X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago masz juz wynik?
    Mnie od wczoraj boli jajnik, tak jak Ciebie, ciekawe czy to cos znaczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:43

2nn3dqk38okw5rud.png
  • mandaryna Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie badania zrobic przy hasimoto w ciąży? Tsh tylko?

ola
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dla potwierdzenia hashimoto? Czy sprawdzić jak się tarczyca ma?

M&M
  • mandaryna Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzić jak się tarczyca ma.
    Wiecie jakie są koszty prowadzenia ciąży w gamecie. Czy badania krwi trzeba robić u nich w laboratorium itd.

ola
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to TSH i FT4.
    Koszty wizyt to dotychczas było 150 zł. Nie wiem jeszcze czy coś się z owym cennikiem zmieniło. Krew możesz robić gdzie chcesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 16:49

M&M
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, co u Ciebie?

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane,
    chciałam podziękować za wsparcie, cierpliwość do mojego marudzenia :-)

niestety nie udało się. beta 1,2

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)

Wysłany: 20 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Witajcie Kochane,
    chciałam podziękować za wsparcie, cierpliwość do mojego marudzenia :-)

niestety nie udało się. beta 1,2
    Przykro mi :( Sciskam Cie mocno, nastepnym razem sie uda.
    Masz jakiegos mrozaczka?
    Mnie boli brzuch jak na @ i mam takie "tkliwe"piersi, wiec pewnie @ za rogiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 17:38

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Przykro mi :( Sciskam Cie mocno, nastepnym razem sie uda.
    Masz jakiegos mrozaczka?

Nie, nie mam mrozaczków. I nie wiem czy będą kolejne próby :( może z czasem jak mój mężczyzna ochłonie, póki co, on nie chce .... więc... cóż....

pożyjemy - zobaczymy. niewątpliwie to kolejna próba naszego związku

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem key bada kolejne iui. Chciałabym kwiecień, ale nie wiem jak to wyjdzie.

M&M

Wysłany: 20 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze Wam przykro, domyslam sie jak sie czujecie. Ale czlowiek najpierw placze, ma furie, nerwy, potem na przychodzi czas na to by ochlonac, i zdecydowac co dalej. Nie poddawaj sie! Nie wazne jak zaczynamy i jak jest w tracie dazenia do celu, najwazniejsze to go osiagnac. Jestesmy z Wami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 17:46

Saramago lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, nie tak miało bycć, wiem. Miała byc beta pozytywna. Czekalam od rana na wieści od Ciebie i nie takich sie spodziewałam. Jednak ku pokrzepieniu... Każda z nas. Nie. Będę pisać tylko w sowim imieniu- ja tez mam za sobą porażkę jednej procedury. Miałam 3 zarodki, które transferowalam miesiąc po miesiącu i wszystkie 3 bety wynosiły 0,1. Potem miałam wrażenie rozbicia a przed sobą ścianę. O naiwności... Miałam czelność wierzyć, że po prostu nam się uda. A tu dupa. Przez duże "D". Porażka bolała jak nie wiem a najgorsze było to,że trzeba było zacząć od nowa. U mnie jeszcze kwestia dawczyni. Tu akurat mam zaufanie do lekarza ale trzeba było czekać znów i nijak można było przewidzieć kiedy zadzwoni tel,że to "jutro" i następnego dnia mój mąż ma byc w klinice w wiadomej sprawie. Tak wlasnie było...IP zadzwonił gdy wyjechaliśmy nas morze. Wyjechaliśmy w pon a we wtorek on do mnie dzowni i mowi,ze to jutro. Ja zostałam a on jechał do gamety. Okazało sie,ze komorki dostały "szału" i nie było co zoaladniac.... W kd para otrzymująca komorki nie jest powiadamiana o tym,ze dawczyni sie stymuluje i jest na takim czy siakim etapie. Czekasz i nie wiesz kiedy Zadzwoni telefon. Następnym razem IP zadzwonił jak byliśmy na pogrzebie. Cholera, następnego dnia mieliśmy gdzieś lecieć. Ale za Chiny nie zgodził sie na mrożenie, wolał nas zmusić do szybkiego gnania na lotnisko. Więc doszedł jeszcze stres dodatkowy. Pisze Ci o tym byś Wiedziała po prostu jakie to wszysyko jest popieprzone. Byliśmy na plazy jak dostaliśmy telefon z gamety, ze mamy 6 zarodków. Radość była nie z tej Ziemi. To był sierpień a do transferu podeszłam 7 stycznia. Miedzy jednym a drugim et minęło 1,5r... Najgorszy był ten czas, wiesz? To czekanie na druga procedurę a gdy zamrozili nam 6 maluchów musieliśmy odłożyć transfer na styczeń. Żałuje każdego dnia. Tygodnia. Każdego. Dlatego motywuję Cię do dalszego działania. Nie marnuj czasu, Walcz. Spójrz na dziewczyny- zielinke i taka sobie- każda z nich ma zA sobą swoje dramaty i rozczarowania a dzis obie mają pod swoimi sercami swoje maluchy. Taka sobie dwa. Musisz wziąć sie w garść i iść do przodu. Załóż sobie jakis plan. Moze nie dzis, ale juz pojutrze miej w swojej głowie gotowy plan. Nic tak nie motywuje jak zaplanowana przyszłość. Wierzę, ze chwile napiszesz, ze ruszasz dalej. Wszystkiego dobrego!

aniab2205 lubi tę wiadomość

• mandaryna Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki wynik bety powinien być 11 dpt. jutro robię badanie i nie wiem czy dobrze odczytam wyniki

ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża jest powyżej 25. Powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 277,75 w 11dpt

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandaryna wrote:
    Sprawdzić jak się tarczyca ma.
    Wiecie jakie są koszty prowadzenia ciąży w gamecie. Czy badania krwi trzeba robić u nich w laboratorium itd.
    Powinnaś cały panel zrobić. Jeśli masz hashi to tym bardziej. Tsh ,ft3 ,ft 4 ,anty tg i anty tpo. jeśli nigdy tego nie badalas to zbadaj.
    Jeśli badalas to zbadać tsh i ft4. To najważniejsze w ciąży. Ja jutro właśnie mam wizytę u endo o 8:40.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandaryna wrote:
    jaki wynik bety powinien być 11 dpt. jutro robię badanie i nie wiem czy dobrze odczytam wyniki
    Każda z nas jest inna.. myślę że te 100minimum Musisz mieć. Moim zdaniem...
    Ja miałam 603

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Nie, nie mam mrozaczków. I nie wiem czy będą kolejne próby :( może z czasem jak mój mężczyzna ochłonie, póki co, on nie chce .... więc... cóż....

Saramago, ochłonie, odpoczniecie i przemyślicie sobie wszystko na spokojnie. Nie poddawajcie się, kiedyś musi się udać.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:

Kochana! Przykro mi. Przechodziłem przez to. Pierwsza procedura dała jednego grocha który dał bete 0.1. :( przeciagali moja kolejna stymulacje. Brak funduszy, wymyslali zabiegi itd. Druga stymulka dwa słabe grochy i dalej dupa. Nie poddalam się! Podeszłam trzeci raz. Na maksa wykorzystałam czas po 2 procedurze.. zrobiłam histero i genetykr na NFZ. I teraz widzisz :) walczę o swoje groszki. Nigdy się nie poddawaj! Żebyś nie zalowala! Korona na głowę i działaj <3

Polly_love, aniab2205, Saramago lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramango przykro mi bardzo :-(
    Trzymaj się i glowa do gory. Wiem ze to mega ciezkie ale musisz walczyc ! :-*

Polly_love, Saramago lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ