X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancoma miałam TSH 2,12.ale jak zaczynalismy się starać mialam 2,80 i może tym się sugerowala.

Agniesia
  • Azja Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie pamiętam by mówili kiedy mam transer, MR mówił tylko za będą dzwonić i teraz to już nie wiem co mam robić :/

Azja
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    A czym Cie stymuluja i w jakiej dawce? Jak przebiegaly u Ciebie poprzednie procedury?
    Puregonem 350j/dobe
    I - protokół dlugi ,jedna komoreka dojrzala , 1 zarodek trensfer w 2 dobie
    II -protokół krótki , 3 dojrzale - 1 blastocysta , transfer w 5 dobie
    III - protokół krótki , 5 dojrzałych komorek , transfer w 3 dobie dwoch zarodkow + jedna blastocysta zamrozona

• ancoma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azja wrote:
    Kurde nie pamiętam by mówili kiedy mam transer, MR mówił tylko za będą dzwonić i teraz to już nie wiem co mam robić :/
    mozesz do nich zadzwonic .ja jak nie wytrzymałam w 3 procedurze to zadzwoniłam sama . a oni tak jak pisałam dzwonia ok 15 , taki maja system moze zalezny od tego w jakich godzinach ogladaja zarodki

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancoma wrote:
    Puregonem 350j/dobe
    I - protokół dlugi ,jedna komoreka dojrzala , 1 zarodek trensfer w 2 dobie
    II -protokół krótki , 3 dojrzale - 1 blastocysta , transfer w 5 dobie
    III - protokół krótki , 5 dojrzałych komorek , transfer w 3 dobie dwoch zarodkow + jedna blastocysta zamrozona
    Ja tez mialam stymulacje puregonem. Troche przeszlas, a w jakich odstepach czasu mialas procedury? Kiedy wizyta kontrolna?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcesz do nich numer ??

• ancoma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja tez mialam stymulacje puregonem. Troche przeszlas, a w jakich odstepach czasu mialas procedury? Kiedy wizyta kontrolna?
    wszystko w 2015 , kwiecien , lipiec/sierpien , listopad/grudzien

• ancoma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca a jaka dawka Ciebie stymulowali ?? kontrole mam jutro , ale u mnie to w ciemno by mogl stymulowac przez 10 dni :)

• Azja Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonię tylko się teraz przejęłam że powinnam wiedzieć kiedy jest transfer, tak jak pisalyscie..czy ta informacja jest wpisywana na kartę stymulacji czy gdzieś indziej? Siedzę w pracy i rozkminiam..ale raczej jestem pewna że nic nie mówił odnośnie dnia transferu, w razie czego to do której godz można zadzwonić?

Azja
  • Azja Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancoma możesz podać nr w razie co :) myślałam żeby zadzwonić do rejestracji żeby mnie przekierowali

Azja
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    422790733

• Azja Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Azja
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ta wiedza o dniu transferu to bywa roznie , zwykle jest wczesniej ustalany , chyba ze decyzje maja podjac embriolodzy , co zaznaczyłas na zgodzie ?? kto ma podjac decyzje o dniu transferu ?/

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancoma wrote:
    Pragnaca a jaka dawka Ciebie stymulowali ?? kontrole mam jutro , ale u mnie to w ciemno by mogl stymulowac przez 10 dni :)
    Ja mialam rozne dawki bo mam wysokie amh, obraz wskazujacy na pcos na jednym jajniku i lekarz bal sie przestumulowania, 1 dzien -100j, 2-125j, 3-100j, 4-125j. 5,6,7 -150j. 8,9-200j. 10,11,12 -225 j. Pobrali 12 komorek z czego 6 bylo dojrzalych i z tych 6 zaplodnily sie 2. Jednej zarodek 8A podali w 3dobie, ale sie nie udalo :( i teraz mam miec transfer blastki 4CC

2nn3dqk38okw5rud.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi hiperstymulacja nie grozni ;) ja tez mam zawsze sporo niedojrzałych komorek :(
    No to masz ladna blastke :) A mieliscie ICSI ??

• Azja Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz mi przypomniałas i MR zaznaczal że chyba embriolog decyduje ale upewnie się jeszcze dzwoniąc do rejestracji

Azja

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancoma wrote:
    mi hiperstymulacja nie grozni ;) ja tez mam zawsze sporo niedojrzałych komorek :(
    No to masz ladna blastke :) A mieliscie ICSI ??
    Tak. Daj znac jutro po usg ile jajeczek wychodowalas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:18

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Azja Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zadzwoniłam, pani powiedziała że na pewno się skontaktuja dzisiaj bo w systemie ma już info nt transferu w dniu jutrzejszym, uff

Azja
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sprawa wyjasniona :)

• Azja Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancoma a Ty jesteś u MR tak? Pytam bo ostatnio ja z grubej rury do niego mówię czy jak się uprę to mogę dostać eg a on ze spokojnie będzie miała Pani podany.. A Ty dostaniesz?

Azja
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ