SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Polly, dołączam do życzeń Ginki. Mleko pomaga, to fakt.

Jomi, moja wizyta serduszkowa w 26dpt.

Lenka, idziesz dziś na wizytę? Daj znać jak się czujesz.

Ginka, czekałam aż napiszesz, że już lepiej z samopoczuciem. Teraz można Ci głowę pozawracać. To co? Herbatka na początku roku? Już po tym rwetesie świąteczno- noworocznym? Tak blisko siebie mieszkamy, to nie będzie tyle problemu z dograniem się:)

Aniu herbatka kiedy tylko będziesz miała chwilkę :)

aniab2205 lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Ginka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Ja gram w Diablo z nowym patchem :) ale tez w dark souls i uncharted. Dzis zobaczę Stardew valley :) u mnie w sumie nic sie nie dzieje. Został mi ostatni zarodek, którego zabieram w nowym roku i IP z uwagi na koniec kd w gamecie, zaproponował nam az. Mam zaklepane 2 zarodki, chcę je transferować w cyklu następnym po naszym ostatnim zarodku. Miałam byc dzisiaj u IP ale zaleglam w łożku z zapaleniem gardła i co pewnie wywoła śmiech na forum- także z zapaleniem uszu :D stan przedanginowy, łóżko, antybiotyk i do niedzieli leżę. Czyli nic się nie dzieje :) ale gram w lozku, czytam, oglądam "młodego papieża", Coco obok i jest nieźle ;)

Polly a grałaś w The Last of us lub Beyond dwie dusze?

Polly_love lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• asiamar Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję dla kogoś z bliskich znajomych, ginekologa- kobietę. Z Łodzi. Spoza gamety, polecicie? Bardzo proszę
    dr n. med. Joanna Stefanowicz przyjmuje w Salve wizyta długa na wszelkie pytania i wątpliwości zawsze odpowiada.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly początek stycznia. Dzisiaj mam 1dc

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty, zuch dziewczyno, wychwytuję ciut lepszy nastrój niż ostatnio:) Cieszę się, że bąbli nie ma, to już coś.

natty85 lubi tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę lepiej się czuję...choć trudno mi uwierzyć że to już ten cykl. Już nic więcej nie mogę zrobić. We wtorek intralipid a po świętach podglądanie endo.

Starania od 2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Polly a grałaś w The Last of us lub Beyond dwie dusze?
    Grałam w the Lost od us :) w beyond nie. Polecasz?

Asiamar dziękuję za namiar na lekarza

Natty w gamecie bierzesz wlew, czy gdzieś prywatnie jak kojarzę?

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej zmierzyć się z tym momentem, gdy już nic od nas nie zależy, niż z tymi wszystkimi hormonami, zastrzykami, badaniami. Natty, zrobiłaś bardzo dużo, więcej niż nie jedna z nas. Teraz czekanie u Ciebie i kciuki od nas.

Polly_love, natty85, jomi81, sylvuś lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Anią. Natty i Sylvuś- szacunek. Nie wiem, czy gdyby mi zlecono, zdolalabym przez nie przebrnąć. Szacunek. Niech się Wam obu uda :*

natty85, jomi81, sylvuś lubią tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly ..intralipid w domu.
    Dzięki Aniu ❤

Starania od 2013r.
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly ❤

Starania od 2013r.
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Gameta poda mi intralipid na moje widzi mi się w dniu transferu ( widziałam to w jakimś programie zagranicznym o IVF) bez widocznym wskazań medycznych ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Dziewczyny a czy Gameta poda mi intralipid na moje widzi mi się w dniu transferu ( widziałam to w jakimś programie zagranicznym o IVF) bez widocznym wskazań medycznych ??
    Asiamar wydaje mi się, że nie. Intralipid możesz mieć podany wówczas, gdy jest przepisany przez immunologa. Ja mam przepisany przez de Pasnika, 1 szt kosztuje 32zl, poda mi go pielęgniarka w zaprzyjaźnionej przychodni. Gameta chce za jeden wlew 400zl... ze swoim przyjść nie możesz.

• asiamar Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly przecież różnica w cenie to przepaść !!! Widziałam w programie chyba UK że tam praktycznie każdej przed transferem podawali intralipid przychodziły chyba 3h wcześniej bo to długo chodziło a potem transfer. Chyba muszę się przejść do Paśnika :D Polly a to może podać każda osoba , któram ma uprawnienia typu ratownik medyczny , pielęgniarka w domu czy muszę iść do swojej przychodni?

• natty85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie poda pielęgniarka

Starania od 2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Polly przecież różnica w cenie to przepaść !!! Widziałam w programie chyba UK że tam praktycznie każdej przed transferem podawali intralipid przychodziły chyba 3h wcześniej bo to długo chodziło a potem transfer. Chyba muszę się przejść do Paśnika :D Polly a to może podać każda osoba , któram ma uprawnienia typu ratownik medyczny , pielęgniarka w domu czy muszę iść do swojej przychodni?
    Asia, intralipid jest bezpieczny. Nie musi byc podawany w obecności lekarza, pytałam o to Paśnika. Gameta swieci pustkami, ministerialny program jest zakończony, dochodowe kd także wiec klinika szuka kasy gzie sie da. Paśnik przepisze Ci i wytłumaczy jak ma byc pomieszany i kiedy podany. Cena w gamecie to zbrodnia, za 2 musiałabym zaplacic 800zl, a tak 64 + kawa i dobre wino dla pielęgniarki w przychodni :)

• asiamar Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly dziękuje za informację w takim razie muszę koniecznie odwiedzić Paśnika i poprosić o intralipid o ile uzna to za konieczne . Tak odbiegając od tematu Gameta się jeszcze nie raczyła odezwać jak mnie podliczyli i czy to wgl zrobili . Jak znajdę chwilę to sama do nic jutro zadzwonię .

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Zgadzam się z Anią. Natty i Sylvuś- szacunek. Nie wiem, czy gdyby mi zlecono, zdolalabym przez nie przebrnąć. Szacunek. Niech się Wam obu uda :*
    Paulinko dla Ciebie też szacun za Twoją walkę. Ty to jesteś mocna baba!:*

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Polly dziękuje za informację w takim razie muszę koniecznie odwiedzić Paśnika i poprosić o intralipid o ile uzna to za konieczne . Tak odbiegając od tematu Gameta się jeszcze nie raczyła odezwać jak mnie podliczyli i czy to wgl zrobili . Jak znajdę chwilę to sama do nic jutro zadzwonię .
    Asia dr Paśnik jest przemiłym człowiekiem. Można się z nim dogadać a intralipid nie jest wskazany w konkretnych przypadkach jako lek, a raczej jako wspomagacz przy zajściu w ciążę przy inf. U mnie nie było wskazań, ale nie mialam aktynownosci nk i stwierdził, ze jesli mam płacić prawie 400zl za badanie to lepiej żebym sobie zaaplikowała 2 wlewy. Ja dostałam w ogole się tego nie spodziewając. Mam nadzieję, że Gameta zachowa sie wobec Was jakkolwiek uczciwie i szybko. I mam pytanie-jesli Twój mąż oddał nasienie, to zostało ono zdeponowane na okoliczność kolejnego razu?

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiamar, para, która była u Makowskiej zapytała co mogłoby pomóc w zagnieżdżeniu zarodka oprócz kleju i ewentualnego ah i usłyszeli właśnie o tych wlewach. Wzięli u nich 1 tuż przed transferem.

Deponowanie nasienia kosztuje 600zł. Zaskoczona bym była gdyby bezpłatnie sami z siebie to wykonali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 22:13

alaw87 lubi tę wiadomość

08.18r-et nieudany
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ