transfer blastki, zarodka?
    11.03 mrozaczka:) po punkcji mialam transfer odroczony. Wiecie moze czy MR przyjmuje przed i po swietach. Pytam bo konczy mi się encorton i jak będę musiała brać dalej to musze grać do nich po recepte

ola
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz wziac od rodzinnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:12

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne ze rodzina może być AZ tak okropna.u mnie tylko dziadkowie przesadzaja z komentarzami ale w porównaniu z tyn co Wy piszecie to ja mam spokój.

Agniesia
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo się cieszę ze y Ciebie wszystko w porządku :-) dopiero teraz mam czas wejść na forum bo mam ostatnio dużo pracy i potem w donu padam.bo koleżanką z pracy zasxla w ciążę i wziela l4 i przejelam większość jej obowiazkow.

zielinka_97 lubi tę wiadomość

Agniesia
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja z Twojej wizyty tez bardzo się cieszę :-)

Agniesia
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandaryna wrote:
    11.03 mrozaczka:) po punkcji mialam transfer odroczony. Wiecie moze czy MR przyjmuje przed i po swietach. Pytam bo konczy mi się encorton i jak będę musiała brać dalej to musze grać do nich po recepte
    Ja tez 11.03 mialam transfer ale 3 dniowego zarodka. Nie wiem jak MR przyjmuje, najlepiej zadzwon i zapytaj

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jak się macie?

Pragnąca, stresujesz się?

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)

Wysłany: 19 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago zaczynam sie stresowac, mysle czy nie zrobic sikanca, ale to nie ma sensu, za wczesnie. Byle do poniedzialku. A Ty jak sie czujesz? Jutro Twoj dzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 10:36

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Saramago zaczynam sie stresowac, mysle czy nie zrobic sikanca, ale to nie ma sensu, za wczesnie. Byle do poniedzialku. A Ty jak sie czujesz? Jutro Twoj dzien :)

Jak widzisz ja zrobiłam, bo moja fiksacja przerosła mnie. niestety nie poprawiło mi to nastroju, wręcz przeciwnie. Przeryczałam cały poranek. Zbieram siły na jutrzejszą formalność...:( nie wiem co będzie dalej...

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3

Wysłany: 19 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Jak widzisz ja zrobiłam, bo moja fiksacja przerosła mnie. niestety nie poprawiło mi to nastroju, wręcz przeciwnie. Przeryczałam cały poranek. Zbieram siły na jutrzejszą formalność...:( nie wiem co będzie dalej...
    Wlasnie dlatego nie chce robic za wczesnie testu, bo potem stres, placz itp. A takto wiem ze jesli jestem w ciazy to poniedzialkowa beta 10dpt to wykaze. Bedzie dobrze - jutro zobaczysz ladna bete. Dobrze ze wynik masz tego samego dnia tj. W niedziele. Jak beta wskazuje na ciaze to robi sie ja ponowie po 48h?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Wlasnie dlatego nie chce robic za wczesnie testu, bo potem stres, placz itp. A takto wiem ze jesli jestem w ciazy to poniedzialkowa beta 10dpt to wykaze. Bedzie dobrze - jutro zobaczysz ladna bete. Dobrze ze wynik masz tego samego dnia tj. W niedziele. Jak beta wskazuje na ciaze to robi sie ja ponowie po 48h?

tak czytałam, że co dwa dni. Ech... najpierw nie mogłam się doczekać niedzieli a teraz zwyczajnie się boję. Dzisiaj zaczął mnie mocniej boleć jajnik..

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3

Wysłany: 19 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne, ze sie boisz - ja tez tak mam. Ale nie wiem czy ta niepewnosc nie jest gorsza. Podobno za wczesnie na jakiekolwiek objawy u nas, nie wiem, nie znam sie. Staram sie niczego nie doszukiwac i zajac sie czyms- tak mi latwiej i szybciej mija czas. Zobaczysz pojdziemy w slady Zielinki i Takiejsobieja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 10:52

Saramago lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago- płacz u ból jajnika były u mnie jedynym objawem przed 11dpt. :) myślałam, ze to od progesteronu ale to cos innego było :) dobry znak :)

• Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Saramago- płacz u ból jajnika były u mnie jedynym objawem przed 11dpt. :) myślałam, ze to od progesteronu ale to cos innego było :) dobry znak :)

ech.... Polly.... jutro chwila prawdy...

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago Twoja kolej teraz na pozytywna bete wiec prosze sie tu nie wyłamywac !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago... Dzień przed betą, to była niedziela, przeleżałam w łóżku do 13. Wstałam, zrobiłam byle jaki obiad i zjadłam go leży stole ale złapał mnie mega dół wiec poszłam do sypialni ponownie. Leżałam tak do wieczora, a rano zalałam się łzami. Tak było.. Bolał mnie jajnik. I wylałam duzo łez. A to było TO :) nie ma takich drzwi, jakich nie mogłabyś otworzyć. Na pewno rozumiesz sens tych słów. Jesteśmy tu z Tobą. Twój wynik jest juz znany, ale my nie znamy go jeszcze. Stres moze tylko zaszkodzić. Nerwy na wodzy, byle do jutra :)

Saramago, pragnaca dzidziusia, sylvuś lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancoma wrote:
    Saramago Twoja kolej teraz na pozytywna bete wiec prosze sie tu nie wyłamywac !!

nie no, przecież nie wymięknę przed.... dokończe co zaczęłam.... cudu trzeba, cudu

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Saramago... Dzień przed betą, to była niedziela, przeleżałam w łóżku do 13. Wstałam, zrobiłam byle jaki obiad i zjadłam go leży stole ale złapał mnie mega dół wiec poszłam do sypialni ponownie. Leżałam tak do wieczora, a rano zalałam się łzami. Tak było.. Bolał mnie jajnik. I wylałam duzo łez. A to było TO :) nie ma takich drzwi, jakich nie mogłabyś otworzyć. Na pewno rozumiesz sens tych słów. Jesteśmy tu z Tobą. Twój wynik jest juz znany, ale my nie znamy go jeszcze. Stres moze tylko zaszkodzić. Nerwy na wodzy, byle do jutra :)

LOVE You <3

Polly_love lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wracajac do rozmów o tesciowych ( tescia nigdy nie znałam nie zyje od 20 lat ) , moja to w sumie dobra kobieta ale niestety zadrecza mnie szczególowymi informacjami jak przebiega ciaza u drugiego jej syna . Wiem ze nic nie wie i ta ja usprawiedliwia ale juz czasami mam dosc tych opowiesci.

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ