X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, szczerze przyznam, że powoli zaczynam luzować... może dlatego, że widzę koniec mojej walki? Przede mną 3 ostatnie et w zyciu. Czasem myślę, że zostaniemy sami, we dwoje + kicia. Ten mój aktualny dryg to moj ostatni oddech przez zakończeniem walki. Jak mi się nie uda to będę mieć pewność, że ja te lekcje dobrze odrobiłam, zrobiłam co mogłam ale licze się z tym, że moze mi sie nie udać. Ale mam w sobie sporo taką łatwość zyczenia sukcesu innym i dlatego wydaję się byc silna. Ale nie raz ryczę w kącie ;)
    Cos Wam powiem. Bliska koleżanka, mama cudnej córeczki, urodzonej dzięki az, była w listopadzie na kolejnym et kolejnego zarodka od obych rodziców. I zarodek ten się podzielił i dzis widziala na usg 2 serduszka :) i to jest fajny cud :) poszła po rodzeństwo dla córki a tu taki bonus :)

aniab2205 lubi tę wiadomość

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci życzę Twojego osobistego bonusu dobra duszyczko, żebyś mogła cieszyć się swoim szczęściem, a nie tylko życzyć go innym babeczkom;) Niech się spełni wielki sen!

sylvuś, natty85 lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajca jakies, post-duch :)

Dziękuję Ania. Niech się wszysykim uda, niech każda kobieta spełni to marzenie, krore powinno byc elementarną podstawą zycia, a nie przywilejem.

natty85, Dianka lubią tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Grałam w the Lost od us :) w beyond nie. Polecasz?

Asiamar dziękuję za namiar na lekarza

Natty w gamecie bierzesz wlew, czy gdzieś prywatnie jak kojarzę?

Polly, grałam :) strasznie przeżywałam tą grę, nie mogłam się oderwać od niej i jak szłam spać to mi się śniła :)
    Mój mężu więcej gra, poleca też Heavy Rain :)

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• natty85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Marta, szczerze przyznam, że powoli zaczynam luzować... może dlatego, że widzę koniec mojej walki? Przede mną 3 ostatnie et w zyciu. Czasem myślę, że zostaniemy sami, we dwoje + kicia. Ten mój aktualny dryg to moj ostatni oddech przez zakończeniem walki. Jak mi się nie uda to będę mieć pewność, że ja te lekcje dobrze odrobiłam, zrobiłam co mogłam ale licze się z tym, że moze mi sie nie udać. Ale mam w sobie sporo taką łatwość zyczenia sukcesu innym i dlatego wydaję się byc silna. Ale nie raz ryczę w kącie ;)
    Cos Wam powiem. Bliska koleżanka, mama cudnej córeczki, urodzonej dzięki az, była w listopadzie na kolejnym et kolejnego zarodka od obych rodziców. I zarodek ten się podzielił i dzis widziala na usg 2 serduszka :) i to jest fajny cud :) poszła po rodzeństwo dla córki a tu taki bonus :)
    Przede mną 2 ostatnie et. U nas AZ nie ma sensu bo odrzucam zarodki. Kolejna procedura też nie wiem czy ma sens. Więc luty/ marzec kończę przygodę z ivf.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,dzis 5dpt i nic nie czuje...wczoraj wieczorem brzuch cmil jak na okres a dzis nic...nie mam przekonania,ze mam wspollokatora..dzis dol i deprecha:-(

• asiamar Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Asia dr Paśnik jest przemiłym człowiekiem. Można się z nim dogadać a intralipid nie jest wskazany w konkretnych przypadkach jako lek, a raczej jako wspomagacz przy zajściu w ciążę przy inf. U mnie nie było wskazań, ale nie mialam aktynownosci nk i stwierdził, ze jesli mam płacić prawie 400zl za badanie to lepiej żebym sobie zaaplikowała 2 wlewy. Ja dostałam w ogole się tego nie spodziewając. Mam nadzieję, że Gameta zachowa sie wobec Was jakkolwiek uczciwie i szybko. I mam pytanie-jesli Twój mąż oddał nasienie, to zostało ono zdeponowane na okoliczność kolejnego razu?
    Nie zostało utylizowane o czy oczywiście dowiedziałam się po fakcie .

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • katrina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilaloo spokojnie, nawet nie wiesz czy zarodek się zagniezdzil. To dopiero 5dpt :) Pamiętaj, że miałaś podany zarodek 3-dniowy więc to może trochę potrwać. Cierpliwości :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilaloo wrote:
    Czesc Dziewczyny,dzis 5dpt i nic nie czuje...wczoraj wieczorem brzuch cmil jak na okres a dzis nic...nie mam przekonania,ze mam wspollokatora..dzis dol i deprecha:-(
    Nie sugeruj sie objawami lub brakiem objawow. Kazda z nas jest inna i kazdej z nas organizm inaczej reaguje, poza tym zobacz ile lekow przyjmujemy. Glowa do gory. Jeszcze troche i beta :)

sylvuś lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
    2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
    3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
    4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
    5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
    6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
    7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
    8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
    11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie wykonać test

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilaloo wrote:

Lilaloo, mnie brzuch zaczął boleć dopiero po becie, wcześniej nie czułam nic. W ogóle w porównaniu z poprzednią ciążą, kiedy miałam mega mdłości i migreny od dnia testu, tym razem jest bezobjawowo. Głowa do góry. Już niewiele zostało tego czekania. W 10-11 dpt spokojnie możesz iść na betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 09:24

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Przede mną 2 ostatnie et. U nas AZ nie ma sensu bo odrzucam zarodki. Kolejna procedura też nie wiem czy ma sens. Więc luty/ marzec kończę przygodę z ivf.
    Natty wierzę że któryś z tych 2 będzie szczęśliwy,najlepiej PIERWSZY<3
    No po coś są te szczepienia przecież i po nich parom się udaje:)
    Proszę pomyśl że to są 2 mega szansy!!!
    Będę trzymała kciuki za Ciebie na maxa,az mi palce zbieleją;)

Najpierw Ty potem ja :P a w międzyczasie jeszcze kilka z Nas!

natty85 lubi tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
    2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
    3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
    4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
    5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
    6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
    7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
    8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
    11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie wykonać test

Teoria, która nie u wszystkich się sprawdza, biorąc pod uwagę choćby to, że część zarodków osiąga formę blastocysty dopiero w 6 dniu po zapłodnieniu. Ech, gdyby to wszystko było takie proste jak nam to rozpisują.

Lilaloo, głowa do góry. 5 i 6 dzień większość z nas przeżywała kryzysowo.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za slowa otuchy,faktycznie swiruje troche...myslalam,ze bede bardziej cierpliwa...zaciskam zeby i czekam..
    P.s Dobrze,ze jestescie;-)

katrina lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaloo, świrować to dopiero zaczniesz po pozytywnej becie ;)

Ginka, asiamar lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaloo, niestety- nic nie pomoże jesli chodzi i czekanie na bete. Jak Ci napisze, że musisz byc cierpliwa, to tylko pewnie poczujesz irytację. Jednak, niestety, innej opcji nie ma. Czekać i starać sie życ w miarę normalnie- to jedyne co możesz. Nie wkręcają się w fora internetowe i nie nakręcaj się brakiem lub nadmiarem objawów. Na tym etapie jest to jedynie skutek przyjmowania progesteronu. I jeszcze cos- to, ze ktos ma dane ciągnięcia i bóle a Ty ich nie masz nie znaczy nic. Głowa do gory. Książka, serial, gotowanie, spacer, spotkanie z koleżanką, szydełkowanie, sprzątanie- znajdź sobie jakie zajęcie i nie myśl za duzo :) będzie niespodzianka!

Ginka przekonałaś mnie :) dziś sobie zagram

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Tak odbiegając od tematu Gameta się jeszcze nie raczyła odezwać jak mnie podliczyli i czy to wgl zrobili . Jak znajdę chwilę to sama do nic jutro zadzwonię .
    Asiamar, znalazlam w domu cennik poszczególnych etapow, powinni oddac Ci 3950, ale biorac pod uwage ze dofinansowanie jest tylko i wylacznie do procedury medycznej, to 910 poszlo z Twojej gotowki, wiec teoretycznie 2490, powini Ci oddac a 1460, powino czekac u nich jako czesc dofinansowania, ale...

jomi81 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam chwile w tym całym zamieszaniu więc piszę. TRansfer robił IP - tak jak przypuszczałam nie było wizyty przed transferem doktor nie poprosił nas do gabinetu. Sama wparowałam bo potrzebowałam recepty. Zapytałam o czyszczenie i spr cewnika - spojrzał na mnie tak jakoś dziwnie... powiedział zrobimy jak Pani sobie życzy. Cały transfer szybki, czyszczenie nie było wg niego nie potrzebne jedynie co cewnik spr. Nacięcie otoczki było konieczne i zastosowane klej. Szczerze nie nastawiam się na sukces... tyle biegania, załatwiania spraw z pogrzebem nawet nie mam kiedy usiąść...

Lilaloo życze Ci cierpliwości i owocnego finiszu w postaci bety ;)
    Jomi pewnie pisałaś czy idzisz na usg pęcherzykowe czy dopiero na serduszkowe tak pobieżnie przeczytałam wasze wpisy - trzymam kciuki żeby było dobrze na usg ;)
    Przede wszystkim dziękuje, że jesteście - niby to zwykłe forum a DODAJE SIŁY ;)

katrina, asiamar lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, trzymam kciuki.
    Wiem, ze to trudny czas.
    A tu dowód na to, że przy tych przykrych wydarzeniach zdarzają się te szczęśliwe
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb210c6deedb.png

Pola853, sylvuś lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ